Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ... ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Τελεσίγραφο να αποδώσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέσα σε 48 ώρες το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ για εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία που δεν αποδόθηκαν και «έκαναν φτερά» στο γνωστό σκάνδαλο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου στάλθηκε στη δημοτική αρχή του

Δύο ταχυτήτων οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο: Αμοιβές μαμούθ για τους συμβούλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπές στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο Μισθολόγιο. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι αυτή της αύξησης έως 25% που θα δοθεί σε 314.000 υπαλλήλους του Δημοσίου σε βάθος τετραετίας. Οι αυξήσεις, όμως, όπως φαίνεται είναι... δύο ταχυτήτων, αφού φαίνεται να ευνοούνται οι υπάλληλοι στα κυβερνητικά γραφεία.

Εργοστασιάρχης μάλαμα: Aφησε κληρονομιά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στους υπαλλήλους του!

Μια κληρονομιά ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ έφερε ο... Άγιος Βασίλης στους 250 υπαλλήλους ενός εργοστασίου στο Μπόντιο Λομνάγκο, στις ιταλικές Aλπεις.
Ο κάθε ένας από τους υπαλλήλους έλαβε μια επιταγή με το ποσό που του αντιστοιχούσε από το 1,5 εκατομμύριο που τους κληροδότησε ο ιδρυτής της

Άννα Διαμαντοπύλου : Η δύναμη των αριθμών πέρα από τον μύθο μας

Τα πέντε χρόνια που υπηρέτησα ως επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ ήταν τα χρόνια της διεύρυνσης και της εισαγωγής του ευρώ. Ολα ήταν σε εξέλιξη. Τεράστιες αλλαγές στις ανατολικές χώρες, που έπρεπε να προσαρμοστούν στην ελεύθερη μεν, κοινωνική και ρυθμισμένη οικονομία δε της Ευρώπης, ενώ κάποιες φλέρταραν με το αμερικανικό μοντέλο. Τα παλαιότερα κράτη - μέλη πραγματοποιούσαν μεγάλες αλλαγές, με σημαντικότερες

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για υψηλούς μισθούς στα στελέχη πολιτικών γραφείων

Τη δυνατότητα να φτάσουν στο μισθολογικό κλίμακιο για το οποίο κάποιος απλός υπάλληλος θα χρειαζόταν 38 χρόνια προϋπηρεσίας δίνει, μεταξύ άλλων, το νέο μισθολόγιο στους εκλεκτούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Η διαπλοκή Τσίπρα – Καραμανλή – γράφει ο «Καιρός» της Ελευθεροτυπίας

tetradis-kairosΜε αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, ο «Καιρός» της Ελευθεροτυπίας, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τα πολιτικά τεκταινόμενα του τελευταίου έτους και τη σχέση «στοργής» αλλά και διαπλοκής που συνδέι τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή.

«Φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγγνώμη στον Σημίτη

Φωτιές άναψε στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του βουλευτή του Νάσου Αθανασίου πως το κόμμα θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση που κράτησε το 2001 και τις συγκεντρώσεις κατά της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τον

Μητσοτάκης: Το κόμμα είναι σε κώμα -Δεν είμαι υποχρεωμένος να συνεργαστώ με όλους

(EUROKINISSI)Βαθιές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές.
«Το κόμμα είναι σε κώμα. Αν καταφέρω να κερδίσω θα έχω ισχυρή εντολή να ανανεώσω τη ΝΔ. Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή δημιουργική

Μεϊμαράκης: Ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να προχωρήσει στην ανανέωση της παράταξης

meimarakis«Δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι η ΝΔ. Και όλοι μαζί θα πειθαρχήσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων», λέει για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα

Ο Παπαδημούλης «πυροβολεί» το ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό του άντρα της Καφαντάρη

Με αρνητικό τρόπο σχολίασε το διορισμό του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη ως επικεφαλής ΔΕΚΟ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 8% ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Αυξήσεις, που θα ανέλθουν σε ποσοστό μέχρι 8% για το 52% των δημοσίων υπαλλήλων
και οι οποίες θα καταβληθούν μέχρι το 2020, προβλέπει το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις πρώτες μέρες του 2016.

Οι αυξήσεις θα καταβληθούν τμηματικά σε βάθος τετραετίας, ενώ

Μητσοτάκης: Δεν είμαι υποχρεωμένος να συνεργαστώ με όλους

mitsotakis-kiriakos«Μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές κρίνονται στο μεσαίο χώρο», σημείωσε – Κριτική σε στελέχη του κόμματος του
Την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία και για την νίκη του στις αυριανές εκλογές, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ): «Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Σημίτη για το ασφαλιστικό»

Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ): «Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Σημίτη για το ασφαλιστικό» [βίντεο]Σε μια δήλωση, η οποία προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο Νάσος Αθανασίου. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση αφού το 2001 είχαν σωστά εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατούσε στον ασφαλιστικό

Του Γ. Λακόπουλου : Νέα Δημοκρατία - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης;  Ποιος από τους δυο  θα κυκλοφορεί από τη  Δευτέρα με την κονκάρδα του  προέδρου της ΝΔ  και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πέτο; Ποιες θα είναι,  στη μια ή στην άλλη περίπτωση, οι συνέπειες για τη ΝΔ, το πολιτικό προσωπικό της,  το πολιτικό σύστημα, την πολιτική αντιπαράθεση;
Λογικά ερωτήματα χωρίς απάντηση. Το μόνο που μπορεί να

Αυτό είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο -Αυξήσεις έως 8%

Αυτό είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο -Αυξήσεις έως 8%
Αυξήσεις μέχρι και 8% που θα καταβληθούν μέχρι και το 2020, προβλέπει το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο το οποίο ισχύει από τις αρχές του 2016.
Οι αλλαγές που έγιναν βρίσκονται στην εγκύκλιος που ανάρτησε την Παρασκευή στη

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο «τέρας» για το ασφαλιστικό


ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο «τέρας» για το ασφαλιστικόΣχέδιο «τέρας» για το ασφαλιστικό προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανές γεγονός τη συμφωνία κυβέρνησης-εργοδοτών να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων και προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:

Τρίκαλα: Βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών οι αγρότες

Τρίκαλα: Βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών οι αγρότες Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν την Παρασεκυή οι αγρότες του νόμου Τρικάλων, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στα Τρίκαλα.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και αγροτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να «βγουν» τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 15 Ιανουαρίου.

Spiegel: Στελέχη του ελληνικού ΥΠΟΙΚ θα εκπαιδευτούν στη Γερμανία

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα εκπαιδευτούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει το Spiegel.
Στην Αθήνα θα βρεθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΥΠΟΙΚ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Βάλτερ Μπόργιανς, προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, δήλωση