Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Κατι γίνεται στη ΔΗΜΑΡ λευκά, άκυρα και γκρίνια

Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ εξελέγη το μεσημέρι του Σαββάτου, από την Κ.Ε του κόμματος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 35 ετών, οικονομολόγος και διετέλεσε ειδικός γραμματέας ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, υποδειχθείς από την ΔΗΜΑΡ, ενώ παραιτήθηκε όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Βενιζέλος: Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, κάθε οικογένεια, είναι το ζήτημα της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά της ανεργίας, αποφασίσαμε με τον Πρωθυπουργό, να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης στο οποίο θα μετέχουμε και οι δύο και ο Πρωθυπουργός και εγώ ως Αντιπρόεδρος, όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί, φυσικά με ιδιαίτερο ρόλο για τον Υπουργό Εργασίας. Θα μετέχει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι

Τη θεσμοθέτηση των υπαίθριων αγορών προανήγγειλε ο Τσαυτάρης από Χαλκιδική

Προαναγγελία για θεσμοθέτηση «υπαίθριων αγορών» (Farmer Market) έκανε σήμερα από τη Χαλκιδική ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαυτάρης υποστήριξε ότι οι υπαίθριες αγορές που στήνονται ευνοούν τους παραγωγούς που μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας και φυσικά και τους καταναλωτές, που τα αγοράζουν πιο φθηνά, αφού δεν υπάρχουν οι ενδιάμεσοι σταθμοί.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, εξέλεξε ως νέο γραμματέας της, η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη σημερινή συνεδρίασηΨήφισαν 108 μέλη της ΚΕ. Ο νέος γραμματέας έλαβε 64 ψήφους ενώ υπήρχαν 42 λευκά και 2 άκυρα.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο Γραμματέα.
 Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έχει ως εξής:

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Αγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Τουρκία -και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη- ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.
Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Έλληνα πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη θέση του Λυκούδη

Ολοκληρώθηκε τελικά η έκπληξη από την πλευρά του Φώτη Κουβέλη για τη θέση του νέου γραμματέα της ΔΗΜΑΡ με την εκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο νεαρός γεωπόνος επιλέχθηκε τελικά ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα όπως ο Σάκης Παπαθανασίου και ο Θόδωρος Μαργαρίτης για να διαδεχθεί τον Σπύρο Λυκούδη. 

«Παγώνουν» τα οικογενειακά επιδόματα

Στον «πάγο» μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα ως το καλοκαίρι. Η καταβολή τους σταματά μέχρι να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, ώστε να ελεγχθεί το κατά πόσο πληρούνται τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για τη φετινή χρονιά

Επίσκεψη Υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης & Τροφίμων στα γραφεία της ΕΑΣΘ


 Επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣΘ από τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Τσαυτάρη, το Γενικό Γραμματέα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κορασίδη  και κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ. Την ΕΑΣΘ εκπροσωπησαν ο Πρόεδρος Τσιχήτας Χρήστος, Αντιπρόεδρος Φωτεινός Ευθύμιος, Μέλη του Δ. Σ  Τσομπάνος Χρήστος, Κουιμτζης Λεωνίδας, Βαδαρλής Αθανάσιος και ο Γενικός Διευθυντής Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος  . 

Παράταση για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από αγρότες

Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας, με κυρίαρχο αυτό που αφορά, από την 1η Ιανουαρίου 2014, στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για όσους έχουν τζίρο άνω των 10.000 ευρώ ή και λαμβάνουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ έθεσε το προεδρείο της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στη διάρκεια αποψινής τους συνάντησης. Τον κ. Τσαυτάρη συνόδευε κλιμάκιο του υπουργείου, μεταξύ

Το "καρφί" του Πεταλωτή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Πέτρο Τατσόπουλο σχολίασε μέσω Facebook ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.
"Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες του η παραίτηση από την Κ.Ο χωρίς τη διάθεση της έδρας υπέρ του κόμματος" .

Καθηγητής του ΑΠΘ καταχράστηκε πάνω από 230.000 ευρώ από το πρόγραμμα Erasmus μέσω εικονικών παραστατικών

Ποσό άνω των 230.000 ευρώ φέρεται να καταχράστηκε  αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το πρόγραμμα Erasmus μέσω εικονικών παραστατικών για έξοδα και ταξίδια στο εξωτερικό.
Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος είχε παραδώσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονικης στοιχεία-

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει έμμισθη σχέση με διεθνή ΜΜΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αρθρογραφεί επ” αμοιβή σε διεθνή ΜΜΕ, συνεργάτες του σχολίαζαν ότι κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να αρθρογραφήσει σε αυτά, πράγμα που έχει ήδη κάνει, χωρίς ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, να έχει έμμισθη σχέση με κανένα μέσο. Επιπλέον, οι

Παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος

Έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και μετά την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ, που αποδοκίμαζε την πρόσφατη στάση του. Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Βουλευτής καταθέτει επερώτηση για τον εαυτό του

Απίστευτο; Κι όμως, με την ερώτηση αυτή με θέμα «πρωτοφανής φορολογική τρομοκρατία σε βάρος βουλευτή», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως προσπαθεί να λύσει τις διάφορες του με το ΣΔΟΕ και την εφορία για το 1 εκατ. δολάρια που έλαβε ως δικηγορική αμοιβή.

Tου Μιχάλη Καρχιμάκη : Μια δήλωση με νόημα και με πολλούς αποδέκτες

Η ηθική στην αντιμετώπιση των δημοσίων ζητημάτων και συμφεροντος η ειναι καθολική η αν δεν ειναι τότε δεν ειναι ηθική ...

Η επιλεκτικη ηθικη ,Η ηθική διαφορετικών η πολλαπλών ταχυτήτων για φαινόμενα της ίδιας υφής δεν ειναι ηθικη ...
Ειναι το κρεβάτι του προκρουστη ...για να μην πω κάτι ποιο βαρύ.