Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι «αντάρτες» που θα πουν «όχι» στη συμφωνία

Το ψυχολογικό όριο των «120» επιδιώκει να περάσει απόψε το βράδυ η κυβέρνηση, ειδάλλως όπως είπε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης «θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει», δείχνοντας κάλπες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μετρήσει ήδη τα «κουκιά», καθώς

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα 19 μελών της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο πριν από τις εκλογές

ΟΥπέρ ενός έκτακτου συνεδρίου -πριν οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία- τάσσονται με δήλωσή τους δεκαεννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μνημονιακή συμφωνία.

Μεταξύ άλλων τονίζουν πως «η συμφωνία περιέχει μέτρα που όχι μόνο την καθιστούν οικονομικά μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη,

Ο Μπλερ ξορκίζει την "αριστερή πλατφόρμα" στους Εργατικούς

Ως απειλή να μετατραπεί το Εργατικό Κόμμα σε «βρετανικό ΣΥΡΙΖΑ» και να εξαφανιστεί βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος τον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τα μέλη του κόμματος να μην υποστηρίξουν "πολιτικές που έρχονται από

Τι ειπε η Φώφη Γεννηματά στους βουλευτές της για την ψηφοφορία της συμφωνίας που φέρνει η κυβέρνηση

Στην ομιλια της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματά σημείωσε τα εξης μιλώντας προς τους βουλευτες της ενόψει της ψηφοφορίας της βουλής για τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση :
Έχουμε αποφασίσει στο Συνέδριο και σε όλες τις διαδικασίες ότι η δική μας απόφαση είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, η

Διχάζει και τη ΝΔ το τρίτο μνημόνιο

Ρήγματα στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η απόφαση να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση, έστω και με βαριά καρδιά το τρίτο μνημόνιο, το οποίο κατά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.
Στην εισήγησή της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ ο

«ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Η Γεννηματά καλεί τον Τσίπρα να λύσει το πρόβλημα της Ζωής

Με νέα της δήλωση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει λύση «στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής», ενώ του επιρρίπτει ευθύνες για την εικόνα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το Ποτάμι καταθέτει πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου

Το Ποτάμι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά και την προσέγγιση της στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής.
Οι βουλευτές του Ποταμίου Γ. Μαυρωτάς και Γ. Αμυράς ανέλαβαν, έπειτα από σχετική απόφαση της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού, να έλθουν σε

«ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ»! - Σφοδρή επίθεση Ζωής σε Τσακαλώτο: Ούτε καλά ελληνικά δεν μιλάει!

Σφορδή επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ζητώντας τον λόγο «επί προσωπικού και επί διαδικαστικού», η πρόεδρος της Βουλής είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών:
«Κύριε υπουργέ, την Τρίτη το πρωί, όταν βγήκατε από το Hilton, μετά τις συζητήσεις με τους

ΣΤΑ...ΟΠΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ - Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Λαφαζάνης καλεί για νέο κόμμα

Στο...αντάρτικο βγαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και με δήλωση που συνυπογράφουν και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ λέει «Όχι στο νέο μνημόνιο», ζητάει «λαϊκές κινητοποίησης σε όλη τη χώρα» και απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία νέου κόμματος.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ:

Όλα δείχνουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή θα έχει διττό χαρακτήρα καθώς πέραν της αποδοχής ή μη της συμφωνίας με τους θεσμούς, αναμένεται να λάβει την μορφή της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις και τα σενάρια, ωστόσο όλα δείχνουν το δρόμο για νέα προσφυγή