Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Φ. Γεννηματά: «Μεταρρυθμίσεις στην πράξη – Αναγκαίες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα»

  1. Στην Ελλάδα η κρίση ανέδειξε, ανάμεσα σε άλλα σημαντικές, αδυναμίες και παθογένειες της Μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας και του πολιτικού μας συστήματος.
Ταυτόχρονα οδήγησε στον κατακερματισμό του κομματικού συστήματος, στη διάχυτη επιφυλακτικότητα της κοινωνίας απέναντι στους πολιτικούς θεσμούς και στην έξαρση των φαινομένων λαϊκισμού και δημαγωγίας.

Βγήκαν στο Αιγαίο τα νατοϊκά πλοία για το προσφυγικό

bgikan-sto-aigaio-ta-natoika-ploia-gia-to-prosfugikoΞεκίνησε η αποστολή της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.
Συγκεκριμένα, η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Λέσβου. Η γερμανική φρεγάτα fgs-bonn, υπό την

Οδυσσέας: «Γιατί δεν απαντά ο Τσακαλώτος τι θα γίνει με την επένδυση στο Ελληνικό;»

Με ψυχολογία χειρότερη και από την εποχή του δημοψηφίσματος, με το φόβο και την ανασφάλεια να κυριεύουν ξανά την κοινωνία, η Κυβέρνηση –αντί να κυβερνά επί της ουσίας– παίζει ξανά επικοινωνιακά παιχνίδια, λειτουργώντας μάλιστα μονοθεματικά, σαν τηλεοπτικό κανάλι! Αυτές τις μέρες, καμώνεται πως ασχολείται με το προσφυγικό, άντε και λίγο με το ασφαλιστικό. Δυστυχώς χωρίς την παραμικρή επιτυχία. Αντίθετα, η

Eldorado Gold: Εγκρίθηκε η πολεοδομική άδεια για το εργοστάσιο στις Σκουριές

Eldorado Gold: Εγκρίθηκε η πολεοδομική άδεια για το εργοστάσιο στις Σκουριές Την άδεια δόμησης του εργοστασίου στις Σκουριές έλαβε από τον Δήμο Αριστοτέλη η Eldorado Gold σε εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ αλλά περιμένει την εγκριση σχετικών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να ξεπαγώσει την επένδυση.
Η εταιρία επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης 219/2016 του Συμβουλίου της

Δήμος Κιλκίς για κέντρο προσφύγων: Μας αιφνιδίασε η κυβέρνηση

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος κιλκιςΑιφνιδιασμένος δηλώνει ο Δήμος Κιλκίς για την ανακοίνωση της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο "Μαζαράκη" στο Χέρσο.
"Βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε ρωτήθηκε και δε συμμετείχε στο σχεδιασμό με προτάσεις που θα μπορούσαν να εισφέρουν στην καλύτερη διαχείριση της χωροθέτησης των κέντρων" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η δημοτική

ΙΚΑ: Δεν καταβλήθηκαν συντάξεις σε 3.639 δικαιούχους

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημέρωσε ότι η καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου πραγματοποιήθηκε κανονικά από το Ίδρυμα, με εξαίρεση -λόγω τεχνικού προβλήματος- 3.639 συντάξεις, των οποίων οι δικαιούχοι είχαν οφειλή προς το Ίδρυμα.
Κατόπιν επαφών με τα πιστωτικά ιδρύματα και τη

WSJ: Υπάρχει «plan B» για να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Την ώρα που η κατάσταση με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στην Ελλάδα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν λύσεις για να «θωρακίσουν» τις χώρες τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ακούγεται όλο και πιο έντονα πλέον το

Το αίτημα της ενιαίας «κεντροαριστεράς» - Αναζητώντας πολιτική προοπτική

                                                                                                                             
Η χώρα βρίσκεται σε πασιφανές στρατηγικό αδιέξοδο εσωτερικά και εξωτερικά, με μέτωπα που επιδεινώνονται καθημερινά σε όλες τις πτυχές τους

Τετ α τετ Γεννηματά-Τζιάνι Πιτέλα το απόγευμα στη Βουλή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο γραφείο

Γαλλία: Ο Ολάντ αντιμέτωπος με εξέγερση των Αριστερών στο κόμμα

gallia-o-olant-antimetwpos-me-eksegersi-twn-aristerwn-sto-kommaΑντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη εσωτερική αντιπολίτευση από την αρχή της θητείας του βρίσκεται ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεκατέσσερις μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
«Φτάνει πια!»: Η Μαρτίν Ομπρί, πρώην Γενική

Σημείωμα-κραυγή αγωνίας δασκάλας από τη Λέσβο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου -Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες...

Σημείωμα-κραυγή αγωνίας δασκάλας από τη Λέσβο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου -Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες...Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η επιστολή μιας δασκάλας από τη Λέσβο. Μια επιστολή-κραυγή αγωνίας για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην τοπική κοινωνία.
Το κείμενο της, το οποίο  είναι γραμμένο στα αγγλικά και δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρεται στις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στους κατοίκους των νησιών του βορειοαναλοτικού Αιγαίου που

Μητσοτάκης: Οι 4 δράσεις για το προσφυγικό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγείται να αποφασιστεί ένα εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης με στόχο:
  • Να σταματήσει η ασύδοτη μετακίνηση μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια
  • Να δημιουργηθούν όχι μόνον ανοιχτοί φυλασσόμενοι

Ποινή φυλάκισης σε εν ενεργεία δήμαρχο επέβαλε ελληνικό δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων επέβαλε το Δικαστήριο Χαλκίδας, στο δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star Κεντρικής Ελλάδας, ο κ. Μπουραντάς οδηγήθηκε σε δίκη μετά από υπογραφές που έβαλε, για να προχωρήσει η

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Zητώ από τον Υπουργό να εγκρίνει ένα μικρό αντισταθμιστικό όφελος για τη μείωση λιγνιτικής παραγωγής στην Αρκαδία, την Κοζάνη και τη Φλώρινα που θα πληγούν από την ανεργία.»


O Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή σχετικά με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σύστημα κατανομής των εσόδων από τους πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίων για την περίοδο 2016-2020, επεσήμανε τα εξής: