Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙA ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και μέλη του προεδρείου.


Στη συνάντηση από την πλευρά της πρωτοβουλίας για τη Κεντρική Μακεδονία συμμετείχαν ο Συντονιστής Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης και ο Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού Κώστας Τσαπακίδης.
Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τη Κεντρική Μακεδονία τόνισαν ότι, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη

Ξεκινούν οι πληρωμές για παραγωγή ενέργειας

Την έναρξη της εξόφλησης 2.600 τιμολογίων για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τον Ιούνιο του 2013, ανακοίνωσε ο ΛΑΓΗΕ, ενώ ξεκινάει και η πληρωμή των οφειλόμενων στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του λειτουργού της αγοράς: «Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα 12.2.2014 εντολή στην Τράπεζα για

Έρχεται το ηλεκτρονικό «φακέλωμα»

Στοιχεία από τράπεζες, ιδιωτικά θεραπευτήρια και εκπαιδευτήρια, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρισμού ζητά να σταλούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ο Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και την υπογράφει ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων, οι

Mεγάλα hedge funds έτοιμα να “μπουν” στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Νέα σημαντική άνοδος του Γενικού Δείκτη (+2.5%) και σήμερα, σε μια ακόμη συνεδρίαση που η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η ανοδική κίνηση θα έχει και συνέχεια, ενώ αντιστοίχως θετικό είναι και το κλίμα στις τάξεις των διεθνών οίκων.

Πέρασε η τροπολογία για τις ευρωεκλογές

Σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί της τροπολογίας που ορίζει τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις ευρωεκλογές. Η τροπολογία, που είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη», ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ και

«Μαύρο» στον Οδυσσέα Βουδούρη και από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Εντείνονται οι αντιδράσεις στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Μετά την καταψήφιση της υποψηφιότητας στις νομαρχιακές Κορίνθου, Μεσσηνίας και Αρκαδίας ήρθε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου να εκφράσει την κάθετη διαφωνία της με την επιλογή από την Κουμουνδούρου του Οδυσσέα Βουδούρη.

Είπε το «ναι» ο Καλαφάτης για το δήμο Θεσσαλονίκης!


Στον Σταύρο Καλαφάτη καταλήγει, εκτός… συγκλονιστικότατου απροόπτου, η «μπίλια» για τον «εκλεκτό» της ΝΔ στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μια υποψηφιότητα δηλαδή που εξαρχής ήταν από εκείνες που προτιμούσε περισσότερο η ηγεσία του κόμματος, αλλά σκόνταφτε στις κατά καιρούς επιφυλάξεις του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ.
Κατά τις πληροφορίες, οι κρίσιμες συζητήσεις εξελίχθηκαν το

Μήνυμα στήριξης Ομπάμα για το Κυπριακό

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο, ενώ φαίνεται να «υιοθετεί» την πρόταση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την επιστροφή της «νεκρής» πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, ένα αίτημα που αν υλοποιηθεί και δεν συνδεθεί με «αμοιβαίες παραχωρήσεις», θα δώσει μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο νησί.

Το Επιμελητηρίο Κιλκίς έκοψε Βασιλόπιτα

Με την κοπή της βασιλόπιτας ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς, την περασμένη Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ, με την παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών συλλόγων, οι οποίοι θεωρούνται μέλη της επιμελητηριακής οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος Παύλος Τονικίδης.
Τόσο η ίδια η σεμνή εκδήλωση όσο κι ημερήσια

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που θα στηρίξει η ΝΔ

Παρά το γεγονός ότι ήδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν επίσημοι και αντάρτες υποψήφιοι από τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην στήριξη υποψηφίων στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Δεδομένες θεωρούνται οι εξής υποψηφιότητες:

Επιδόματα του ΟΑΕΔ χωρίς απόλυση

Δύο κατηγορίες ανέργων μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η απόλυση από τον εργοδότη. Τα βοηθήματα αυτά προβλέπονται με διαφορετικές προϋποθέσεις από αυτές τις τακτικής επιδότησης που επιτρέπουν σε μερίδα ανέργων να λάβουν ένα μικρό ποσό για συγκεκριμένο όμως διάστημα που κρίνεται μικρό αφού αυτή την στιγμή ο μέσος

Στην κόψη του ξυραφιού η σχέση των «58» με ΠΑΣΟΚ - Αύριο βλέπουν Βενιζέλο

Συνάντηση για να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και οι στοχεύσεις των 58Ξεκαθαρίζει μέχρι αύριο το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κεντροαριστερή κίνηση των 58, με αφορμή την κυβερνητική απόφαση να ισχύει το σύστημα του σταυρού, αντί της λίστας για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

Επιχορηγήσεις 6,5 εκατ. ευρώ του ΕΛΓΑ


Με το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ, ο ΕΛΓΑ επιχορηγεί πρόγραμμα εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου. Συνολικά, εγκρίθηκαν 352 αιτήσεις παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Στο σχεδιασμό του νέου θεσμικού πλαισίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, μέσω του οποίου θα τεθούν οι νέοι κανόνες ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων από το 2015 ξεκινά η κυβέρνηση, όπως συμφωνήκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με την Ένωση Τραπεζών.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη

Γκάλοπ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Μια άλλη κεντροαριστερά θέλουν οι πολίτες

Το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διεξήγαγε έρευνα, μεταξύ 3-6 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διερευνήσει τη μεταβλητότητα του κομματικού συστήματος και του αιτήματος για δημιουργία νέου κόμματος στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:

Πρωτοβουλίας για την Κεντρική Μακεδονία : Πρωτοβουλία για την ταχύτερη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των εκπροσώπων της «Πρωτοβουλίας για την Κεντρική Μακεδονία»,αποτελούμενη από το συντονιστή της Πρωτοβουλίας, Γιάννη Μαγκριώτη, το γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κ.Μ., Χρόνη Μακρίδη και τον εισηγητή της ομάδας «Ανάπτυξη- Εξωστρέφεια», Βασίλη Λάζαρη, με το προεδρείο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, στα γραφεία του

Ο… σταυρός «ανασταίνει» παραγκωνισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σε αναβρασμό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ καθώς οι αλλαγές στις ευρωεκλογές ανοίγουν το πολιτικό παιχνίδι και επιτρέπουν σε πολλά παραγκωνισμένα μέχρι σήμερα στελέχη να ελπίζουν ότι μπορούν να επανακάμψουν στην πολιτική σκηνή έστω και με την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή. 
Τα τηλέφωνα έχουν ανάψει,  τα emails πάνε κι έρχονται και άπαντες

Μετα τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζουν τελικά οι μετανάστες

Επανακατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την τροπολογία με την οποία αφαιρείται από τους νομίμως διαμένοντες μετανάστες στη χώρα και τους ομογενείς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.