Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Guardian: Αναρωτιέται σε έρευνά του αν πλησιάζει στο τέλος η κρίση της ευρωζώνης Η εφημερίδα ζητά την άποψη πέντε ειδικών


Guardian: Αναρωτιέται σε έρευνά του αν πλησιάζει στο τέλος η κρίση της ευρωζώνης
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει ότι πλησιάζει το τέλος της οικονομικής κρίσης. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» ρώτησε πέντε ειδικούς αν συμφωνούν.

Χα-Τζουν Τσανγκ, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Ο Ολάντ λέει ότι τα χειρότερα πέρασαν αλλά διαφωνώ για δύο λόγους. Πρώτον, ενώ η ΕΚΤ έκανε πρόσφατα ενέργειες για να καλμάρει τις αγορές, δεν είναι σαφές αν θα μπορέσει να τις επαναλάβει αν η κρίση επιδεινωθεί.

Οικονομική κρίση: Στα ύψη η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα


Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας, επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού.
Μεταξύ 2009 και 2010 οι γεννήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 3.167 νεογνά, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν την τελευταία δεκαετία τη χειρότερη δημογραφικά περίοδο από το 1940.

Κλείνει το Γκουαντάναμο ο Μπ. Ομπάμα


Τη δέσμευσή του να κλείσει τη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε χιουμοριστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.
«Εξακολουθώ να θέλω να κλείσει το Γκουαντάναμο», δήλωσε στο Daily Show με τον Τζον Στιούαρτ, σημειώνοντας πως πρέπει να τεθεί ένα νομικό πλαίσιο και για να γίνει αυτό, χρειάζεται η βοήθεια του Κογκρέσου.

Το σπίτι που "έπεσε από τον ουρανό"


Το σπίτι που έπεσε από τον ουρανό, ανήκει στον καλλιτέχνη Jean-Francois Fourtou. 
Είναι μέρος του Φανταστικού Φεστιβάλ της Λιλ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη .

Γάλλος καλλιτέχνης Jean-François Fourtou πάντα ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας. Μέσα από μια σειρά πειραμάτων στο στούντιο του στη Μαδρίτη, ο Fourtou έπαιξε με τη διάσταση και το ποσοστό, και ως επί το πλείστον με τις στρεβλώσεις, καθώς και την εφαρμογή αυτών των πειραμάτων στο κτήμα του στο Μαρόκο. 

To έπαιζε φυσιοθεραπευτής και βίαζε τους άνδρες ασθενείς του


Οι πόνοι ενός άνδρα ο οποίος είχε προηγουμένως επισκεφθεί τον φυσιοθεραπευτή του Ρομπέρτο Μπενάτι στο Βαρέζε της Ιταλίας, τον έβαλαν σε σκέψεις. «Μήπως μου έκανε τίποτα περίεργο;», αναρωτήθηκε χωρίς ωστόσο να δώσει σημασία καθώς του είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

«Κούρεμα» και στην παρέλαση


Μετά το "κούρεμα" στα ομόλογα, ήρθε η ώρα για "κούρεμα" στη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Η απόφαση δεν πάρθηκε, βεβαίως, για οικονομικούς λόγους, αλλά για θέματα... ασφαλείας.

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να διαγράψουν το φόβο από τον εγκέφαλο!


Ο καθένας έχει τις φοβίες του που τον ταλανίζουν και δύσκολα μπορεί να τις ξεπεράσει, όπως κλειστοφοβία, τρόμος στο σκοτάδι κ.α.


Τότε, ίσως μπορεί να δοθεί λύση στο 

πρόβλημα με τη νέα τεχνική που ανέπτυξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, χάριν στην οποία ισχυρίζονται ότι μπορούν να διαγράψουν τις νεοσύστατες συναισθηματικές αναμνήσεις από τον εγκέφαλο.

Φάρμακο κατά του Διαβήτη, βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών


Η ανάγκη για απλούστευση της θεραπευτικής αγωγής στους διαβητικούς ασθενείς είναι περισσότερο από προφανής . Πρόκειται για ασθενείς που καθημερινά ταλαιπωρούνται με τρυπήματα είτε για λήψη αίματος είτε για να κάνουν ενέσεις προκειμένου να ρυθμίσουν το σάκχαρο τους .

Τα 10 χειρότερα χρηματιστηριακά κραχ


Ακριβώς 25 χρόνια πριν, η Wall Street υπέστη την χειρότερη ποσοστιαία πτώση στην ιστορία της. Η μακροχρόνια ζημιά που προκάλεσε εκείνη η συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου 1987, δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο το Μεγάλο Κραχ του 1929, για παράδειγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση το σκάσιμο εκείνης της φούσκας του ’80 ήταν δραματικό για τους επενδυτές και προκάλεσε ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.


Αυτές είναι οι δέκα πιο διαδεδομένες γλώσσες στον πλανήτη


Μπορεί όλοι μας να νομίζουμε πως σε όποιο μέρος του κόσμου και αν πάμε θα μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα αγγλικά ωστόσο η αγγλική γλώσσα καταλαμβάνει μόλις την τέταρτη θέση στην λίστα με τις δέκα πιο διαδεδομένες γλώσσες στον πλανήτη. 

Google Data Centers: Εκεί που «ζει» το Internet…


Google Data Center (1)
Αναμφίβολα η Google είναι κάτι που οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ, πως είναι στο εσωτερικό της αυτή η ισχυρή μηχανή αναζήτησης; Για πρώτη φορά, η Google δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες του άλλοτε επτασφράγιστου μυστικού της, το πως είναι δηλαδή τα data centers της.

5 περίεργες αλλαγές που μας φέρνει το φθινόπωρο


5 περίεργες αλλαγές που μας φέρνει το φθινόπωρο (1)
Μπορεί ο καιρός ως τώρα να θύμιζε καλοκαίρι, όμως όπως όλα δείχνουν από τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε και επίσημα πλέον στο φθινόπωρο, έστω και με μια μεγάλη καθυστέρηση. Δείτε, ποια είναι τα 5 περίεργα πράγματα που φέρνει στη ζωή μας η εποχή αυτή.

10 τρόποι για να στολίσετε μια απλή αλογοουρά


10 τρόποι να στολίσετε μια απλή αλογοουρά (6)
Η αλογοουρά είναι το πιο συνηθισμένο χτένισμα, αφού πολλές φορές αποτελεί την εύκολη λύση στο ερώτημα «Πως να κάνω τα μαλλιά μου;». Δείτε λοιπόν 10 τρόπους για να διακοσμήσετε την απλή σας αλογοουρά και να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα!

Ανακαλύφθηκε καυτός εξωπλανήτης στο Άλφα του Κενταύρου


Μόλις 4,3 έτη φωτός από τη γη ανακαλύφθηκε αφιλόξενος για ζωή εξωπλανήτης με εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας τους 1200 βαθμούς Κελσίου.

Οι Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη που έχει περίπου το μέγεθος της Γης και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο του συστήματος Άλφα Κενταύρου, το οποίο, σε απόσταση "μόλις" 4,3 ετών φωτός, είναι το κοντινότερο στον πλανήτη μας. Είναι επίσης ο πιο ελαφρύς εξωπλανήτης που έχει ποτέ εντοπισθεί γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μας. Όμως κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, με εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας γύρω στους 1.200 βαθμούς Κελσίου, οπότε είναι υπερβολικά καυτός και αφιλόξενος για ζωή.

Hurriyet: “Οι ελληνικές εταιρείες έρχονται στην Τουρκία”!


«Οι ελληνικές εταιρείες έρχονται στην Τουρκία» είναι ο τίτλος άρθρου της Hurriyet στο οποίο αναφέρεται ότι ελληνικές επιχειρήσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κρίσης! Η BSB με δύο καταστήματα στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη, μπήκε στην….τουρκική αγορά. (Να σημειωθεί ότι BSB, πιστή στον εξαγωγικό της προσανατολισμό, επενδύει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξή της στις αγορές του εξωτερικού και σήμερα έχει παρουσία σε 12 χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Μεγ. Βρετανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Λίβανο, Κύπρο, Αρμενία, Αλβανία, Αίγυπτος, Μολδαβία).

Απειλές αλληλοεκτοξεύουν Βόρεια και Νότια Κορέα


Με ανταπόδωση των πυρών αν δεχθεί επίθεση από τη Βόρεια Κορέα, προειδοποιεί το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας, απαντώντας στις απειλές που εξαπέλυσε νωρίτερα εναντίον της η Πιονγιάνγκ.


Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα απείλησε να ανοίξει πυρ χωρίς καμία προειδοποίηση κατά της Σεούλ αν οργανώσεις ακτιβιστών ρίξουν αντικαθεστωτικά φυλλάδια στο έδαφός της.

Ανοιξιάτικος χιονιάς στην Αυστραλία


Μπορεί η Αυστραλία να διανύει τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, αλλά το σκηνικό στη χώρα είναι άκρως χειμερινό! 

Οι ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές στις Πολιτείες της Βικτόριας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, του Κουίνσλαντ και της Νότιας Αυστραλίας να ντυθούν στα λευκά, άνθρωποι να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για ώρες στα αυτοκίνητά τους και νοικοκυριά δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, δρομολόγια πλοίων και τρένων να ακυρωθούν.

Ταυτοποιήθηκε 11 χρόνια μετά το 1.634ο θύμα της 11ης Σεπτεμβρίου


Έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια από τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ ταυτοποιήθηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία στη Νέα Υόρκη το 1.634ο θύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων: η 52χρονη Άννα Λάβερτι...

Στη Νέα Υόρκη, οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανήλθαν τελικά στους 2.753.

Ελληνίδες εκπορνεύονται στην Ιταλία... λένε οι Ιταλοί


«Από την Πάτρα, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα, την Ηπειρο, δύο βήματα από το αλβανικά σύνορα... Η Ελλάδα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρώπη, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πόρνες από τη... Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία», κάπως έτσι ξεκινά το σοκαριστικό ρεπορτάζ της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στη Ρώμη «Il Messaggero» που υποστηρίζει ότι...

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

«Παύει» το υπουργείο Οικονομικών όλους τους προϊστάμενους, τμηματάρχες, υποδιευθυντές και διευθυντές των φορολογικών και ελεγκτικών αρχών όπως προβλέπεται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή. Η τοποθέτηση των νέων προισταμένων θα συνοδευτεί από τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών στόχων οι οποίοι θα ελέγχονται ανά τρίμηνο. Η θητεία

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ "ΤΣΑΡΟΥ"
Άσχημα τα πράγματα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που έχει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες μετά την επιστολή που έστειλε σήμερα ο Γ. Στουρνάρας στους οικονομικούς εισαγγελείς. Στην επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρησης της λίστας Λαγκάρντ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας ενημερώνει τους οικονομικούς εισαγγελείς για το τι

Φοιτητές θα μπλοκάρουν τις εκλογές στο ΑΠΘ


Την αντίθεσή τους με το νέο σύστημα εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης εκφράζουν σύλλογοι φοιτητών του ΑΠΘ. Όπως αναφέρουν σε

ανακοίνωσή τους "οι εκλογές θα μείνουν στα χαρτιά. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.
Μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση προχώρησε σε

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στον ΣΜΑ της Ευκαρπίας

Προκαταρκτική Εξέταση διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Άννα Καραμόσχογλου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία

Όπως ανέφερε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζητά να διαπιστωθεί εάν έχει

Δένδιας: Λίγοι αστυνομικοί διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή


«Οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στην Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι» δηλώνει στους Financial Times o υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας πως η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τεράστια προσπάθεια για να περιορίσει την ακροδεξιά βία. 

Μέρκελ: Στην Ελλάδα τον λένε Φούχτελο. Νομίζω πως είναι ένα ωραίο όνομα για τη δουλειά του


«Στροφή 180 μοιρών» από την Α. Μέρκελ;

Η Α. Μέρκελ επιχείρησε σήμερα να δικαιολογήσει τα συνεχή μηνύματα στήριξης προς την Ελλάδα ή τη «στροφή 180 μοιρών στο ελληνικό ζήτημα», που της επιρρίπτει η γερμανική αντιπολίτευση.

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ Μαργαρίτης: Δεν μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά


«Tα εργασιακά αποτελούν έναν πυλώνα του αξιακού φορτίου της ΔΗΜΑΡ, στον οποίο δε μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούν να υπάρξουν κάποιες υποχωρήσεις σε ζητήματα περικοπών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δεσμεύσεις που είχαμε για τα 11,5 δισεκατομμύρια» τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Ο πρωθυπουργός ζητά βραβείο Γκίνες για τους 1.500.000 ανέργους!» Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά


Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή με αφορμή το προωθούμενο πακέτο μέτρων. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: « Ο Σαμαράς αντί να πει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και πως δεν μπορούν να ζητάν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βγήκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είπε να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό που κάναμε ήταν επίτευγμα.

«Αυτό που στηρίζει η ΕΕ είναι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα»


«Αυτό που στηρίζει η ΕΕ είναι τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση, συνεργαζόμενη μαζί της και απαιτεί διακαώς το μεγάλο κεφάλαιο» επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κεντρικής του Επιτροπής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Προσθέτει, επίσης, πως «ταυτόχρονα, γίνεται ολοφάνερο ότι κάθε βήμα που επιχειρεί προς την ενοποίηση αυτή η λυκοσυμμαχία την κάνει ακόμα πιο αντιδραστική προς τους εργαζόμενους, φέρνει νέες αλυσίδες για τους λαούς».

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC


Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα "Η Ελλάδα αύριο", που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της.
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Την ανανέωση της απαγόρευσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει στο τέλος του έτους, ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ με νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις προστάτεψε την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών να ανανεωθεί η παράταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του

Εντός της ημέρας ανακοινώνεται το deal Πειραιώς - Γενική..




Τι προβλέπει η συμφωνία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Societe Generale έχουν ολοκληρωθεί. Σημειώνεται ότι
και στην περίπτωση της Geniki Bank οι κεφαλαιακές της ανάγκες θα καλυφθούν από την Societe Generale κατά τα πρότυπα του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Emporiki. Σύμφωνα με παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, και σε αυτήν την περίπτωση η Societe Generale θα συμμετάσχει

Κάνει θαύματα το εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας

Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σημειώνει «εντυπωσιακή επιτυχία». Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μετά την εφαρμογή του. επιτυχημένου μαζικού προγράμματος εμβολιασμού έναντι των ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων μειώθηκαν σημαντικά τα γεννητικά κονδυλώματα στον γενικό πληθυσμό. Η μείωση ανέρχεται στο 90% για τις νέες γυναίκες και στο 80% για τους

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΑΝΤ


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται επαφές του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Ο έλληνας πρωθυπουργός απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στο γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ.ο οποίος την αποδέχθηκε.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στη

Απέκλεισαν για δύο ώρες εργαζόμενοι την ΕΥΑΘ

Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό των γραφείων της ΕΥΑΘ προχώρησαν εργαζόμενοι της εταιρίας, καταγγέλλοντας ως "παράνομες τις ετήσιες προσλήψεις στη θυγατρική ΕΥΑΘ -Υπηρεσίες Α.Ε" και ζητώντας κανονικές προσλήψεις για την εταιρία

O Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,



O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος στο οποίο συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, η Kοινοβουλευτική Eκπρόσωπος Ευ. Χριστοφιλοπούλου, οι εισηγητές του Kοινοβουλευτικού Tομέα, αρμόδιοι για αγροτικά θέματα Γ. Δριβελέγκας και Μ. Κασσής και ο γραμματέας του Tομέα Aγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Μ. Τζελέπης.
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Άρση της αναστολής των πλειστηριασμών ακόμα και για την πρώτη κατοικία

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων που εφαρμόζεται από το 2008 και προστατεύει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν
τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της.
Και αυτό γιατί εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας. Αν και από το υπουργείο Ανάπτυξης απορρίπτουν μία τέτοια κίνηση και κατηγορούν τις τράπεζες, τις οποίες θεωρούν υπεύθυνες για διαρροές αναφορικά με τις συζητήσεις για την υπό κατάρτιση νομοθετική παρέμβαση.

Απόφαση-σταθμός: Παράνομη η μείωση των μισθών στους νέους που μας επέβαλλε η Τρόικα!

Παράνομη έκρινε την μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού, το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το
μέτρο θέσπισε η κυβέρνηση το 20120 μετά από "παραίνεση" της Τρόικας ενώ παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση.
Η σπουδαιότητα της απόφασης αυτής από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τεράστια διότι δίνει τη

Συνελήφθη 47χρονος για χρέη άνω των 22.650.000 Ευρώ ! !



Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη 47χρονος για χρέη άνω των 22.650.000 Ευρώ ! !Για χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των 22.653.294,26 ευρώ, κατηγορείται 47χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας.

Επικίνδυνο το κτίριο της Α’ ΔΟΥ Σερρών.


Κεντρική Μακεδονία «Επικίνδυνο το κτίριο της Α’ ΔΟΥ Σερρών;;;»
Θέμα επικινδυνότητας του κτιρίου της Α’ ΔΟΥ και υψηλού ενοικίου (από τα μεγαλύτερα στην χώρα, 10,72€/τμ) θέτει η 6η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με αναλυτική της επιστολή και ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, θέτει ολοκληρωμένα το ζήτημα των συγχωνεύσεων των Οικονομικών Εφοριών, για τις οποίες υποστηρίζει ότι έγιναν με πρόχειρο τρόπο, χωρίς σχεδιασμό κι εν τέλει χωρις ουσιαστικό οικονομικό όφελος (οσο αναφορά τουλάχιστον το ν.Σερρών),

Φυγή προς τα εμπρός με συνέδριο Αποσκοπεί στη συσπείρωση των στελεχών και την απορρόφηση των εσωτερικών κραδασμών


Σε πολιτικό ελιγμό, που αποσκοπεί στη συσπείρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και στην απορρόφηση των εσωτερικών κραδασμών, προχώρησε χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο - ενόψει και της ψήφισης των μέτρων -, στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας διαβεβαίωσε για τη διενέργεια ενός συνεδρίου συντακτικού χαρακτήρα, που θα είναι «ουσιαστικό και αυθεντικό» και χωρίς ίντριγκες.

Στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα", θεσμό στον τομέα προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων, που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων-Κρήτης στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Θα απολύονται επίορκοι και "κοπανατζήδες" δημόσιοι υπάλληλοι


Θα απολύονται επίορκοι και "κοπανατζήδες" δημόσιοι υπάλληλοι
Κλείνει και το μέτωπο των απολύσεων στο δημόσιο στο οποίο επέμενε η τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες» δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν… 
και δεν θα μπουν στην λίστα διαθεσιμότητας όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα στοιχεία υπολογίζεται ότι στο τέλος τους έτους θα βρεθούν εκτός δημοσίου περίπου 2000 υπάλληλοι.

Μ. Ανδρουλάκης: Δεν ψηφίζω...

«Δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω να μετατραπεί το ασφαλιστικό ζήτημα μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και πρόσθεσε ότι «δεν δέχομαι σε μια διαπραγμάτευση, μέσα σε ένα βράδυ, κάποιος να πει “κόβω και ανατρέπω τις ζωές των ανθρώπων"». 

57χρονος έκανε διαρρήξεις έχοντας ως "βοηθό" τον... γιο του!


57χρονος έκανε διαρρήξεις έχοντας ως "βοηθό" τον... γιο του!
Οικογενειακή επιχείρηση «διαρρήξεων» είχαν στήσει ένας 57χρονος μαζί με τον 20χρονο γιο του. Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην περιοχή του Ευόσμου μετά από καταδίωξη του νεαρού δράστη…
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις ενός οχήματος που κινούνταν στην περιοχή του Ευόσμου, το οποίο οδηγούσε ο 20χρονος και επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα. Έκαναν σήμα για να σταματήσει, προκειμένου να κάνουν έλεγχο. Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Ο τύπος της Παρασκευής


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης
Η εφημερίδα γράφει ότι « την άμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζήτησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Παρ΄όλο που το θέμα της Ελλάδας δεν βρισκόταν στην ατζέντα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός, με ηχηρή παρέμβασή του, κατάφερε να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το ελληνικό πρόβλημα, κερδίζοντας μάλιστα τα θετικά σχόλια των ομολόγων του».

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα


Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα
Με αφορμή πρόσφατες αναφορές ΜΜΕ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)...
από τη ΔΕΗ, η Επιχείρηση διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει πλήρως όλα τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ ή και μερικής ή ολικής απαλλαγής από αυτό, ενώ ανάλογες υποχρεώσεις τήρησης της σχετικής Νομοθεσίας έχουν και όλες οι άλλες εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέο φορολογικό: Συντελεστής 28% για τις επιχειρήσεις – Τέλος στη συλλογή αποδείξεων Μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου για τους αναπήρους κατά 50% και την πλήρη κατάργησή του για τις οικογένειες με παιδιά


Με συντελεστή 28% θα φορολογηθούν επιχειρηματίες (Α.Ε, ΕΠΕ) και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα εισοδήματα του 2013, σύμφωνα με τα νέα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χάνουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 28%, θα αφαιρείται ωστόσο από το φορολογητέο εισόδημα, η πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών. 

Στελέχη ΠΑΣΟΚ: «Πρόεδρε, μπες στην κυβέρνηση»


Ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με ανάληψη κυβερνητικού ρόλου και από τον ίδιο τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητούν τώρα στελέχη του κόμματος, ερχόμενα σε σύγκρουση με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που ζητά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα, κάτι που εκτιμούν ότι θα αποσταθεροποιούσε την κυβέρνηση και θα έβαζε σε περιπέτειες την χώρα.

Τη Μέρκελ βλέπει ο Α. Σαμαράς


Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 10.30 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Τα τρία βήματα μέχρι την επόμενη δόση.Έκτακτο Eurogroup στις 29/10, ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή ως τις 11/11 και προγραμματισμένο Eurogroup 12/11


Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή έως τις 11/11
Έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup προωθείται στις 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία Ελλάδας - τρόικας, η οποία εκτιμάται ότι μέχρι τότε θα έχει επιτευχθεί, ώστε τα προτεινόμενα μέτρα να λάβουν το πράσινο φως των εταίρων.

Παράλληλα, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τα συμφωνηθέντα μέτρα, ο προϋπολογισμός του 2013 και όσες ρυθμίσεις θεωρηθούν προαπαιτούμενες δράσεις, για να ληφθούν στο προγραμματισμένο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και την επιμήκυνση.