Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Βενιζέλος: Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα


Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κάθε διαπραγμάτευση ως εθνικό καθήκον υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα».

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας
Αγριες προβλέπεται να είναι οι διαθέσεις του καιρού το Σάββατο

καθώς ανεμένονται βροχές καταιγίδες στα νότια και στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά και χιόνια στις ορεινές και στις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Ισχυροι νότιοι άνεμοι εντάσεως μέχρι και οκτώ μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ, παράλληλα, πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία στην κεντρική και βόρεια

Δεν πήγαιναν σήμερα και για αητό;



Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι το δίδυμο Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης στα γραφεία της ΕΣΕΕ. Aντικείμενο της συνέντευξης είναι η παρουσίαση εννέα μέτρων άμεσης δράσης που αφορούν στην πραγματική αγορά, ανάμεσα στα οποία το φορολογικό σύστημα, η ρευστότητα, το ασφαλιστικό κλπ.
Τώρα βέβαια είναι απορίας άξιον γιατί αυτή την παρέμβαση τους

'' ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ''...

Ο συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών θα βρεθεί, σήμερα, στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ύφεση και τη στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας να επιτάσσει την υιοθέτηση
στρατηγικών, που θα τονώσουν την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα.

Δήλωση Τσαυτάρη για την υποστήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών

«Συνεπείς με την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, μετά την έγκριση και την πληρωμή του de minimis, ενισχύουμε σε κάθε δράση μας την προσπάθεια παραγωγής ντόπιων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών για λύσουμε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα επιβίωσης της κτηνοτροφίας. 
Στο πλαίσιο αυτό ενισχύσαμε ιδιαίτερα την Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου όσων

Επίσκεψη του Απ. Πάνα στην 22η έκθεση Detrop





Ο κ. Πάνας επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Εκεί συνομίλησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και με επιχειρηματίες από όλη τη Χαλκιδική, όπου συμμετείχαν στην Έκθεση.

Ο κ. Πάνας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, καθώς η Χαλκιδική έχει σημαντικές δυνατότητες σε αυτό τον

Σαμαράς: Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη δόση


Σαμαράς: Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη δόση
Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα με την υψηλή ανεργία, ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής τονίζοντας μάλιστα πως πλέον ότι η λιτότητα δεν βγάζει πουθενά.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Όλη η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με μέτρα λιτότητας καθώς αυτά δεν είναι μονόδρομος» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα «πως αναγνωρίζεται από όλους» και πως η χώρα μας κατατάσσεται «πρώτη στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις».

Τσοχατζόπουλος: Κάτι τρέχει στην Δικαιοσύνη!


Τσοχατζόπουλος: Κάτι τρέχει στην Δικαιοσύνη!
Για κατασκευασμένο, διαβλητό και πλαστό πόρισμα της Προανακριτικής στο οποίο στηρίχθηκε η παραπομπή του σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που σήμερα παρέλαβε το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι οι Εφέτες «έκαναν πως δεν βλέπουν τις άνωθεν πολλαπλές παρεμβάσεις».

O Bενιζέλος και το ... χαρέμι του!


O Bενιζέλος και το ... χαρέμι του!
Στιγμές χαλάρωσης ανάμεσα σε σαράντα γυναίκες που εξελέγησαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος πέρασε προχθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δείπνο που παρέθεσε σε αυτές σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Μέσα στο αγαπημένο στέκι των πολιτικών, το εστιατόριο του Πάρκου Ελευθερίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε τις «γυναίκες» του, τις εκλεγμένες στην Κεντρική Επιτροπή, και γεμάτος χαμόγελα και αισιοδοξία αφού τις συνεχάρη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη, αν είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Μόνο έτσι θα πείσει ξανά τον κόσμο».

Ο Τσαμασλής για την παραπομπή του

Ο Τσαμασλής για την παραπομπή του
Σχετικά με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για την παραπομπή του σε δίκη αναφορικά με το έργο της οδού Ωραιοκάστρου-Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Φύλλο και φτερό οι λογαριασμοί των δημάρχων




Εντολή στο ΣΔΟΕ για εξονυχιστικό έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δημάρχων, περιφερειαρχών από το 2003 και μετά, αλλά και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Ανάπτυξη. Πώς;

Η ανάπτυξη είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη λέξη κάθε πρότασης για την οικονομική πολιτική, όπως και κάθε κριτικής στην σημερινή κατάσταση. Ολοι ζητούν ανάπτυξη. Ολοι ζητούν γρήγορους ρυθμούς πραγματοποίησής της. Η ανάπτυξη όμως δεν προκύπτει λίγο ως πολύ αυτόματα. Κατακτιέται. Προϋποθέτει χρόνο. 

Αγριεύει ο καιρός - πρόγνωση για Καθαρά Δευτέρα


Αγριεύει ο καιρός - πρόγνωση για Καθαρά Δευτέρα
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ


Στην εντατική νοσηλεύεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Γιώργος Παπαστάμκος. Σύμφωνα με τον Real Fm ο ευρωβουλευτής που υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο χθες το βράδυ καθώς κρίθηκε από τους γιατρούς ιδιαίτερα σοβαρή η εγκεφαλική αιμορραγία, βρίσκεται σε βαθιά καταστολή. Οι συνάδελφοι του κ.

Τσίπρας: Αντιευρωπαϊκή η πολιτική της Μέρκελ


O Aλέξης Τσίπρας
Ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα σήμαινε συνολική διαμαρτυρία και αμφισβήτηση της «μερκελιανής» στρατηγικής στην ΕΕ, δήλωσε σε ομιλία του στο London School of Economics ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν ηγείται ενός αντιευρωπαϊκού κόμματος. «Πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα διότι στον πυρήνα της είναι η αλληλεγγύη.

Αστυνομικοί... ακατάλληλοι για όπλα! Αφαιρέθηκε ο οπλισμός από 300


Αφοπλισμός στο... ντιβάνι του ψυχολόγου! Ένας στους 40 αστυνομικούς κρίθηκε ακατάλληλος να έχει στην κατοχή του τον υπηρεσιακό οπλισμό του.

Η εξέταση των ένοπλων ενστόλων από ψυχολόγους θα έπρεπε να είναι καθημερινότητα για την αστυνομία, όπως τουλάχιστον συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη.

Κουβέλης: Όχι σε απολύσεις στο Δημόσιο και στο χαράτσι


Κουβέλης: Όχι σε απολύσεις στο Δημόσιο και στο χαράτσι
Ξεκάθαρες αποστάσεις για τα θέματα των δημοσιών υπαλλήλων αλλά και για το «χαράτσι» πήρε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως είναι αντίθετος με την παράταση της πληρωμής του τέλους της ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ κάτι για το οποίο επιμένει η τρόικα.

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη για την πρωτιά


Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη για την πρωτιά
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονται στην πρώτη θέση των μετρήσεων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της public issue για τον Σκάι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29.5% και προηγείται με μία μονάδα διαφορά από την ΝΔ (28,5%). Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες 8% ΠΑΣΟΚ 7,5% ΔΗΜΑΡ 6% ΚΚΕ 5,5%

Τα μηνύματα που έστειλε η εκλογή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


20130315-073313.jpg
Τη σφραγίδα του και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έβαλε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύοντας στις δύο πρώτες θέσεις δύο «δικά» του στελέχη της νεότερης γενιάς, τους Αντώνη Σαουλίδη και Παναγιώτη Αλαμάνο.
Μάλιστα ο Θεσσαλονικιός Αντώνης Σαουλίδης ήρθε πρώτος σε σταυρούς (61) μολονότι το όνομά του δεν υπήρχε στην επίσημη πρόταση της ηγεσίας και κατέθεσε υποψηφιότητα ως

Παράταση περίθαλψης ανέργων με ένσημα του 2012 έως 2014


Παράταση περίθαλψης ανέργων με ένσημα του 2012 έως 2014
Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, και την παράταση έως τον Φεβρουάριο του 2014 της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων, προβλέπει μεταξύ άλλων διάταξη του νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2013 και έξι φόροι για τα ακίνητα


Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2013 και έξι φόροι για τα ακίνητα
Από 2 έως και 6 φόρους συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα για να μην καταργηθεί για το έτος 2013 το «χαράτσι», που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.