Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ρ. ΟΥΙΛΙΑΜΣ: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα



Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία...
δηλώνει ο Robin Williams, μια δήλωση, την οποία οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν θα έκαναν ποτέ…
«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου.

Εξουσία η Goldman Sachs ελέω των κυβερνήσεων




Σοκ προκαλούν οι κυνικές δηλώσεις του χρηματιστή Αλέσιο Ραστάνι στο BBC, αφήνοντας άφωνους τόσο τους παρουσιαστές όσο και το κοινό του δικτύου.
«Οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τον κόσμο. Η Goldman Sachs ελέγχει τον κόσμο» ομολόγησε ο χρηματιστής, τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία δύναμη, κι ότι οι αγορές είναι αυτές που ασκούν την εξουσία.

Για θησαυρό 28 δισ ευρώ στο έδαφος της Ελλάδας κάνει λόγο ο Μανιάτης

Για θησαυρό 28 δισ ευρώ στο έδαφος της Ελλάδας κάνει λόγο ο Μανιάτης
Οπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, τις επόμενες
 μέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον μεταλλευτικό χώρο της περιοχής Βάθης - Γερακαρίου στον νομό Κιλκίς, με βέβαια απολήψιμα αποθέματα 1,5 δισ. ευρώ και αναμενόμενα αποθέματα αξίας 7 δισ. ευρώ.

Ποιες είναι οι υπερ-τροφές του 2012;


Με τη νέα χρονιά, που πλέον είναι μια ανάσα μακριά, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό σας: να βελτιώσετε τη διατροφή σας και την υγεία σας με 8 νέες υπερ-τροφές που κάνουν θραύση σε διάφορα μέρη του κόσμου, για τις ευεργετικές του ιδιότητες

Μεγάλο και καταστροφικό σεισμό στο Αιγαίο προβλέπει Τούρκος σεισμολόγος!


Ο Αχμέτ Ερτζάν προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων μιλώντας σε τουρκικά μέσα δήλωσε πως μετά το σεισμό της Βαν, είχε προβλέψει πως θα συμβεί σεισμός

«ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ»

Ως την καλύτερη ώθηση εν όψει της Συνόδου, χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble την προειδοποίηση της S&P για υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γίνει περισσότερο

Φ. Φιγιόν: Αστρονομικό το κόστος μιας ενδεχόμενης διάλυσης της ευρωζώνης


Ο γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν

Ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης θα είχε αστρονομικό κόστος, ανέφερε ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν μιλώντας στο γαλλικό κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ότι το κόστος θα ισοδυναμούσε περίπου με το ήμισυ του ΑΕΠ των πιο αδύναμων χωρών και περίπου στο 25% του ΑΕΠ των ισχυρότερων οικονομιών. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Θα καταστρεφόταν η ευρωπαϊκή ήπειρος". 

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Βελγίου και «φέρνει» λιτότητα


Ο Έλιο ντι Ρούπο κατά την τελετή ορκωμοσίας

Έπειτα από 541 ημέρες πολιτικού αδιεξόδου η νέα εξακομματική κυβέρνηση του Βελγίου υπό τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έλιο ντι Ρούπο ορκίστηκε την Τρίτη ενώπιον του βασιλιά Αλβέρτου, βάζοντας τέλος στο παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, οι πιέσεις των αγορών και των οίκων αξιολόγησης προς τις Βρυξέλλες ανάγκασαν τους πολιτικούς να καταλήξουν τελικά σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού.

Μ. Καρχιμάκης: Πασίδηλη η αγωνία της ΝΔ να μην ανοίξουν λογαριασμοί στην Ελβετία


«Είναι πασίδηλη η αγωνία και εμφανής ο φόβος του κ. Μιχελάκη και της ΝΔ, στην προοπτική να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, για το άνοιγμα των λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία.

Οχι της ΝΔ στο άνοιγμα βουλευτικών λογαριασμών στην Ελβετία


Οχι της ΝΔ στο άνοιγμα βουλευτικών λογαριασμών στην Ελβετία
Για κινήσεις που οδηγούν στην «αθώωση» όσων έκρυψαν περιουσίες σε off-shore έκανε λόγο ο Γιάννης Μιχελάκης. Θα ζητήσουν ως και ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες οι βουλευτές, προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλοι φορολογικοί παράδεισοι, σχολίασε καυστικά
Απέριψε κατηγορηματικά η Νέα Δημοκρατία την πρόταση Καρχιμάκη για άνοιγμα τυχόν λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία.

Κον Μπεντίτ: Kυρία Μέρκελ, στην άκρη η τυφλή ιδεολογία της σταθερότητας


O Ντάνιελ Κον Μπεντίτ

Όταν οργίζεται ο Ντάνιελ Κον Μπεντιτ, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, τότε είναι αδύνατο να κρατήσει το στόμα του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία με αφορμή την συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζύ στο Παρίσι, ο Κον Μπεντιτ κατηγόρησε το ηγετικό δίδυμο της Ευρώπης για αντιδημοκρατική στάση στη διαχείριση της κρίσης.

«Προτάσεις δημοκρατικά αθεμελίωτες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:
"Πέρασαν τρία χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τρία χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας, των μαθητών που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας, διεκδικώντας σεβασμό στη ζωή και στο μέλλον τους.

Nέος πολιτικός φορέας στον ορίζοντα;



Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, αν το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα, «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» το θέμα της δανειακής σύμβασης, ενώ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Έδιωξαν από νοσοκομεία ετοιμόγεννες που δεν είχαν χρήματα


Άνεργες, ανασφάλιστες, χαμηλόμισθες ετοιμόγεννες γυναίκες δεν έγιναν δεκτές σε δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των 950-1.500 ευρώ που κοστολογείται η γέννα. Παρέμβαση υπ. Εργασίας για μη καταβολή της προκαταβολής
Την αντίδραση της "Πρωτοβουλίας Γυναικών ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας" και της "Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών", προκάλεσε η είδηση ότι δημόσιο νοσοκομεία αρνούνται να περιθάλψουν ετοιμόγεννες που δεν μπορούν χρήματα, ώστε να επωμιστούν το βάρος των εξόδων της γέννας.

Πώς «διάβασαν» την απόφαση της Χάγης οι Σκοπιανοί



Η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δίνει νέα, θετική προοπτική για τη διευθέτηση της διαφοράς της ονομασίας, υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

"Θα σεβαστούμε την απόφαση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Είναι υποχρέωσή μας" είπε ο κ. Γκρούεφσκι και υποστήριξε ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να απόσχει από περαιτέρω παρεμπόδιση της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς".

Εταιρίες μόχλευσης στοιχηματίζουν πόσους νεκρούς θα φέρει η κρίση στην Ελλάδα

Εταιρίες μόχλευσης στοιχηματίζουν πόσους νεκρούς θα φέρει η κρίση στην Ελλάδα
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης μιλώντας
σε τηλεοπτική εκπομπή. Συγκεκριμένα ανέφερε πως εταιρίες που παίζουν με παράγωγα και μόχλευση και έχουν έδρα κυρίως στα αραβικά εμιράτα έχουν φτιάξει δείκτη παραγώγων που στοιχηματίζει για το πόσοι θα είναι οι νεκροί Έλληνες μέσα στο 2012 από την κρίση (δείκτες θνησιμότητας κλπ). Εξωφρενικό ακούγεται αλλά ο κ. Καζάκης είπε πως το ίδιο έχει συμβεί στο πρόσφατο

Στο νοσοσκομείο ο Στάθης Ψάλτης

Στο νοσοσκομείο ο Στάθης Ψάλτης

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του .
Σαββάτου σε νοσοκομείο της Αθήνας από την εσπευσμένη εισαγωγή του Στάθη Ψάλτη. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε από οικεία του πρόσωπα, αφού ένιωσε έντονη ζαλάδα και μούδιασμα στα άκρα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο Στάθης Ψάλτης στις αρχές του καλοκαιριού είχε σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του – ελάχιστοι το γνωρίζουν- τον αναστάτωσε ιδιαίτερα.

EΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ελλείψεις υλικών καταγγέλλουν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι οι αποθήκες τους είναι άδειες ακόμη και από φθηνά υλικά πρώτης ανάγκης όπως είναι οι σύριγγες και οι γάζες. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι στα μέσα του μήνα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο, εξ’ αιτίας του εμπάργκο που έχουν ανακοινώσει οι προμηθευτές.

AΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ 800 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 'ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ'

Από την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι 800 εργαζόμενοι του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες πραγματοποιούν από την περασμένη εβδομάδα οι 800 εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς», αφού δεν έχουν πληρωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Μύθος ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε... 7''


Ακόμη και αν οι άντρες κυριεύονται από άγχος ή στρες, το μυαλό τους συνεχίζει να ταξιδεύει και σε πονηρά μονοπάτια. Πάντως, νέα έρευνα αναφέρει ότι σκέφτονται το σεξ συχνότερα από ό,τι οι γυναίκες, αλλά όχι.τόσο συχνά όσο νομίζουν.
"Ο αστικός μύθος... ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα καταρρίπτεται, αφού ο απόλυτος αριθμός σεξουαλικών σκέψεων είναι δραματικά λιγότερος", αναφέρει η

7 μύθοι και 7 αλήθειες


-1ος ΜΥΘΟΣ : "Η κρίση είναι (λένε...) παγκόσμια!"
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η κρίση είναι των ισχυρών "αποθεματικών νομισμάτων", κυρίως της Ευρωπαϊκής Ενωσης,Αγγλιας και Η.Π.Α. και οφείλεται στην απληστία του χρηματοτραπεζικού συστήματος.

-Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Καναδάς, Ρωσία και άλλες 150 χώρες του πλανήτη έχουν διαρκείς αναπτυξιακούς ρυθμούς, για όσο χρόνο τα νομίσματά τους ΔΕΝ αποτελούν στόχο των κερδοσκόπων. Ειδικά η Κίνα "υποτιμά" διαρκώς το δικό της νόμισμα - το γουάν - ώστε να αποφεύγει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στη Βουλή στις 6/12/2011



7Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Εάν ο Προϋπολογισμός του 2001 ήταν ιστορικός, όπως είχαν δηλώσει από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής οι αγορητές εκείνης της εποχής, διότι συντάχθηκε σε ευρώ και ήταν ο πρώτος εντός του Ενιαίου νομίσματος, ο Προϋπολογισμός του 2012 μπορεί εξίσου να χαρακτηρισθεί ως ιστορικός, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να είναι ο τελευταίος.

«Αδιανόητη η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα»


Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο περιμένει πολλά από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.


«Έχουμε ένα κοινό νόμισμα και θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι για να παραμείνει το ευρώ επιτυχές», λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt πώς εξηγεί στα παιδιά του την ευρωκρίση. «Τους λέω επίσης ότι τα προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν προέρχονται από το ευρώ, αλλά από την ανεύθυνη στάση ορισμένων κυβερνήσεων και των αγορών».

Θόδωρος Παραστατίδης: «Θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις εκφράσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης»


Θόδωρος Παραστατίδης: «Θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις εκφράσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης»
Την Δευτέρα 5/12/2011 ο βουλευτής του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό 
Για την επιστολή 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ:
Κατά κάποιο τρόπο, εν ολίγοις έχει και το χαρακτηρισμό ενός μανιφέστου. Είναι ο προβληματισμός και η ταύτιση απόψεων κάποιων βουλευτών, οι οποίοι μέσα από ένα διάλογο συμφωνήσαμε να καθίσουμε να επεξεργαστούμε ένα κείμενο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τους πολίτες που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με την έννοια ότι διακατέχονται από μία αγωνία ως προς το μέλλον του.

Στη Μασσαλία για συνέδριο του ΕΛΚ την Τετάρτη ο Αντ. Σαμαράς


Για τη Μασσαλία αναχωρεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ .
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες.

Δέν το ήξερες..



Οι Ιάπωνες έφηβοι εφευρίσκουν κάθε χρόνο 5.500 νέες λέξεις!


35.000.000 Αμερικάνοι πάσχουν από κοινωνική φοβία, δηλαδή, είναι παθολογικά ντροπαλοί!


Μικρές φυσαλίδες ύλης, αποτελούμενες από τα λεγόμενα κουάρκ, μπορεί να ξεφύγουν από τον επιταχυντή σωματιδίων στο Λονγκ Άιλαντ και ν’ αρχίζουν να καταβροχθίζουν την συνηθισμένη ύλη. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι 20 στο δισεκατομμύριο.

Πρωτοβουλία 29 βουλευτών για ρύθμιση δανείων σε όσους μπαίνουν σε εφεδρεία


Πρωτοβουλία 29 βουλευτών για ρύθμιση δανείων σε όσους μπαίνουν σε εφεδρεία
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο κατέθεσε σήμερα η κ. Λούκα Κατσέλη μαζί με 28 ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών, λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Παναγιωτακόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να βρει που ανήκει»


«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα λίγα «επώνυμα» στελέχη του που διαγωνίζονται στα προκαταρκτικά των πολιτικών καλλιστείων», δηλώνει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.Ολόκληρη η δήλωση έχει ώς εξής:
Με αφορμή τα όσα απίστευτα ακούμε όλον αυτόν τον καιρό από την πλευρά εκκολαπτόμενων δελφίνων και ηγετίσκων, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
1.   Το ΠΑΣΟΚ οφείλει πρώτα απ΄ όλα να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Οφείλει ξεκάθαρα να αποφασίσει τα συμφέροντα ποιών εκφράζει και με ποιες πολιτικές.

Απογοήτευση από τη διάλυση του ΥΕΝ. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία οι εφοπλιστές



Η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί το δυσκολότερο τεστ αντοχής για τη μεταβατική κυβέρνηση. Ιδιαίτερα το αίτημα του ναυτιλιακού κόσμου για επανασύσταση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποτέλεσε και θα αποτελέσει  το πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Νικητής των εκλογών στο Επιμελητήριο ο Παύλος Τονικίδης

Την σαφή υπεροχή του συνδυασμού του νυν Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη έναντι του βασικού του αντιπάλου και πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σταύρου Χατζηγεωργιάδη, κατέδειξε η κάλπη, μετά από την ολοκλήρωση σήμερα το απόγευμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Πρόεδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.

Βέλγιο: Ο Ελιό Ντι Ρουπό νέος πρωθυπουργός


O Ελιό Ντι Ρουπό

Ο βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος o Β΄, διόρισε απόψε τον γαλλόφωνο Σοσιαλιστή, Ελιό Ντι Ρουπό, στη θέση του πρωθυπουργού και ενέκρινε τη σύνθεση της κυβέρνησής του, βάζοντας τέλος στη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στην ιστορία της χώρας, 540 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα, ο Φιλελεύθερος Ντιντιέ Ρέιντερς, υπουργός Οικονομικών από το 1999, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενώ ο νυν επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας, ο Χριστιανοδημοκράτης Στέφεν Βανάκερε ορίστηκε υπουργός Οικονομικών, όπως αναμενόταν.

Η... Στάζι ρίχνει φως σε σφαγή αμάχων 67 χρόνια μετά!



Όχι, η Στάζι δεν... επέστρεψε. Τα αρχεία της όμως παραμένουν «ζωντανά» και φαίνεται πως οδήγησαν στον εντοπισμό ναζιστών που ευθύνονται για εγκλήματα πόλεμου.


Η υπόθεση αφορά στη σφαγή εκατοντάδων άμαχων στη γαλλική κωμόπολη Οραντούρ-σιρ-Γκλαν, στις 10 Ιουνίου του 1944. Εκεί, Γερμανοί στρατιώτες του ναζιστικού καθεστώτος είχαν σφαγιάσει 642 αμάχους, από τους οποίους τα 247 ήταν παιδιά! Το ονόμασαν τότε αντίποινα για τη δράση των Γάλλων αντιστασιακών. 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ. Τρία χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου


Τρία χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου
Την συμπλήρωση τριών ετών από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τιμούν σήμερα με διαδηλώσεις σε πόλεις της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.
Στην Αθήνα οι φοιτητές αναμένεται να συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών.
Λόγω των συγκεντρώσεων, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός του μετρό στο «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 17.00 το απόγευμα, ενώ ο σταθμός «Σύνταγμα» στις 18.00.

Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, προτείνει ο Παπανδρέου


Σε "ευρύτερη δυνατή συναίνεση" για την ονομασία της ΠΓΔΜ κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, λέγοντας πως αυτό "επιτάσσει το εθνικό συμφέρον".

"Η επόμενη ημέρα της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης επιβάλλει σε όλους να επιδείξουν πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων", δήλωσε σήμερα ο κ. Παπανδρέου.

Η Αθήνα "απαντά" σε Μέρκελ και Σαρκοζί... Και δημοψήφισμα για τις αλλαγές στις συνθήκες!



Μέρκελ και Σαρκοζί άνοιξαν τα χαρτιά τους: θέλουν μια Ευρώπη χωρίς ελλείμματα και μία Ένωση χωρίς βάρη. Ζητούν μία νέα συνθήκη, με αυτόματες κυρώσεις για τις άτακτες χώρες.

Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος μελέτησαν τις δηλώσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, διάβασαν τα τηλεγραφήματα των πρεσβειών μας σε Βερολίνο και Παρίσι και χάραξαν τη γραμμή της Αθήνας.

Συσπείρωση ΠΑΣΟΚ κατά των «επίδοξων δελφίνων» μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη



ΣTA όρια της διάσπασης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ μετά και την ευθεία επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη εναντίον του προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου, αλλά και την απουσία ενός πόλου που θα μπορούσε να ενοποιήσει το κόμμα. Παράλληλα 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο Χάρης Καστανίδης, με μια πολυσέλιδη επιστολή-παρέμβαση μιλούν για την ανασύσταση της Αριστεράς και αφήνουν αιχμές για τους επίδοξους δελφίνους.

Σαν Σήμερα...


6 Δεκεμβριου

Γεγονότα

1821: Κύπριοι της διασποράς οργανώνουν συγκέντρωση στη Ρώμη για να καταγγείλουν τις τουρκικές βιαιότητες στο νησί τους.
1915: Στην Ελλάδα διεξάγονται εκλογές, με αποχή του κόμματος των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%. Στην εξουσία παραμένει η κυβέρνηση Σκουλούδη.