Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τσίπρας: "Αντί η κυβέρνηση να απειλήσει με βέτο παντού, αντί να ζητήσει κυρώσεις, δεν το κάνει"

Ιδιαίτερα επικριτικός προς τη Νέα Δημοκρατία και τους χειρισμούς της στο προσφυγικό εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι "Mega".Μεταξύ άλλων τόνισε: "Είναι πραγματικά αστείο να με ψάχνουν από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαι πια Πρωθυπουργός, δυστυχώς για την Ελλάδα είναι ο κύριος Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια, απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής

Έντονες επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις της Ευρώπης και τους φόβους της για όσα υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη στη επίσκεψή τους στον Έβρο την Τρίτη, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, σε παρέμβασή της πριν από λίγο στη Βουλή.

Χαρίτσης: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ακόμα αγνοείται

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό για τους “λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών” στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης, στον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο.

UEFA Nations League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας

Αρκετά βατός είναι ο δρόμος για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον τρίτο όμιλο του Nations League για την Εθνική μας ομάδα που κληρώθηκε με Σλοβενία, Μολδαβία και Κόσοβο.Έτσι, η "γαλανόλευκη" έχει την μεγάλη ευκαιρία

Θεσσαλονίκη: Oδηγοί ταξί έκαναν "κούρσες" με tablet και απενεργοποιημένα ταξίμετρα

Με απενεργοποιημένα ταξίμετρα έκαναν δρομολόγια οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψαν τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη. Οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία

Τσίπρας στο Mega: Σωστά κλείσαμε τα σύνορα, αλλά δεν βοηθάνε οι επικοινωνιακές φιέστες -Τι θα έλεγα στον Μητσοτάκη-Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και στον Αντώνη Καρακούση ευχήθηκε μάλιστα καλή επιτυχία στο κανάλι. «Χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Εχει περάσει πολύς ο χρόνος από τότε που ήρθα ξανά στο Mega το οποίο τούτη τη φορά έχει κάτι που δεν είχε το προηγούμενο κανάλι: 

Αποστολάκης: Οταν βρεθεί σε αδιέξοδο, ο Ερντογάν θα κάνει πόλεμο

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και την προκλητική στάση της Τουρκίας μίλησε στο Live News ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη καθώς «ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι το ξεκίνημα ενός προβλήματος που φαινόταν ότι θα προκύψει. 

Στο ΕΣΡ η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» για ψευδείς ειδήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή. Συγκεκριμένα, εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νάουσα: Τα φωτοβολταϊκά γέμισαν τα ταμεία του δήμου

Περισσότερα από 800.000 ευρώ κέρδισε σε μια πενταετία ο δήμος Νάουσας από τη λειτουργία των φωτοβολταικών πάρκων «Alex Sun I» και «Alex Sun II» που υπάρχουν στην περιοχή του. Τα δύο ενεργειακά πάρκα που ανήκουν στην εταιρία «Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος» κινέζικων συμφερόντων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε ΕΕ, Τουρκία

Δυσφορία και αγανάκτηση στην Κουμουνδούρου για το γεγονός πως μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό με προτάσεις για την διαχείρισή του αλλά και επισημάνσεις για τις κυβερνητικές παραλείψεις το μόνο που είχαν να σχολιάσουν αρμόδιες πηγές ήταν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξαφανιστεί ίσως γιατί πήγε να πετάξει αετό…

Χτίζεται «συμμαχία» Ασαντ - Χάφταρ ενάντια στην Τουρκία



Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA), η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ μόλις προχώρησε σε μια κίνηση με ιδιαίτερο νόημα παραχωρώντας το κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στη Δαμασκό - που ανοίγει ξανά τις πύλες του έπειτα από οκτώ χρόνια - όχι στη διεθνώς αναγνωρισμένη

Βασίλης Σκουρής : Το προσφυγικό αλλάζει την ατζέντα στη χώρα και μετατοπίζει προς τα δεξιά το πολιτικό τοπίο

Ένα νέο τοπίο δημιουργείται στην πολιτική ζωή της χώρας με τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τη χρησιμοποίηση του προσφυγικού από τον Ταγίπ Ερντογάν ως μοχλό πίεσης προς την Ευρώπη, με στόχο τη στήριξή του στο Συριακό, καθώς στο Ιντλίπ βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Διπλωματικός πυρετός: Κάθονται στο τραπέζι Πούτιν και Τραμπ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για διεξαγωγή συνάντησης κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Ολόκληρη η απόφαση

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2020- 2021, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού».

Έβρος: Στήριξη στην Ελλάδα από την ΕΕ - Βοήθεια 700 εκατ. ευρώ - Πυρά Μητσοτάκη κατά Ερντογάν

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα εξέπεμψε η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών, από τον Έβρο, όπου πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ύψους 700 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής

Άγριος καβγάς Τσαβούσογλου με τον Γερμανό ΥΠΕΞ για όσα γίνονται στον Έβρο

Άγριος διαδικτυακός καβγάς ξέσπασε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Γερμανίας, με αφορμή όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, αφότου δηλαδή ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα προς την Ευρώπη.