Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αλλάζει όλος ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη!!!!


 Σημαντικές αλλαγές στον οργανωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφονται εν όψει του συνεδρίου του κόμματος.
Ανακοινώθηκαν ήδη οι υπεύθυνοι συντονισμού των προσυνεδριακών διαδικασιών στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ στελέχη του κόμματος εξορμούν σε όλη την περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσουν τις κατά τόπους

Χύτρα ταχύτητας 2.700 ετών βρέθηκε την Αξιούπολη Κιλκίς!


Κάποια αρχαία νοικοκυρά πήρε μαζί της στον άλλο κόσμο την αγαπημένη της χύτρα και έτσι έφτασε μέχρι τις μέρες μας η πρώτη πλήρως σωζόμενη «χύτρα ταχύτητας» ηλικίας 2.700 χρόνων, που βρέθηκε σε νεκροταφείο της περιοχής Αξιούπολη Κιλκίς.

Ο αρχαίος πύραυνος -όπως είναι η ονομασία του αρχαίου σκεύους, προδρομική μορφή της χύτρας ταχύτητας της εποχής μας- εντοπίστηκε σε νεκροταφείο που ανέσκαψε και τα ευρήματά του θα παρουσιάσει η αρχαιολόγος της 16ης Εφορίας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, Θώμη Σαββοπούλου.

Drunkorexia: ανορεξία μου αλκοολική


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε αρκετά για τον αλκοολισμό και 
τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα για τις διατροφικές διαταραχές.
Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δυο θέλουν να εμφανιστούν μαζί;
Παρόλο που βιβλιογραφικά το θέμα ήταν σχετικά γνωστό άρχισε να παίρνει άλλη διάσταση από το καλοκαίρι ιδίως στον ξένο ηλεκτρονικό τύπο.

Μπορεί ο όρος drunkorexia να είναι σχετικά καινούριος ωστόσο αν τον αναλύσουμε θα δούμε ότι ενέχει δύο καταστάσεις γνώριμες

Τι μπορεί να πάθουν τα παιδιά από τα βιντεοπαιχνίδια


Πραγματικά δεν θα πιστεύετε, ότι διαβάζετε και ότι φωτογραφίες δείτε. Έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να πάθει κάποιος όταν παίζει πολλές ώρες βίντεο παιχνίδια; Σας λέμε ότι μπορεί να πάθει τα πάντα. Από κρίσεις επιληψίας μέχρι και θάνατο, ή από το να χαλάσουν οι αρθρώσεις των δαχτύλων του μέχρι να πάθει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες και μετά σκεφτείτε το πάλι εάν θα καθίσετε με τις ώρες μπροστά από ένα pc ή μια παιχνιδομηχανή...

Νέο αντικαταθλιπτικό φάρμακο ταχείας δράσεως


Νέο αντικαταθλιπτικό φάρμακο ταχείας δράσεως
Ένα πειραματικό φάρμακο φαίνεται να «νικά» την κατάθλιψη μέσα σε περίπου μία ώρα σε άτομα που δεν δείχνουν απόκριση σε καμία άλλη θεραπεία. Τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Biological Psychiatry» ανοίγουν νέες προοπτικές για ανάπτυξη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ταχείας δράσεως.

Το κοινό θέλει ηγέτιδες με «θατσερική» φωνή


Το κοινό θέλει ηγέτιδες με «θατσερική» φωνή
Όχι μόνο οι άνδρες αλλά ακόμη και οι γυναίκες προτιμούν οι ηγέτιδες να έχουν  βαθιά φωνή, τύπου Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Πιο ελκυστικές οι πιο βαθιές φωνές
Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε μαθήματα φωνητικής ώστε να κατεβάσει τον τόνο της φωνής της προκειμένου να μοιάζει πιο «εξουσιαστική». Είχε λάβει τη συμβουλή – και σωστά όπως απέδειξαν οι έρευνες που ακολούθησαν – ότι το κοινό βρίσκει πιο ελκυστικές τις πιο «αρρενωπές» φωνές.

Ποιος σκύλος σας ταιριάζει;


Ποιος σκύλος σας ταιριάζει;
Σημαντική προϋπόθεση για μια αρμονική συμβίωση σε κάθε είδους σχέση είναι η ύπαρξη χημείας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση της σχέσης που χτίζετε με τον σκύλο σας. Οι χαρακτήρες σας θα πρέπει να ταιριάζουν, να συμβαδίζουν, να αλληλοσυμπληρώνονται… Δείτε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή ράτσας.

Η Ελλάδα θα φλέγεται έως το τέλος του αιώνα


Η Ελλάδα θα φλέγεται έως το τέλος του αιώνα
Δραματικές αλλαγές προβλέπουν οι επιστήμονες για το κλίμα της Ελλάδας έως το τέλος του αιώνα. Οι ημέρες καύσωνα πενταπλασιάζονται με συνέπεια τα δάση να αντιμετωπίζουν άμεση απειλή πυρκαγιάς για επιπλέον 30 ημέρες σε σχέση με σήμερα.

Άμεσα η επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες


Άμεσα η επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες
Η δεύτερη δόση επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες, είναι ήδη διαθέσιμη για ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών στους δικαιούχους.

Για όσους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Επιπτώσεις της κρίσης στη διατροφή μας


Επιπτώσεις της κρίσης στη διατροφή μας
Παντού μιλάνε για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας! Νέα μέτρα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ανεργία που καλπάζει, αύξηση στους φόρους. Εχουν χάσει όλοι το χαμόγελό τους και βλέπεις στο πρόσωπό τους θλίψη, άγχος και φόβο για το μέλλον. Τι επιπτώσεις έχει όμως αυτή η κατάσταση στη διατροφή μας; Εχουν παρουσιαστεί σημαντικές επιρροές τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα της διατροφής μας.

Επιχορήγηση για ελεύθερους επαγγελματίες. Προϋποθέσεις


Επιχορήγηση για ελεύθερους επαγγελματίες. Προϋποθέσεις
Ξεκινά μέσα στον επόμενο μήνα το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης 2.200 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 22 έως 64 ετών, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Νέες κρατήσεις στους μισθούς: Πώς διαμορφώνονται


Νέες κρατήσεις στους μισθούς: Πώς διαμορφώνονται
Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος επί των μηνιαίων αποδοχών θα είναι αυξημένες κατά 3% έως και 186% ια τους περισσότερους μισθωτούς με προστατευόμενα τέκνα, λόγω της άμεσης εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας στον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Τι είναι η αγάπη; Πέντε θεωρίες για το σπουδαιότερο συναίσθημα


“Τι είναι η αγάπη” ήταν η φράση την οποία αναζήτησαν περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου το 2012, σύμφωνα με τη Google.

Σε μια προσπάθεια να φτάσουμε στο βάθος αυτού του ερωτήματος η βρετανική εφημερίδα Guardian συγκέντρωσε τις απόψεις συγγραφέων από το χώρο της επιστήμης, της ψυχοθεραπείας, της λογοτεχνίας, της θρησκείας και της φιλοσοφίας.

Χριστούγεννα: Μύθοι και αλήθειες για τη μεγάλη γιορτή


Το έτος Γέννησης του Ιησού Χριστού είναι όντως το 1μΧ;Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η Γέννηση του Χριστού υπολογίζεται ότι έγινε περίπου το 4 π.Χ.! 

Αυτό συμβαίνει επειδή ο υπολογισμός της Γέννησης του Χριστού από τον Διονύσιο τον Μικρό (4ος αιώνας), με βάση τον οποίο καθορίστηκε ο διαχωρισμός των χρονολογιών σε π.Χ. και μ.Χ., ήταν πιθανότατα λανθασμένος. 

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια.Εξυπνα,πρωτότυπα και οικονομικά!


Δύσκολοι καιροί για τους περισσοτερους απο εμας.Δεν μας περισσεύουν πολλά χρήματα για Χριστουγεννιάτικα στολίδια.Απο την άλλη όμως...αν δεν έχεις πολλά στολίδια..ή αν αρκετά απο τα στολίδια έχουν σπάσει και χρειάζεται να αντικατασταθούν?Μπορούμε να τα φτιάξουμε εμείς...απο υλικά που προέρχονται απο αντικείμενα που πλέον μας είναι άχρηστα.Απο εμάς,για εμάς..μοναδικά και πρωτότυπα!

Πάρτε μερικές ιδέες και φτιάξτε τα δικά σας μοναδικά στολίδια!

Ο νιπτήρας του μπάνιου απειλεί την υγεία!


Τοξικούς μύκητες, ανθεκτικούς στα περισσότερα ειδικά φάρμακα, περιέχουν οι νιπτήρες στο μπάνιο…
και αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να τον μολύνουν προκαλώντας του σοβαρά προβλήματα, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές.

Οι 5 μεγαλύτερες απειλές για τον άντρα


Ποια είναι τα πιο συχνά νοσήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι άντρες; Ποιος είναι αυτός ο «αόρατος» εχθρός; Κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει τον εχθρό του, αλλιώς πώς θα χτίσει τα όπλα του για να τον αντιμετωπίσει;

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα νοσήματα (από αυτά που ακολουθούν) μπορούν να αντιμετωπιστούν, τα άσχημα νέα λοιπόν:

Όταν το διαδίκτυο μπαίνει ανάμεσά μας...


Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το διαδικτυακό σεξ- cybersex, ένα φαινόμενο το οποίο έχει διαδοθεί αρκετά και στη χώρα μας, κυρίως την τελευταία δεκαετία. To διαδικτυακό σεξ είναι η ενασχόληση με πορνογραφικό υλικό που βρίσκει ο ενδιαφερόμενος στο διαδίκτυο, μέσα από συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου σε chat rooms ή ακόμη και η χρήση βιντεοκάμερας, με σκοπό την οργασμική κορύφωση και την άντληση ηδονής με αυνανιστικό τρόπο.

Έκρηξη χρωμάτων στον ουρανό – Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα


Έκρηξη χρωμάτων στον ουρανό - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα (10)
Ο Γερμανός φωτογράφος Edgar Moskopp που ζει στην Αυστρία έχει μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών με εκπληκτικά τοπία, αλλά αυτές που κανείς δεν χορταίνει να βλέπει είναι εκείνες που τονίζουν τα ζωντανά χρώματα του ουρανού. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ ξεκίνησε να φωτογραφίζει όταν ήταν μόλις 15 χρονών, ερωτεύτηκε πραγματικά τη φωτογραφία, πριν 5 χρόνια, όταν απέκτησε την πρώτη του DSLR.

10 παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης


10 παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης (5)
Νομίζατε ότι κάστρα υπάρχουν μόνο στο παραμύθια; Aν ναι, τότε μάθετε πως ειδικά στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλά και μάλιστα ιδιαιτέρως επιβλητικά. Πάρτε λοιπόν τον… ιππότη ή την πριγκίπισσά σας και εξερευνήστε τα!
Γνωρίστε τα πιο εντυπωσιακά κάστρα -όπως τα συγκέντρωσε το National Geographic- και νιώστε την παραμυθένια μαγεία τους. Θα εκπλαγείτε από το πόσα πολλά υπάρχουν και πόσο εντυπωσιακά είναι, καθώς μοιάζουν πραγματικά βγαλμένα από τα πιο όμορφα και ρομαντικά παραμύθια. Σας παρουσιάζουμε 10 από αυτά…

Έλεγχος των συσκευών με τη σκέψη


Έλεγχος των συσκευών με τη σκέψη (1)
Αν παίζαμε στις ταινίες «Star Wars» θα το ονομάζαμε «Force», «Δύναμη», η ΙnteraXon όμως αποφάσισε να του δώσει το όνομα «Muse».
Πρόκειται για μία νέα συσκευή που εφαρμόζει στο κεφάλι του χρήστη και μεταδίδει τα σήματα της εγκεφαλικής του δραστηριότητας σε κινητές συσκευές, smartphone ή tablet.

Top 10 ιστορίες ζώων της χρονιάς


Top 10 ιστορίες ζώων της χρονιάς (1)
Τα μέλη του ζωικού βασιλείου που σημάδεψαν το 2012.
Καλές, κακές, δακρύβρεχτες, κωμικοτραγικές, έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι συναρπαστικές… Ιστορίες ζώων έχουν σημαδέψει συχνά τις μνήμες μας, ας δούμε λοιπόν τα εμφατικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει.

Οι 3 ηρωίδες δασκάλες που έδωσαν τη ζωή τους για τα «παιδιά» τους!


Οι 3 ηρωίδες δασκάλες που έδωσαν τη ζωή τους για τα «παιδιά» τους!

Ανατριχίλα αλλά και θαυμασμό, προκαλεί η αυτοθυσία τριών δασκάλων του Δημοτικού σχολείου Sandy Hook του Κονέκτικατ, που χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά, μπήκαν μπροστά στα πυρά του 20χρονου Adam Lanza πέφτοντας νεκρές από τη μανία του ψυχικά διαταραγμένου δολοφόνου.

Ποιες είναι οι ηρωίδες δασκάλες που δεν δίστασαν στιγμή να προστατέψουν τους μαθητές τους;

Συλλυπητήριο μήνυμα Αβραμόπουλου στην Κλίντον


Δ. Αβραμόπουλος και Χ. Κλίντον
Την οδύνη του για την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν του Κονέκτικατ, εκφράζει με συλλυπητήριο μήνυμα προς την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κεδίκογλου: «Άλλη μια παράσταση Τσίπρα για το λόμπι της δραχμής»


"Πριν φύγει για Χριστούγεννα στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας έδωσε άλλη μια παράσταση για το λόμπι της δραχμής" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς είναι ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας»


«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη την Τρίτη


Mε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θα συναντηθεί την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 20.00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες η τελική έκθεση προόδου για την υλοποίηση του δεύτερου μνημονίου, καθώς και η έκθεση της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας.

Ευ. Βενιζέλος: «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές να προτείνουν διέξοδο από την κρίση»


«Η Ιταλία έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο... Το ίδιο, ουσιαστικά, συμβαίνει και στη Γερμανία. Έχει μεγάλη σημασία ο συντονισμός των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη διεθνή συνέλευση για τη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, που διοργανώθηκε, σήμερα, στη Ρώμη, από το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Ελληνική Γλώσσα Είναι Τραγούδι!!!


Το να μιλήσεις σήμερα για την Ελληνική γλώσσα, την μοναδικότητά της, την αξία της, το μεγαλείο της και το κυριότερο την σοφία και τις κρυμμένες αλήθειες που κρύβονται σε αυτό το "υπέροχο, Θεικό εργαλείο" που σκοπό έχει την δημιουργίαβασικά του πολιτισμού, της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων και μετά εργαλείο επαφής και συννενόησης των χρηστών, ίσως σε θεωρήσουν γραφικό, αιθεροβάμωνα και οι πιο "προοδευτικοί" ενδεχομένως και "εθνικιστή", με την επικρατούσα λανθασμένη έννοια του όρου και όχι με την πραγματική.

Στις τρεις φτωχότερες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα


Στις τρεις φτωχότερες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα
Δραματική επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων διαπιστώνει η έκθεση της Eurostat από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και ύστερα.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «27».

Συγκλίνει πλέον με αυτό των χωρών της τρίτης ταχύτητας της Ευρώπης, δηλαδή των χωρών της Βαλτικής και του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

Οι φόροι του 2013 για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες


Οι φόροι του 2013 για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
Ο λογαριασμός που φέρνουν οι νέοι φόροι εντός του 2013 είναι «αλμυρός» για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα άνω των 2,3 δισ. ευρώ και από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις γλιτώνουν μισθωτοί με εισόδημα έως 25.000 ευρώ τον χρόνο και επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από 55.000 ευρώ.

Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Λέσβο


Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Λέσβο
Τραγωδία με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Λέσβου. Τρεις νεκροί, ένας διασωθέντας και 24 αγνοούμενοι στη θάλασσα της Λέσβου. Τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλία Θέρμης, στη Λέσβο, ενώ ένα ακόμα άτομα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο 20χρονος δολοφόνος του Κονέκτικατ


Αυτός είναι ο 20χρονος δολοφόνος του Κονέκτικατ

Υπεύθυνος για τηνμεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία της Αμερικής, είναι ένας20χρονος, ο Adam Lanza, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο μια ολόκληρη τάξη!
Τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τον20χρονο δολοφόνο που μετά το μακελειό αυτοκτόνησε, είναι σοκαριστικά.
Ο Lanza, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ένα μοναχικό και προβληματικό παιδί, με ιστορικό αυτισμού.
Άτομα που τον γνώριζαν από κοντά, μιλάνε για ένα «περίεργο» άτομο, το οποίο ωστόσο δεν είχε δείξει ποτέ βίαια σημάδια.

Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»


Σε ισχύ τέθηκε, με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα αγορανομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να μην πληρώνει για προϊόντα ή υπηρεσίες που του παρέχονται, αν δεν λάβει απόδειξη.

Ο τύπος του Σαββάτου 15/12/2012


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αγορά Θεσσαλονίκης: Βροχή οι καταγγελίες για νοθεία, παρεμπόριο"
ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: "Ο λογαριασμός της εφορίας για το 2013- Δέκα νέοι φόροι για μισθωτούς, επαγγελματίες και επιχειρήσεις- Απώλειες από την πρακράτηση σε μισθούς- συντάξεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: "CODEX ALIMENTARIUS- Παγκοσμιοποίηση στη διατροφή μας".

Xωρίς γιατρούς του ΕΟΠΠΥ από Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου


Xωρίς γιατρούς του ΕΟΠΠΥ από Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου
Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουν υπογράψει», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό επιστήμονες, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

CNN: Η κρίση οδηγεί τους Έλληνες πίσω στα χωριά τους


"Η κρίση έχει οδηγήσει ορισμένους Έλληνες να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή σε αγροκτήματα της επαρχίας"...
αναφέρει το CNN σε ρεπορτάζ του για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων.


Aνεξ Ελλ: Χωρίς τέλος οι αντιπαραθέσεις - Σενάρια για νέο κόμμα


Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις τους αφήνουν τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πιο πιθανή θεωρείται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα παρά η επιστροφή ορισμένων στην ΝΔ. Τα στελέχη που παραιτήθηκαν βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή χωρίς ωστόσο να βιάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα. «Είναι νωρίς ακόμα» τονίζουν χαρακτηριστικά. Πάντως οι προθέσεις τους θα φανούν από την στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα κατά την ψήφιση του φορολογικού. 

Μέρκελ: «Τα δύσκολα δεν πέρασαν»


Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν το μεσημέρι μπροστά στις κάμερες οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Κορυφής. Οι περισσότεροι άφησαν να εκδηλωθεί η ανακούφισή τους για τα αποτελέσματα, επεσήμαναν ότι ελήφθησαν αποφάσεις που θα φέρουν περισσότερη σταθερότητα στο κοινό νόμισμα και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο στον αγώνα καταπολέμησης της κρίσης.

Οι πρώτες κινήσεις Σαμαρά μετά τη δόση

Εμφανώς ικανοποιημένος αλλά και αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος για την ανάκαμψη της οικονομίας, επέστρεψε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Επίσκεψη Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή


Επίσκεψη Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή
Στη συνολική στρατηγική που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θέτει σε εφαρμογή, για εξωστρέφεια, διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και αξιοποίηση κάθε δυνατής βοήθειας, εντάσσεται η επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του κόμματος, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα, στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

Οι πλέον αιμοσταγείς υποθέσεις με παιδιά από το 1996


Οι πλέον αιμοσταγείς υποθέσεις με παιδιά από το 1996
Πλέον η πολιτεία του Κονέκτικατ μπαίνει στις πρώτες θέσεις της «μαύρης» λίστας με τις επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία και καταστήματα πόλεων ανά την αμερικανική επικράτεια.
Στην κορυφή αυτού του... μακάβριου καταλόγου βρίσκεται η επίθεση το Virginia Tech όταν 32 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους το 2007. Το φονικό στο Κονέκτικατ θεωρείται ήδη η χειρότερη δολοφονική επίθεση ενόπλου στις ΗΠΑ μέσα στο 2012.

Τα δάκρυα του Ομπάμα για το μακελειό στο Κονέκτικατ


Τα δάκρυα του Ομπάμα για το μακελειό στο Κονέκτικατ
Σύμφωνα με άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times, ο ένοπλος αυτοκτόνησε. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες και ρεπορτάζ από το σημείο της τραγωδίας.

Οι πρώτες εικόνες έδειχναν τους δασκάλους και τους γονείς να οδηγούν σε κατάσταση πανικού τα παιδιά μακριά από το σχολικό κτήριο και αστυνομικούς καθώς και πυροσβέστες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Λίγο πριν από τις 22.00 (ώρα Ελλάδας), οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη λέγοντας ότι πρόκειται για έναν 24χρονο ονόματι Ράιν Λάντσα (Ryan Lanza). 

Η καρδιοπάθεια φέρνει και ψυχικά τραύματα


Το ένα τέταρτο των ασθενών που επιβιώνουν από καρδιακή ανακοπή υποφέρουν μακροπρόθεσμα από ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη.

Αυτό το πρόσθετο στρες των ασθενών που αναρρώνουν παραμένει ελλιπώς διαγνωσμένο, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση "Resuscitation" (Ανάνηψη) και οι γιατροί έχουν λίγες καθιερωμένες μεθόδους για να εντοπίζουν ποιοι διατρέχουν κίνδυνο.

Νέα στοιχεία για τη σχέση του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν με τους ναζιστές


Ερευνώντας μέχρι στιγμής άγνωστα αρχεία, ο Αυστριακός ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Όλιβερ Ράτκολμπ, ρίχνει νέο φως στην αμφιλεγόμενη σχέση με το ναζιστικό καθεστώς ενός από τους γνωστότερους και σημαντικότερους Αυστριακούς του 20ού αιώνα: του μεγάλου αρχιμουσικού Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Σύμφωνα με τον Ράτκολμπ, ήδη το 1933 ο Κάραγιαν ήταν μέλος του χιτλερικού γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος.

Επιτραπέζιο "Προσοχή, έρχεται η Τρόικα" στην Πορτογαλία


Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών: αυτός είναι ο στόχος ενός νέου επιτραπέζιου παιχνιδιού που κάνει πάταγο τις τελευταίες ημέρες στην Πορτογαλία.

Μαλλί Της Γριάς,Απο Άλλο Πλανήτη!!



Ο Κινέζος που το φτιάχνει το πουλάει στους πελάτες του ως... έργο τέχνης!Πραγματικα εντυπωσιακο..




Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης: 27 νεκροί σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ


Μακελειό με 27 νεκρούς - μεταξύ αυτών 20 παιδιά πέντε έως 10 ετών - σημειώθηκε την Παρασκευή στις ΗΠΑ. Ενας 20χρονος, ο οποίος εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 26 άτομα, μεταξύ αυτών και τη μητέρα του. Στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός. Ενα ακόμη πρόσωπο που συνδέεται με τον δράστη βρέθηκε νεκρό σε σπίτι στο Νιούταουν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 28.

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον προστάτη


Είναι ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες που οι άνδρες τους είναι διστακτικοί στο να πάνε στο γιατρό για να κοιτάξουν τον προστάτη τους. Θα σας παρουσιάσουμε 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον προστάτη. Για παράδειγμα, πρέπει να πανικοβληθούμε εάν ο προστάτης μας είναι διευρυσμένος; Και πως πρέπει να αντιδράσουμε; Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα 4 tips για τον προστάτη θα λύσουν πολλές απορίες σας.