Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι Μολδαβοί τα πιο «γερά ποτήρια» του πλανήτη!


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κυκλοφόρησε μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση αλκοόλ «χτυπάει κόκκινο», υπολογιζόμενη σε ετήσια βάση κατά κεφαλήν. Οι άντρες καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ σε σχέση με τις γυναίκες, με μόνη εξαίρεση στον κόσμο το Εκουαδόρ, με τις γυναίκες να κερδίσουν στα σημεία… Ο κατάλογος των 15 πιο… αλκοολικών χωρών έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια σύγχρονη μυστηριώδης πόλη-φάντασμα!


perierga.gr - Μια παράξενη πόλη-φάντασμα!
Η Nova Cidade de Kilamba ή απλά Kilamba είναι μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη 30 χιλιόμετρα από τη Λουάντα, την πρωτεύουσα της Αγκόλας, και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην Αφρική, που όμως παραμένει ακατοίκητο.

Αναμορφώνεται ο κανονισμός ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ

Επιστημονικές επιτροπές θα αναλάβουν την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών

Την ενεργοποίηση του θεσμού της προαιρετικής ασφάλισης για την κάλυψη καλλιεργειών από ασθένειες ή παθογόνους οργανισμούς (π.χ. πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι), εξετάζει ο ΕΛΓΑ.
Πηγές προσκείμενες στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, αναφέρουν πως η επέκταση των καλύψεων του ΕΛΓΑ θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με κόμματα και οργανώσεις αγροτών.

Και ο Στουρνάρας «αδειάζει» Στασινόπουλο



Και νέα διάψευση, αυτή τη φορά από τα πλέον αρμόδια χείλη, αυτά του υπουργού Οικονομικών, για το θέμα της «εμπλοκής» της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Ο υπουργός οικονομικών «άδειασε» σήμερα κανονικότατα τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τα «σου’πα, μου’πες, άκουσα» για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, που έγιναν μάλιστα πρωτοσέλιδο σε 2 κυριακάτικες εφημερίδες!

Πέντε αλλαγές στο φορολογικό



Θετικά αποτιμά το ΠΑΣΟΚ τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
Ειδικότερα, μετά από έντονες πιέσεις των δύο κομμάτων, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε σειρά αλλαγών, όπως :
1. Αποσύρθηκε η πρόταση για φορολόγηση των ατομικών εισοδημάτων μισθωτών – συνταξιούχων, άνω των 25.000 ευρώ, με συντελεστή 45%. Η κλίμακα φορολόγησης θα έχει τρεις συντελεστές ως εξής:

Αποφάσεις Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε σήμερα Παρασκευή, ανακοινώνονται τα εξής: «Υλοποιώντας την απόφαση του πρόσφατου εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σύσσωμη στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπερασπιστεί τη

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου


1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1963: Για πρώτη φορά στον κόσμο χρησιμοποιείται το instant replay σε μία ζωντανή αθλητική μετάδοση. Είναι το παιχνίδι ράγκμπι , μεταξύ του Στρατού και του Ναυτικού των ΗΠΑ στο CBS.

Τριήμερο βαρυχειμωνιάς: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Τριήμερο βαρυχειμωνιάς: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Τριήμερο βαρυχειμωνιάς θα σαρώσει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει αύριο, καθώς αναμένονται σφοδρές καταιγίδες, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Τσίπρας: Νοσηροί εγκέφαλοι οδηγούν τη χώρα στο 1949


Τσίπρας: Νοσηροί εγκέφαλοι οδηγούν τη χώρα στο 1949
Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση και στα συμφέροντα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα απολυθεί από τον ελληνικό λαό».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να «εξαθλιώσει και να φτωχοποιήσει» την ελληνική κοινωνία με όχημα το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «απορρύθμιση».

Παπαρήγα: Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσια


Παπαρήγα: Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσια
Τη θέση ότι η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσια διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα που συναντήθηκε με τον διοικητή της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό. Τόνισε ακόμη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα αντιδράσει ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της.

Ξέσπασε σε δάκρυα ο Χριστόφιας για το Μνημόνιο


Ξέσπασε σε δάκρυα ο Χριστόφιας για το Μνημόνιο
Ξέσπασε σε δάκρυα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατά την ομιλία του σε συνέδριο στην Κύπρο.

Μιλώντας για το μνημόνιο, προσπάθησε να εξηγήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Δείτε το βίντεο

Προσωρινή σύνταξη ίση με το 50% του μισθού. Ποιοι τη δικαιούνται


Προσωρινή σύνταξη ίση με το 50% του μισθού. Ποιοι τη δικαιούνται
Προσωρινή σύνταξη ίση με το 50% του βασικού τους μισθού, θα παίρνουν για οκτώ μήνες όσοι αποχωρούν από το Δημόσιο, με την ελπίδα ότι μέσα στο διάστημα αυτό θα βγει η «κανονική» τους σύνταξη, η οποία όμως θα συμψηφίζεται με τα ποσά που θα έχουν πάρει από την «προσωρινή». Στην πράξη, ένας υπάλληλος που υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης και έχει μισθό 1.400 ευρώ, αντί για σύνταξη θα παίρνει για οκτώ μήνες το 50% του μισθού, δηλαδή 700 ευρώ το μήνα.

Τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα


Τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα (10)
Όσα δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη…



Το μυαλό «σαπίζει» με το κάπνισμα


Το μυαλό «σαπίζει» με το κάπνισμα
Ερευνητές στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί στον οργανισμό προκαλεί σοβαρές βλάβες και στην εγκεφαλική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα «χτυπά» τα κέντρα της μνήμης, της μάθησης και της λογικής ικανότητας.

Φόβοι των γονιών και τι μπορούμε να κάνουμε.


Πρόσφατες έρευνες κατέγραψαν τους φόβους και τις ανησυχίες που κρατούν ξύπνιους τους γονείς τη νύχτα. Οι κυριότεροι βέβαια είναι το μέλλον των παιδιών, η προσωπική τους ασφάλεια, και η υγεία τους. Σε γενικές γραμμές οι γονείς φοβούνται τα πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν. Επίσης επηρεάζονται πολύ από τις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης. Έτσι διαπιστώθηκε, ότι οι γονείς ανησυχούν πολύ περισσότερο να μην απαγάγουν το παιδί τους, από το να παίζει κοντά σε πισίνα χωρίς περίφραξη ή να οδηγεί χωρίς ζώνη. Γεγονός τελείως παράλογο.

«Να επανακτήσουμε το ΑΠΘ από τους κομματικούς στρατούς» ζητούν οι καθηγητές



«Να ξεκαθαρίσει το σκοτεινό καθεστώς των εργολαβιών στο ΑΠΘ, που εξυπηρετεί άδηλα συμφέροντα», ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο σύνδεσμος καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Μια Σημαντική Οικολογική Έρευνα Για Τους Έλληνες



Η ερευνητική ομάδα του Aarhus University (Δανία) ξεκίνησε μία έρευνα που αφορά τα οικολογικά προϊόντα και το κατά πόσο οι Έλληνες καταναλωτές τα προτιμούν και τα αγοράζουν. 

Ο σκοπός της έρευνας είναι το να δούμε πόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες καταναλωτές το να αγοράζουν οικολογικά, πόσο σημασία έχει για αυτούς η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το αν πραγματικά αγοράζουν οικολογικά. 

Μέγας Αλέξανδρος: Οι μύθοι και οι Θρύλοι για την γέννηση του


Αναφορές περί της γεννήσεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καταγράφονται στο βιβλίο του «Ζει ο Αλέξανδρος;»

Αναλυτικότερα, επισημαίνουμε:
«Το 356 π.Χ. στις έξι του Εκατομβαιώνα, πρώτου μήνα του αττικού χρόνου – που οι Μακεδόνες τον έλεγαν Λώο -, γεννήθηκε στην Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος. Γ΄… ο Αλέξανδρος ο Μέγας, που έμελλε να γίνει η συναρπαστικότερη φυσιογνωμία της παγκόσμιας Ιστορίας.

Συγκέντρωση Φαρμάκων στα Γιαννιτσά


Το Σάββατο 8/12/2012 κατά τις ώρες 10.00-13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.
Η δράση, στην οποία μετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υλοποιείται με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας.

Η πιο εντυπωσιακή πεζογέφυρα!


Πριν από μερικούς μήνες μια ολοκαίνουργια διάβαση πεζών έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Pudong της Σαγκάης, κερδίζοντας... αμέσως τις εντυπώσεις των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών.
Αυτή η μεγάλης κλίμακας κυκλική υπερυψωμένη διάβαση επιτρέπει στους πεζούς να θαυμάσουν την πόλη από ψηλά, αφού βρίσκεται περίπου 20 μέτρα πάνω από το δρόμο, αποφεύγοντας την κυκλοφορία και την κίνηση στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Ποια γλυκά μπορώ να τρώω όταν κάνω δίαιτα;


«Μου αρέσουν τα γλυκά και γι αυτό δεν μπορώ να κάνω δίαιτα» ή και αντίστροφα: «Θέλω να κάνω δίαιτα αλλά...
μου αρέσουν τα γλυκά» είναι δύο εκφράσεις που λέγονται πολύ ...συχνά από άτομα που τους απασχολεί το σωματικό τους βάρος!

Ωστόσο, όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η έκφραση αυτή αποτελεί έναν από τους δεκάδες διατροφικούς μύθους.

Πέρεθ: Μέχρι το 2016 ο Μουρίνιο

Διαψεύδονται τα περί αποχώρησης του προπονητή της Ρεάλ

«Ο Μουρίνιο είναι προπονητής μας μέχρι το 2016». Αυτή είναι η πρόθεση του Φλορεντίνο Πέρεθ για τον Πορτογάλο τεχνικό, σύμφωνα με την Marca που επικαλείται δημοσίευμα της A Bola, και με αυτό τρόπο διαψεύδονται τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον 49χρονο προπονητή να αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν.

Βενιζέλος- Παπούλιας: Μίλησαν για οικονομία, ΠαΣοΚ, Χρυσή Αυγή Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή


Βενιζέλος- Παπούλιας: Μίλησαν για οικονομία, ΠαΣοΚ, Χρυσή Αυγή





 
Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια είχε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία και το ΠαΣοΚ αλλά και να παρουσιάσει στον κ. Παπούλια την πρωτοβουλία του για τη Χρυσή Αυγή.

Πάει για Μητρόπουλο ο Άρης

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη βρίσκεται
ο Παύλος Μητρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay. Οι Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν όσους ποδοσφαιριστές επιθυμούν κάτω των 24 ετών και μόνο έναν πάνω από την συγκεκριμένη ηλικία.

ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ


Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί το τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ οι συντάξεις Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ θα αποδοδθούν στους δικαιούχους τους στις 21 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ
θα λάβουν το τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων, επτά ημέρες πριν από την κανονική καταβολή της σύνταξης.

Φωτογραφίες σοκ στο Reuters: Ιστορίες βασανιστηρίων στην Αθήνα της κρίσης


Δύο μετανάστες, θύματα κακοποίησης στην Αθήνα, αφηγούνται τις ιστορίες τους στο πρακτορείο Reuters.
Ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που εργάζονται  στην Ελλάδα, ο Taleb μόλις είχε τελειώσει τον καθαρισμό του αρτοποιείου όπου εργαζόταν το πρωί του περασμένου Νοεμβρίου στη Σαλαμίνας, όταν προκάλεσε την οργή του αφεντικού του.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν πήγε στον Στουρνάρα

Η επίσημη αιτιολογία για την χθεσινή απουσία του ΠΑΣΟΚ από το υπουργείο Οικονομικών και τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Στουρνάρας ήταν η εν εξελίξει πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Ωστόσο, μαθαίνω ότι η Ιπποκράτους επιχείρησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Υπουργό, ενοχλημένη από το αρχηγικό του στυλ στις τελευταίες δηλώσεις αλλά και το γεγονός ότι έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά

Διώχνουν από το Δημόσιο 700 επίορκους υπαλλήλους. Δείτε από ποια υπουργεία


Διώχνουν από το Δημόσιο 700 επίορκους υπαλλήλους. Δείτε από ποια υπουργεία
Την έξοδο από το Δημόσιο βλέπουν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς συνολικά 700 άτομα, εφοριακοί, τελωνειακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, γιατροί του ΕΣΥ...

που βαρύνονται με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Το έριξαν... έξω με παϊδάκια και τσίπουρο ο Καραμανλής με τον Γκιουλέκα!


Το έριξαν... έξω με παϊδάκια και τσίπουρο ο Καραμανλής με τον Γκιουλέκα!
Για ώρες περπατά νωρίς κάθε πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής...

όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε σύναξη βουλευτών της ΝΔ σε ταβέρνα της Βάρης. 
Οικοδεσπότης ήταν ο Ανδρέας Κουτσούμπας ο οποίος κάλεσε περισσότερους από 30 φίλους του στην ταβέρνα "Η Φωλιά του Κυνηγού" που φημίζεται για τα παϊδάκια της. 

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία.Τσουνάμι ενός μέτρου στις ανατολικές ακτές



Iσχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία με επίκεντρο ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών της χώρας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.  Το πρώτο κύμα, ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φθάσει 

σε ύψος τα δύο μέτρα στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Απεμπλοκή αυθαιρέτων με το 30% του προστίμου.Εως την 31η Ιανουαρίου 2013


Είναι ίσως η σημαντικότερη αλλαγή που έγινε στη νομοθεσία για την τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων. Με σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα εξοφλήσουν μέρος του προστίμου το αμέσως επόμενο διάστημα να μεταβιβάσουν το ακίνητο, να εκδώσουν άδεια λειτουργίας, οικοδομική άδεια και άλλα. Πρόκειται για την 11η τροποποίηση του νόμου στον ένα χρόνο ισχύος του.

Κίνητρα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, μελετά η κυβέρνηση


Ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οικονομικών και διοικητικών κινήτρων για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η απογραφή όλων των συνταξιούχων


Μέχρι τις 28 Φεβρουάριου 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή όλων των συνταξιούχων, ώστε να μπει τέλος στην παράνομη χορήγηση συντάξεων.
Εκτιμάται πως για κάθε 10 χιλιάδες συντάξεις σε μη δικαιούχους η απώλεια για τα ταμεία είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ασπροβάλτα: Ο Αη Βασίλης πάει θάλασσα


Κεντρική Μακεδονία Ασπροβάλτα: Ο Αη Βασίλης πάει θάλασσα
Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους ορχήστραςεγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας, η 25ήμερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) Δήμου Βόλβης «Ο Αη Βασίλης πάει θάλασσα».Ακολουθεί εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία του ΟΠΑΠ, με τη μαέστρο Μαρία Κουβακλή.

Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στην Καλαμαριά


Κεντρική Μακεδονία Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στην Καλαμαριά
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο του "Μήνα Στοματικής Υγείας", θα βρίσκεται το  Σάββατο 08/12 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.




Δωρεάν Εμβολιασμός παιδιών στην Κατερίνη


Κεντρική Μακεδονία Δωρεάν Εμβολιασμός παιδιών στην Κατερίνη
Το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι εργαζόμενοι στη Παιδιατρική Κλινική & ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα πραγματοποιήσουν δωρεάν εμβολιασμό σε παιδιά άπορων, άνεργων, και ανασφάλιστων οικογενειών του νομού μας

Ο εμβολιασμός θα γίνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 από τις 08.00 έως 15.00 στο χώρο του Ερυθρού Σταυρού (Αγίας Παρασκευής 33 )

Ταλαιπωρία και σήμερα για τους δημότες της Κατερίνης


Κεντρική Μακεδονία Ταλαιπωρία και σήμερα για τους δημότες της Κατερίνης
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, με κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00, και σήμερα Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας.

Μ. Κοππά: «Ποιον εκπροσωπούμε;»


Προσέγγιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, προτείνει η Μαριλένα Κοππά, άσχετα από το ποιος θα είναι ο συλλογικός φορέας, το «όχημα εκπροσώπησης» των σοσιαλδημοκρατών, όπως λέει, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο, αυτός να μην είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ο τύπος της Παρασκευης 7/12/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανάσα για πολύτεκνους νέα βάση για ελ. επαγγελματίες
Η εφημερίδα γράφει ότι «αλλαγές και μετατοπίσεις των φόρων περιλαμβάνει το νέο φορολογικό σύστημα που συζήτησαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων».

Χρυσή Αυγή εναντίον Ράδιο Αρβύλα: Νέα κόντρα


Χρυσή Αυγή εναντίον Ράδιο Αρβύλα: Νέα κόντρα
Σκληρή απάντηση στους Ράδιο Αρβύλα και στον Αντώνη Κανάκη συγκεκριμένα έστειλε με δελτίο τύπου η Χρυσή Αυγή.
Διαβάστε αναλυτικά

"Πολύ ασχολείται με την Χρυσή Αυγή το παρεάκι των ράδιο-αρβύλα και είναι βεβαίως δεκτή η σάτιρα, αρκεί να είναι πετυχημένη και όχι κακόγουστη και βέβαια να λέει αλήθειες και όχι ψέματα. Τρεις αναφορές στην Χρυσή Αυγή έκανε χθες ο παρουσιαστής με τα ψεύτικα μαλλιά και κατάφερε να πετύχει το απόλυτο ρεκόρ: Τρία στα τρία ψέματα! Και εξηγούμεθα:

Σαμαράς: Το φορολογικό πρέπει να κλείσει εντός των επόμενων ωρών


Σαμαράς:  Το φορολογικό πρέπει να κλείσει εντός των επόμενων ωρών
Με κλεισμένο και το φορολογικό θέλει να ταξιδέψει για Βαυαρία και Όσλο ο Αντώνης Σαμαράς. Ευεργετική η παρέμβασή του για να αμβλυνθούν οι «γωνίες» με ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΜΑΡ.

Μία ακόμη παρ’ ολίγον σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης δείχνει να καταλήγει χωρίς απώλειες για τον Αντώνη Σαμαρά παρά τις εκατέρωθεν αιχμηρές διαρροές των προηγούμενων ημερών και τις αστοχίες στην επικοινωνιακή διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως είναι η φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο Βενιζέλος στον Παπούλια για την Χρυσή Αυγή


Ο Βενιζέλος στον Παπούλια για την Χρυσή Αυγή
Την πρωτοβουλία του κατά της Χρυσής Αυγής παρουσιάζει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν ο Κάρολος Παπούλιας λάβει δημοσίως θέση για το θέμα, κατά το διάλογο που γίνεται πριν τη συνάντηση.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ανεργία


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ανεργία
Οι άνεργοι και ειδικά οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την συνεχή αύξηση της ανεργίας ειδικά στις νέες και τους νέους.

Στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η Λίστα Λαγκάρντ


Στην επιτροπή Πόθεν Έσχες  της Βουλής η Λίστα Λαγκάρντ
Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα μεταβιβαστεί -με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων- το περιεχόμενο της επίμαχης λίστας Λαγκάρντ για επεξεργασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς, ή για παρένθετα πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με αυτούς.

Ρευστό τοπίο δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις


Ρευστό τοπίο δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις
Ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό τοπίο καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αν και το νέο σκηνικό θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Φεβρουάριο, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, αλλά και θα ξεκαθαρίζει κάπως το ευρωπαϊκό παζλ.


Ο νέος κύκλος των δημοσκοπήσεων, τελευταίος στο έτος, ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς στις 12 Δεκεμβρίου θα δημοσιοποιηθούν οι τάσεις της MRB, ενώ θα υπάρξει και η συνδρομητική έρευνα της Metron Analysis και πλήθος άλλων μετρήσεων.