Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στους «32» του Europa League o ΠΑΟΚ μετά το 2-0 επί της Σαχτιόρ

Ο ΠΑΟΚ είναι στους «32» του Europa League. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς επικράτησε 2-0 της Σαχτιόρ Καραγκάντι στο Καζακστάν και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση. 
Ο Λούκας, με την βοήθεια του Ντζίντις και της τύχης, το πρώτο γκολ, ο Κίτσιου το δεύτερο. Με αυτά, ο «δικέφαλος» επέστρεψε στις εκτός έδρας, ευρωπαϊκές νίκες, μετά τον Αύγουστο του

«Παρουσιάσαμε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ»


«Η συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαμε με τον Βρετανό συνάδελφο μου τον κ. Γουίλιαμ Χέικ ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να παρουσιάσουμε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της Ε.Ε.», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά την συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών στο Λονδίνο.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης για τον επενδυτή

Θέμα ωρών ήταν η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Άρης για το θέμα του υποψήφιου επενδυτή και πράγματι το βράδυ της Πέμπτης (28/11) ανακοινώθηκε πως ο Δημήτρης Ηλιάδης προχώρησε σε συνάντηση, με θέμα την κάλυψη του 51% του Μετοχικού Κεφαλαίου των «κίτρινων», με τον ενδιαφερόμενο!

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 4,35 εκατ. ευρώ σε 5.125 παραγωγούς

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,35 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013, θα καταβάλει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.125 δικαιούχων παραγωγών.Οι αποζημιώσεις αφορούν συγκεκριμένα ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, ακτινίδια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.                        Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό έχει ως εξής:

Σκληρό τελεσίγραφο υπουργείου υγείας προς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ : Όποιος απεργεί χάνει τη δουλειά του

Tελεσίγραφο στους ιατρούς-υπαλλήλους που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ότι θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον Οργανισμό σε περίπτωση που δεν σταματήσουν την απεργία τους, έστειλε ο υφυπουργόςΥγείας Αντώνης Μπέζας. Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά 1.000 ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα

Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι

«Είμαι Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Διάβασα δημόσια παρέμβαση Μητροπολίτη ότι όσοι στηρίξουμε την ένταξη ομοφύλων ζευγαριών στη Σύμφωνο Συμβίωσης θα μας αφορίσει. Δεδομένου πως εμείς προτιθέμεθα να στηρίξουμε αυτή την πρόταση, είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι και για αυτό θα είμαι και πολύ σύντομος».

ΠΑΣΟΚ: Ζητά επίσπευση της εξεταστικής για τα υποβρύχια

Την επίσπευση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., ζήτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Aνακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά κ Σεραφεiμ

Το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε ζευγάρια ίδιου φύλου αφορά αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία προβλέπονται στο ελληνικό Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο(α.4Σ), καθώς και των άρθρων 14 (απαγόρευση διακρίσεων) και άρθρο 8 (δικαίωμα σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή) της ΕΣΔΑ αποτελεί στρέβλωση που πρέπει να διορθωθεί

ΟΛΘ ΑΕ : Κέρδη 18 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2013

Με κέρδη πέριξ των 18 εκατ. ευρώ και αυξημένες πωλήσεις στο στρατηγικό πεδίο της διαμετακόμισης των κοντέινερς «έκλεισε» την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η ΟΛΘ ΑΕ, που εξακολουθεί την θετική οικονομική της πορεία, παρά την ύφεση της ελληνικής οικονομίας που έχει σαφείς επιπτώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό εμπόριο της χώρας.Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 9μηνου της ΟΛΘ ΑΕ κατά την τρέχουσα χρήση, τις οποίες ενέκρινε το Δ.Σ. της εταιρίας η εικόνα είναι η ακόλουθη:

Γιώργος Καρατζαφέρης: Η Δραχμή πρέπει να γίνει εγχώριο νόμισμα

                                            Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή – τουλάχιστον εγχώρια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Action Day του Action24. Αν επιθυμεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση καθώς και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για επανάκαμψη ο μόνος δρόμος είναι αυτός τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Passpartou ....Συγγρου 9 Θεσσαλονίκη σας Περιμένουμε

Passpartou  Συγγρού  9  Θεσσαλονίκη  σας  περιμένουμε να προσφέρουμε τις Υπηρεσίες μας
Καφέ με ωραίες γεύσεις, και Νύχτες με ωραία Μουσική.......
Η Αίθουσα διατίθεται για εκδηλώσεις,Γιορτές ,Γενέθλια Πάρτι..

Κοππα: Το κείμενο των 58 δεν είχε ουσιαστικό ακροατήριο. Μετατράπηκε, δυστυχώς, σε μια αφορμή για συζήτηση μεταξύ παλαιών γνωστών

Η συζήτηση που οικοδομήθηκε πάνω του εξέφραζε κάτι λιγότερο σοβαρό, διαπροσωπικό, χωρίς καμία απολύτως πολιτική χροιά. 
Άρθρο της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά στην Μεταρρύθμιση.
Έχει περάσει ένας μήνας από την πρωτοβουλία των 58. Και σε ψυχρό χρόνο αξίζει να την αποτιμήσουμε, όχι για το περιεχόμενό της, ούτε για τις προθέσεις των υπογραφόντων, αλλά για το αποτέλεσμά της. Στην πρόταση έγινε κριτική «από τα μέσα», ως υποκινούμενη από συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ, που υποθάλπουν ακόμα ένα θνησιγενή ηγεμονισμό. Και οι 58, έγιναν 59. Την πρόταση αρνήθηκε η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ, αφού οι πολιτικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την έξοδο

Συγκινήθηκε ο Άδωνις...

Μέσω twitter απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Με «τιτίβισμα» στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Υγείας, αναδημοσιεύει το άρθρο του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κλείνοντας με τη φράση, «φίλε με συγκίνησες».«Θέλω να ευχαριστήσω τον @failosK για το χθεσινό του άρθρο. Φίλε με

Φιλικός αγώνας μπάσκετ, ΑΕΤΟΣ Κιλκίς έφηβοι vs ΠΑΟΚ έφηβοι, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013


Σε εξέλιξη το επεισοδιακό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Αντεγκλήσεις μεταξύ δημάρχων και διαμαρτυρίες από δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακεςΤο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διεξάγεται από νωρίς το πρωί εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων μεταξύ των δημάρχων, αλλά και διαμαρτυριών, από δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί εξαιρείται η εκκλησία

Με …σχίσμα απειλεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση σε περίπτωση που επιμείνει στην ανίερη κατά την άποψή του τροπολογία με την οποία εξαιρείται η εκκλησία από το διαχειριστικό έλεγχο.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί εξαιρείται η εκκλησία», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καλώντας την ηγεσία του

Κρίνεται σήμερα η νομιμότητα της απόλυσης της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Πολιτικές διαστάσεις δίνουν στην υπόθεση καταγγελίας σύμβασης καθηγήτριας στο Κολλέγιο Αθηνών τόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών όσο και η ίδια καθώς υποστηρίζουν ότι απολύθηκε επειδή έπιασε το γιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις για το μάθημα της Χημείας.
Σήμερα συνεδριάζει για το θέμα το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), όργανο κορυφαίου κύρους και δικαιοδοσίας για το χώρο της παιδείας. Θα εξεταστεί αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της

ΤτΕ: Στα 160,4 δις ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

Περαιτέρω μείωση παρουσίασαν οι τραπεζικές καταθέσεις τον Οκτώβριο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Οκτωβρίου μειώθηκαν στα 160,384 δισ. ευρώ, από 161,347 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο αντάρτικο «γαλάζιοι» βουλευτές για το αντιρατσιστικό

Στο αντάρτικο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχουν βγει «γαλάζιοι» βουλευτές, απειλώντας ακόμη και με καταψήφισή του εάν ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν εντάξει στις διατάξεις του σαφώς τον όρο της γενοκτονίας, αλλά και των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει η  Βουλή.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή, λίγο

Mιχάλης Καρχιμάκης : Η Κεντροαριστερά δεν είναι συγκολήσεις διοικητικές κορυφής

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ και στην ανάγκη δημιουργίας συγκρούσεων για την έξοδο από την κρίση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο «Π».
Ο κ. Καρχιμάκης, αναφερόμενος στην πρόταση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα κυβερνητικά στελέχη να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας τους μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι οι ανάγκες των ανθρώπων σήμερα δεν λύνονται με τέτοιες

Ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας για τις οφειλές ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ

Ρύθμιση για να ενταχθούν περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στον ευνοϊκό τρόπο τακτοποίησης των οφειλών τους προς το Ταμείο ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχηλ Μακρή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε ότι οι προϋποθέσεις ένταξης

ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και Αν. Λοβέρδος πιο κοντά;

Στη πολιτική η σταθερότητα είναι ο μεγάλος αντίπαλος και γι’ αυτό ποτέ δεν πρέπει ο πολιτικός να λέει ποτέ. Η τελευταία πράξη όπως έδειξε η τακτική που ακολούθησαν τα τρία αυτά κόμματα, δείχνει ότι υπάρχει δρόμος ανοικτός για κοινή στάση ωστόσο όμως ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με αγκάθια ακόμη. Θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες αν και πότε θα μπορούσε να καθαρίσει.

Τρίκαλα: Η κόρη βρήκε νεκρή τη μάνα και τον πατέρα της!

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας στο άκουσμα της είδησης πως ηλικιωμένο ζευγάρι που κατάγεται από οικισμό του δήμου βρέθηκε νεκρό στο σπίτι όπου διέμενε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με το stagonnews.gr τα δύο άψυχα κορμιά βρέθηκαν μέσα στο σπίτι σε διαφορετικά σημεία όπως τόνισε η αστυνομία, ενώ η

Σε ποιες υπηρεσίες θα προσληφθούν 7.400 άνεργοι

Στην Εκπαίδευση θα "ανοίξουν" με προκήρυξη του ΟΑΕΔ μέσα στο Δεκέμβριο οι επόμενες 7.400 θέσεις κοινωφελούς Εργασίας (5μηνη απασχόληση για εγγεγραμμένους άνεργους που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και θα επιλεγούν με σύστημα μορίων). Οι ειδικότητες και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν σε ποσοστό 37,8% από άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ και κατά

Προσκλητήριο της Κεντροαριστεράς από τους "58"

Το σύνολο της ηγεσίας και του πολιτικού προσωπικού της Κεντροαριστεράς θα κληθεί να παραστεί στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, στις 9 Δεκεμβρίου στο θέατρο Ακροπόλ.
Συγκεκριμένα, θα κληθούν οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, τα μέλη των Πολιτικών Γραφείων, των Κεντρικών Επιτροπών και των Κοινοβουλευτικών

Πως θα πέσουν οι τιμές στα προϊόντα πως θα ανοίξει η αγορά

Να γκρεμίσει τις νομοθετικές διατάξεις που βάζουν περιορισμούς στη διακίνηση των προϊόντων σε τέσσερις μεγάλους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα κρατούν ψηλά την ακρίβεια σε καιρό ύφεσης συστήνει ο ΟΟΣΑ, ο οποίος προτείνει 329 αλλαγές στον τρόπο διοχέτευσης προϊόντων και υπηρεσιών.
Η μελέτη του Ανχελ Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ κόστισε

Και υπέρ της μαύρης εργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ ?

Την οργή του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκάλεσε η αδιανόητη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία επί της ουσίας ερμηνεύθηκε ως πρόταση για μείωση προστίμων σε επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους.
  Αυτό που πρότεινε ο κ. Στρατούλης ήταν να υπάρξει αναλογική εφαρμογή του προστίμου για την ανασφάλιστη εργασία ώστε να μην

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπoυργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα.
Όσον αφορά τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους

Σταύρος Στραβόλαιμος : Να γιατί λυσσομανούν τα συμφέροντα



 
     

Τα έλεγε διαρκώς, τα κοινοποιούσε  δημοσίως, τα αποκάλυπτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, τα αναρτούσε  στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ όσο ήταν Πρόεδρος, έδινε συνεντεύξεις,  έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να ενημερωθεί ο  κόσμος για τα γεγονότα της κρίσης και τις προσπάθειες του.  
Τα ΜΜΕ όμως έκαναν την πάπια. Κανένα ενδιαφέρον να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες. Ούτε για το Ντωβίλ και τον τσαμπουκά που πούλησε το ζεύγος Μερκοζί τότε, δηλώνοντας ότι σε μελλοντική άλλη διάσωση το

Με αλβανικό τσίπουρο γέμισαν καφενέδες και ουζερί

Αυτό κατήγγειλε  ο Ευθύμιος Τσιλιλής, πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας στα Τρίκαλα, τονίζοντας ότι αμφιβόλου ποιότητας τσίπουρο από την Αλβανία και τη Βουλγαρία έχουν γεμίσει τους καφενέδες της Ελλάδας, ενώ έχει επεκταθεί και στα ουζερί.
Όπως μας λέει οι αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων με το προϊόν υπουργεία έχουν στα χέρια τους έκθεση όπου αναφέρεται ότι μόνο οι απώλειες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης-καθώς

Γεωργιάδης: Έχω plan B που δεν θα αρέσει στους γιατρούς

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν θα αφήσει «κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει το κράτος» και έκανε λόγο για plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς.
«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι», τόνισε , γιατί όπως είπε  »μετά θα πρέπει να

Διαβάστε τι αλλάζει στο σύστημα για την κατάθεση πινακίδων

Αλλάζει εντός του 2014 το σύστημα για την δήλωση και την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

«Αυτός έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη»

Ξέσπασε για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Άρης, ο Αντώνης Ζαμπέτας.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον «Arena fm» για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους «κιτρινόμαυρους», αποδίδοντας στον Αντόνιο Καλσάδο μεγάλο μέρος της ζημιάς που έχει γίνει στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Ζαμπέτας:

Ανεξάρτητοι βουλευτές: Γιατί ψηφίσαμε "παρών"

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σταυρογιάννης, Μουτσινάς, Βουδούρης, Κουράκος, Κασαπίδης και Παραστατίδης, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν τους λόγους που ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για την τροπολογία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων.Στην ανακοίνωσή τους οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές αναφέρουν: