Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΕ: Παράνομη η διάκριση φύλων στα ασφάλιστρα



Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή τιμολόγησης χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατ' εφαρμογήν σχετικής απόφασης τουΔικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα διαφορετικά ασφάλιστρα αυτοκινήτου για άνδρες και γυναίκες στο Βέλγιο συνιστούν διάκριση ασύμβατη προς την νομοθεσία τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης. 

Μεταφορά όπλων μέσω Φινλανδίας



Οι φινλανδικές αρχές κατέσχεσαν 69 πυραύλους τύπου Patriot που εντόπισαν σε πλοίο και συνέλαβαν τον ουκρανό πλοίαρχό του και τον πρώτο αξιωματικό που θεωρούν ύποπτους πως προσπάθησαν να μεταφέρουν τα όπλα μέσω Φινλανδίας χωρίς άδεια.

Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος εντοπίστηκαν χθες όταν οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο φορτηγό πλοίο Thor Liberty στην πόλη Κότκα, στη νότια Φινλανδία. Ανακάλυψαν επίσης 150 τόννους μιας πυροτεχνικής ουσίας, της νιτρογουανιδίνης (πικρίτης).

«Πρωταθλητές» απαισιοδοξίας στην Ευρώπη οι Έλληνες.Το 99% χαρακτηρίζει την κατάσταση «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη



Περισσότερο απαισιόδοξοι από οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο εμφανίζονται οι Έλληνες. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» και «σοβαρά επιδεινούμενη» σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ. 

Επιστροφή στη δεκαετία του ‘50;



Της ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΔΟΥ
Μία από τις απορρέουσες συνέπειες της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι και η μετανάστευση. Η αλματώδης ανεργία, η ανασφάλεια και οι δύσκολες συνθήκες στρέφουν ολοένα και περισσότερους Έλληνες >>>


στο εξωτερικό για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους προκειμένου να εργαστούν σε μία ξένη χώρα, ενώ πολλοί έχουν ήδη καταφύγει στο εξωτερικό δημιουργώντας τις λεγόμενες «παροικίες».

Ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Δήμο Θεσσαλονίκης



Στην εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο ή να εισπράττουν ποσά, όλο το 24ώρο, χωρίς να προσέλθουν στα ταμεία. 

Τώρα οι χωρισμένοι έχουν το μουσείο τους!


Όταν οι Olinka Vištica και Dražen Grubišić από την Κροατία χώρισαν, ήθελαν να αξιοποιήσουν με κάποιον δημιουργικό τρόπο τα αντικείμενα που θα έμεναν στα «αζήτητα».
Η ιδέα αυτή τους οδήγησε στην ίδρυση του Museum of Broken Relationships ή αλλιώς του Μουσείου για Χωρισμένους.

Με αντίποινα «απαντά» ο Ερντογάν στη Γαλλία για την αρμενική γενοκτονία.Μιλά για ρατσισμό και ξενοφοβία


Τούρκοι διαδηλώνουν κατά του νομοσχεδίου έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση

«Βρυχάται» ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, μιλώντας για πολιτική «ρατσισμού, διακρίσεων και ξενοφοβίας». Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στο Παρίσι, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία και «πάγωμα» στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές επαφές. 

Ανοίγουν πληγές με τη Γαλλία που θα είναι δύσκολο να γιατρευτούν, δήλωσε μαινόμενος ο Τούρκος πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη γαλλική Βουλή, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες Τούρκοι διαδηλώνοντας κόντρα στον νομοσχέδιο.

Ευχές απο τον εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Εντάσεις και διαξιφισμοί στο υπουργικό συμβούλιο


Εντάσεις και διαξιφισμοί στο υπουργικό συμβούλιο
Εν μέσω έντονων συζητήσεων και εντάσεων εγκρίθηκε επί της αρχής από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα μέτρα επίσπευσης των διαδικασιών απονομής Δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Υπουργοί της κυβέρνησης μπήκαν εκ νέου σε ένα γύρο διαφωνιών και αντιπαραθέσεων σχετικά με ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου που προωθεί συνολικά 120 μέτρα - τομές στη Δικαιοσύνη, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεσμεύτηκε να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις των κομμάτων για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση.

Τα ρεκόρ του Facebook!


Facebook
Ποιά είναι τα περισσότερα comments που έχουν γίνει ποτέ σε κάποιο status του Facebook; Πόσα τα περισσότερα likes; Και ποιός είχε τα περισσότερα pokes;
Ο ιστότοπος recordsettler απαντά σε όλα τα ‘καυτά’ ερωτήματα που έχουν σχέση με το γνωστό social network, δίνοντάς μας μια λίστα με τα περίεργα ρεκόρ στο Facebook.

Όταν τα σπίρτα γίνονται τέχνη


Όταν τα σπίρτα γίνονται τέχνη (4)
Το παιχνίδι με τα σπίρτα μπορεί να αποτελέσει μια απίστευτη μορφή τέχνης! Δείτε μερικές πολύ εντυπωσιακές δημιουργίες…



Τα 10 δημοφιλέστερα παιχνίδια στο Facebook για το 2011



Εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο ξόδεψαν εκατοντάδες ώρες παίζοντας παιχνίδια στο Facebook και το 2011.

Το social gaming είναι το νέο trend όσων έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Facebook λοιπόν ανακοίνωσε τη λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή παιχνίδια για τη χρονιά που πέρασε, η οποία έχει ως εξής:

Βαρυσήμαντη έρευνα για το γέμισμα της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας.Ο επιστημονικός τρόπος


Αφού τη γεμίσετε, κλείστε τη με συρραπτικό

Διεθνής ερευνητική ομάδα κτηνιάτρων ολοκλήρωσε συγκριτική μελέτη για τη βέλτιστη τεχνική που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να κλείσει μια γεμισμένη και ξεκοκαλισμένη γαλοπούλα. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο που προτείνουν, «θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, αλλά και να τους δείξετε τις χειρουργικές σας ικανότητες».

«Οι οδηγίες για το ξεκοκάλισμα και το γέμισμα της γαλοπούλας είναι ευρέως διαθέσιμες, ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να την κλείσει κανείς;». Με αυτό το κρίσιμο ερώτημα ξεκινά η δημοσίευση στην κτηνιατρική επιθεώρηση Veterinary Record.

Κύπρος: Έντονη διαμαρτυρία συγγενών των θυμάτων του «Ήλιος»


Οργισμένοι, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, οι συγγενείς διαμαρτυρύθηκαν έντονα για την αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου.
Συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του 2005 με το αεροσκάφος της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», στην οποία έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας για τη χθεσινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Βενιζέλος και Καρατζαφέρης για τα υποβρύχια



"Διαχειρίστηκα το πλαίσιο των προμηθειών, στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, με απόλυτη διαφάνεια. Φεύγοντας άφησα πλαίσιο συμβατικό, νομοθετικό, προκειμένου όποιος έχει να το διαχειριστεί να δώσει μία λύση", ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις πληρωμές των υποβυχίων. 

To πρώτο φιλί μεταξύ γυναικών στο αμερικανικό Ναυτικό


Η παράδοση του αμερικανικού Ναυτικού που θέλει να ακολουθείται πιστά ο κανόνας «Μην ρωτάς, μην λες», έσπασε την Τετάρτη όταν δύο γυναίκες αξιωματικοί έγιναν οι πρώτες που μοιράστηκαν το πολυπόθητο «πρώτο φιλί» μετά από 80 ημέρες ταξιδίου, στην προβλήτα.

Η κελευστής δεύτερης Τάξης Marissa Gaeta όταν μετά από το δύο και πλέον μηνών ταξίδι της, κατέβηκε από το πλοίο USS Oak Hill στην Καλιφόρνια αντάλλαξε ένα γρήγορο φιλί κάτω από τη βροχή με την σύντροφό της υπαξιωματικό τρίτης Τάξης Citlalic Snell.

Γιάννης Ζουγανέλης εναντίον Μούσχουρη: «Να βάλει το κεφάλι της εκεί που πρέπει»


Γιάννης Ζουγανέλης εναντίον Μούσχουρη: «Να βάλει το κεφάλι της εκεί που πρέπει»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης κατακεραυνώνει την Νάνα Μούσχουρη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της για τους Έλληνες. Ο ηθοποιός λέει χαρακτηριστικά στην «Πρωινή Μελέτη»: «Η Νάνα Μούσχουρη πρέπει να ψάξει πρώτα η ίδια να βρει αν είναι Ελληνίδα. Δεν έχει ανάστημα να μιλήσει για τους Έλληνες! Μιλάει τα ελληνικά ..."γεια τι κάνετε, πως είστε, είστε καλά"! Να βάλει το κεφάλι της εκεί που πρέπει και να μην ασχοληθεί καθόλου με τους Έλληνες!

Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Δανιηλίδη και Παπαδόπουλο


Επίθεση στους δημάρχους Νεάπολης – Συκεών , Σίμο Δανιηλίδη και Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, εξαπολύει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή την...
απόφαση των δημάρχων να συνεχίσουν την λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών δημοτικών σταθμών κατά τη διάρκεια των γιορτών. Στην ανακοίνωση της η εκτελεστική επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α καταγγέλλει

Χάστε βάρος με ένα ποτήρι κρασί την ημέρα!


Ισπανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού (ένα ποτήρι την ημέρα) μπορεί να βοηθήσει στην διάλυση του λίπους και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους. Για τους ειδικούς διατροφής το αλκοόλ βρίσκονταν πάντα στην μαύρη λίστα, ώστε να μην το συμπεριλαμβάνουν σε προγράμματα διαίτης, λόγο της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα. ..

Το PSI αναβάλει τις εκλογές!

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI. Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν αλλά θα έπρεπε να μπορώ ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται», είπε το μεσημέρι στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αυνανισμού!

 
Πολλοί το κάνουν αλλά λίγοι το ομολογούν με τόση περηφάνια!

Ο λόγος για τον Masanobu Sato, ο οποίος έχει ιδρώσει στην κυριολεξία για να αναδειχθεί όχι μία αλλά ΔΥΟ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αυνανισμού!

Φυσικά για να πετύχει κάτι τέτοιο προπονείται κάθε μέρα….

Πως να μην παχύνετε στις γιορτές


Πως να μην παχύνετε στις γιορτές

Τα εφετινά Χριστούγεννα έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελούν ευκαιρία για μερικές (κατά το δυνατόν) ήρεμες και χαρούμενες στιγμές μέσα στο γκρίζο τοπίο της χώρας μας. Με μια «έξυπνη» διατροφή και μη ξεχνώντας την αξία της φυσικής δραστηριότητας μπορούμε να προσθέσουμε στις μέρες μας χαρά, αποφεύγοντας τα περιττά κιλά.

Όπως εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας, μελέτες στον ελλαδικό χώρο έχουν δείξει ότι ο μέσος ενήλικας παίρνει περίπου 2 κιλά μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές.

Σέρρες: Πουλάνε ακόμα και τα χρυσά δόντια τους για λίγα ευρώ


Σέρρες: Πουλάνε ακόμα και τα χρυσά δόντια τους  για λίγα ευρώ

«Χρυσές δουλειές» κάνουν πλέον τα ενεχυροδανειστήρια - χρυσοχοεΐα της πόλης των Σερρών, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που φθάνουν στο σημείο να πουλήσουν μέχρι και τα χρυσά τους δόντια, προκειμένου να διεκπεραιώσουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Οι πινακίδες στα κεντρικά σημεία της πόλης που αναφέρουν ότι «αγοράζονται παλαιά κοσμήματα τοις μετρητοίς» πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, δίνοντας άμεση λύση σε όσους έχουν ανάγκη από μετρητά.

«Τελειώνει ο χρόνος γα τον Παπαδήμο»



Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς χρηματοδότες, αναφέρουν πολλά γερμανικά ΜΜΕ. 

Συμβαίνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν όλοι, παρατηρεί το περιοδικό Focus, και προσθέτει ότι από την ημέρα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Επενδυτική μάχη με Ρώσους για τις Καβουρότρυπες


Κεντρική Μακεδονία Επενδυτική μάχη με Ρώσους για τις Καβουρότρυπες

Στο παρά πέντε αναβλήθηκε η υπογραφή οριστικού συμβολαίου πώλησης μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, στη Σιθωνίας Χαλκιδικής, που φέρεται να είναι ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού Δασικών Υπαλλήλων, σε εταιρία ρωσικών συμφερόντων, καθώς, σύμφωνα με τους Οικολόγους – Πράσινους, εμφανίστηκε και δεύτερος διεκδικητής της έκτασης, ο Συνεταιρισμός Ανατολή Σιθωνίας.

«Χτες επρόκειτο να υπογραφεί το οριστικό συμβόλαιο για την πώληση της έκτασης, που υποτίθεται ότι είναι ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού Δασικών Υπαλλήλων σε εταιρία ρωσικών συμφερόντων. Ωστόσο, τα συμβόλαια δεν υπογράφηκαν, επειδή εμφανίστηκε και δεύτερος διεκδικητής της έκτασης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν προσπάθεια «τσιμεντοποίησης της περιοχής.

Άγνωστος άντρας ανασύρθηκε νεκρός, από την παραλία της Καλαμαριάς


Κεντρική Μακεδονία Άγνωστος άντρας ανασύρθηκε νεκρός, από την παραλία της Καλαμαριάς

Νεκρός ανασύρθηκε χθές το μεσημέρι από την παραλία της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, άντρας ηλικίας, περίπου 60 ετών, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ο άτυχος άντρας ήταν λεπτός, ύψους 1,80 με 1,85 και είχε γκρίζα μαλλιά. Φορούσε σκούρο μπλε πουκάμισο, καφέ ανοιχτό παντελόνι και μαύρα παπούτσια.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε περιοχές των Σερρών


Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης μετά το 25ο χλμ στο ύψος του Στρυμονικού.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του νομού Γιώργο Παπαδόπουλο, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται προς Βροντού,

Σαν Σήμερα...


22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γεγονότα

1894: Αρχίζει η Δίκη Ντρέιφους. Ο γαλλοεβραίος αξιωματικός του πυροβολικού Άλφρεντ Ντρέιφους κατηγορείται -αδίκως όπως θα αποδειχθεί- για προδοσία. Τον υπερασπίστηκε με το γνωστό κείμενό του υπό τον τίτλο Κατηγορώ ο Εμίλ Ζολά.
1900: Το εργοστάσιο Daimler, που διευθύνουν οι υιοί του Γκότλιμπ Ντάιμλερ, Πάουλ και Άντολφ, παράγει την πρώτη Mercedes. Το τριάκτινο αστέρι, που έχει εμπνευστεί ο ιδρυτής της και συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών σε στεριά, αέρα και θάλασσα, θα υιοθετηθεί το 1909.

Αναγνώρισε τα Σκόπια η Ναμίμπια



Η Ναμίμπια, χώρα της Νότιας Αφρικής, αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το όνομα  «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ενώ οι δύο χώρες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

«Παράθυρο» διαλόγου για τις επικουρικές


Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης

Χωρίς οριστικές αποφάσεις για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης άνοιξε «παράθυρο» διαλόγου με τη ΝΔ που αντιτίθεται στο μέτρο. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί έως τις 15 Ιανουαρίου.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως η μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα κυμαίνεται από 14 έως 16% χωρίς να θίγονται όλα τα ταμεία. 

Ευ. Αργύρης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη σύγχυση με τα πόθεν έσχες των «11»


Ευάγγελος Αργύρης

«Η έρευνα για τις μειώσεις των αποδοχών στα πόθεν έσχες των 11 βουλευτών συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Αργύρης.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη σύγχυση που προκλήθηκε, ο κ. Αργύρης εξήγησε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές μειώσεις της τάξης των 300.000 – 400.000 ευρώ, οι οποίες δεν ήταν δυνατό να μη διερευνηθούν περαιτέρω. 

«Πάρτε κοινωνικά μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα»



Η εκρηκτική κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και η οποία αναμένεται να χειροτερέψει τους επόμενους μήνες, κινητοποιεί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ανησυχούν έντονα για τα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

«Να ανοίξουν τα χαρτιά τους» ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Παπαδήμος



Καθαρές λύσεις και «ανοιχτά χαρτιά» ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Αύριο, ξεκινά κύκλο επαφών και συνομιλιών με Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη.
Εν τω μεταξύ, το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις μπήκε για λίγο στην άκρη, με τον υπουργό Εργασίας να αποσύρει το προς συζήτηση κείμενο, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και να μετατρέπει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε προτάσεις προς συζήτηση.