Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Λαβρόφ: «Μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι στη Συρία»


Για «μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι» το οποίο διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Συρία έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι μερικές χώρες προσπαθούν να αποτρέψουν την εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία, αλλά και ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «εγγυητής των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη Συρία».

«Ενώ κατέστησαν φόβητρο τον πρόεδρο Άσαντ, στην πραγματικότητα οι κατηγορίες με τις οποίες

Μπόλαρης: Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλληθωρίζουν δεξιά



«Αιχμηρό» μήνυμα προς εκείνα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «αλληθωρίζουν κεντροδεξιά» περιέχει δήλωση του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη για τις εξελίξεις στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής σε σχόλιο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΟΤΟΕ


Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις τράπεζες την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στου Βουλή, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των
Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ώρα που η

Αγόρασε την Olympic Air η Aegean

Στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean συμφώνησαν Aegean και Marfin Investment Group

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean.
Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ Ο ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Αναμενόμενη εξέλιξη που πρόλαβε τη διαγραφή του. Με επιστολή που έστειλε σήμερα το μεσημέρι στον Φ. Κουβέλη και τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Ι. Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της

Η ντροπή της Ελλάδας (βίντεο)


Στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung. Υπό τον τίτλο «Η ντροπή της Ελλάδας» η εφημερίδα σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή εξελίσσεται σε κράτος εν κράτει τη στιγμή που, όπως γράφει, οι δημοκράτες πολιτικοί «κοιτούν αβοήθητοι». Υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα και τους προπηλακισμούς των θεατών και των ηθοποιών της παράστασης Corpus Christi από μέλη της Χρυσής Αυγής, η NZZ επισημαίνει ότι οι βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών ανήκουν στην ημερήσια διάταξη.

Γιατί δεν προκηρύσσονται εκλογές όσοι βουλευτές και αν παραιτηθούν


Με μια δήλωση-σοκ ο Πάνος Καμμένος κάλεσε χθες τον Αλέξη Τσίπρα να ρίξουν την κυβέρνηση με την παραίτηση των βουλευτών τους καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι αν παραιτηθούν 60 βουλευτές και οι αναπληρωματικοί τους προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές, όπως είπε. Η πρόταση του κ. Καμμένου έγινε σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

Έρχεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος της μισθοδοσίας στο Δημόσιο


Την ανάπτυξη εφαρμογών για την υποστήριξης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Μισθοδοσίας στο Δημόσιο έχει αναλάβει να τρέξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Το έργο προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ -που θα προκηρυχτεί στο αμέσως επόμενο διάστημα - αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογών και παροχή υπηρεσιών που θα επιτρέψουν τον πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο της μισθοδοσίας του Δημοσίου.

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για κάθε είδους χρέη προς το Δημόσιο


Με κάθε τρόπο σκοπεύει να εισπράττει τα ποσά των οφειλών το Δημόσιο και σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις εντολές που έχουν λάβει οι ΔΟΥ, θα παρακρατείται το 25% των αποδοχών για οφειλές άνω των 300 ευρώ, που αφορούν κάθε είδους φόρο, τέλη, εισφορές, ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας.

Υπέρογκα ποσά για υπερωρίες στο ΟΑΚΑ


Υπάλληλος γραφείου πληρώθηκε υπερωρίες 13.636 ευρώ και χειριστής φωτοτυπικού εισέπραξε 2.504 ευρώ. Μερικά από τα παραδείγματα των ποσών που δόθηκαν για κάποιες ώρες παραπάνω σε 250 εργαζομένους στο ΟΑΚΑ το 2011.

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια η κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η οποία αποκαλύπτει ορισμένα παραδείγματα υπαλλήλων που αμείφθηκαν αδρά για τις υπερωρίες τους.

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό συνδέει τους Γερμανούς με τη γενοκτονία των Αρμενίων


Σπάνια φωτογραφία που φαίνεται να συνδέει Γερμανούς αξιωματικούς με τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent.
Στο σπάνιο ντοκουμέντο εικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες, αλλά και αξιωματικοί με τη στολή της τότε Γερμανίας πάνω από τα κρανία, πιθανότατα Αρμενίων, στο έδαφος.

Tο νέο ακαταμάχητο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ [PHOTOS]


Συνδυάζοντας δύο ιδιότητες που πολύ σπάνια συμβιβάζονται,
η Μαριλένα Μπαϊραμπά, είναι το νέο ακαταμάχητο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτομοντέλο και πολιτική επιστήμων, η 26χρονη ειδική συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής και επιμένει πως ναι, είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η επιστημονική συνεργάτης της αντιπολίτευσης σπούδασε σε βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Από πέρυσι το Φεβρουάριο είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής, και έχει ενταχθεί στον επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επιστολή Αλέξη Μητρόπουλου ανάβει φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή Αλέξη Μητρόπουλου ανάβει φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ
Με επιστολή του ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος
εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Ανδρέα Κολλά και ζητάει άμεση σύγκλιση της Γραμματείας του κόμματος για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Οι δηλώσεις Σταυρογιάννη μετά την διαγραφή του

«Με διέγραψαν γιατί δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους…. η κοινωνία βράζει …λέγοντας όλη την αλήθεια στους πολίτες, επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη αφού πρώτα πληρώσουν οι κλέφτες και οι επίορκοι», αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του στη Real News  ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.
«Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας και

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Για αύριο το μεσημέρι στις 3 ορίστηκε η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στην οποία ο πρωθυπουργός και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να συμφωνήσουν για το νέο πακέτο μέτρων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή και αμέσως μετά η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να κάνει τα πάντα ώστε η έκθεση της τροίκα να είναι έτοιμη στα τέλη

Δημόσια γιορτή η 27η Οκτωβρίου στο δήμο Λαγκαδά

Ως επίσημη δημόσια γιορτή καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η 27η Οκτωβρίου για τον δήμο Λαγκαδά, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον
τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.
Αναλυτικά, την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Λαγκαδά τα εξής:

Την Τετάρτη "απολογείται" για τη λίστα της Λαγκάρντ ο Παπακωνσταντίνου

Την Τετάρτη, και όχι μετά της 28η Οκτωβρίου θα δώσει εξηγήσεις στη βουλή για το χαμένο στικάκι με τη λίστα της Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος
Παπακωνσταντίου.
Η εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα δεν είναι άλλη από την παρασκευιάτικη επιστολή Στουρνάρα στον οικονομικό εισαγγελέα ότι η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με

Ερώτηση Κακλαμάνη για τους "πλειστηριασμούς"


Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ, Μάκη Βορίδη, σχετικά με την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

Σκουριές Χαλκιδικής: Στο Αυτόφωρο 14 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή Συνολικά 18 προσαγωγές - κατασχέθηκαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ




Σκουριές Χαλκιδικής: Στο Αυτόφωρο 14 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή



 
 
Στο Αυτόφωρο οδηγούνται τη Δευτέρα οι 14 συλληφθέντες από τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 18 προσαγωγές και κατάσχεσαν φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Μιλώντας στο «Βήμα» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αικατερίνη Θεοδώρου Ιγγλέζη, ανέφερε ότι σκοπεύει να υποβάλει μήνυση κατά αστυνομικού με πολιτικά ο οποίος τη χτύπησε με γκλομπ έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, την απώθησε βίαια και την εξύβρισε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ Στο 9,4% αναθεωρήθηκε το έλλειμμα και στο 170,6% το χρέος του 2011

Στο 9,4% αναθεωρήθηκε το έλλειμμα και στο 170,6% το χρέος του 2011
Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2011, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της ΔΥΕ, εκτιμάται στα 19,7 δισ. ευρώ (9,4% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), ενώ το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2011 ανήλθε στα 355,7 δισ. ευρώ, (170,6% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος).
Οι κυριότερες μεταβολές στα μεγέθη μεταξύ της νέας έκθεσης και αυτής του περασμένου Απριλίου είναι οι εξής:

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Ρύθμιση - ανάσα για οικογένειες με δύο φοιτητές


Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος
Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος
Η ρύθμιση θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, «όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά, διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, τα πράγματα είναι δύσκολα.
Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε και αυτό το ζήτημα και θα το δούμε

Νέα επίθεση Καρχιμάκη σε Μαυραγάνη- Κάνει λόγο για «ύποπτα παζάρια και μοιρασιές στο γραφείο του υφυπουργού»

Νέα επίθεση Καρχιμάκη σε Μαυραγάνη- Κάνει λόγο για «ύποπτα παζάρια και μοιρασιές στο γραφείο του υφυπουργού»Nέα επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη με ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Στην ανάρτηση του κάνει λόγο για «Ύποπτα παζάρια και μοιρασιές στο γραφείο του υφυπουργού».
Διαβάστε τι γράφει:

«Χάνονται κόμματα και πολιτικοί»


«Όπως χάνονται εργασίες και επιχειρήσεις έτσι χάνονται κόμματα και πολιτικοί» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος, προβλέποντας ότι μετά τη ψήφιση των μέτρων και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού θα απονομιμοποιηθούν, με ραγδαίο τρόπο, όπως έγινε και στο ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς γιατί βρίσκεται από τις 17 Ιουνίου σε πολιτική

Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΕΙ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ...

Την Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Brookings.
Ο Ε.Βενιζέλος θα μιλήσει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε εκδήλωση με θέμα : '' Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της

Ακόμη ένα μεγάλο έργο κινδυνεύει να μην γίνει στη Θεσσαλονίκη – Προς ματαίωση η κατασκευή του Κ16

Ακόμη ένα μεγάλο έργο στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να μην γίνει, καθώς βαίνει προς ματαίωση η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου «Κ16» στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης 
σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη». Αίτηση διάλυσης της σύμβασης και την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεών τους που φτάνουν τα 2,5 εκ. ευρώ ζήτησε ο εργολάβος.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση υπεγράφη πριν από έναν χρόνο, ο εργολάβος

ΤΩΡΑ: Στον Εισαγγελέα οι δήμαρχοι του πολεοδομικού για να προχωρήσει το έργο του ΣΜΑ

Όλα τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν
σε λίγη ώρα παράσταση στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival, η ΠΕΔ ΚΜ θα ζητήσει τη συνδρομή τόσο της Εισαγγελικής Αρχής, όσο και της ΕΛ.ΑΣ. για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην Ευκαρπία. Θα τονιστεί ότι πρόκειται για

Νέα προειδοποίηση για ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής


Νέα προειδοποίηση για ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής
Σε νέα προειδοποίηση για τις τιμές βασικών ειδών διατροφής προχώρησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι έντονες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας τους καταναλωτές, αλλά και τους αγρότες, ιδιαίτερα στις φτωχότερες οικονομίες του πλανήτη...
Σε έκθεσή του για τα προβλήματα επισιτιστικής επάρκειας ανά τον κόσμο, ο ΟΗΕ καλεί τις κυβερνήσεις να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα προβλεπόμενα επίπεδα παραγωγής και τα αποθέματα τροφίμων, καθώς να προωθήσουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα επίπεδα παραγωγής θα ανταποκρίνονται στη ζήτηση.

Έτοιμα τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Αναλυτικά το κόστος


Έτοιμα τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Αναλυτικά το κόστος
Έτοιμα φαίνεται είναι τα τέλη κυκλοφορίας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα αρχίσει… 
η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, στην οποία οι φορολογούμενοι – ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πληροφορούνται για το ύψος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν για το νέο έτος.

Αδειάζουν οι γειτονιές των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


Αδειάζουν οι γειτονιές των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη
Όλο και περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες, αλλά και παλιννοστούντες, επιστρέφουν στις πατρίδες τους ή αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε...
άλλα κράτη της Ευρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και αλλού. Στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου κατά κύριο λόγο εγκαταστάθηκαν οι οικογένειες των μεταναστών και των ομογενών, ολόκληρες γειτονιές έχουν αδειάσει, σχολεία συγχωνεύονται λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών ή παιδιά μεγαλώνουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αφού οι γονείς αναγκάστηκαν να φύγουν για δουλειά στο εξωτερικό.

"Όχι" Τσίπρα στην πρόταση Καμμένου για τις μαζικές παραιτήσεις βουλευτών


"Όχι" Τσίπρα στην πρόταση Καμμένου για τις μαζικές παραιτήσεις βουλευτών
Αρνητικός στην πρόταση Καμμένου προς τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθούν οι βουλευτές των δυο κομμάτων, ώστε να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές και...
νη μην ψηφιστούν τα μέτρα, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί και τυπικά «έωλη» την πρόταση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού, όπως υποστηρίζει, οι εκλογές θα γίνουν για τις έδρες των παραιτηθέντων, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

«Οικονομικό χάος» φοβούνται επιφανείς οικονομολόγοι


Και οι δύο οικονομολόγοι τάσσονται υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους
Για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη προειδοποιούν επιφανείς οικονομολόγοι σε κοινή συνέντευξή-μονομαχία προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. 

Ο αμερικανός Μίχαελ Μπούρντα από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και ο Χανς Βέρνερ Ζιν πρόεδρος του ινστιτούτου IfO του Μονάχου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο τι πρέπει να γίνει για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά συμφωνούν ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη μπορεί να οξυνθεί. 

Ο τύπος της Δευτέρας


Ποια θέματα κυριαρχούν: η εντολή του Πρωθυπουργού στους υπουργούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι 29 Οκτωβρίου, η πορεία σύγκλισης κυβέρνησης και τρόικας για το ακανθώδες θέμα των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.

Απίστευτες περιπτώσεις ατιμωρησίας στο Δημόσιο


Για πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων στις εκκρεμείς υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων κάνει λόγο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, λόγω του αλαλούμ και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη συγκρότηση των νέων Πειθαρχικών Συμβουλίων. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνεχώς ότι είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ατιμωρησία στο δημόσιο, δείχνοντας την έξοδο στους επίορκους υπαλλήλους, ώστε να ικανοποιήσει και τις απαιτήσεις της Τρόικας.

«Φουντώνουν» καβγάδες και βία στις σχολικές αυλές


Οι καβγάδες μεταξύ μαθητών, που έχουν έντονο το στοιχείο του εκφοβισμού, οι λεκτικές επιθέσεις και γενικότερα τα φαινόμενα σχολικής βίας εκτιμάται πως έχουν αυξηθεί σε σχολεία της χώρας προκαλώντας ανησυχία στον εκπαιδευτικό κόσμο.Δάσκαλοι διακρίνουν μία ένταση στις σχέσεις μεταξύ μαθητών σε δημοτικά, συνδέοντάς την με τις καταστάσεις που βιώνουν στο σπίτι, λόγω της κρίσης.

Στις Σέρρες σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται σήμερα τις Σέρρες.
Στις 12:30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης Σερρών και στις 19:30 θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας, σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

«Φουντώνουν» τα σενάρια για ανασχηματισμό. Ξορκίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ


ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά ξορκίζουν τον ανασχηματισμό που εν πολλοίς περιέγραψε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός
Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος αιφνιδιάζει μέσω της «Καθημερινής» δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Κίνημα» στην Ιπποκράτους να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση


«Κίνημα» να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση βρίσκεται εν πλήρει διαμορφώσει στην Ιπποκράτους, με το θέμα να τείνει «να κόψει στα δυο» το κόμμα, που ούτως ή άλλως δοκιμάζεται σε πολλαπλά μέτωπα.

Μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που υποστηρίζουν την μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο –επανακάμψας(;)- Δημήτρης Ρέππας, καθώς και αρκετοί βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων φαίνεται να έχουν καταλήξει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.

Spiegel: Αιχμές κατά Σαμαρά και «ημετέρων»


Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας, ακόμα και αν δεν είναι πολύ κατάλληλοι γι΄ αυτές, γράφει, με καυστικό τρόπο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Πρόταση Καμμένου σε Τσίπρα για την πρόκληση πρόωρων εκλογών


Με μια πρόταση-«βόμβα», ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, καλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να «αποσύρει» όλη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα -όπως δηλώνει ότι θα κάνει και ο ίδιος-, με σκοπό την προκήρυξη εκλογών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ο κ. Καμμένος εξηγεί πως μπορεί να «μπλοκάρει» τα μέτρα, προκαλώντας εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών.