Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πώς χτίζουμε αυτοπεποίθηση


Πώς χτίζουμε αυτοπεποίθηση (1)
Έξι τρόποι να πιστέψετε στον εαυτό σας.
Αν είναι ένα πράγμα που έχουμε μάθει ως όντα πάνω στον πλανήτη, είναι ότι ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση κρατά τα κλειδιά του βασιλείου. Ναι, του δικού του βασιλείου!
Η αυτοπεποίθηση είναι η απαραίτητη ψυχολογική τόνωση για να ανταπεξέρχεται κάποιος στις δυσκολίες της ζωής.

10 πολύ σημαντικές προβλέψεις για το 2013, από έναν guru της τεχνολογίας


Mark Andersοn δεν είναι ο τύπος που θα δείτε να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των κοσμικών περιοδικών όπως ο Pete Cashmore του Mashable ή οJoshua Topolsky του The Verge, αλλά θα σας πούμε δύο πράγματα γι αυτόν. Tο Newsletter του, Strategic News Service διαβάζεται από όλο τον κόσμο της τεχνολογίας, από τον Gates, μέχρι τον Larry Page και… μαζί με τον Robert Scoble της Rackspace, ίσως είναι οι μόνοι που μπορούν να ισχυρίζονται ότι είναι guru της αγοράς τεχνολογίας. Ο Andersοn λοιπόν κάθε Δεκέμβριο, κάνει 10 προβλέψεις για την αγορά που συνήθως… επιβεβαιώνονται. Ας δούμε τις φετινές:

Ποιες τροφές μας βοηθούν να τα βγάλουμε πέρα με το κρύο


Μέρα με τη μέρα ο καιρός χαλάει. Μπορεί ακόμη οι πολικές θερμοκρασίες να μην έχουν κάνει την εμφάνιση τους όμως καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.


Διαβάστε ένα απλο εγχειρίδιο για το πως να αντιμετωπίσουμε το κρύο. Ποιες τροφές μπορούμε να τρώμε, πως πρέπει να ντυνόμαστε, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Τι είναι η υποθερμία; Ο καιρός είναι επικίνδυνος για να μας ρίξει στο κρεββάτι...

Το λεμόνι, και οι ευεργετικές του ιδιότητες


Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.|
Η λεμονιά είναι μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή των Ινδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή.Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Οι καρποί, τα λεμόνια (που είναι ρόγα), όταν ωριμάζουν έχουν χρώμα κίτρινο, ενώ το σχήμα τους είναι ωοειδές ή μακρουλό και το μέγεθός τους εξαρτάται από την ποικιλία. Όλα όμως καταλήγουν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη θηλή.

Τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα και οι παραδόσεις στην Ελλάδα


Τα Χριστούγεννα και οι εορτασμοί του Δωδεκαήμερου δεν είναι απλώς γιορτές σημαντικές για τη χριστιανοσύνη, αλλά και για το λαϊκό μας πολιτισμό, μιας και συνοδεύονται από αρκετά ενδιαφέροντα εθιμικά δρώμενα.

Τρία στοιχεία συνθέτουν συνήθως τις λατρευτικές εκδηλώσεις των Ελλήνων: το τρυφερό θρησκευτικό συναίσθημα, η αρχαία ελληνική καταγωγή και η επιδέξια προσαρμογή στις ανάγκες της καθημερινής ζωής.

Η λάμψη των μεγάλων πόλεων τη... νύχτα


Ο Jakob Wagner μπορεί να περάσει πολλές ώρες μέχρι να βρει το κατάλληλο σημείο που θα του χαρίσει μία φωτογραφία άξια για να μπει στη συγκλονιστική συλλογή του με τίτλο «Nightscapes».

Ο τελειομανής Jakob φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη, το Cape Town, τη Shangai και άλλες πόλεις θέλοντας να αναδείξει την ομορφιά αυτών των περιοχών τη... νύχτα! 

Τα πιο περίεργα ιατρικά θαύματα


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει επί 118 ημέρες δίχως καρδιά; Μήπως κάποιος μπορεί να επιβιώσει εάν πέσει από έναν ουρανοξύστη 47 ορόφων; 
Πως μπορεί κάποιος τυφλός να αποκτήσει πάλι την όραση του, από το… δόντι του. Είναι κάποιες φορές που η επιστήμη πραγματικά σηκώνει τα χέρια ψηλά και τότε εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει το θαύμα. Θα διαβάσετε για ιστορίες ανθρώπων που με τη βοήθεια των γιατρών αλλά περισσότερο χάριν ενός θαύματος επέζησαν, εκεί που όλοι τους είχαν ξεγραμμένους…

Η ιστορία πίσω από το τοπίο των Windows XP


Perierga.gr - Η ιστορία πίσω από το τοπίο των Windows XP
Το default wallpaper των Windows XP είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες της ψηφιακής εποχής. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, τι ακριβώς απεικονίζει; Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν αρκετοί, πρόκειται για φωτογραφική λήψη και όχι για ένα image που δημιουργήθηκε σε υπολογιστή.

Oι γενοκτονίες των Ελλήνων στις σχολικές αίθουσες της Αυστραλίας


Οι μαθητές της Α' Λυκείου στην Αυστραλία θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν κατά χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεταξύ τους και Ελλήνων, τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα,μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η δυνατότητα αυτή θα απορρέει από την υποχρεωτική διδασκαλία από το 2014 για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σαμαράς: Η εκταμίευση της δόσης θα αλλάξει την ψυχολογία


Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που επικεντρώθηκε γύρω από την οικονομική-τραπεζική ένωση της Ευρώπης, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, έπειτα από έντονη συζήτηση, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς, προέκυψε πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής και οικονομικής ένωσης.

Παπαδημούλης για δημοσκοπιση της P. Issue: Σαφές μήνυμα από την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης
Tην ικανοποίησή του για την παγίωση της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο Βαρόμετρο Δεκεμβρίου που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

«Σαφές το μήνυμα από την διευρυνόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στην Public Issue: Καμία επανάπαυση. Συνοχή, σοβαρότητα και συλλογική δουλειά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Σε διαβούλευση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες


Κύκλο συναντήσεων με στόχο την διαβούλευση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των δανειοληπτών, πραγματοποιεί ο εισηγητής για θέματα Ανάπτυξης της ΚΟ, Θάνος Μωραΐτης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Μωραΐτης είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά και την αρμόδια για θέματα ανάπτυξης της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη.

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και αν με βρουν σε χαντάκι


«Αντί να σβήσουν τη φωτιά, έβαλαν πυρκαγιά» είπε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στους βουλευτές που αποχώρησαν από την παράταξη. 

Μάλιστα ανέφερε ότι «ήταν προσχεδιασμένο για να δημιουργηθεί μία ομάδα βουλευτών καβάτζα ώστε να περνούν τα νομοσχέδια στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν τα ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ».

Σερρες:Συλληψη για οφειλή προς το Δημόσιο 13.300.000 Ευρώ


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Χρωστούσε...13.300.000 Ευρώ !!!!!!

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στη Νιγρίτα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, ένας ημεδαπός 50 ετών, ο συλληφθείς κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.


Εγκαινιάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Εγκαινιάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κιλκίς

Από τον Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 6 το απόγευμα, θα λάβει χώρα η τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Βυζαντίου 2 (δίπλα από το Β' ΚΑΠΗ), στην πόλη του Κιλκίς.






Κιλκίς: Ηλικιωμένος έπεσε θύμα απάτης


Κιλκίς: Ηλικιωμένος έπεσε θύμα απάτης
Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένος στο Βαφειοχώρι Κιλκίς. Όπως έγινε γνωστό, ένας 50χρονος, που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, παρουσιάστηκε ως γνωστός της κόρης 80χρονου και με το πρόσχημα ότι αυτή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και έχει ανάγκη από χρήματα για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας, τον έπεισε να του παραδώσει 1.000 ευρώ.

Πωλητήριο σε 28 ακίνητα του Δημοσίου


Πωλητήριο σε 28 ακίνητα του Δημοσίου
Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είκοσι οχτώ ακίνητα τα οποία είτε θα πωληθούν είτε θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες. Τα είκοσι οχτώ κτίρια είναι τα εξής:υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας), υπουργείο Εσωτερικών κεντρικό κτίριο, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργείο Υγείας, υπουργείο Παιδείας,

Τεκμήρια, απόσυρση και φόρος πολυτελείας ΙΧ. Οι αλλαγές


Τεκμήρια, απόσυρση και φόρος πολυτελείας ΙΧ. Οι αλλαγές
Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης, τα τεκμήρια για τα ΙΧ παρέμειναν αμετάβλητα, καθώς η τρόικα φέρεται να τα έχει συνδυάσει με την φοροδιαφυγή. Παράλληλα οι υπόλοιποι φορείς άλλων κλάδων αντέδρασαν μόλις αντιλήφθηκαν πως θα μειωθούν μόνο τα τεκμήρια στα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πιέσεις προς την κυβέρνηση να μην αλλάξει το καθεστώς.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας κάνει μαγκιές, ο Καμμένος είναι Καραγκιόζης


Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας κάνει μαγκιές, ο Καμμένος είναι Καραγκιόζης
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να δώσει τα χρήματα, που δεν πλήρωσε για το «χαράτσι», στο ΚΕΘΕΑ, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει δωρεά στο ΚΕΘΕΑ με το όνομα του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με απάντηση του αρμοδίου υπουργού. «Η απάντηση του υπουργείου Υγείας, που μου ήρθε χθες, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κατάθεση στο όνομα του κ. Τσίπρα, αλλά υπάρχουν πολλές ανώνυμες δωρεές. Όταν κάποιος λέει δημοσίως πως θα δώσει το χαράτσι στο ΚΕΘΕΑ, δεν τον πιάνει ξαφνικά η σεμνότητα να πάει να τα δώσει ανώνυμα. Αφού υποτίθεται πως το κάνει για λόγους συμβολισμού.

Μελομακάρονα με μούχλα στα σούπερ μάρκετ


Μελομακάρονα με μούχλα στα σούπερ μάρκετ
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης μελομακάρονων με την εμπορική επωνυμία Γλυκάνθη, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για την εταιρεία Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε., επειδή διαπίστωσε την παρουσία μούχλας (επιφανειακής ευρωτίασης). Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία Lidl Ελλάς είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, χωρίς όμως να ενημερώσει τους καταναλωτές.

«Μέχρι τον Ιούνιο η εξόφληση του Δημοσίου προς τους ιδιώτες»


«Οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ, θα έχουν καταβληθεί έως τον Ιούνιο» δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης από το Βερολίνο, όπου είχε συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. «Τα 9 δισ. ευρώ που χρωστά ακόμη η Ελλάδα σε ξένες και εγχώριες επιχειρήσεις θα καταβληθούν εντός του 2013» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι τα πρώτα 7 δισ. θα καταβληθούν εντός του 'Α τριμήνου του 2013.

ΚΚΕ: «Θα κινητοποιηθεί η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία»


Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε, ώστε άνθρωποι με εμπειρία αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και νέοι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στους αγώνες, να κατανοήσουν τις αιτίες των βασάνων τους αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι, αν δεν γίνουν κατανοητές αυτές οι αιτίες, υπογράμμισε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των θέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του κόμματος, που θα συγκληθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου του 2013.

«Δεν θα ρίξω εγώ την κυβέρνηση»


«Δεν θα ρίξω εγώ την κυβέρνηση»
Μπορεί να έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο Αντρέας Λοβέρδος αλλά, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», δεν είναι εκείνος που θα… ρίξει την κυβέρνηση. 

Ερωτώμενος λοιπόν για το εάν θα ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο ο εμπνευστής και δημιουργός της πολιτικής πρωτοβουλίας ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς, θα το δω. Θα πρέπει να το αξιολογήσω. 

Τα «άκουσε» ο Τσίπρας από τον Αμβρόσιο στα Καλάβρυτα


«Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος» είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς ο Μητροπολίτης έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δεν τρέφει και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Είναι γνωστή η κόντρα του ιεράρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή συνάντηση του κ. Αμβρόσιου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.

Ο τύπος της Παρασκευής 14/12/2012


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ξαφνικά Βουλγαράκης
Η εφημερίδα γράφει ότι "παγωμάρα στο κόμμα Καμμένου! Παραιτήθηκε χθες με επιστολή και ο Μαρκόπουλος.Γιατί ο "εξόριστος" πρώην υπουργός ενδιαφέρεται για τη συνοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τι καταγγέλουν οι αποχωρήσαντες Γιάννης Κουράκος και Χρήστος Ζώης για ύποπτη χρηματοδότηση".

Εκτός παιδικών σταθμών 60.000 παιδιά


Εκτός παιδικών σταθμών  60.000 παιδιά
Μετέωρο και χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια βρίσκεται το πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.
Η εξέλιξη αυτή, όπως τονίζει, είναι το αποτέλεσμα απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει τη σύμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Σήμερα το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ


Σήμερα το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ
Ιστορική» η σημερινή ημέρα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στα ταμεία υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και τραπεζών προκειμένου να παραλάβουν το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο και θα είναι το τελευταίο καθώς από τις αρχές του Ιανουαρίου καταργείται οριστικά. Το «ψαλίδι» στα χρήματα των συνταξιούχων δεν έχει τέλος, με το υπουργείο Οικονομικών να αδυνατεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να καλείται η τρίτη ηλικία να σηκώσει μεγαλύτερο οικονομικό βάρος προκειμένου να βγουν τα... κουκιά των εσόδων.

Οι υπάλληλοι της Βουλής και η απάντηση Σαμαρά


Οι υπάλληλοι της Βουλής και η απάντηση Σαμαρά
Η κυβέρνηση έκανε και πάλι πίσω για τους υπαλλήλους της Βουλής

Μπροστά στο φόβο να μην συζητηθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, αποσύρθηκε άρον άρον η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής.

«Εγώ εκβιασμούς δεν δέχομαι. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και αυτή είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης» είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στις αντιδράσεις των υπαλλήλων της βουλής οι οποίοι απειλούν με κινητοποιήσεις.

Αποχωρήσεις – καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες

Στα άκρα η κατάσταση στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για «οργανωμένο σχέδιο». Στην δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Γ. Κουράκος για τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του Γ. Βουλγαράκη.

Σε τροχιά διάσπασης συνεχίζουν να βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς μετά τα στελέχη αποχώρησαν και βουλευτές του κόμματος εξαπολύοντας βαρύτατες καταγγελίες. 

Με το βλέμμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ


Με το βλέμμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις οποίες, όπως λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις βρίσκεται η ΝΔ. 

Είναι προφανές λένε πως η αποψίλωση του κόμματος του κ. Καμμένου, το οποίο έχει πάρει καθαρή θέση έναντι των μνημονίων, γίνεται για δύο λόγους: πρώτον διότι επιδιώκουν έστω και μελλοντικά την ενδυνάμωση του μνημονιακού πόλου και δεύτερον διότι θέλουν πάση θυσία να κόψουν το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Πολικό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα


Πολικό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα
Δριμύ ψύχος και θερμοκρασίες που φτάνουν τους -15 βαθμούς επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η παγωνιά έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγίδες. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στη Φλώρινα στους -15 βαθμούς και στην Καστοριά στους -12. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου στην περιοχή του αεροδρομίου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς. Υπό του μηδενός οι θερμοκρασίες και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα -6 στις Σέρρες, -4 στη Βέροια και τη Δράμα, -2 στο Κιλκίς.

Ευρύτατες ανατροπές στη φορολογία.Επιβαρύνσεις σε οικογένειες με παιδιά, επαγγελματίες, εισοδήματα από ενοίκια - Αυξάνεται ο φόρος στις καταθέσεις


Φορο-σοκ για τις οικογένειες με παιδιά, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Οι αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένεται να φέρουν πρόσθετους φόρους στους περισσότερους φορολογουμένους, καθώς καταργείται η πλειονότητα των φοροαπαλλαγών, διατηρούνται αμετάβλητα τα τεκμήρια, ενώ παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο ποιο καθεστώς θα ισχύσει για τις αποδείξεις από το επόμενο έτος και εάν θα συνδεθεί με την πάγια έκπτωση που καθιερώνεται, των 2.100 ευρώ.