Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η αλήθεια για την "εξωγήινη επίθεση" που θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2011!



Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο η είδηση περί "επίθεσης που θα δεχτεί η γη από τρία εχθρικά εξωγήινα σκάφη, στις 27 Νοεμβρίου 2011". 

  Το pyles.tv ερεύνησε και σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για το πώς και από ποιούς ξεκίνησε η φημολογία αυτή, πόσο βασιμη μπορεί να είναι και -κυρίως- τι ακριβώς θα συμβεί στις 27 Νοεμβρίου 2011!
Πώς ξεκίνησε η ιστορία για τα τρία UFO που θα επιτεθούν στη Γη!

Η πόλη γέμισε… σκιές και φαντάσματα!


perierga.gr - Η πόλη γέμισε... σκιές και φαντάσματα!
Η συλλογή φωτογραφιών του περίφημου Ρώσου καλλιτέχνη Alexey Titarenko με τον τίτλο «City of Shadows» περιλαμβάνει εικόνες σε ασπρόμαυρο φόντο από το βιαστικό πλήθος της Αγίας Πετρούπολης του 1990, και μάλιστα εν κινήσει. Άνθρωποι περπατάνε γρήγορα στους βρεγμένους δρόμους, συνωστίζονται στις σκάλες του Μετρό, στέκονται δίπλα σε καταστήματα ή περιμένουν στη στάση…

Δεν ανεξαρτητοποιείται η Τόνια Αντωνίου


Τελικά τα μάζεψαν οι βουλευτές που άφησαν αιχμές πως θα ανεξαρτητοποιηθούν.. Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Καρτάλης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παραπέμποντας στην τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην

Λευκός Οίκος πιέζει την Ευρώπη για λύση

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε σήμερα ότι η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διοργανώσει δημοψήφισμα έδειξε την ανάγκη για την Ευρώπη να «επεξεργαστεί περαιτέρω και να εφαρμόσει ταχέως» το πακέτο αντιμετώπισης του χρέους που συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι ηγέτες της ευρωζώνης. Ο εκπρόσωπος τύπου του.

Παπανδρέου: «Μας πολεμούν οι τραπεζίτες»


  
Παπανδρέου: «Μας πολεμούν οι τραπεζίτες»
Για συνομωσία τραπεζιτών κατα της κυβέρνησης  έκανε λόγο στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο κ. Τόλκας. 


Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην αναγκαιότητα του δημοψηφίσματος, ενώ κατηγορεί τις τράπεζες για παιχνιδια εναντίον του κράτους. 

Η Έλσα Παπαδημητρίου αλλάζει τα δεδομένα - Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Η Έλσα Παπαδημητρίου αλλάζει τα δεδομένα - Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Έλσα Παπαδημητρίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πει
«ναι» στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο «Βήμα» η βουλευτής Αργολίδας είπε ότι θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα οι εκλογές και ότι θα την οδηγήσουν ένα βήμα προς την καταστροφή, να εξέλθει, δηλαδή από την ευρωζώνη και από το ευρώ και ανάφερε: «νομίζω πως θα πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Δήλωση Χατζηγεωργιάδη για το Επιμελητήριο: «Χρέος η συσπείρωση όλων των υγειών δυνάμεων»

"Αγαπητοί συνάδελφοι έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιχειρηματίες.
Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε επιβάλουν ως πατριωτικό χρέος μας, την συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου στον αγώνα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Ο κόσμος της αγοράς πρέπει να ξαναβρεί τον δυναμισμό του και να τεθεί επικεφαλής αυτής της ωραίας προσπάθειας. Στον αγώνα αυτόν δεν έχουν θέσει εγωισμοί, ατομικισμοί και η παθητική νοοτροπία του χθες.

«Κάποιοι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και εκδότες θελουν να ρίξουν την κυβέρνηση»


«Κάποιοι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και εκδότες θελουν να ρίξουν την κυβέρνηση»Μια δήλωση βόμβα του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη κατά τη διάρκεια συζήτησής του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σήμερα το απόγευμα δείχνει ποια θα είναι τα επιχειρήματα του κ. Γιώργου Παπανδρέου απέναντι σε όλους αυτούς που του υποδεικνύουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την έξοδο από την πρωθυπουργία.

Ο κ. Καρχιμάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε επί λέξη: «κάποιοι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και εκδότες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

Λουκέτο στην Ελευθεροτυπία!

Λουκέτο στην Ελευθεροτυπία!
Οι εξελίξεις και εδώ είναι καταιγιστικές

και ήδη οι 900 εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραπεζίτης της ALPHA BANK Κωστόπουλος ΔΕΝ έδωσε το δάνειο και η ιδιοκτησία της εφημερίδας ανακοίνωσε το λουκέτο.
Στο twitter ο anemosNaftilos γράφει: "Ξαφνικό "λουκέτο" από αύριο στην Ελευθεροτυπία... Το μάθαμε μόλις τώρα. Ο Κωστόπουλος της Alpha πήρε πίσω το λόγο του και δήλωσε ότι δεν δίνει χρήματα στην

Λευκός Οίκος: "Η Ευρώπη να υλοποιήσει ταχύτατα τη συμφωνία"


Λευκός Οίκος: "Η Ευρώπη να υλοποιήσει ταχύτατα τη συμφωνία"
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα δείχνει την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη ώστε να αποσαφηνίσει και να υλοποιήσει με ταχύτητα το πακέτο διάσωσης που συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε εισιτήρια από το internet



Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα απάτης από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο επειδή δεν έσωσαν σημασία στα “ψιλά” γράμματα όταν αγόραζαν online εισιτήρια. 


Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν εισιτήρια για καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, χωρίς όμως να κλαίνε στη συνέχεια τα λεφτά τους πρέπει να προσέχουν μερικά βασικά στοιχεία:

Πως να χτίσετε ένα σπίτι


Πως να χτίσετε ένα σπίτι (1)
Φωτογραφίες – εγχειρίδιο για πως να χτίσετε ένα σπίτι μόνοι σας, με ασυνήθιστο αλλά αρκετά απλό τρόπο!

Τα 10 σημαντικότερα θρησκευτικά μυστήρια και θαύματα


H Therese Neumann, που το 1926 ξεκίνησε να εμφανίζει σττίγματα κάθε Παρασκευή για 32 χρόνια
Συμβαίνουν όντως θαύματα; Οι άγγελοι είναι αληθινοί; Η προσευχή αποδίδει; Υπάρχουν κάποια φαινόμενα για τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να βρει λογικές απαντήσεις αλλά για την πίστη οι εξηγήσεις δεν είναι απαραίτητες. Τα 10 μυστήρια τα οποία εξετάζονται στην συνέχεια έχουν κερδίσει το διαρκές ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, ακόμη και από απλή περιέργεια και υπόκεινται σε γνήσιο έλεγχο των ερευνητών παραφυσικών φαινομένων. Παρατίθενται παρακάτω τα 10 κυριότερα θρησκευτικά μυστήρια και θαύματα.

«Οι άθλιες συμμορίες παίρνουν θέση»


  
«Οι άθλιες συμμορίες παίρνουν θέση»
Με μία επιστολή που αναμφισβήτητα προκαλεί εντύπωση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο Ηράκλειο, Φραγκίσκος Παρασύρης, αναφέρεται στις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και τονίζει χαρακτηριστικά: «Στην κρισιμότερη στιγμή για την χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά ο πολίτικός κόσμος αναμετριέται με την

Να επιδείξει φρόνηση καλεί τον Παπανδρέου ο Ανδρουλάκης



Με τίτλο «Δύο βήματα εμπρός και ένα πίσω» ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο νέο κείμενο στο οποίο επικαλείται την «φρόνηση» ώστε Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσουν σε μια «δημοκρατική συμφωνία».

Αναλυτικά ο βουλευτής αναφέρει ότι πρέπει να «κάνουν όλοι άμεσα ένα βήμα πίσω σ’ ένα ελάχιστο σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής, δημοκρατικής και κοινωνικής συνεννόησης.

Μπατζελή: "Είμαστε στο πλευρό του Παπανδρέου"


Μπατζελή: "Είμαστε στο πλευρό του Παπανδρέου"
«Είμαστε στο πλευρό του Παπανδρέου για να τον δυναμώσουμε με την ψήφο μας την Παρασκευή, δεχόμενοι, ως κοινοβούλιο, τη δανειακή σύμβαση. Να προχωρήσει μπροστά», ήταν το σχόλιο της βουλευτού Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θεωρεί τις επόμενες μέρες ως ιδιαίτερα κρίσιμες «για τη χώρα μας και για την Ευρώπη», όπως είπε, ενώ παράλληλα σημείωσε την ανάγκη «να επαναπροσδιοριστεί και πάλι το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης, της συναινετικής διαδικασίας, έτσι ώστε η χώρα να μην προσφύγει σε δημοψήφισμα, έστω και αν αυτό στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση για το θέμα της δανειακής σύμβασης».

Spiegel: "Μπράβο κύριε Παπανδρέου για το δημοψήφισμα!"


Spiegel: "Μπράβο κύριε Παπανδρέου για το δημοψήφισμα!"
«Η Ευρώπη σάστισε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας. Ο Παπανδρέου ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο το Spiegel Online υπό τον τίτλο «Μπράβο κύριε Παπανδρέου!» και εξηγεί γιατί θεωρεί πως η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ορθή.
«Ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες «όχι» στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ορθή για τρεις λόγους» αναφέρει το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και εξηγεί:

Ερώτημα -σοκ του Guardian: Να επιτραπεί στους Έλληνες να κάνουν δημοψήφισμα;


Πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι η απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ωστόσο ξεχωρίζει μια ψηφοφορία που θέτει μία από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες βρετανικές εφημερίδες.
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» θέτει σήμερα στους αναγνώστες της διαδικτυακής έκδοσής της το εξής ερώτημα:

Υπονοούμενα Παπουτσή: "Κάποιοι επιθυμούν την Ελλάδα της καταστροφής"

Υπονοούμενα Παπουτσή: Κάποιοι επιθυμούν την Ελλάδα της καταστροφής
Με σαφή
υπονοούμενα για τους συναδέλφους του αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ο Χρήστος Παπουτσής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός είναι μία κίνηση με την οποία“θα επιταχυνθούν οι πολιτικές διαδικασίες”. “Οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου ήταν επιλογές του προσκηνίου, το παρασκήνιο ιστορικά επιδιώκει πάντα να ορίσει το μέλλον της χώρας, είναι όμως άλλων που νομίζουν ότι θα το

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το απόγευμα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την Κεντρική Κλινική Αθηνών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εισήχθη νωρίς το πρωί

με πόνους στην κοιλιά.

Η κατάσταση του κ. Βενιζέλου δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ από το πρωί τον επισκέφθηκαν οι Φ. Πετσάλνικος, Π.Μπεγλίτης, Δ.Ρέππας, Δ. Κρεμαστινός, Μ. Παπαϊωάννου και Ανδρέας Λοβέρδος. 

Παρέμβαση Παπούλια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητά η Βάσω Παπανδρέου


Η Βάσω Παπανδρέου είχε δηλώσει προ εβδομάδων ότι ψήφιζε «για τελευταία φορά» νομοσχέδιο με φορολογικά μέτρα

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

«Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία» δήλωσε η πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Βάσω Παπανδρέου είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ήταν η τελευταία φορά που στήριζε μέτρα, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Οι μεγαλύτερες σκαλιστές κολοκύθες – αφιέρωμα στα ζόμπι!



Όταν ακούμε τη λέξη Halloween, έρχονται στο μυαλό μας τρομακτικές στολές, κολοκύθες και ζαχαρωτά!

Εδώ δεν πρόκειται να μοιράσουμε ζαχαρωτά αλλά έχουμε σίγουρα κολοκύθες και  ζόμπι, τα οποία είναι και επίκαιρα με την έναρξη του 2ου κύκλου της σειράς Walking Dead. Το καλλιτέχνημα που βλέπετε αποτελεί συνδυασμό της μεγαλύτερης κολοκύθας στον κόσμο και των καλλιτεχνικών ικανοτήτων του Ray Villafane.

Η πιο ανατριχιαστική κούκλα για παιδιά!



Τα Wookiees είναι μια ράτσα από το StarWars γενικά φαίνονται συμπαθητικά, ακόμη και αν είναι σκληρά και δυνατά. Τα μωρά επίσης συνήθως φαίνονται γλυκούλικα. Έτσι δεν μπορούμε ακριβώς να καταλάβουμε γιατί αυτό το μωρό-κούκλα Chewbacca είναι τόσο ενοχλητικό...


Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι το Wookiee-μωρό μοιάζει λιγάκι, με όλα αυτά τα άσπρα μαλλιά που έχει, σαν έναν...

Υπουργικό στο Παρίσι λόγω Ελλάδας



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζίαποδύθηκε σε προσπάθεια περιορισμού της αναστάτωσης που προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη συμφωνία της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις Κάνες.

Ο γάλλος πρόεδρος αναμενόταν να συζητήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργόΦρανσουά Φιγιόν σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή υπουργών-κλειδιά, όπως του υπουργού Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και του υπουργού Εξωτερικών,Αλέν Ζιπέ.

Η γυναίκα με τα εξαιρετικά τεράστια πόδια


Η γυναίκα με τα εξαιρετικά τεράστια πόδια
Η Μάντυ Σέλαρς είναι Βρετανίδα, 34 χρονών, της αρέσει ο κινηματογράφος, οι φίλοι και να βγαίνει έξω. Όμως έχει κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η Μάντυ έχει εξαιρετικά τεράστια πόδια, που κάνουν την ζωή της πολύ δύσκολη.
Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν γιατί τα πόδια της μεγαλώνουν σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα της. Το μόνο που της λένε είναι ότι η μόνη επιλογή της είναι ένας ριζικός ακρωτηριασμός. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μια νέα Θεραπεία αλλά δυστυχώς δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα της.

Οι G20 καλούν Παπανδρέου για εξηγήσεις



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αύριο θα μεταβεί στις Κάνες προκειμένου να μετάσχει στην έναρξη της συνεδρίασης της συνόδου κορυφής του G20, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. 

    Στη σύνοδο εκλήθη από τη γαλλική προεδρία, δεδομένου ότι εκεί θα συζητηθούν και οι εξελίξεις γύρω από το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Λόγω αυτών των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν στη Βουλή την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει αύριο.

Πρωτεΐνη αίματος από ρύζι. Η «καλλιέργεια» αλβουμίνης σε ορυζώνες ίσως στο μέλλον απαλλάξει πολλούς ασθενείς από τις μεταγγίσεις αίματος


Πρωτεΐνη αίματος από ρύζι
Ο όρος «καλλιέργεια φαρμάκων» αναμένεται να αποκτήσει νέα έννοια ύστερα από μια ανακάλυψη κινέζων επιστημόνων. Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο για την εξαγωγή μιας πρωτεΐνης του αίματος από το ρύζι η οποία αναμένεται ότι θα διευκολύνει την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων μειώνοντας την ανάγκη χρήσης αίματος.
Πρόκειται για την πρωτεΐνη αλβουμίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των εγκαυμάτων, του αιμορραγικού σοκ και των τραυμάτων καθώς και των ηπατικών ασθενειών, όπως η κίρρωση του ήπατος.

Εν αναμονή πολιτικής παρέμβασης Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Λοβέρδου


Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Σε πολιτική παρέμβαση μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών αναμένεται να προχωρήσουν τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οι τρεις υπουργοί είχαν παρέμβει και στα μέσα Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει

'Ολα τα σενάρια: Πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με νεο πρωθυπουργό;



Πολλά είναι τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες μετά και την κίνηση της ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη αλλά και τις φήμες για παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιό σενάριο είναι το επικρατέστερο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αν παραιτηθούν και άλλοι βουλευτές και το κυβερνών κόμμα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε την Παρασκευή στην ψήφο εμπιστοσύνης. Κι αυτό, γιατί πολύ απλά δεν θα την πάρει.

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της καλούν την Ελλάδα Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι


Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι

«Πλήρη εμπιστοσύνη» ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωζώνης και της διεθνούς κοινότητας εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαι και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, στην πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της διενέργειας δημοψηφίσματος επί της δανειακής σύμβασης.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ανεξαρτητοποιείται και η Εύα Καϊλή; Διαβάστε την επιστολή προς Παπανδρέου


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, καθώς ένας προς έναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γυρίζουν την πλάτη στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Πριν από λίγο η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καιλή, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό την οποία ανέβασε στο twitter, εκφράζει τη διαφωνία της με το δημοψήφισμα, αναφέρει ότι αν επιμείνει η κυβέρνηση στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ίδια θα ανεξαρητοποιηθεί και ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.
Πιο συγκεκριμένα δηλώνει αναλυτικά στην επιστολή της:

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους εταίρους


Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους εταίρους
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ.κ. W. Schaeuble, J. Ackermann, P. Τhomsen και O. Rehn είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με θέμα το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στόχος της επικοινωνίας ήταν να τους διαβεβαιώσει ότι παρά τις πολιτικές εξελίξεις η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και στο μνημόνιο.
Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να προβεί στις τηλεφωνικές αυτές επαφές διότι δεν εστάλη από το γραφείο του πρωθυπουργού το σχέδιο επιστολής προς τους Ευρωπαίους εταίρους το οποίο συντάχθηκε από την ομάδα του το βράδυ της Δευτέρας.

Reuters: Ο Bενιζέλος δεν γνώριζε για την αναγγελία δημοψηφίσματος


Reuters: Ο Bενιζέλος δεν γνώριζε για την αναγγελία δημοψηφίσματος

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επρόκειτο να αναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, παρά μόνο για την ψήφο εμπιστοσύνης, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει.

Την ίδια πληροφορία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο «πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

Γιούνκερ: "Αρνητική απάντηση στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει σε χρεοκοπία"


Γιούνκερ: "Αρνητική απάντηση στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει σε χρεοκοπία"
Εάν οι Έλληνες πολίτες απορρίψουν τη νέα δανειακή σύμβαση σε δημοψήφισμα, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη



Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.

Σε δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες.

Το σκοτάδι κάνει καλό στην υγεία


Το σκοτάδι κάνει καλό στην υγεία

Με τα ρολόγια να έχουν γυρίσει μία ώρα πίσω και τις λιγότερες ώρες φωτός να προκαλούν σε τουλάχιστον έναν στους 15 ανθρώπους τη λεγόμενη Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή, σειρά επιστημονικών ερευνών έρχεται για να μας αποκαλύψει τη φωτεινή πλευρά του σκοταδιού!

Μπορεί το κρύο, η συννεφιά και η βροχή να προκαλούν αρνητικά συναισθήματα στους περισσότερους ανθρώπους - το 77% των Βρετανών δήλωσε σε πρόσφατη έρευνα ότι επηρεάζεται αρνητικά από το κρύο και τα σκοτεινά χειμωνιάτικα πρωινά - ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι η έκθεση στο σκοτάδι είναι εξίσου σημαντική για τον οργανισμό και την υγεία μας όσο με την έκθεσή μας στο φως.

Δημόσιος υπάλληλος έλειπε από την δουλειά 1.600 μέρες!


Δημόσιος υπάλληλος έλειπε από την δουλειά 1.600 μέρες!

Προνομιούχοι φαίνεται ότι ήταν δύο εργαζόμενοι στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι «επισκέπτονταν» τον εργασιακό τους χώρο… όποτε είχαν χρόνο. Όπως διαπιστώθηκε είχαν συνολικά 1.600 μέρες αδικαιολόγητης απουσίας.

Ο ένας από αυτούς μάλιστα είναι και ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και λόγω… υποχρεώσεων είχε να «πατήσει» στην δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο.Και να σκεφτείτε ότι είχε θεωρητικά την ευθύνη της διαχείρισης των κληροδοτημάτων του ιδρύματος, δηλαδή μίας κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Ανοίγουν δρόμο στους πεζούς



Ριζικές αλλαγές θέλει να φέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην πόλη, με σκοπό να «διώξει» το αυτοκίνητο από το κέντρο, το οποίο θα παραχωρήσει με τον καιρό στους πεζούς. Στις οδούς Ρογκότη και Δαγκλή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την πεζοδρόμησή τους, η Χρυσοστόμου Σμύρνης μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ενώ μέρος της Αγίας Σοφίας έχει ήδη μετατραπεί πιλοτικά σε πεζόδρομο. 

Παράλληλα, η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, που τρέχει τα έργα, έχει εντάξει στον σχεδιασμό εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις και αναπλάσεις, προκειμένου οι μελλοντικοί πεζόδρομοι να είναι φιλόξενοι για τους κατοίκους.

Τεχνητό αίμα από βλαστοκύτταρα!


Τεχνητό αίμα από βλαστοκύτταρα!
Εφικτή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι η πρώτη δοκιμή σε ασθενείς τεχνητού αίματος παρασκευασμένου από βλαστοκύτταρα. Οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σημαντικό αυτό επιστημονικό επίτευγμα θεωρούν ότι σε μία δεκαετία θα είναι σε θέση να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες ποσότητες αίματος ώστε να σώζονται ζωές εκατοντάδων ασθενών από τροχαία ή ακόμη και από πεδία μαχών.
Επιπλέον, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις καρδιάς, bypass ή επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνική αυτή, καθώς δεν θα υπάρχει ανάγκη αναζήτησης αίματος πριν από τα χειρουργεία τους.

Ρομπότ σκαρφαλώνει σε τοίχους σαν σαύρα!



Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν ένα ρομπότ σαν σαύρα που έχει την ικανότητα να σκαρφαλώνει σαν σαύρα σε λείους τοίχους ακόμα και από γυαλί, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη μελλοντική αξιοποίησή του σε πλήθος πρακτικών εφαρμογών, όπως στο καθάρισμα παραθύρων, την επιθεώρηση σωλήνων και αγωγών, τον έλεγχο πυρηνικών εγκαταστάσεων και αεροσκαφών ή τη συμμετοχή σε δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης.

Σαμαράς: "Εθνική ανάγκη για εκλογές"



Σαμαράς: "Εθνική ανάγκη για εκλογές"


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο είπε «Ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα δίλλημα διχαστικό, εκβιαστικό που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην  Ευρώπη. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει να πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει»  και στη συνέχεια έκανε λόγο για εθνική ανάγκη για εκλογές.

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Πολιτικά αναγκαία η πρόταση του πρωθυπουργού


Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου

Πολιτικά αναγκαία χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την πρόταση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει ερήμην των πολιτών σε μια τόσο δύσκολη -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση για κούρεμα. 

Εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου ζητούν 6 στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου ζητούν 6 στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα έκανε ομάδα 6 στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν εκλογές και παραίτηση Παπανδρέου!

Στην επιστολή τους η «ομάδα των 6», που αποτελείται από τους Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, χαρακτηρίζει την εξαγγελία για δημοψήφισμα ως ανεύθυνη που οδηγεί τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό.

Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου


Οι επτά ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου (1)
Σίγουρα δεν είναι κάτι που ήταν δύσκολο να το φανταστεί κανείς ότι η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα στις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών οι άνθρωποι που ζουν σε μεγαλουπόλεις θα φτάσουν έως το 2030 τα πέντε δισεκατομμύρια.
Αυτό που ίσως προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Σανγκάη που αποτελούσαν πόλο έλξης για εκατομμύρια νέους ανθρώπους που ήθελαν να «χτίσουν» τις ζωές τους, αλλά για πόλεις όπως αυτές της Μέσης Ανατολής που βλέπουν τον πληθυσμό τους να διογκώνεται επικίνδυνα.

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ από απλήρωτους απογραφείς


Κατάληψη στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ από απλήρωτους απογραφείς

Σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι απογραφείς και τομεάρχες που απασχολήθηκαν στην Εθνική Απογραφή του 2011 και δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εξάμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους,

"Κάτι δεν πάει καλά" με τη γεώτρηση για φυσικό αέριο


Πυρά εναντίον της κυβέρνησης Χριστόφια και κατά της υπουργού Εμπορίου εξαπέλυσε και πάλι ο Σόλων Κασίνης. Τετ α τετ σήμερα Πραξούλας και Κασίνη στην κυπριακή βουλή.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι έχει την αίσθηση πως «κάτι δεν πάει καλά» με τη γεώτρηση για φυσικό αέριο που γίνεται στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ έκανε λόγο και για «μαγειρεία» για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνες σε άλλα θαλάσσια πεδία. Ο κ. Κασίνης δεν εξήγησε τι εννοούσε με τη φράση «κάτι δεν πάει καλά».
 

Αγγελούδια θύματα παιδικής πορνογραφίας. Υλικό που σοκάρει


Αγγελούδια θύματα παιδικής πορνογραφίας. Υλικό που σοκάρει
Αμερικανός αξιωματικός που υπηρετεί στη βάση της Σούδας, γερμανός επιχειρηματίας, πατέρας έξι παιδιών και μόνιμος κάτοικος Κρήτης, αυστριακός επιχειρηματίας που μένει στη Λευκάδα, δύο επιχειρηματίες από την Πάτρα και το Διδυμότειχο, μηχανολόγος μηχανικός από την Αθήνα, ουκρανός ιδιωτικός υπάλληλος στην Αθήνα και δύο άνεργοι από τη Μυτιλήνη και την Αργυρούπολη, είναι μεταξύ των συλληφθέντων για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με θύματα παιδιά.

Με ονομαστική ψηφοφορία η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης


Με ονομαστική ψηφοφορία η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Την Τετάρτη θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την αναγγελία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ροζ για τα κορίτσια, γαλάζιο για τ' αγόρια



Αν νομίζατε πως είναι τυχαίο ότι οι γονείς προτιμούν το πράσινο και το γαλάζιο για τα αγοράκια και το ροζ και το μοβ για τα κοριτσάκια ήρθε η ώρα να μάθετε πως δεν είναι.

Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Zhejiang της Κίνας, δείχνει πως τα χρώματα σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται και τα φύλα.

Το ρεπερτόριο του τρόμου.Γιατί ορισμένοι ήχοι είναι ανατριχιαστικοί?


Οι συχνότητες της ανατριχίλας ταιριάζουν περιέργως με τις συχνότητες της ανθρώπινης φωνής

Νύχια που σέρνονται πάνω στον μαυροπίνακα, πιρούνια που γδέρνουν την επιφάνεια του πιάτου. Ορισμένοι ήχοι ακούγονται ανατριχιαστικοί λόγω ψυχολογικών παραγόντων, αλλά και λόγω της ανατομίας του ανθρώπινου ακουστικού πόρου, που τον κάνει πιο ευαίσθητο σε ορισμένες συχνότητες.

Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη Ευρωπαίων μουσικολόγων, η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο της Ακουστικής Εταιρείας Αμερικής.