Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Παύει κάθε δίωξη εις βάρος του Στρος Καν


Παύει κάθε δίωξη εις βάρος του Στρος Καν
Την παύση κάθε δίωξης εις βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν θα ζητήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση με το βιασμό της καμαριέρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post που επικαλείται πληροφορίες εκ των έσω.

Ψάχνουν μεροκάματο στα σκουπίδια

Αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που αναζητούν στους μπλε κάδους αντικείμενα που μπορούν να πωληθούν. Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τα χαμένα έσοδα του συστήματος ανακύκλωσης

Ομάδες με καροτσάκια σαρώνουν τους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ανεύρεση αντικειμένων που θα μπορούσαν να πουληθούν.
Η οικονομική κρίση, η φτώχεια και η ακρίβεια, έχουν οδηγήσει πολλούς μετανάστες και Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια και να ανταγωνίζονται με τους παραδοσιακούς ρακοσυλλέκτες.

Π.Γερουλάνος: Τουριστική έμφαση στην Αττική


Να συνεχιστεί η προσπάθεια για τόνωση του τουρισμού ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου το πρωί.

«Το Σούνιο και η Ακρόπολη είναι προορισμοί τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε πολύ......

Σκέφτονται αναβολή των ερευνών για το φυσικό αέριο στην Κύπρο


Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους των Ηνωμένων Εθνών ως προς το μέλλον της παρούσας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου.

 Διπλωματικοί κύκλοι της Κύπρου, εκτιμούν ότι η κατάρρευση των συνομιλιών ίσως να επέλθει «μια ώρα ενωρίτερα», αφού την πρώτη βδομάδα Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ και σε αυτό το χρονικό διάστημα αναμένονται και οι αντιδράσεις της Άγκυρας, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς. 

Μέρκελ: Η λύση στη σημερινή κρίση δεν περνάει από τα ευρωομόλογα


Κατά των ευρωομολόγων τάχθηκε για μία ακόμη φορά η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, λέγοντας πως θα διόγκωναν το χρέος των 17 χωρών μελών της ζώνης του ευρώ, παράλληλα όμως, άφησε ανοικτή την πόρτα για μια αλλαγή πολιτικής αργότερα.
Σύμφωνα με την Μέρκελ, τα "ευρωομόλογα" θα ήταν "ο κακός δρόμος που θα μπορούσαμε να πάρουμε" επειδή θα οδηγούσαν σε μια "ένωση του χρέους αντι να φέρουν περισσότερη σταθερότητα" στα κράτη της ευρωζώνης.

Θεσσαλονίκη: Μια ανάσα από τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014...


Γράφει η Σοφία Τουντούρη

Μια ανάσα από τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 απέχει η Θεσσαλονίκη, αφού ο φάκελος της υποψηφιότητάς της εγκρίθηκε και πέρασε στον τελικό για τη διεκδίκηση του τίτλου. Τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Μπράγκα της Πορτογαλίας η πόλη του Βορρά θα αναμετρηθεί με άλλες δύο πόλεις, το Ηράκλειο της Κρήτης και το Ιβάνοβο της Ρωσίας, για την κατάκτηση του τίτλου. Οι τρεις πόλεις που πέρασαν στον τελικό θα πρέπει μέχρι τον Οκτώβριο να...

Οι Έλληνες πουλάνε γούνες με επιτυχία στα Αραβικά Εμιράτα


Οι Έλληνες πουλάνε γούνες με επιτυχία στα Αραβικά Εμιράτα
Μπορεί να το λέμε ως έκφραση για κάποιον με ιδιαίτερες ικανότητες στο εμπόριο ή με εξαιρετικές πειστικές ικανότητες (του στυλ «αυτός πουλάει ακόμη και πάγο στους Εσκιμώους») αλλά όταν… μπαίνει στη μέση το διαβόητο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, όλα γίνονται!

Όπως πχ. να πουλήσει γούνες στους… Άραβες, και μάλιστα κατά χιλιάδες! Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», οι γουναράδες της Καστοριάς και της Σιάτιστας κατάφεραν µέσα σε µία δεκαετία να καταστήσουν τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα ως το δυναµικότερο κέντρο της εµπορικής τους δράσης!

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 700 επιβάτες με φθηνό εισιτήριο

  
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 700 επιβάτες με φθηνό εισιτήριο
Σε πάνω από 700 ανέρχονται οι επιβάτες του ελληνικού σιδηροδρόμου που από σήμερα μέχρι και τις 26 Αυγούστου θα ταξιδέψουν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με εισιτήριο που η τιμή του είναι εκπτωτική (9,19 και 29 ευρώ για τη Β θέση και 39 ευρώ για την Α θέση), με κύρια ζήτηση στα εισιτήρια των 9 ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Επιβατών της.....

Θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος για το εάν θα είναι υποψήφιος

  
Θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος για το εάν θα είναι υποψήφιος
Συνέντευξη εφο' λης της ύλης έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος στην εφημερίδα «Αξία» ξεκαθαρίζοντας ότι όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα στις εκλογές είναι νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση  σημειώνοντας ωστόσο ότι «Το βέβαιον όμως είναι ότι εφόσον το κόμμα μου το κρίνει.....

Ηλικιωμένος χαρίζει ασθενοφόρα στη Μακεδονία



Και όμως υπάρχουν άνθρωποι στις μέρες μας που προσφέρουν.. Ο 84χρονος Νικόλαος Ξενιτίδης από την Θεσσαλονίκη, έχει δωρίσει 3 πλήρη ασθενοφόρα για τους συμπολίτες του. Πριν λίγες ημέρες δώρισε ένα στο Δήμο Καλαμαριάς και παλιότερα άλλα δυο, ένα στο Νοσοκομείο Βέροιας και ένα....

Τα 20 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να οδεύουμε προς μία Οικονομική Αποκάλυψη το 2012


Σε άρθρο που βρήκαμε παρουσιάζονται 20 σημάδια που αποτελούν ενδείξεις μιας επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης. Δεν θέλουμε να είμαστε καταστροφολόγοι, όμως όλα συνηγορούν πως οδεύουμε προς τα εκεί. Ας ελπίσουμε να την αποφύγουμε. Στο μεταξύ δείτε τα 20 σημεία που αναφέρονται στο άρθρο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.....

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή για αντιμετώπιση φαινομένου των ναρκωτικών στα σχολεία


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου Άννα αναφορικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών στα σχoλεία.


Η Βουλευτής ρώτησε την Υπουργό αν έχουν αποσταλεί...

Παράξενα Σαπούνια


Παράξενα σαπούνια (1)
Πόσα παράξενα και ενδιαφέροντα σχέδια σαπουνιών υπάρχουν τελικά; Δείτε μερικά ακόμη που θα σας εκπλήξουν!

Με το μυαλό στην επόμενη μέρα και ο Ανδρέας Λοβέρδος



Σας παρακαλώ πραγματικά να διαβάσετε εδώ τη σημερινή συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στην οποία ο Υπ.Υγείας δεν ερωτήθηκε για τίποτα(!) σχετικό με το χαρτοφυλάκιο της Υγείας αλλά πχ ρωτήθηκε:

Αν θέταμε σε δημοψήφισμα το ερώτημα «θέλετε να σας κυβερνήσει στο μέλλον κάποιος που προέρχεται από την οικογένεια Παπανδρέου ή την οικογένεια Καραμανλή;», ποιο νομίζετε.....

Επιστολή Βενιζέλου για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής


Επιστολή προς τον Πρόεδρο Jean Claude Juncker, τα μέλη του Eurogroup-Υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τον αρμόδιο Επίτροπο Olli Rehn και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Jean Claude Trichet, απηύθυνε χθες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αιτήματα διαφόρων κρατών-μελών για την παροχή εγγυήσεων. 

Ώρες αγωνίας λόγω πυρκαγιάς στην Κύπρο


Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους των κοινοτήτων Αγιος Θωμάς και Ανώγυρα στη Λεμεσό, αφού λίγο μετά τις 21:00 χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε περιοχή μεταξύ των δύο κοινοτήτων, η οποία απείλησε και κατοικίες.
Ώρες αγωνίας λόγω πυρκαγιάς στην Κύπρο
Οι ομάδες πυρόσβεσης έδιναν πολύωρες μάχες με τις φλόγες, την ίδια ώρα που το σκότος, οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσχέραιναν το έργο τους.
Σε κάποια στιγμή οι φλόγες προσέγγισαν απειλητικά τα σπίτια στην κοινότητα Αγίου Θωμά, με αποτέλεσμα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, να ζητήσει την εκκένωση της κοινότητας, κάτι που όμως δεν χρειάστηκε τελικά, χάρη στην έγκαιρη και αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, οι οποίες ανέκοψαν τη φωτιά λίγα μέτρα πριν.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων στη Θεσσαλονίκη


Στη σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 24,28 και 29 ετών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος ασφαλείας Φλώρινας, σε συνεργασία με άντρες της Β΄ ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας.Η σύλληψη έγινε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή των τριών αντρών βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 523,9 γραμμαρίων, την οποία είχαν σκοπό να πουλήσουν. 

Καρατομήσεις διοικητών σε νοσοκομεία



Απολύονται λόγω «κακής απόδοσης»

Το καμπανάκι για πολλούς διοικητές νοσοκομείων αναμένεται να χτυπήσει αυτήν την εβδομάδα, καθώς θα δουν την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ.

Ήδη η λίστα με τις απομακρύνσεις-απολύσεις είναι έτοιμη στα γραφεία του....

«Ναι στις αλλαγές, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση»


Την ανάγκη αλλαγών αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά, σε σχόλιο της για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Real News.

«Αλλαγές όντως πρέπει να γίνουν, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στην ύφεση, στην ανεργία και τη φτώχεια.

Δημοκρατική Συμμαχία: Ο λογαριασμός δεν βγαίνει


Photo for this article
Από το γραφείο Τύπου τής Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην Real News η οποία τον κατηγορεί για καθυστερήσεις τονίζοντας πως η κατάσταση επιβάλλει εθνική συνεννόηση.
Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει ως εξής:
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
Για τον πρωθυπουργό δεν αρκούν πλέον οι καλές προθέσεις. Με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησής του, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Απελευθέρωση με ίσες ευκαιρίες

Σαφές μήνυμα στους ιδιοκτήτες ταξί στέλνει ο Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες αποτελούν δημόσια περιουσία

Aδιαπραγμάτευτη η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, όπως επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.
"Στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος με ελεύθερη πρόσβαση, ποιότητα στο προσωπικό, την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές", σημειώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Συνάντηση Βενιζέλου με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των βασικών παραγωγικών φορέων....

Τέλος ο Παπασπύρος από την ΑΔΕΔΥ


Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα παραμείνει στο τιμόνι της ΑΔΕΔΥ ο Σπύρος Παπασπύρος. Όπως ανακοινώνει ο ίδιος με συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θα αποχωρήσει από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος Αυγούστου.


«Είμαι στη φάση της εξόδου. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχω φύγει», λέει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας έναν κύκλο έντεκα χρόνων λέει: «Σε αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να παραμένεις πάνω από οκτώ-εννιά χρόνια. Παρέμεινα για να δούμε τι θα γίνει με το μισθολογικό. Τώρα που το θέμα πάει για μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν θα το παρακολουθήσω...Θα παραμείνω για λίγο στην εκτελεστική επιτροπή για να ενημερώσω».

Ψάρεψαν ένα "τέρας" 4,5 μέτρα στο Διακοφτό


Ψάρεψαν ένα "τέρας" 4,5 μέτρα στο ΔιακοφτόΈναν σαπουνά μήκους 4,5 μέτρων έπιασαν οι ψαράδες στην παραλία του Διακοφτού.

Το άκακο καρχαριοειδές, που τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν, πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων, οι οποίοι, εξαιτίας του βάρους του, δεν μπορούσαν να το μετακινήσουν και για αυτό το λόγο αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν έναν ολόκληρο γερανό.

Ένα λάθος που θα κόστιζε ακριβά


Τύχη βουνό είχε ένα ζευγάρι στην Κίνα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κινδύνεψε να πέσει από ύψος 15 μέτρων.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα πάρκινγκ της επαρχία Χιουνάν, όπου το ανδρόγυνο είχε αφήσει το αυτοκίνητο. 

Tηλεφώνημα- σοκ 19χρονης καθώς κατασπαραζόταν από αρκούδες


"Mαμά, οι αρκούδες με τρώνε ζωντανή!", είπε στο τηλέφωνο προς την μητέρα της η 19χρονη Olga Moskalyova από τη Ρωσία, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατριό της από τέσσερις αρκούδες που την κατασπάραξαν.

Φρικτό τέλος είχε μια 19χρονη φοιτήτρια Ψυχολογίας από τη Ρωσία με τον πατριό της την Τετάρτη (17.08), καθώς, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους στην περιοχή Petropavlovsk-Kamchatsky, ανατολικά της Σιβηρίας, έγινε βορά από μια αρκούδα και τα τρία μικρά της.
Η μητέρα της άτυχης Olga Moskalyova,  Tatiana, είχε συνεχή επικοινωνία μαζί της κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Την ώρα του μοιραίου περιστατικού η Olga τηλεφώνησε έντρομη στη μητέρα της λέγοντας της χαρακτηριστικά: Μαμά βοήθεια, μια αρκούδα με τρώει ζωντανή.

Η Τεχεράνη επιβεβαιώνει την καταδίκη των δυο υπόπτων για κατασκοπεία.Tων δυο αμερικανών περιηγητών Σέιν Μπάουερ και Τζος Φάταλ


Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου την καταδίκη των δυο αμερικανών περιηγητών Σέιν Μπάουερ και Τζος Φάταλ σε οχτώ χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κατασκοπεία και παράνομη είσοδο στο Ιράν.

Οι δυο Αμερικανοί που κρατούνται εδώ και δυο χρόνια στο Ιράν "καταδικάσθηκαν ο καθένας σε 8ετή κάθειρξη από το επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης", τόνισε ο εισαγγελέας επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που ανακοινώθηκε χθες από τον ιστότοπο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Ριζικές αλλαγές στη φορολογία σχεδιάζει η κυβέρνηση


Σε ριζικές αλλαγές στη φορολογία προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο νέο σχέδιο που επεξεργάζεται περιλαμβάνονται μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και περαιτέρω περικοπές στις φοροαπαλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων.

Εξετάζεται μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%,των συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και στα είδη εστίασης 

«Η γενιά του Πολυτεχνείου συνέτριψε τις ιδεολογίες» Δεν κατήγγειλα όσο έπρεπε τη δημαγωγική πτυχή της πασοκικής αντιπολίτευσης, λέει ο Ανδρ.Λοβέρδος

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Δεν κατήγγειλα όσο έντονα έπρεπε τη δημαγωγική πτυχή της πασοκικής αντιπολίτευσης, ειδικά την τελευταία διετία (2007-2009), δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είναι πολύ πιο έντονος στον πολιτικό του λόγο.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελυθεροτυπία εκφράζει την πεποίθηση ότι «η σωτηρία της χώρας ανήκει στον κόσμο του εφικτού» και προσθέτει πως τρομάζει στην ιδέα ότι είναι πιθανόν το πολιτικό προσωπικό να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα βυθισμένη στη μιζέρια και τη μελαγχολία.

Τραγωδία! Είδε τον άντρα της πιλότο των Red Arrows να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της!


Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε η σύζυγος του Τζων Εγκινγκ, πιλότου των περιφημων Red Arrows. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο άνθρωπός της άρχισε να χάνει ύψος και συνετρίβη σε ένα ποτάμι κόβωντας για πάντα το νήμα της ζωής του.

'Ολα έγιναν στο φεστιβάλ του Μπουρνμαουθ. Η 32χρονη Εμμα, ήταν μαζί με τους θεατές και παρακολουθούσε την επίδειξη.

«Έφαγε πόρτα» ο Σουηδός βασιλιάς σε γερμανικό εστιατόριο!


Η Ναντίνε Σελενμπέργκερ, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην πόλη Λάντενμπουργκ της δυτικής Γερμανίας δεν έδωσε τραπέζι να δειπνήσει ο βασιλιάς Κάρολο Γουσταύο της Σουηδίας και η σύζυγό του, Σίλβια. "Δεν έχω χρόνο να διαβάζω lifestyle
«Έφαγε πόρτα» ο Σουηδός βασιλιάς σε γερμανικό εστιατόριο!
περιοδικά όλη την ημέρα και γι' αυτό δεν τους αναγνώρισα, όταν μου ζήτησαν τραπέζι" δήλωσε, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Zum Gueldenen Stern.
"Το εστιατόριο ήταν γεμάτο λόγω γαμήλιας δεξίωσης, όταν εμφανίστηκε το βασιλικό ζεύγος" πρόσθεσε η Σελενμπέργκερ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPΑ, γι' αυτό τους πρότεινε άλλες εναλλακτικές.
Ο σύζυγός της, Μίκαελ Σελενμπέργκερ, φοβάται για τη φήμη του εστιατορίου, ενώ δήλωσε: "Τώρα είμαστε οι ηλίθιοι του Λάντενμπουργκ. Θα ζητήσουμε επισήμως συγγνώμη από το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας ".

Σαν Σήμερα...21 Αυγούστου


21 Αυγούστου
  • Γεγονoτα
1901: Ιδρύεται στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ η αυτοκινητοβιομηχανία Κάντιλακ. Πήρε το όνομά της από τον γάλλο εξερευνητή Αντουάν Καντιγιάκ.
1911: Ένας ιταλός σερβιτόρος αφαιρεί από το μουσείο του Λούβρου τον διάσημο πίνακα«Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο Νταβίντσι. Θα βρεθεί δύο χρόνια αργότερα.
1926: Εκδηλώνεται το κίνημα Κονδύλη και ανατρέπεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.
1948: Εγκαταλείπεται το σχέδιο «Κορωνίς», που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις 14 Ιουνίου με σκοπό τη συντριβή των ανταρτών στη Βόρεια Πίνδο. Οι απώλειες του στρατού είναι μεγάλες, ενώ οι αντάρτες ελίσσονται προς το Βίτσι.
1959: Η Χαβάη γίνεται η 50η πολιτεία των ΗΠΑ.
1984: Η Άννα Βερούλη βρίσκεται ντοπαρισμένη στα προκριματικά του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων


Ζυμώσεις, συγκρούσεις, «έξωθεν» πιέσεις και «προσθαφαιρέσεις» της τελευταίας στιγμής διαμορφώνουν το τοπίο κατάρτισης του γενικού μισθολογίου, λίγο πριν από την εφαρμογή του. Με τις δραστικές περικοπές στα επιδόματα και τον καθορισμό του βασικού μισθού στα 780 ευρώ (από 711 που είναι σήμερα) αναμορφώνεται ριζικά το πλαίσιο αμοιβών για περίπου 700 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ανατρέποντας καθεστώς δεκαετιών. 

«Μην μας πιέζετε άλλο»


Το μήνυμα της κυβέρνησης προς την τρόικα

Την αλλαγή του κλίματος από τον Οκτώβριο έως το τέλος του έτους επιδιώκει η κυβέρνηση μέσω της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων. Το διάστημα εκείνο θα μπαίνουν σταδιακά στη θέση του τα διάφορα κομμάτια του παζλ. Στις αρχές Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή το Εθνικό Φορολογικό...

Διαμαντοπούλου: Kόμματα και παρατάξεις δεν έχουν λόγο στα Πανεπιστήμια


  
Διαμαντοπούλου: Kόμματα και παρατάξεις δεν έχουν λόγο στα Πανεπιστήμια
«Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια», αναφέρει σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής η υπουργός Παιδείας. 



Η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποφασίσει
να αποδεχθεί ορισμένες τροποποιήσεις που προτείνουν οι πρυτάνεις και οι πανεπιστημιακοί, όπως είναι η σύνθεση και οι αρμοδιότητες της Συγκλήτου και του....

Η σιωπή των γαλάζιων αμνών Οι διαφωνούντες με τη σκληρή αντιπολίτευση της ΝΔ έχουν αναγκαστεί να ρίξουν τους τόνους

Ρεπορτάζ: Διονύσης Νασόπουλος

Με το βλέμμα στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που εισάγεται την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή κινούνται οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ, καθώς οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ενδέχεται να εξελιχθούν σε εσωκομματικό κρας-τεστ...

Κανονικά η ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ - Κανένας γ.γ. στην Έκθεση


  
Κανονικά η ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ - Κανένας γ.γ. στην Έκθεση
Όπως επεσήμαναν κυβερνητικοί κύλοι στο  ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεί κανονικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα ακολουθησει κανονικά το πρόγραμμα όπως έχει σχεδιαστεί. Ο πρωθυπουργός θα συνεργααστεί με τους τοπικούς και παραγωγικούς φορείς της....

Ισοπαλία για Άρη και Κέρκυρα


Με 1-1 έληξε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Κέρκυρα και τον Άρη, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο νησί των Φαιάκων.

Τεστ που αποτέλεσε το δεύτερο μεταξύ των δύο ομάδων στη διάρκεια του....