Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι συγκεντρώσεις αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην 76η Διεθνή Έκθεση.

Τα μπάζα από τους Δίδυμους Πύργους, δείχνουν ελεγχόμενη έκρηξη!


Τα μπάζα από τους Δίδυμους Πύργους, δείχνουν ελεγχόμενη έκρηξη!
Η θεωρία που υποστηρίζει ότι η πτώση των Δίδυμων Πύργων οφείλεται σε ελεγχόμενη έκρηξη, κυκλοφορεί από την πρώτη στιγμή ως φημολογία, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη.
Όταν όμως η άποψη αυτή δεν διατυπώνεται από κάποια παρέα συνωμοσιολόγων αλλά από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων που, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εξέτασε «μπάζα» από τα συντρίμια των Δίδυμων Πύργων, τοτε σίγουρα προκαλεί εντύπωση!

Ο Μπουτάρης αντί για το Σταυρό φίλησε τον 'Ανθιμο!


Την ώρα που ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έραινε τους παρεβρισκόμενους, πλησίασε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του έδωσε, πιεστικά, τον Σταυρό να τον φιλήσει.

Ο Δήμαρχος όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του.

Τα 10 στυλιστικά «εγκλήματα» των γυναικών!


Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (1)
Το πρόβλημα είναι όταν το στυλ, είναι μια λέξη άγνωστη για κάποιες γυναίκες, οι οποίες επιδίδονται σε εγκληματικές στυλιστικές επιλογές! Σου παραθέτουμε τα δέκα μεγαλύτερα λάθη, ώστε -τουλάχιστον εσύ- να τα αποφύγεις!

Διαφημίσεις με την μορφή αγρογλυφικών


Διαφημίσεις με την μορφή αγρογλυφικών (1)
Υπάρχουν μερικά υπέροχα και ανεξήγητα σχήματα σε χωράφια, όμως υπάρχουν και κάποια άλλα που είναι απόλυτα κατανοητά, και τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας.

Πρόωρες εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας


Ο Αλέξης ΤσίπραςΤη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζήτησε εκ νέου από την κυβέρνηση το Σάββατο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραβρίσκεται στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παπανδρέου: "Δεν είμαι εδώ για την θέση ή για την εκλογή μου"


Παπανδρέου: "Δεν είμαι εδώ για την θέση ή για την εκλογή μου"
Θυσίες τώρα, για να περάσουμε καλύτερα μετά, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ, καθώς όπως τόνισε «η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς κόπο».

Αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά: «Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, πληρώνουν τους φόρους τους, σέβονται τους κανόνες του κράτους δικαίου, σήμερα δοκιμάζονται σκληρά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε «Ο αγώνας δεν τελείωσε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Παπανδρέου


Επικριτική για την ομιλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: "Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε. Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό".

Έκτακτη, αναδρομική εισφορά 1% στις μικτές αμοιβές στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου


Από 1 Οκτωβρίου θα γίνει η παρακράτηση και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του χρόνου,  του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου  (Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, υπάλληλοι όλων  των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ),  ως έκτακτη εισφορά κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΚΚΕ: Δεν κρύβονται τα καπιταλιστικά αδιέξοδα


«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
«Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία.

Παπανδρέου: Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη


Παπανδρέου: Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχηΗ κυβέρνηση θα πάρει με αυταπάρνηση όσες αποφάσεις χρειαστεί για να σώσει τη χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να παραμείνει στο ευρώ και να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Θεσσαλονίκη


Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Θεσσαλονίκη
Με  πετροπόλεμο και δακρυγόνα ξεκίνησε η συγκέντρωση των ταξιτζήδων. Οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο, να περάσουν από τα κιγκλιδώματα και να φτάσουν στο Βελλίδειο, όπου σε μια ώρα πραγματοποιείται η ομιλία του Γ. Παπανδρέου.

Στο σημείο έφτασαν και διαδηλωτές από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, φοιτητές και Αγανακτισμένους, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με παρατεταμένη ρήψη δακρυγόνων.

Διατροφή κατά του καρκίνου του μαστού


Διατροφή κατά του καρκίνου του μαστούΟι γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή τους διατροφή φαίνεται ότι απειλούνται λιγότερο από ορισμένους τύπους καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα στοιχεία προκύπτουν από την παρακολούθηση περισσότερων από 86.000 γυναικών (νοσοκόμων) επί 26 χρόνια.

ΔΕΘ: Ένταση μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και αστυνομίας στο Βελλίδειο


ΔΕΘ: Ένταση μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και αστυνομίας στο Βελλίδειο
Ένταση επικράτησε πριν τις 7 το απόγευμα όταν ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το Βελλίδειο. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από τον φράχτη που έχει στηθεί και κατάφεραν να τον μετακινήσουν.  Πρωτοφανή είναι τα αστυνομικά μέτρα,  λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν το απόγευμα συνδικάτα, επαγγελματικές ομάδες αλλά και φίλαθλοι, στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ.

«Ευκαιρία για εξωστρέφεια η ΔΕΘ»


«Η ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει τον τρόπο συμμετοχής και προβολής των ιδιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική, αλλά και στην ξένη αγορά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, κατά τη σημερινή επίσκεψη και περιήγήσή του στους χώρους της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

"Θέμα χρόνου να 'καταγράψουμε' αυτοδυναμία στα γκάλοπ"


Mονόδρομο για την κυβέρνηση θεωρεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ,Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Σημειώνει ότι η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ έχει παγιωθεί στις δημοσκοπήσεις και θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου, το κόμμα να καταγράψει ποσοστά, που οδηγούν στην αυτοδυναμία. 


Χρυσοχοϊδης: Άμεσα η Eλληνική Επενδυτική Τράπεζα για ρευστό στις επιχειρήσεις




«Προχωρούμε με ταχύτατους ρυθμούς» στη δημιουργία Eλληνικής Eπενδυτικής Tράπεζας  η οποία «θα λύσει εν πολλοίς το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης,  μιλώντας σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Εξειδίκευσε λέγοντας  ότι «μόλις χθες είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με εκπροσώπους τέτοιων τραπεζών από τη Γερμανία, την Κίνα, την Κροατία και από άλλες χώρες, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία μιας τέτοιας τράπεζας».

Πτητικό επίδομα από το... γραφείο


Έμειναν άναυδοι οι ελεγκτές της τρόικας όταν διαπίστωσαν ότι ετησίως χορηγούνται είκοσι εκατομμύρια ευρώ σε 1.100 αεροπόρους ως «πτητικό επίδομα»! Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προέκυψε ότι το 75% όσων αεροπόρων λαμβάνουν το «πτητικό επίδομα» (δηλαδή, περί τους 800) βρίσκονται μακριά από τις πολεμικές μοίρες, καθώς υπηρετούν σε διάφορες επιτελικές θέσεις και υπηρεσίες εδάφους.

Γ. Παπανδρέου: Δεν χρεοκοπούμε, δεν πάμε σε εκλογές, τηρούμε τις υποχρεώσεις μας


Τρεις φράσεις- κλειδιά, αναμένεται να περιλαμβάνει η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: «Δεν χρεοκοπούμε», «δεν πάμε σε εκλογές», «τηρούμε τις υποχρεώσεις μας με όποιο κόστος». Επίσης ο κ. Παπανδρέου που μιλά στις 8 το βράδυ, θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει αναφορά στο θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας για την ΑΟΖ Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των εθνικών επιταγών, θα πει επίσης ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει εξαγγελίες, αλλά η κυβέρνηση θα δώσει εξαιρετική έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, απαριθμώντας τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν τα κοινωνικά προγράμματα και τις ευκαιρίες προς νέους αγρότες με τη διάθεση δημόσιας αγροτικής γης για την αναγέννηση της υπαίθρου.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο έλληνας οδηγός...


1) Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι (Yugo,Lada). Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.

 2) Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

 3) Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα...
κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.

 

Η Ελληνική μουσική κατέκτησε και την Ιαπωνία!

Γιαπωνέζικη Μπάντα τραγουδάει το "Σήκω χόρεψε κουκλί μου"....Πολύ γέλιο!!!



Γκιουλέκας: "Εμμένουν στην καπηλεία της Ιστορίας τα Σκόπια"


Γκιουλέκας: "Εμμένουν στην καπηλεία της Ιστορίας τα Σκόπια"
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, περί μη υποχώρησης στο ζήτημα της ονομασίας, δήλωσε

«Οργή λαού» γύρω από τη ΔΕΘ – 8 συγκεντρώσεις – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Από τις 3 το μεσημέρι σήμερα «περικυκλώνουν» τη ΔΕΘ,  οκτώ  διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  συνδικάτων, κομμάτων, φοιτητών, αγανακτισμένων, οπαδών του «Ηρακλή», ταξιτζήδων , εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων με κόσμο που καταφθάνει στην πόλη από όλη την Ελλάδα και στόχο να οδεύσουν προς τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.
Η Θεσσαλονίκη είναι απροσπέλαστη πόλη, με ειδικές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία και πάνω από 6.000 αστυνομικούς, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν τόσο την προσέγγιση των διαδηλωτών στον εκθεσιακό χώρο, με τη βοήθεια ειδικού φράγματος  (από μέταλλο και πλεξιγκλάς ) και της  ειδικής αύρας που εκτοξεύει νερό υπό πίεση.

«Αυτό που δεν έγινε επί χρόνια, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία νύχτα»


Να είναι υπομονετικοί με την Ελλάδα, κάλεσε τους Γερμανούς η καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Τagesspiegel am Sonntag».

«Αυτό που δεν έγινε επί χρόνια, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία νύχτα», τονίζει η κ. Μέρκελ, υπενθυμίζοντας πόσο δύσκολη ήταν η ανοικοδόμηση της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας μετά τη γερμανική ενοποίηση.

Βενιζέλος: "Χρειαζόμαστε ένα ντου προς τα εμπρός"


Βενιζέλος: "Χρειαζόμαστε ένα ντου προς τα εμπρός"
Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με κάθε κόστος έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Τόνισε ότι είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα το επόμενο δίμηνο και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνει «ένα ντου προς τα μπρος». Χαρακτήρισε κακούγουστα αστεία τις φήμες περί πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο και τόνισε ότι στοχεύουν «στο ευρώ και στην καρδιά της ευρωζώνης» και όχι στην Ελλάδα καθεαυτήν.

Τελικά,πόση ώρα θέλει μια γυναίκα για να ετοιμαστεί...?


Τελικά, πόση ώρα θέλει μια γυναίκα για να ετοιμαστεί;“Σε 5 λεπτά είμαι έτοιμη!” Ποια γυναίκα το έχει πει και το έχει τηρήσει με απόλυτη ακρίβεια; Εντάξει, όλο και κάποια θα υπάρχει! Το σίγουρο όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θέλει το χρόνο της, για μια περιποιημένη έξοδο, ο οποίος αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από ένα μισάωρο…

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ 65.000 ΦΟΡΕΣ!!


Τηλεφώνησε στον πρώην της 65.000 φορές!Σε μια ολέθρια σχέση φαίνεται ότι έμπλεξε ένας Ολλανδός στη Χάγη, o oποίος δέχτηκε το τελευταίο έτος 65.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την πρώην φίλη του, η οποία μάλιστα επέμεινε στο δικαστήριο ότι δεν είχαν χωρίσει.
Η επίμονη κυρία, 42 ετών, συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ρότερνταμ. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης «αρκετά κινητά τηλέφωνα» και υπολογιστές.

Τα κλειστά πανεπιστήμια αντανακλούν τη διαλυμένη κοινωνία


Του Γρηγόρη Καλφέλη, Καθηγητή Νομικής Σχολής του ΑΠΘ
Οι πανεπιστημιακές σχολές η μία μετά την άλλη καταλαμβάνονται από τους εξεγερμένους φοιτητές, η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου μάλλον χάνεται, οι γονείς πληρώνουν και η επιστήμη –που είναι η ψυχή και η αξιοπρέπεια του πανεπιστημίου, όπως έλεγε ο ισπανός φιλόσοφος Ortega y Gasset-  θυσιάζεται και αυτή.
Όμως, γιατί αντιδρούν οι φοιτητές τόσο λυσσαλέα; Είναι πράγματι τόσες εξωφρενικές οι ρυθμίσεις του καινούργιου νόμου;

Κύπρος: «Δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής των γεωτρήσεων λόγω τουρκικών απειλών»


«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Απο παράδειγμα προς αποφυγή...έγινε παραράδειγμα προς μίμηση ...


Μία ήρεμη ζωή ζει πλέον ο Βαγγέλης Ρωχάμης, στο Λευκαντί της Εύβοιας μετά από 31 χρόνια στην παρανομία.

Αυτό διαπίστωσαν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την καντίνα του για να τον ελέγξουν.

Όπως γράφει η Espresso, η Οικονομική Αστυνομία που έλεγξε το μαγαζί του διαπίστωσε ότι ήταν καθ’ όλα νόμιμος και φορολογικά άψογος

Διώξεις σε 23 για τα υποβρύχια


Διώξεις σε 23 για τα υποβρύχια
Την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 23 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου με το πέρας της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε.

«Ψαλίδι» στις συντάξεις του Δημοσίου


Νέο πλήγμα ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά των συνταξιούχων του Δημοσίου, καθώς προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, τόσο για τους «παλιούς» όσο και τους «νέους» ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους «παλιούς» και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.


Οι εκπρόσωποι του δήμου Αλμωπίας στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας



Συνεδρίασε σήμερα στις 21:00 το ΔΣ του δήμου Αλμωπίας, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Αλμωπίας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Πριν από τη συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης, το Σώμα απασχόλησαν όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ΔΣ της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, ύστερα από ερώτηση-τοποθέτηση...

Έρχεται deal Εθνικής-Deutsche Ban


H απάντηση στο deal της Alpha με τη Eurobank

Τη δική της απάντηση στον «αρραβώνα» Alpha-Eurobank – Κατάρ σχεδιάζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Μια κίνηση που, αν ολοκληρωθεί, - κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό – θα ταράξει τα νερά όχι μόνο στην ελληνική τραπεζική αγορά, αλλά...

Πιστή εφαρμογή του μνημονίου θα εξαγγείλει ο Γ.Παπανδρέου


Τα μέτρα του μνημονίου θα εφαρμοστούν κατά γράμμα. Αυτό τουλάχιστον θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπαδρέου, από το βήμα της ΔΕΘ αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΔΕΘ, ένας πρωθυπουργός, εν προκειμένω ο Γ.Παπανδρέου, δεν θα απευθυνθεί στην κοινωνία με εξαγγελίες...

Φήμες φέρνουν την Ντόρα στο ΛΑ.Ο.Σ


Σε αναβρασμό φαίνεται πως βρίσκονται τα μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς, βλέποντας τη δυναμική που εμφανίζει πια η ΝΔ.
Τις τελευταίες μάλιστα ώρες, έντονη φημολογία δημιουργήθηκε περί συνάντησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τον πρόεδρο του...

Αγανακτισμένοι στο ΠΑΣΟΚ με Λοβέρδο


Έντονη είναι η δυσαρέσκεια αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών στο πρόσωπο του κ.Λοβέρδου. Ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο κ.Σκανδαλίδης, έχουν εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως την αντίθεσή του έχει εκφράσει ανοιχτά και ο κ
Παπαϊωάνoυ
Την ίδια στιγμή το taiming των δηλώσεων Λοβέρδου, έχει εξοργίσει και τους συνεργάτες του κ.Παπανδρέου. Ο λόγος; Πιστεύουν πως επίτηδες ο υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις προκειμένου ν' αυξήσει την δυσαρέσκεια...

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Μέχρι το τέλος του 2011 αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη δημιουργία της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την Παρασκευή μιλώντας σε εκδήλωση της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός είχε επίσης κατ' ιδίαν  συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Ματίας Κόλατζ-Άνεν για να συζητήσει εκ νέου τη συνδρομή της ΕΤΕπ στην ενίσχυση της ρευστότητας της...

Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από το διάστημα. Βίντεο

Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από το διάστημα. Βίντεο
Φωτογραφίες και βίντεο από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως το είδαν οι αστροναύτες του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η NASA.
Ο αστροναύτης Frank Culbertson ήταν "ο μόνος Αμερικανός που δεν βρισκόταν στη Γη, την ημέρα που η Αμερική άλλαξε για πάντα", όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος! Μαζί με τους Mikhail Tyurin και Vladimir Dezhurov, έγιναν μάρτυρες των επιθέσεων από μια εντελώς διαφορετική και μοναδική οπτική γωνί

Κινδυνεύει ένας στους τέσσερις να πάθει τη "νόσο των καπνιστών"




Κινδυνεύει ένας στους τέσσερις να πάθει τη "νόσο των καπνιστών"Ένας στους τέσσερις άντρες και γυναίκες ηλικίας 35 ετών και πάνω, κινδυνεύει να αναπτύξει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) κάποια στιγμή στη ζωή του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ υψηλότερος απ’ ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι ειδικοί, ενώ υπερβαίνει κατά πολύ τον κίνδυνο εκδηλώσεως άλλων νοσημάτων, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και οι καρκίνοι του μαστού και του προστάτη.

Φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο


Σκουπίδια χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τις φήμες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό δημόσιο ίσως να κηρύξει στάση πληρωμών ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Τόσο τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου όσο και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους φήμες στα πρακτορεία Bloomberg και Dow Jones Newswires τις οποίες αναπαρήγαγαν ειδικά γερμανικά χρηματιστηριακά site και οικονομικά blogs. 

Ζώα μέσα στη μήτρα (Photos & Video)


Ζώα μέσα στη μήτρα (1)
Αυτές οι πραγματικές φωτογραφίες από ζώα σε εμβρυική κατάσταση μέσα στη μήτρα, είναι μέρος του νέου ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Extraordinary Animals in the Womb». Το θέαμα είναι μοναδικό!

Συνεργασία Εθνικού Τυπογραφείο - Υπουργείου Παιδείας για τα βιβλία


Photo for this article
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, χαιρετίζοντας απόψε εκδήλωση των ΣΕΠΕ και ΣΕΠΒΕ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υποβοηθηθεί η αναπαραγωγή και διανομή διδακτικών βιβλίων σε μαθητές του Γυμνασίου.

Aύριο η αυλαία για το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Με πολιτικές συζητήσεις και συναυλίες συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Ελένη Μπέλλου ανέπτυξε το θέμα «Οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές της ταξικής πάλης, 20 χρόνια από τη νίκη της αντεπανάστασης». Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα είναι αυτός της οργανωμένης αντίδρασης και της ρήξης. Ο δρόμος αυτός, πρόσθεσε, περιλαμβάνει τη λαϊκή συμμαχία για τη μαζική υπεράσπιση των εργατοϋπαλλήλων, των χρεωμένων μικρών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

Δημοσιεύματα - σοκ στους γερμανικούς F.T. και στο Λουξεμβούργο Βόμβα: "Παραιτείται ο Γιούνκερ από το Eurogroup!"


Την παραίτησή του από την προεδρία του eurogroup σκάφτεται να ανακοινώσει επισήμως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πηγές από το Μεγάλο Δουκάτο ο κ. Γιούνκερ θα επικαλεσθεί επισήμως την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ένας Ευρωπαίος  υπουργός Οικονομικών.