Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βάσεις

Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψήφιων φοιτητών, αναμένεται να δώσει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Από τα.
σημαντικότερα κριτήρια επιλογής σχολών για φέτος ήταν η εντοπιότητα, που σε συνδυασμό με την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης θα προσδιορίσουν και τις βάσεις. Η οικονομική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστους ούτε τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι περισσότεροι δήλωσαν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας

Το κομπιούτερ «αποβλακώνει» τα παιδιά;


Ο Γερμανός ερευνητής προειδοποιεί για την υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που ξεκινάει πολύ νωρίς

Ο Μάνφρεντ Σπίτζερ, καθηγητής ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ουλμ, είναι σαφής όταν μιλάει για παιδιά και για κομπιούτερ. Τα κομπιούτερ, υποστηρίζει, είναι ένα εμπόδιο στη διαδικασία μάθησης του παιδιού. Και ο Γερμανός επιστήμονας προειδοποιεί: «Η επόμενη γενιά θα υποστεί σημαντικές βλάβες. Το γεγονός ότι τα παιδιά περνάνε πολύ χρόνο με τα ηλεκτρονικά μέσα, έχει πλέον αποδειχθεί ότι παρεμποδίζονται στη μάθηση».

Ο ομορφότερος ποταμός στον κόσμο


Ο ομορφότερος ποταμός στον κόσμο
Ο ποταμός αυτός ονομάζεται Caño Cristales και ξεχωρίζει από όλους τους άλλους κοινούς ποταμούς λόγω των χρωμάτων του. Το μωβ του χρώμα και οι ροζ αποχρώσεις που οφείλονται στην χλωρίδα αυτού του σπάνιου ποταμού, τον κάνουν πολύ εντυπωσιακό. Αν θέλετε να δείτε το μαγευτικό αυτό τοπίο θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Κολομβία και συγκεκριμένα στο βορειότερο τμήμα της, “Sierra de la Macarena”. Παρακάτω θα απολαύσετε ορισμένες υπέροχες φωτογραφίες!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου σε 75 απίθανες φωτογραφίες


Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 (1)
Η φλόγα έσβησε και οι αθλητές πήραν τον δρόμο της επιστροφής, όμως κάποιες εικόνες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 θα μας μείνουν για πολύ καιρό αξέχαστες.
Ακολουθεί ένα πλούσιο αφιέρωμα με 75 αστείες, συγκινητικές, παράξενες, εντυπωσιακές και μοναδικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου…

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου



Γεγονότα

1893: Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει στους κατόχους αυτοκινήτων άδεια και αριθμό κυκλοφορίας. 

1908: Διεξάγονται τα πρώτα διεθνή καλλιστεία διεξάγονται στον ιππόδρομο του Φολκστόουν στην Αγγλία. 

1910:... Αρχίζει η λειτουργία της Διώρυγας, μήκους τεσσάρων μιλίων, που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό στον Παναμά. 

Νέα επιστημονική έρευνα Υπό αμφισβήτηση η γενετική επιμιξία των Homo sapiens με τους Νεάντερνταλ



Πριν λίγα χρόνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι πρόγονοι του συγχρόνου ανθρώπου (homo sapiens) είχαν ένα σημαντικό μέρος του DNA τους κοινό με εκείνο των «ξαδελφιών» τους, των Νεάντερταλ, γεγονός που είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στα δύο είδη του ανθρώπινου γένους (homo) υπήρξε σεξουαλική διασταύρωση και γενετική επιμιξία. Όμως, μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει αυτή την εκτίμηση, αντιτείνοντας πως οι ομοιότητες του DNA τελικά οφείλονται απλώς στο γεγονός ότι τα δύο είδη μοιράζονταν έναν μακρινό κοινό πρόγονο, κάτι που άφησε παρόμοια κατάλοιπα στο γενετικό υλικό τους.

Ομπάμα προς NASA: Συγχαρητήρια... αν δείτε Αρειανούς ενημερώστε με Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη αποστολή του Curiosity


Ομπάμα προς NASA: Συγχαρητήρια... αν δείτε Αρειανούς ενημερώστε με

Τα συγχαρητήριά του στους επιστήμονες της NASA εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην επιτυχημένη αποστολή του Curiosity στον Αρη. Είχε όμως και ένα αίτημα να διατυπώσει: «Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, θα ήθελα να με ενημερώσετε» είπε αστειευόμενος.

Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη την περασμένη εβδομάδα και αναζητεί ίχνη ζωής στον πλανήτη. Συλλέγει επίσης πληροφορίες για μια ενδεχόμενη επανδρωμένη αποστολή στο μέλλον.

Έγχρωμες εικόνες χωρίς μελάνι!


Την υψηλότερη δυνατή ανάλυση για την εκτύπωση έγχρωμης εικόνας - περίπου 100.000 στιγμές ανά ίντσα (dpi)- πέτυχαν ερευνητές από τη Σιγκαπούρη, χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή τεχνική νανοτεχνολογίας που καταργεί την ανάγκη γιαμελάνια και αντί γι’ αυτά χρησιμοποιείμεταλλικά νανο-σωματίδια.

Η νέα μέθοδος -που πήρε την έμπνευσή της από τα υαλογραφήματα (βιτρό) όπου μικροσκοπικά τμήματα μετάλλων ενσωματώνονται στο γυαλί- θα μπορούσε σε πρώτη φάση να αξιοποιηθεί πρακτικά για την εκτύπωση μικροσκοπικών υδατόσημων ή μυστικών μηνυμάτων για λόγους ασφαλείας (κρυπτογράφηση), καθώς και για τη δημιουργία υψηλής χωρητικότητας δίσκων οπτικής αποθήκευσης.

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μια ώρα! Δοκιμάζεται σήμερα το X-51A Waverider που αναπτύσσει ταχύτητα έξι φορές μεγαλύτερη από του ήχου


Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μια ώρα!
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να συνεχίζουν να πέφτουν πάνω στο Curiosity αλλά η NASA συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υπόλοιπη δραστηριότητά της. Πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποίησε την αποτυχημένη τελικά δοκιμαστική πτήση ενός νέου σκάφους προσεδάφισης, του Μορφέα. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική πτήση του X-51A Waverider, ενός υπερηχητικού σκάφους που αναπτύσσει ταχύτητα έξι φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου (Mach 6), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μια ώρα!

Καρδιακή «ασπίδα» η άσκηση στη μέση ηλικία Είναι μάλιστα αρκετές 2,5 ώρες ήπιας άσκησης την εβδομάδα


Καρδιακή «ασπίδα» η άσκηση στη μέση ηλικία

Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος να ασκείται. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι βρίσκονται στην δεκαετία των 40 ή στη δεκαετία των 50 ετών και μέχρι σήμερα δεν ασκούνταν, θα πρέπει να το κάνουν από εδώ και πέρα αφού με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς τους.

Έλληνες Ολυμπιονίκες σε Αστρονομία- Αστροφυσική


Με τις βαλίτσες τους φορτωμένες διακρίσεις επιστρέφουν από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας οι πέντε Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας- Αστροφυσικής, που ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με ένα ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες. 

Το ασημένιο μετάλλιο, που είναι και το πρώτο που κατακτά η χώρα μας στο διαγωνισμό, κατέκτησε ο Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα, τα χάλκινα κατέκτησαν οι Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής, ενώ εύφημο μνεία απέσπασαν οι Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα και Θέμης Πράπας από τη Λάρισα.

"Σφαγή" Κακλαμάνη Κεφαλογιάννη στη ΝΔ - Τι θέλει ο Σαμαράς

Σφαγή Κακλαμάνη Κεφαλογιάννη στη ΝΔ - Τι θέλει ο Σαμαράς
Νέα τροπή με απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η εσωκομματική
αναμέτρηση στη Νέα Δημοκρατία για την προγραμματισμένη εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος στις 30 Αυγούστου, μετά την κίνηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη να δηλώσει «παρών».

"Αόρατος" πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας με φόντο την Ελλάδα




Στο παγκόσμιο σκάκι η Ελλάδα...παίζει ρόλο

Σε φάση ψυχρού πολέμου περνούν και πάλι οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας για τα μάτια της Ελλάδας! Οι δύο υπερδυνάμεις έχουν διαφορετική φιλοσοφία στο θεμα της Ελλάδας καθώς η μεν Αμερική δεν θέλει να κινδυνέψει η χώρα μας καθώς στην περιοχή έχει αρκετά συμφέροντα η δε Γερμανία φαίνεται να τραβά το σκοινί και όπου βγει, καθώς δεν λείπει και η σκέψη να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προς ...παραδειγματισμό των υπολοίπων

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα για τον ιό του Δυτικού Νείλου


Έξαρση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα. Μετά τη δυναμική εισβολή του στην Αττική στις αρχές του Ιουλίου, που βρήκε.

μάλιστα ανοχύρωτες ιδίως τις νότιες περιοχές, ο ιός των κουνουπιών φαίνεται πως ακολούθησε και πάλι τη γνωστή πορεία προς τις βόρειες περιοχές της χώρας –εκεί όπου άλλωστε είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά και τον Αύγουστο του

Έκθεση-Σοκ για την Ελλάδα



Στοιχεία σοκ για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα την εποχή του μνημονίου δίνει η Κομισιόν στην τριμηνιαία έκθεσή της.
Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει πλέον το 68% των Ελλήνων, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 χάθηκαν 400.00 θέσεις εργασίας και οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25% το 2011 σε σχέση με το 2009.
Πιο αναλυτικά:

Η κρίση φέρνει ξανά τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα στην Ελλάδα


Μετά από πολλά χρόνια απουσίας τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα επιστρέφουν στην Ελλάδα. Αιτία είναι η οικονομική κρίση στην χώρα, αλλά και η επιδείνωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Πρώτο πολιτικό ίδρυμα γερμανικού κόμματος ήταν το σοσιαλδημοκρατικό Φρίντριχ Έμπερτ που  ιδρύθηκε ήδη τη δεκαετία του ΄20. Βασικός του στόχος τότε ήταν η πολιτική εκπαίδευση στελεχών του κόμματος, η προώθηση των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών αλλά και επαφές με το εξωτερικό.

Ενα δισ. ευρώ ενοίκια για τα δικαστήρια μόνο του Πειραιά!


Ενα δισ. ευρώ ενοίκια για τα δικαστήρια μόνο του Πειραιά!

Πριν από περίπου 22 χρόνια η ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε την ανάγκη μετεγκατάστασης των δικαστηρίων του Πειραιά. Οι υπηρεσίες τους λειτουργούν σκορπισμένες σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Και το Δημόσιο αναγκάζεται να πληρώνει κατ έτος 1.133.080,68 ευρώ σε ενοίκια! 

Με τα χρόνια, τα όποια σχέδια για τη μετακόμιση των δικαστηρίων του Πειραιά, αν και αποτελούσαν πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, άλλοτε... ναυαγούσαν και άλλοτε έμεναν μόνο στα χαρτιά. 

"Λεφτά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν υπάρχουν γιατί τα... «έφαγαν» οι δήμοι"!


"Λεφτά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν υπάρχουν γιατί τα... «έφαγαν» οι δήμοι"! Δείτε τι ισχυρίζεται ο Υπουργός Εργασίας με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ
Πήραν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 500 εκ ευρώ που αφορούσαν την γυναικεία επιχειρηματικότητα, προχώρησαν σε προσλήψεις και σε άλλες πράξεις εκτός από τα όσα ορίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τώρα δεν υπάρχουν χρήματα για την λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.
Μάλιστα η χώρα μας κινδυνεύει και με πρόστιμο από την Ε.Ε χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια για άλλο σκοπό από αυτόν που αναφέρει το πρόγραμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Δε μπορεί το κάλεσμα ενότητας να καλύψει τη διχαστική πολιτική


ΣΥΡΙΖΑ: Δε μπορεί το κάλεσμα ενότητας να καλύψει τη διχαστική πολιτική

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χθες έκανε κάλεσμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συγκαλύψει τη διχαστική πολιτική του πίσω από εκκλήσεις για ενότητα» και συμπλήρωσε πως «η κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου και η υποταγή στους δανειστές από την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά βάζει "βόμβα" στα θεμέλια της κοινωνίας και διαλύει τη συνοχή της».

«Μεγάλοι ασθενείς» Ιταλία και Ισπανία, αλλά και η Φινλανδία του «AAA» Στο «μονοπάτι» της ύφεσης η ευρωζώνη



«Δικαιώνοντας», κατά κάποιον τρόπο, τους αναλυτές, η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε υποχώρηση 0,2% κατά το β' τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τα στοιχεία για την ευρωζώνη δείχνουν ύφεση στο τέλος του χρόνου, η οποία τυπικά επέρχεται έπειτα από δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ στη ζώνη των «17» είχε μείνει στάσιμο (0%) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

La Repubblica: Η Γερμανία ετοιμάζεται να πει αντίο στην Αθήνα



Ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας στο Βερολίνο υποστηρίζει πως στην Γερμανία θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα . . . οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Εκτοξεύτηκε στα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης


Εκτοξεύτηκε στα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης
Τα δύο ευρώ "ακούμπησε" η τιμή της βενζίνης σήμερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το 1,995 ευρώ το λίτρο φτάνει η ανώτερη τιμή πώλησης της βενζίνης και αυτό συμβαίνει στον νομό Λασιθίου με τη μέση τιμή, στην ίδια περιοχή, να διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο.
Η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ωθεί ανοδικά τις τιμές και τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχωρούν σε ελέγχους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτρέψουν κερδοσκοπικές τάσεις ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές με αφορμή την αυξημένη ζήτηση λόγω Δεκαπενταύγουστου και διακοπών.

Το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 17,4% από το 2008 που άρχισε η κρίση Σε τροχιά Αργεντινής η ελληνική οικονομία


Στα χνάρια της Αργεντινής βαδίζει η οικονομία της χώρας σε ό,τι αφορά την ύφεση, καθώς το δεύτερο τρίμηνο φέτος το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2011 και συνολικά κατά 17,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2008, όταν άρχισε η ύφεση.


Το χειρότερο είναι ότι όλοι οι αναλυτές βλέπουν συνέχιση της ύφεσης έως και το 2013 τουλάχιστον. Συγκεκριμένα, για φέτος ανεπίσημες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών τοποθετούν την ύφεση στο 7% κατά μέσο όρο, ενώ το ΙΟΒΕ προβλέπει 6,9% και η Eurobank 7,1%. Για το 2013, εξάλλου, οι ίδιες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών βλέπουν μείωση του ΑΕΠ κοντά στο 4%.

«Εξακολουθούμε να δημιουργούμε ελλείμματα» Ο σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «μαζί τα τρώμε», τόνισε ο Θ.Πάγκαλος


Μάλιστα σημείωσε ότι στο βιβλίο αποδεικνύει ότι «πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ»

Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για το βιβλίο που κυκλοφόρησε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε ότι το Κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτά ακριβώς τα ελλείμματα έρχονται να καλύψουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και όχι τη μείωση του χρέους.

Η μείωση των δαπανών του Κράτους δεν έχει γίνει, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας την παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Εσωτερικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ;




Την έντονη αντίδραση του Τάσου Κουράκη προκάλεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σιμόν Πέρες. Ο βουλεύτής από τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε δημόσια μάλιστα τη διαφωνία του για τη συνάντηση αφού όπως είπε δεν υπήρξε ενημέρωση για αυτήν και η σιωπή του θα ισοδυναμούσε με "συναίνεση στην καθόλου εθιμοτυπική συνάντηση του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες"
Ο βουλευτής είναι έτοιμος μάλιστα να ασκήσει έλεγχο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα ρωτώντας "σε ποια βάση έγινε η συνάντηση, ποια ζητήματα

Εισαγγελική παρέμβαση για «διαρροές κωδικών ΥΕΘΑ» ζητά ο Καμμένος



Εισαγγελική παρέμβαση για «διαρροές κωδικών ΥΕΘΑ» ζητά ο Καμμένος
Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των διαρροών ευαίσθητων -όπως καταγγέλλει- κωδικών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην τρόικα, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

ΝΔ: Εσωκομματικοί τριγμοί για την εκλογή του νέου Γραμματέα Η υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη ανατρέπει τον σχεδιασμό Κακλαμάνη


ΝΔ: Εσωκομματικοί τριγμοί για την εκλογή του νέου Γραμματέα


Συνεδρίαση από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας - «Το Μαξίμου δεν δίνει χρίσμα, έχουμε με πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε αυτή την περίοδο» είναι το μήνυμα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον για τη διαδικασία της εκλογής

Έκλεισε η μετεγγραφή του Χιλιανού Στον Ολυμπιακό ο Κοντρέρας




Η μετεγγραφή του Πάμπλο Κοντρέρας στον Ολυμπιακό έκλεισε. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η διοίκηση του ερυθρόλευκου συλλόγου κατέληξε σε συμφωνία με τον Χιλιανό αμυντικό το πρωί της Τρίτης. Μετά το κλείσιμο της μετεγγραφής, ο Κοντρέρας αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Όλι Ρεν: Έκανε πολλά η Ελλάδα



Ο Φιλανδός Επίτροπος Όλι Ρεν αναφέρει, σε άρθρο του στην Wall Street Journal ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.
Στο άρθρο που τιτλοφορείται «Πώς θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση 2.0» ο αξιωματούχος διαπιστώνει για την Ελλάδα ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς, κάνοντας μνεία στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.
«Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό

Το ευρώ τρίζει, η Γερμανία πλουτίζει



Το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας θα εμφανίσει το 2012, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» (FTD), το μεγαλύτερο πλεόνασμα σε παγκόσμιο επίπεδο, υπερφαλαγγίζοντας έτσι ακόμη και οικονομικές υπερδυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ 15% ΤΑ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Κατά περίπου 15% μειωμένα είναι τα νέα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, σε σύγκριση με αυτά που ισχύουν σήμερα, όπως εκτιμά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΡΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την Έγκριση των Τιμολογίων Χρήσης του ΕΣΦΑ, τα οποία κατάρτισε. ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ΔΕΣΦΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Τιμολόγησης και

Γιατί κλείδωσε τον Πάγκαλο στο σπίτι τους η σύζυγος του;

Να κλειδώσει μέσα στο σπίτι τους τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποφάσισε η σύζυγος του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός αποκάλυψ
ότι είχε αποφασίσει να αφήσει

Το Greenwave Festival επιστρέφει

Επιστρέφει στην πόλη μας, από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου το Greenwave Festival. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πέρσι
για πρώτη φορά και επαναλαμβάνεται, με στόχο να γίνει θεσμός για την πόλη. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο δημοτικό πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων), δίπλα στο Θέατρο Κήπου και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές οργανώσεις που προωθούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Συνεχίζονται οι εργασίες στα σχολεία του δήμου Νεάπολης- Συκεών

Έργα προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή σχολικών αιθουσών βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης- Συκεών. Σε εξέλιξη βρίσκονται
μεταξύ άλλων, εργασίες για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο 1ο Λύκειο Πεύκων, όπου μέσα στο σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης δυο παλιών κτισμάτων εντός του οικοπέδου του σχολείου. Συνολικά πρόκειται να προστεθούν τέσσερις νέες αίθουσες και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Η κατεδάφιση και η πρώτη διαμόρφωση του χώρου ολοκληρώθηκε με ευθύνη του δήμου, ενώ οι

Από τα τέλη Αυγούστου οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Χαλκιδικής

Στα τέλη Αυγούστου θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε όσους επλήγησαν
από την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και την ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, στη Χαλκιδική. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, διευκρινίζοντας ότι στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι μελισσοκόμοι. H Καταγραφή των ζημιών στην περιοχή άρχισε χτες.

Πότε και πώς θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε επτά δόσεις


Πότε και πώς θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε επτά δόσεις
Αρχίζει η ενημέρωση των φορολογουμένων στις κατά τόπους εφορίες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, σχετικά με το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα. 

Από χθες το απόγευμα, στο σύστημα λειτουργεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των δόσεων αποπληρωμής του φόρου, ενώ από σήμερα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν στις εφορίες για το ποσό της μηνιαίας δόσης τους. 

Έρχεται στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μορκοβισί


Έρχεται στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών  Πιερ Μορκοβισί

Δείγμα στήριξης της Γαλλίας στις προσπάθειες της κυβέρνησης αποτελεί η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της χώρας στην Αθήνα.

Ο Πιερ Μορκοβισί αναμένεται στη χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου, αποδεχόμενος και την σχετική πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Γιάννης Στουρνάρας πριν την συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Ιουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ επιρρίπτουν στην κυβέρνηση ευθύνες για την έξαρση της ρατσιστικής βίας



ΔΗΜΟΣΙΕΣ παρεμβάσεις των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή από άτομα που σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. 

Θεσσαλονίκη: Δολοφονία νεαρού Τυνήσιου


Νεκρός, με τραύματα από μαχαίρι στην αριστερή τραχηλική χώρα, βρέθηκε τα μεσάνυχτα 25χρονος Τυνήσιος στην είσοδο οικοδομής επί της οδού Καλλιβούλου 6, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Τον 25χρονο εντόπισε περίοικος, ο οποίος και ειδοποίησε τις αρχές.

Στα 2 τρις φτάνει το ιταλικό χρέος


Στα 2 τρις φτάνει το ιταλικό χρέος
Το ύψος του δημόσιου χρέους επιβεβαιώνει η μηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Ιταλίας, σύμφωνα με την οποία, παράλληλα, αυξήθηκαν και οι φοροεισπράξεις, κατά 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το θετικό αυτό στοιχείο, όμως, δεν έχει καμία ουσιαστική θετική επίπτωση επί της δημόσιας οικονομίας, λόγω της συνεχιζόμενης διόγκωσης του χρέους.
"Το δημόσιο χρέος μας συνεχίζει να πλησιάζει, απειλητικά, τα

Καταργείται η σιδηροδρομική ανταπόκριση Σκόπια - Θεσσαλονίκη

Καταργείται η σιδηροδρομική ανταπόκριση Σκόπια - Θεσσαλονίκη
Όπως ανακοινώθηκε από τον ανωτέρω οργανισμό, το τελευταίο τρένο αυτής της γραμμής θα αναχωρήσει από τα Σκόπια στις 24 Αυγούστου και από τη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου. Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις, η εποχική γραμμή, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στις 14 Ιουλίου, επρόκειτο να λειτουργήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Ποδόσφαιρο: Φιλική ισοπαλία για Άρη και Βέροια

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν ο Άρης και η Βέροια στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η «βασίλισσα» του Βορρά άνοιξε το σκορ με σουτ του Μπελόν στο 51΄, ωστόσο η ομάδα του Κατσαβάκη απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τέρμα του Σουνά, έπειτα από ασίστ του Καζναφέρη.


Οι συνθέσεις:

"Η καλύτερη επιλογή" για τον Σόφο



«Ο Παναθηναϊκός ήταν για μένα η καλύτερη επιλογή», δήλωσε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στην «παρθενική» εμφάνιση του με την «πράσινη» φανέλα στην σημερινή πρώτη προπόνηση του «εξάστερου» εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
«Είμαι χαρούμενος, γιατί πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή», είπε για τα συναισθήματα του ο «Μπιγκ Σόφο». «Χαίρομαι, που ήρθα εδώ, γιατί το περιβάλλον είναι γνώριμο,