Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νέο Βραβείο στο Λονδίνο για τo ντοκιμαντέρ ¨Στη Φωλιά του Χρόνου¨ του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλιού

Το Βραβείο για το περιβάλλον SPECIAL JURY AWARD for human rights and environmentαπέσπασε η ταινία ¨Στη Φωλιά του Χρόνου ¨ του Αλέξανδρου Παπαηλιού και της Χαράς Φράγκου, στο 8o ετήσιο London Greek Film Festival(LGFF). Το Φεστιβάλ με διεθνή συμμετοχή, έγινε στο

Κλείνει οριστικά ο "Αγγελιοφόρος"

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για τον "Αγγελιοφόρο", με τον Βασίλη Μπακατσέλο να ανακοινώνει στους εργαζόμενους, ότι η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, προχωρά σε παύση πληρωµών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.
Για το οριστικό κλείσιμο του "Αγγελιοφόρου" εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

...ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ- ΝΤΡΟΠΗ!Λεφτά για τα οικογενειακά επιδόματα δεν έχουν βρεθεί από την κυβέρνηση, :::
αφήνοντας 640.000 δικαιούχους να περιμένουν. Χρήματα επίσης, δεν εξοικονομήθηκαν για τους 150.000 δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης. Βρέθηκαν ωστόσο χρήματα για να καταβληθεί στα πολιτικά κόμματα ποσοστό του μεριδίου που τους αναλογεί από

Θεοδωράκης: «Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις… γραβάτες δεν κατάφεραν να αλλάξουν τίποτα!»

«Αιχμηρή» επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με τις αυξήσεις των φόρων και τις μειώσεις εισοδημάτων, λέγοντας πως «τελικά αυτή είναι η κρυφή συνταγή του ΣYΡΙΖΑ που θα μας οδηγούσε στη γη της Επαγγελίας».

Απάντηση Αννας Διαμαντοπούλου στον Νίκο Φίλη

Αφορμή για το κείμενο αυτό στάθηκε η συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στην Kαθημερινή της Κυριακής.
Οι εξαγγελίες ακούγονται κάποιες φορές ευχάριστα και οι υπουργοί παιδείας, αγοράζουν χρόνο με πρόσχημα πολλές φορές τον Εθνικό Διάλογο. Μία σύγκριση των συνεντεύξεων στις εφημερίδες  τα τελευταία 20 χρόνια θα πείσει τον καθένα.

Ο Οτσαλάν κάνει αγωγή στην Ελλάδα και ζητάει αποζημίωση

Τον κίνδυνο διεθνούς διασυρμού, με απρόβλεπτες συνέπειες στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και στην εσωτερική ασφάλεια, αντιμετωπίζει η Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, που αναβιώνει σε λίγες ημέρες στις αίθουσες του τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο τα νοικοκυριά «έχασαν» άλλα 200 εκατ. από τις καταθέσεις

Με νέες απώλειες της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ έκλεισε ο Σεπτέμβριος για τα νοικοκυριά. Το υπόλοιπο των καταθέσεών τους, περιορίστηκε στα 99,764 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 99,958 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.

Το χωριό των δύο κατοίκων: Ζευγάρι μένει μόνο του 45 χρόνια

Εδώ και 45 χρόνια ο Μάρτιν και η Σινφορόσα Colomer είναι οι μοναδικοί κάτοικοι ενός εγκαταλελειμμένου χωριού της Ισπανίας, του La Estrella.
Είναι περίεργο να ζεις μόνος σου, χωρίς ανθρώπινη επαφή με μοναδική σου παρέα να είναι

Ο δήμος Αίγινας έσβησε χρέος του Φλαμπουράρη -Του χάρισαν 4.000 ευρώ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τον Αλέκο Φλαμπουράρη και το χρέος που είχε στον δήμο Αίγινας αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα, ο Δήμος Αίγινας έκανε... γενναία έκπτωση σε

Telegraph: Η νέα ασθένεια της Ευρώπης είναι να μη βρίσκεις δουλειά -Το παράδειγμα της Ελλάδας

Η λέξη έχει ελληνικότατη ρίζα και, φευ, έχει καταδηλωτική σχέση με αυτό που βιώνει η Ελλάδα από το 2008 και μετά: η νέα ασθένεια της Ευρώπης είναι η «υστέρηση» (hysteresis). Η αδυναμία του ανθρώπου να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.
Με ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο, η βρετανική

Κυριάκος Πιερρακάκης : Στοχοποίηση των στρωμάτων της πάλαι ποτέ "μέσης τάξης"

Οι φόροι στην ιδιωτική εκπαίδευση θα είχαν προφανές νόημα αν είχες φοροαπαλλαγή εφόσον δεν χρησιμοποιείς τη δημόσια. Διαφορετικά ο φόρος είναι άδικος.
Φυσικά, δεν είναι ούτε ο πρώτος άδικος φόρος, ούτε και ο τελευταίος. Στην πράξη, δημιουργεί κίνητρα για τα ιδιαίτερα μαθήματα αντί των φροντιστηρίων και για οριακές αλλαγές στα ιδιωτικά σχολεία (να πας το παιδί σου σε φθηνότερο