Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αντώνης Πλατάνιος, το "θαύμα" του Έλληνα μαθητή



Το 2008, ο μαθητής της Γ΄Λυκείου Αντώνης Πλατάνιος είχε διακριθεί με διεθνές βραβείο από τον παγκόσμιο κολοσσό της πληροφορικής Microsoft για το "έξυπνο σύστημα" που ανέπτυξε, βάσει του οποίου ένα σπίτι μπορεί να μειώσει την κατανάλωση της ενέργειας μέχρι και κατά το ήμισυ. 

Η καινοτομία του 17χρονου ήταν ότι......

62άχρονη έκλεβε για να παίζει στο καζίνο



Με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε
η γαλλική δικαιοσύνη μία γυναίκα η οποία επί περισσότερα από 25 χρόνια αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένη, η οποία πλέον είναι 100 ετών, προκειμένου να ικανοποιεί το πάθος της για τον τζόγο.

Aτάκες από διαφημίσει​ς που έχουν μπει στην καθημερινό​τητά μας





1. "Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι misco" 
2. "Πάφ και τάλιρο". (για τα ελληνικά προϊόντα)

3. "Είμαι κεφάτη, γυρίζω απ το Βερόπουλο"

4. "Μεταξύ μας, metaxa".

5. "Η θεία Όλγα ξέρει".....

Κινητό που μένει φορτισμένο για 15 χρόνια!


Κινητό που μένει φορτισμένο για 15 χρόνια!

Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι όσες περισσότερες δυνατότητες προστίθενται στα κινητά, τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία τους... 

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων δίνουν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να δημιουργήσουν μπαταρίες ανθεκτικές για smartphones, με μεγαλύτερη διάρκεια.

Στην Πύλο ο Ρωσικός Στόλος


Στην Πύλο ο Ρωσικός Στόλος
Οι Ρώσοι δεν κάλεσαν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε αεροναυτική άσκηση εντός του FIR Αθηνών.
Σήμερα το πρωί το Ρωσικό Ναυτικό προχώρησε σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής. 

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Μία νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ενώ το κρέας των πουλερικών τον μειώνει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και τον Άνταμ Μπερνστάιν της Κλινικής του Κλίβελαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για εγκεφαλικά, «Stroke», του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε δεκάδες χιλιάδες άτομα και των δύο φύλων, της μέσης και της τρίτης ηλικίας, για μια μακρά περίοδο άνω των 20 ετών.

Οι κατώτατοι μισθοί στην Ευρώπη, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα


Οι κατώτατοι μισθοί στην Ευρώπη, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα 
- Φτάνουν σε λίγες μέρες οι τροϊκανοί που ζητούν κι άλλη μείωση του βασικού μισθού
- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους βασικούς μισθούς στην Ευρώπη
- Έχουμε από τους πιο μικρούς βασικούς μισθούς και από τα πιο ακριβά καταναλωτικά προϊόντα


Την ερχόμενη εβδομάδα  αναμένεται η επόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών μας δηλαδή της τρόικας και ήδη εντείνονται οι πιέσεις για συμφωνία των κοινωνικών εταίρων η οποία να οδηγεί σε μείωση του κόστους εργασίας.

Από Γενάρη σε Γενάρη


Photo: el Buho nº30

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Πόσο θα ήθελα το πρώτο άρθρο της χρονιάς να μην είναι αυτό που θα ξετυλιχθεί στις επόμενες αράδες. Πόσο ονειρευόμουν, στις μέρες των διακοπών, να γράψω ένα άλλο άρθρο από αυτό που ξέρω ότι θα προκύψει πιο κάτω. Πόσο ευχόμουν να μην υπάρξει Παρασκευή που άλλο ένα Δελτίο Κρίσης θα φιλοξενείται στις σελίδες του protagon.gr, και που θα θυμίζει κατάλογο αστοχιών, πρόκριμα νέων δεινών, προειδοποίηση για φρέσκες αποτυχίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Βενιζέλος στην Επιτροπή για το πολυνομοσχέδιο



Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου πρέπει να έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα». «Αυτό γίνεται, υποστήριξε ο υπουργός, «για να διευκολυνθεί η χώρα στην διαπραγμάτευσή της και για να εστιαστεί η προσοχή της διαπραγμάτευσης στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε άλλα ζητήματα».

ΠΑΣΟΚ: Άμεση λύση στο θέμα της ηγεσίας ζητούν 20 βουλευτές


Στη συγκέντρωση των υπογραφών πρωτοστάτησαν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Πέτρος Ευθυμίου

Άμεση και καθαρή λύση στο θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ζητούν είκοσι βουλευτές του κόμματος. Στη συγκέντρωση των υπογραφών πρωτοστάτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας και Πέτρος Ευθυμίου.

Με επιστολή τους οι "20" ζητούν  από το Εθνικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου από τη βάση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπέρ ενός Ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας η ΝΔ


Υπέρ ενός Ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας η ΝΔ
Απολύτως σύμφωνη με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι η ΝΔ δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, μετά από συνάντηση που είχε με τα προεδρία ιατρικών συλλόγων της Αθήνας.
«Στην παρούσα χρονική στιγμή, που η Πατρίδα μας και οι πολίτες βιώνουν τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, είναι απαραίτητο η λειτουργία του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας να διέπεται από σαφείς και ξεκάθαρους κανόνες», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Α. Σαμαράς.

Υπουργικό: Απόφαση για πλήρη άρση του καμποτάζ


Oι κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος

Την πλήρη άρση του καμποτάζ προβλέπει, μεταξύ άλλων, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ενέκρινε την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο. 

Παράλληλα, προβλέπει τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής επενδύσεων που θα διεκπεραιώνονται σε σύντομο διάστημα, την συντόμευση των αρχαιολογικών ερευνών που συνδέονται με επενδύσεις, τη σύσταση ενός οργανισμού έλεγχου της ποιότητας των βιομηχανικών προϊόντων καθώς και την ίδρυση ιδιωτικών κεφαλαιουργικών εταιριών που θα μπορούσαν να έχουν κεφαλαίο ακόμα και 1 ευρώ.

Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;


Του Σταύρου Θεοδωράκη
Τελικά δεν υπάρχει Θεός. Ο Εφραίμ στην φυλακή και ο Κουλούρης θύμα αστυνομικής συνωμοσίας.  Και εντάξει ο Εφραίμ έχει τον Πούτιν και τους παπαροκάδες, ο Κουλούρης γιατί δεν έχει κανένα; Πού πήγαν τα πλήθη; Τι ρόλο παίζουν τα εικονίσματα του Ανδρέα και των άλλων Αγίων στο γραφείο του, άμα δεν μπορούν να τον προστατεύσουν;

ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ-Προσκήνυμα μουσουλμάνων φοιτητών στο φουαγιέ του ΑΠΘ


Προσκήνυμα μουσουλμάνων φοιτητών στο φουαγιέ του ΑΠΘ
Τη θρησκευτική τους εορτή στο φουαγιέ της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από το πρωί μουσουλμάνοι φοιτητές. Σύμφωνα με τη θρησκεία τους, προβλέπεται 24ωρο προσκήνυμα.
Όπως είπε ο αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής ,πρόκειται για Σενεγαλέζους στην πλειονότητά τους φοιτητές.

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ελληνική Wikipedia



"Από το beta στο ωμέγα" είναι ο τίτλος της νέας καμπάνιας ενημέρωσης για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά.

Σκοπός είναι να καταγραφούν οι ανάγκες και απαιτήσεις του ελληνικού κοινού και να αναδειχθούν τα ενδιαφέροντα των χρηστών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα «Τι είναι για σένα η Βικιπαίδεια;».

Facebook: Πάνω από 1 δις χρήστες τον Αύγουστο


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής εταιρείας iCrossing, το Facebook αναμένεται να ξεπεράσει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Πιο συγκεκριμένα, το φράγμα αναμένεται να σπάσει τον προσεχή Αύγουστο.

Το Γκουαντάναμο έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας


Το Γκουαντάναμο έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας

Οταν άνοιξε τις πύλες της, την 11η Ιανουαρίου του 2001, θεωρήθηκε απαραίτητη ώστε ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. 

Αργότερα ήρθαν οι καταγγελίες για βασανιστήρια, ενώ στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε πως θα βάλει λουκέτο. Κι όμως η βάση-φυλακή του Γκουαντάναμο δεν έκλεισε. Αντίθετα, συμπλήρωσε μια δεκαετία λειτουργίας και δεν διαφαίνεται προοπτική κατάργησης της χρήσης της ως «σωφρονιστηρίου». 

Έσφαξε την οικογένεια του, έβαλε φωτιά στο σπίτι και πήδηξε από την ταράτσα



Ένας άνεργος 40 ετών έσφαξε την πρώην γυναίκα του, την κόρη του και τον ανάπηρο κουνιάδο του. Στην συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα του κτιρίου, στο Τράπανι της Σικελίας. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μακελειό συνέβη μετά από έντονο καβγά, αφού ο δράστης, ονόματι Πιέτρο Φιορεντίνο, φαίνεται ότι δεν είχε καταφέρει να αποδεχθεί τον «φρέσκο» χωρισμό με την σύζυγό του.

"Πούτιν παραιτήσου πριν η κατάσταση φτάσει στην επανάσταση"


"Πούτιν παραιτήσου πριν η  κατάσταση φτάσει στην  επανάσταση"

Τα πιο δημοφιλή μηνύματα χρηστών του Ίντερνετ στην ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Βλαντίμιρ Πούτιν που εγκαινιάστηκε σήμερα για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, είναι οι εκκλήσεις για αποχώρηση από την πολιτική του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας.

Η ολοκαίνουργια ιστοσελίδα putin2012.ru που τέθηκε σε λειτουργία στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος), περιέχει κυρίως το πρόγραμμα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας και μια στήλη υπό τον τίτλο «προτάσεις ψηφοφόρων».

«Οι χειρότεροι της χρονιάς» «Δίδυμο της συμφοράς» για τους Γερμανούς (και τη Μέρκελ) οι Βεστερβέλε-Ρέσλερ


Η καγκελάριος με τους δύο υπουργούς της: τον Γκίντο Βεστερβέλε και τον Φίλιπ Ρέσλερ
To δίδυμο του τέως και του νυν αρχηγού των Γερμανών φιλελευθέρων ψήφισαν οι Γερμανοί ως τους χειρότερους πολιτικούς της χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Forsa.

Πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε και Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, αντίστοιχα.

Είναι οι πολιτικοί εταίροι της Ανγκελα Μέρκελ, οι οποίοι κατρακυλούν στις δημοσκοπήσεις και εξελίσσονται σε «βαρίδι» για την καγκελάριο.

Αισιοδοξία Παπαδήμου Νταλάρα για το PSI


Ο Τσαρλς Νταλάρα
Νέο ραντεβού γι' αύριο έδωσαν ο πρωθυπουργος και ο υπουργός οικονομικών  με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Σε καλό και δημιουργικό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον επικεφαλής του IIF, Τσάρλς Νταλάρα, παρουσία του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μπήκατε στο ευρώ με λάθος στοιχεία αλλά θα παραμείνετε στην Ευρωζώνη»



Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αν και το 2001 μπήκε σε αυτήν με ψευδή στοιχεία, έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. 

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία για το PSI. 

Έλληνας διοικητής σε νατοϊκή δύναμη



Έλληνας στρατηγός ανέλαβε τη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF 2012), και σήμερα παρέλαβε από Τούρκο διοικητή σε εκδήλωση, που έγινε στο Στρατηγείο NDC-GR, στις εγκαταστάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.«Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρεδόθη σε Έλληνα στρατηγό η διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

«Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο από ΝΔ..ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ


«Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο από ΝΔ
Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει τις διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί και θα αντιταχθεί σε διατάξεις που θεωρεί επιβλαβείς.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ως προς τις ενδοομιλικές συναλλαγές η ΝΔ θεωρεί ότι το προέχον είναι, όχι η ρύθμιση που έρχεται προς ψήφιση, αλλά η σφαιρική και πρακτική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Παπαδήμος: "Θα μείνω να βοηθήσω"


Παπαδήμος: "Θα μείνω να βοηθήσω"

Δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι θα μείνει προκειμένου να στηρίξει όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί. Οι γνώσεις του, η εμπειρία και οι γνωριμίες που έχει αποκτήσει στη διεθνή οικονομικοπολιτική σκηνή κρίνει ότι θα φανούν χρήσιμες στην επόμενη κυβέρνηση.

Φρίκη: Μητέρα βίαζε την 11χρονη κόρη της και το βιντεοσκοπούσε


Φρικιαστική αποκάλυψη στην Αυστραλία. Κοριτσάκι έζησε τον εφιάλτη στα χέρια της μητέρας του
Μητέρα τεσσάρων παιδιών βίαζε την ανήλικη κόρη της, για να…την εκπαιδεύσει σεξουαλικά!
Το περιστατικό συνέβη στην Sunshine Coast  της Αυστραλίας με πρωταγωνίστρια μια μάνα 37 ετών η οποία βίαζε την μόλις 11 ετών κόρη της.

Βενιζέλος: Τεράστιας σημασίας βάση δεδομένων το περιουσιολόγιο


Βενιζέλος: Τεράστιας σημασίας βάση δεδομένων το περιουσιολόγιο
"Τεράστιας σημασίας Βάση Δεδομένων αποτελεί το περιουσιολόγιο που έχει διαμορφωθεί", αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελός Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Οπως διευκρινίζει ο κ. Βενιζέλος, "το περιουσιολόγιο χρησιμοποιήθηκε για την είσπραξη του ΕΤΑΚ 2008, του μεγαλύτερου μέρους του ΕΤΑΚ 2009 και σε κάθε περίπτωση όπου απαιτήθηκε η περιουσιακή εικόνα φορολογουμένου".

Κασσάνδρεια: Έξι μήνες Νεκρός 68χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του...χωρίς να τον έχει βρει Κανείς !


Κεντρική Μακεδονία Κασσάνδρεια: Έξι μήνες Νεκρός 68χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του...χωρίς να τον έχει βρει Κανείς ! 
Ένας άνθρωπος, άφησε την τελευταία του πνοή, μέσα σε ρέμα με θαμνώδη έκταση, σε βάθος 8 μέτρων, εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 13 Ιουλίου. Την επόμενη μέρα, δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας από την οικογένειά του. Ο ίδιος ο 68χρονος, πήρε τηλέφωνο την κόρη του και της είπε μέσα από το αυτοκίνητο ότι έπεσε θύμα τροχαίου και είναι εγκλωβισμένος. Τι κι αν Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΜΑΚ, ΕΟΔ, εθελοντές, οχήματα και ελικόπτερα έψαχναν επί τρεις συναπτές ημέρες. Ο άτυχος άνδρας δεν βρέθηκε τότε.

Απλήρωτοι εως και 18 μήνες σε Ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής

Κεντρική Μακεδονία Απλήρωτοι εως και 18 μήνες σε Ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής

Ακόμη ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Ακόμη ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Από τα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στις εγκαταστάσεις του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, για περίπου 40 μαθητές, που είχαν εγκαταλείψει πρόωρα το σχολείο και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Νέες ομάδες διακοπής καπνίσματος στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά


Κεντρική Μακεδονία Νέες ομάδες διακοπής καπνίσματος στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά

Στις μέρες μας εκτιμάται ότι περίπου το 90% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Παρόλα αυτά μόνο 1 στους 7 τα καταφέρνει χωρίς ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια από ειδικούς. Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ» λαμβάνοντας υπ' όψιν την αυξημένη επιθυμία για την διακοπή του καπνίσματος διοργανώνει νέες Ομάδες Διακοπής Καπνίσματος στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Παράλληλα συνεχίζονται οι συναντήσεις της ομάδας που άρχισε τον Οκτώβρη στην Έδεσσα.

Την προεδρία του ΠΑΣΟΚ "φλερτάρει" και ο Γιάννης Αμοιρίδης ....βουλευτής Πιερίας


 
Συνεδριάζει την Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, στην Ιπποκράτους, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το Σαββατοκύριακο και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, τόσο στον εσωκομματικό διάλογο για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όσο και για το θέμα της ηγεσίας.

Χαλκιδική: Παρεδόθη αυτοβούλως οφειλέτης του Δημοσίου


Στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου παρουσιάστηκε αυτοβούλως 58χρονος οφειλέτης του Δημοσίου, ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε ατομική επιχείρηση με είδη χαρτικής. Το ύψος των χρεών του ανέρχεται στο ποσό των 472.326,57 ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο της σύσκεψης της ΝΔ


Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο της σύσκεψης της ΝΔ

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου και των τομεαρχών της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία πιθανότατα θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά θα εκφράσει διαφωνίες σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Σχέδιο Β’ για περισσότερο χρήμα στην Ελλάδα Το ΔΝΤ συζητά ενίσχυση πέραν των 130 δισ. ευρώ που έχει ήδη αποφασιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ


Αυξάνονται οι πιέσεις στην Ευρώπη για μια στροφή στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της περιφέρειάς της, ώστε να είναι πιο ριζική και αποφασιστική, αλλά και περισσότερο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και λιγότερο στις θυσίες των λαών, χωρίς - ωστόσο - οι τελευταίες να εγκαταλείπονται.
Χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να έθεσε προχθές ευθέως στη συνάντησή της με την Ανγκελα Μέρκελ θέμα αύξησης του πακέτου της οικονομικής βοήθειας των 130 δισ. προς την Ελλάδα, καθώς το ΔΝΤ πιστεύει ότι το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων δεν επαρκεί για να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Σαν Σήμερα...


12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1913: Ο ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας Πράβντα, σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως Στάλιν (ατσάλινος άνθρωπος).
1913: Πραγματοποιείται η πρώτη παγκοσμίως πολεμική αποστολή ναυτικής συνεργασίας, στα Δαρδανέλια. Ο υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης και ο σημαιοφόρος Αριστείδης Μωραϊτίνης πετούν με υδροπλάνο και καταρτίζουν σχεδιάγραμμα των θέσεων του τουρκικού στόλου, εναντίον του οποίου ρίχνουν τέσσερις βόμβες.

Πέθανε ξαφνικά ο Δήμαρχος Δέλτα!

Κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε! Έτσι ξαφνικά. Ο Νίκος Γιουτίκας, δήμαρχος Δέλτα, έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία...
67 ετών. Γεννήθηκε το 1945 στη Βραχιά. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Σίνδου. Ήταν οδοντίατρος και πρόεδρος - επί σειρά ετών - της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής κίνησης οδοντιάτρων. Ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. τουΟδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (από το 1978 έως το 2003).

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Γ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και ελεγκτής

Χρυσοχοϊδης: "Δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση"


 
"Προσωπικά δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση" απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας όταν κλήθηκε να απαντήσει αν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ που κατέχουν θέσεις υπουργών πρέπει να παραιτηθούν από τα υπουργικά πόστα.

Μυστικές συναντήσεις στα γραφεία Βενιζέλου και Ρέππα

 
Την άμεση παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να πείσει τα στελέχη του ότι δεν έχει πρόθεση να μείνει. Και να διατηρήσει, έτσι, τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, μετά από μία «περιοδεία» σε Λονδίνο, Παρίσι και Αμβούργο, θα ανοίξει τα χαρτιά του στην αυριανή

Σκληρό παιχνίδι από κερδοσκόπους

Σκληρό παιχνίδι με το κούρεμα του ελληνικού χρέους παίζεται από hedge funds και άλλους κερδοσκόπους επενδυτές που έχουν αγοράσει ομόλογα της χώρας μας φθηνά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες - και κυρίως τις γερμανικές - προσδοκώντας γρήγορο και μεγάλο κέρδος, σύμφωνα με τη «Herald Tribune» και τη «Wall Street Journal». Η μάχη που δίνεται φαίνεται από τις

Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, για τον ορισμό αναπληρωτή Δημάρχου

Δημόσια Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, για τον ορισμό αναπληρωτή Δημάρχου προκειμένου να συνεχισθεί, άμεσα, η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, σήμερα

FED: ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η οικονομική δραστηριότητα βελτιώθηκε το Δεκέμβριο σχεδόν σε όλη τη χώρα, όμως κατάσταση στην αγορά εργασίας και στη στεγαστική αγορά παρέμεινε στάσιμη, σύμφωνα με την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed). Στη Λευκή της Βίβλο, σημειώνει συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, πως η

Η προηγούμενη ζωή της Shanti!


Το 1926 γεννήθηκε στο Δελχί ένα κορίτσι που λεγόταν Shanti Devi. Από τριών περίπου χρονών άρχισε να διηγείται διάφορα περιστατικά και να έχει μνήμες από μία προηγούμενη ζωή της. Όταν έγινε 9 ετών η οικογένειά της άρχισε μια έρευνα για να διαπιστώσει αν όλα αυτά που εξιστορεί η Shanti αληθεύουν ή είναι προϊόν της φαντασίας της.

Η ιστορία της Shanti Devi για την προηγούμενη ζωή της.

  Η Shanti ανέφερε πως είχε γεννηθεί στην πόλη Muttra, το 1902 και την έλεγαν  Lugdi. Ήταν παντρεμένη με τον Kedar Nath Chaubey, που ήταν έμπορος υφασμάτων και πέθανε 10 μέρες μετά την γέννηση  του γιού της.

Η ικανοποίηση στο σεξ έρχεται με τα χρόνια

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα σε 806 γυναίκες οι οποίες παρακολουθούνταν από τους ειδικούς για περίπου 40 χρόνια διαπιστώθηκε ότι η σεξουαλική
ευχαρίστηση των γυναικών αυξανόταν με την πάροδο των χρόνων, σε εκείνες που παρέμεναν ερωτικά ενεργές.

Το παλτό-ομπρέλα της Νάνσυς Λειβαδίτου



Το παλτό-ομπρέλα, μια ελληνική εφεύρεση, κατάφερε να ενθουσιάσει κριτικούς και κοινό και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κορυφαίο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδίου στην Ιταλία. 




Σκύλοι μέντιουμ; «Διαβάζουν» τα μάτια και καταλαβαίνουν τις προθέσεις των γύρω τους


Σκύλοι μέντιουμ;
Μαντικές ικανότητες φαίνεται ότι διαθέτει ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» καθώς, σύμφωνα με ούγγρους επιστήμονες, μπορεί να «διαβάζει» το βλέμμα και να κατανοεί τις προθέσεις των «συνομιλητών» του.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας με δημοσίευση τους στο επιστημονικό έντυπο «Current Biology», πέρα από την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να κατανοούν λέξεις τα χαριτωμένα τετράποδα μπορούν να αντιλαμβάνονται τις γενικότερες επικοινωνιακές μας προθέσεις μέσω του βλέμματος. Συγκεκριμένα, παρακολουθούν το βλέμμα του συνομιλητή τους με την προσήλωση ενός δίχρονου παιδιού.