Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αλέκος Παπαδόπουλος: Η πρόταση Σόιμπλε θα αναγορευθεί σε εθνική επιδίωξη …

Αν κάνουμε μια σύνοψη της συγκυρίας, η κατάσταση στη χώρα έχει ως εξής:
1. Το πρόγραμμα (μνημόνιο) σέρνεται ήδη κουρασμένο από μια κυβέρνηση που δεν το αντέχει να το υπερασπιστεί.
2.   Όλα τα οικονομικά μεγέθη επιδεινώνονται,  χωρίς ελπίδα σταθεροποίησης.

Μπλοκάρισαν οι διαπραγματεύσεις – Τσίπρας καλεί σε βοήθεια Γιούνκερ

Μετά από τρεις ώρες διαπραγμάτευσης και συζητήσεων ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη εκ μέρους της κυβέρνησης και του κουαρτέτου.
Λευκός καπνός δεν βγήκε, συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα δεν υπήρξε και έτσι πολλά θα κριθούν την Κυριακή στις

43.000 άνθρωποι τρέχουν για τον ιστορικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο 33ος Ιστορικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι έτοιμος να ξεκινήσει και την Κυριακή η πρωτεύουσα θα ζει στους ρυθμούς του, με πάνω από 43.000 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα και να τρέχουν.
Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτελεί παράλληλα ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός για

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και υπέρ της συγκρότησης ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος για τους πρόσφυγες, τάσσεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σημερινή, πολύωρη συνεδρίασή της.

Γεννήθηκε η Sinistra Italiana -Η εναλλακτική πρόταση των Αριστερών στον Ρέντσι

Τριάντα ένας βουλευτές και δέκα γερουσιαστές έδωσαν σήμερα το «παρών» στο θέατρο Κουιρίνο της Ρώμης, για την πρώτη εκδήλωση της Sinistra Italiana (Ιταλική Αριστερά).
Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, την οποία θα αποτελούν βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος Αριστερά,

Του Απόστολου Πάνα : «Η Χαλκιδική και οι χαμένες ευκαιρίες»

Τα τελευταία χρόνια η φράση που μονοπωλεί τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας μας, είτε αυτό λέγεται πολιτική είτε κοινωνικοοικονομική ζωή είναι η «ανάπτυξη». Μια περιφερειακή ενότητα στη Κεντρική Μακεδονία που φαινομενικά τουλάχιστον επιβιώνει σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι η Χαλκιδική.
Συχνά ακούμε τη φράση η «Χαλκιδική είναι ένας ευλογημένος τόπος», και πως

Αννα Διαμαντοπούλου : "Παιδεία και ΣΥΡΙΖΑ"

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι εικόνες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάποιων φοιτητών να εκδιώκουν βίαια την ομάδα των σπουδαίων Ελλήνων και ξένων Καθηγητών που προσήλθε για τη διαδικασία αξιολόγησης του Ιδρύματος, είναι μια γνώριμη –και οικεία- στους σημερινούς κυβερνώντες. Αυτοί είναι οι βασικοί διδάξαντες και επί χρόνια υποστηρικτές τέτοιων συμπεριφορών όπου η βία

Θερμή υποδοχή στο Ρέθυμνο με μαντινάδες για τη... γλώσσα του Κυριάκου

"Όπως φοβάται η ελιά το τσίμπημα του δάκου, ετσά και ο ΣΥΡΙΖΑ τη γλώσσα του Κυριάκου" ήταν μια από τις μαντινάδες που είπαν στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, κατά την περιοδεία του στην περιοχή.

Τζιτζικώστας: Οι τέσσερις άξονες του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης

Τις τέσσερις βασικές θεσμικές αλλαγές, που προτείνει ως βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας, παρουσίασε από τις Σέρρες ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στην κεντρική ομιλία του χτες το βράδυ, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τις αλλαγές αυτές, «που θα υλοποιήσει η ΝΔ ως η επόμενη κυβέρνηση»,

Ελεύθερος ο 24χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την παραπομπή του ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ο 23χρονος από το Ιλιον που συνελήφθη για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.
Στον 24χρονο ασκήθηκε δίωξη για 2 πλημμελήματα, με τον ίδιο να αρνείται ότι χτύπησε τον βουλευτή, αντιθέτως όπως είπε ενώπιον των δικαστών

Στις 17 Νοέμβρη η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί -όπως όλα δείχνουν- η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και με τον

Συμφωνία για εξαγορά της Alpha Bank από τη Eurobank στη Βουλγαρία

Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την εξαγορά των εργασιών του καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank από τη Eurobank Bulgaria AD (Postbank), ανακοίνωσαν ο δύο τράπεζες, σε συνέχεια της από 17 Ιουλίου 2015 υπογραφής των κύριων όρων της συναλλαγής.

Γεννηματά: Χρειάζεται ευρύτατη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων

Συνεργασία και συναίνεση «όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων» ζητά εκ νέου η πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».
«Αυτή πιστεύαμε και εξακολουθούμε να το πιστεύουμε πως είναι η μόνη λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα με σιγουριά και ασφάλεια από την

Spiegel: Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν ελληνική πρεσβεία

Κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνοκατασκόπευαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel» σε σημερινό του δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της

Τόσκας: ΕΔΕ για την αδράνεια των αστυνομικών στην επίθεση στον Κουμουτσάκο

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο συλληφθείς για την εμπλοκή του στην επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ αναφερόμενος στη στάση των αστυνομικών αναγνώρισε ότι υπήρξε κάποια αδράνεια η οποία ερευνάται.