Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Έφυγε" ο νευροχειρούργος Χρ. Αντωνιάδης

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 63 ετών ο διακεκριμένος
νευροχειρουργός, Χρήστος Αντωνιάδης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ξηρολίμνη Κοζάνης, ενώ σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Χειρουργούσε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Είχε γράψει τους στίχους για πολλά τραγούδια στην ποντιακή

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2010-2011 ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Αξίζει πραγματικά να διαβαστεί η σημερινή ομιλία του Φίλιππου Σαχινίδη στην Βουλή για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους για το 2011. Λέει μεταξύ άλλων για το 2011:

Τσαυτάρης σε αγρότες: Μην κλείσετε τους δρόμους για να λύσουμε τα προβλήματά σας

Τσαυτάρης σε αγρότες: Μην κλείσετε τους για να λύσουμε τα προβλήματά σαςΤην ανάγκη να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης για να επιλυθούν πιο γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα περισσότερα από τα αιτήματά τους έχουν ήδη δρομολογηθεί και οδεύουν προς οριστική λύση.

Θεσσαλονίκη: Τραπεζικός υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση

Δικογραφία, σε βάρος 50χρονου τραπεζικού υπαλλήλου, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 522.945 ευρώ, μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 51χρονος με την ιδιότητα του υπευθύνου εκτελεστικών εργασιών στο υποκατάστημα τη διετία 2010 - 2012, φέρεται ότι πλαστογραφούσε υπογραφές πελατών σε

Οι 10 εξυπνότεροι άνθρωποι της Γης

Ο Τέρενς Τάο είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή

στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org. Δείτε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 9 που συμπληρώνουν την ξεχωριστή δεκάδα.
Η λίστα των "εγκεφάλων":
1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός
Γεννήθηκε το 1975 στην Αυστραλία. Σύμφωνα με το Smithsonian Online Magazine, ο Τάο διδάχθηκε βασική αριθμητική από την ηλικία των δύο ετών .

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε θετικό κλίμα. Ο αγροτικός κόσμος έχει ιστορικούς αλλά και ζωντανούς δεσμούς με την παράταξή μας και εμείς στηρίζουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, το νέο εθνικό παραγωγικό σχήμα στην πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας.

Δεν θέλουμε απλά και μόνο να στηρίξουμε τον Έλληνα αγρότη, τον Έλληνα κτηνοτρόφο, τον Έλληνα παραγωγό, αλλά θέλουμε να πείσουμε νέους ανθρώπους να φύγουν από τις πόλεις και να ξαναπάνε στην ύπαιθρο, στην αγροτική παραγωγή. Γιατί εκεί υπάρχει κοίτασμα απασχόλησης, εκεί

Τέλος ο Αλκαράθ από τον Άρη

Τέλος ο Αλκαράθ από τον ΆρηΠαρελθόν αποτελεί από τον Άρη ο Λούκας Αλκαράθ. Ο Ισπανός υπέβαλε την παραίτησή του και εγγράφως στην διοίκηση η οποία έγινε αποδεκτή.

O ANΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...

Για το αν η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τις Νήσους Cayman για τη σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος ρωτά τον Γιάννη Στουρνάρα ο Μίμης Ανδρουλάκης. Η ερώτησή του έχει ως εξής:

Δ. Νεάπολης- Συκεών: 48 εκ. ευρώ για έργα το 2013

Με εργαλείο έναν «αναπτυξιακό, διεκδικητικό και κοινωνικά ευαίσθητο» προϋπολογισμό συνεχίζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών
τη δημιουργική του πορεία και το 2013, όπως αυτή προβλέπεται και από το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των όρων της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από μια σειρά μεγάλων έργων και παρεμβάσεων, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !
"Νεαρή γυναίκα, ανασφάλιστη, με διάγνωση καρκίνου μαστού", "Νεαρός άνδρας ανασφάλιστος, με σοβαρό αγγειακό πρόβλημα", "Μητέρα δύο παιδιών, με διάγνωση καρκίνου ωοθηκών".
Είναι κάποια περιστατικά καρκινοπαθών  που βρίσκονται στην ...αναμονή, καθώς πρέπει να πληρώσουν και στο δημόσιο νοσοκομείο, γιατί δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, αναφέρεται στην

Το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του ανοιχτού πανεπιστημίου-Ξεκινούν οι εγγραφές

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην συνέργεια
πανεπιστημίου και κοινωνίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, συνεχίζοντας το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν περισσότεροι από 100 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.

Γέφυρες συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο Λυκούδης



Ανοικτή είναι η ΔΗΜΑΡ σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος, Σπύρο Λυκούδη, στην περίπτωση όμως που το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αλλάξει πολιτική.
«Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη στο δικό μας το κόμμα για να κάνει συμμαχίες πολιτικές. Πολύ περισσότερο, εδώ κάνει συμμαχίες και με αντίπαλα κόμματα, πολιτικά και θεωρητικά και ιδεολογικά, όπως είναι η ΝΔ» είπε προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να

Αγρότες σε Βενιζέλο: Οι κινητοποιήσεις μας εξαρτώνται από τη στάση της κυβέρνησης


γρότες σε Βενιζέλο: Οι κινητοποιήσεις μας εξαρτώνται από τη στάση της κυβέρνησηςΣε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώνσεων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα που προβάλουν οι δεύτεροι.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας δράσεων για την Λίμνη Κορώνεια στον Λαγκαδά

Πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα και έπειτα από πρόκληση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του
Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η 1η συνάντηση της ομάδας συντονισμού δράσεων για την άμεση λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Λίμνης Κορώνειας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε

Πάγκαλος: Σε απόλυτη σύγχυση ο Τσίπρας...


Τη συνέντευξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΝΕΤ σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Είμαι υπέρ όλων των θετικών μετεξελίξεων. Και επειδή δεν είμαι συντηρητικός άνθρωπος, θεωρώ ότι έχει δικαίωμα κάποιος να αλλάζει στη ζωή του. Να αλλάζει πεποιθήσεις. Εγώ υπήρξα στην νεότητά μου κομμουνιστής. Έπαψα να είμαι κομμουνιστής, προσχώρησα στη σοσιαλδημοκρατία. Η σοσιαλδημοκρατία κάπου αναζητά τα όρια της στην Ελλάδα. Θέλω να μείνω ζωντανός και επομένως θέλω να αναγνωρίζω στο εαυτό μου και να αναγνωρίζω και στους άλλους το δικαίωμα να μετατρέπουν τις ιδέες τους στο

To ονομα του νέου πολιτικού φορέα...




Κατατέθηκε το καταστατικό του νέου πολιτικού φορέα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο θα ονομάζεται... "Ελλήνων Πρωτοβουλία".
"Νονός" του, δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος από τα μέλη που το αποτελούν, αλλά μια ομαδική πρόταση και προσπάθεια...

'' ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ''...

Η κυβέρνηση, κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί για τους αγρότες, είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Αναλύοντας τα αιτήματα των αγροτών, είπε ότι από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι χρηματοδοτήσεις σε ειδικές κατηγορίες αγροτών, ενώ για το πετρέλαιο ανέφερε ότι ο ειδικός φόρος

'' ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ''...

Nα κηρυχθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης τόσο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όσο και ο Μιχάλης Λεμούσιας, πρότεινε ο εισαγγελέας
Όπως είπε ο εισαγγελέας ο κ. Λεμούσιας, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, δεν κατάφερε να δώσει πειστικές

Διήμερη Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Κιλκίς

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά το διήμερο την 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη πραγματοποιείται στα πλαίσια της ενημέρωσής του για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή καθώς και του συντονισμού δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη δρομολόγηση λύσεων.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Περιφερειάρχη, περιλαμβάνει:

Επίσκεψη Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης «Να αναλάβει η Περιφέρεια τις ευθύνες της»

Γεγονότα που οδήγησαν στην παράταση του έργου είναι οι λανθασμένες προμελέτες και η έλλειψη οργάνωσης από πλευράς της διοίκησης «ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης», ταυτόχρονα με τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές.
Ο κ. Καλαιτζίδης επισήμανε πως για τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου διασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 1 δισεκατομμυρίου και 56 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία απορροφήθηκαν μόλις το 25%,που σημαίνει πως περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ παραμένουν αδιάθετα.
Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα για ποιον λόγο η «ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης» προέβη σε απολύσεις τα

Στον "αέρα" τα στεγαστικά δάνεια- Εκρηκτική αύξηση των νοικοκυριών που δεν μπορούν να πληρώσουν

Γεωμετρικά αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών

και της υπερφορολόγησης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο τέλος του 2012 περίπου 20% των στεγαστικών δανείων δεν αποπληρώνονται, που αντιστοιχεί σε "κόκκινα" δάνεια ύψους 15 δισ. ευρώ.

Ποιοι βουλευτές συγκροτούν νέο πολιτικό φορέα


poioi-voyleytes-sygkrotoun-neo-politiko-foreaΣτη συγκρότηση φορέα που θα λειτουργήσει ως πρόπλασμα πολιτικού κόμματος θα προχωρήσουν σήμερα, Τρίτη, οι βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στελέχη που είχαν εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτές με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ.

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρουν ως πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρονται αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι «το κυβερνών κόμμα άρχισε να αυξάνει τη δημοτικότητά του» Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σε ανταπόκριση από την Αθήνα, το οποίο αναφέρεται σε τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν το

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΑ...

Λίγο έλειψε να τυλιχθεί στις φλόγες ολόκληρη πολυκατοικία στην πόλη της Ξάνθης όταν ξέσπασε φωτιά σε ξυλολέβητα που είχε τοποθετηθεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος.
Η φωτιά που προκλήθηκε από μια κακοτεχνία  προκάλεσε τον πανικό των κατοίκων οι οποίοι  ειδοποίησαν την Πυροσβεστική

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης


Με την εισήγηση του εισαγγελέα, Βασίλη Χαλντούπη, επί της ενοχής ή μη των 18 κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την


υπεξαίρεση «μαμούθ» στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραθέσει το νομικό σκέλος που αφορά την υπόθεση και στη συνέχεια, αναλύοντας το σκεπτικό του, θα ζητήσει την ενοχή ή την αθώωση των κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο τέως