Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς:Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων βουλευτών


H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς ανακοινώνει ότι η ξεκίνησε,από σήμερα, η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών για τις επικείμενες εκλογές.
Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

Το 1ο πανελλήνιο σεμινάριο κομμωτικής τέχνης σκύλων στη Θεσσαλονίκη


Το 1ο πανελλήνιο σεμινάριο κομμωτικής τέχνης σκύλων στη Θεσσαλονίκη
Σεμινάριο με θέμα "βασικές τεχνικές- μυστικά κουρέματος" θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 1η Απριλίου, στις εγκαταστάσεις...
της εταιρίας "Ν.Μ. Γεωργιάδης" στη Θεσσαλονίκη.

Στο Σεμινάριο θα διδάξει η παγκοσμίου φήμης πολυβραβευμένη Ιταλίδα δασκάλα κα Paola Acco, τα δύο πιο εμπορικά κουρέματα μακρύτριχων σκύλων.Στο μεταξύ έχουν δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο συνολικά 120 άτομα, ενώ σε λίστα αναμονής είναι άλλοι 150. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέχρι σήμερα αντίστοιχα σεμινάρια, στο εξωτερικό, συμμετείχαν όχι περισσότεροι των 10.

Ανακαλείται ακατάλληλο αλλαντικό


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας με προσκόμιση δείγματος, η οποία αφορούσε Σαλάμι Σκορδάτο, βάρους 500g, με την εμπορική ονομασία ‘ΑΓΡΟΙΚΙΑ’ με αριθμό παρτίδος L 564780 και ημερομηνία ανάλωσης 04/5/2012,

Ενός κακού, μύρια έπονται... Σε «limit down» ελέω... Μνημονίου η λίμπιντο των Ελλήνων!



Ενός... μνημονίου μύρια έπονται: λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων και αύξηση των εξωσυζυγικών σχέσεων είναι, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της εφαρμογής του μνημονίου στη ζωή των Ελλήνων.

Τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας που εκπόνησε η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO τον Φεβρουάριο είναι ενδεικτικά για το πόσο έχουν επηρεαστεί αρνητικά -μετά την οικονομική και επαγγελματική κατάσταση- και οι διαπροσωπικές σχέσεις των Ελλήνων.

Ετοιμάζονταν να φέρουν έγκυες στην Ελλάδα για να πουλήσουν τα βρέφη!



Τρία άτομα που εμπλέκονται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών συνέλαβε η αστυνομία στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.


Τρία άτομα συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση της βουλγαρικής αστυνομίας στην πόλη Μπουργκάς, με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν την παράνομη διακίνηση εγκύων στην Ελλάδα, με σκοπό την εμπορία των βρεφών τους.

Ελλάδα – Ισραήλ: Μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής


Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Μνημόνιο συνεργασίας και καλής πίστης υπέγραψαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ελλάδας και Ισραήλ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ούζι Λαντάου, στο οποίο προβλέπεται στενή συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οικονομική συνεργασία στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Καλαμάρι γίγας εντοπίστηκε στη Λέσβο



Ένα θαλάσσιο καλαμάρι γίγας, βάρους εννέα κιλών και συνολικού μήκους ενός μέτρου και 63 εκατοστών, γνωστό στους επιστήμονες ως Ommastrephes bartramii ή red flying squid (κόκκινο ιπτάμενο καλαμάρι), ψαρεύτηκε προ ημερών ανοικτά του Πλωμαρίου της Λέσβου. Ανάλογα με αυτό του Πλωμαρίου είναι άλλα δυο καλαμάρια που εντοπίστηκαν στη Σάμο και στους Λειψούς. Το πρώτο, ένα καλαμάρι μήκους 1,63 μ. και βάρους 9 κιλών, εντοπίστηκε νεκρό στις 8 Μαρτίου, κοντά στην παραλία Κοκκάρι της Σάμου, από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών Σάμου. Την προηγούμενη ημέρα άλλο ένα καλαμάρι της ιδίας οικογένειας πιάστηκε σε δίχτυα στους Λειψούς.

Καύσωνες στη Μεσόγειο;


Πιο σοβαροί καύσωνες σε Νότια Ευρώπη και Μεσόγειο
Η έκθεση του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαπιστώνει με «μεγάλη πεποίθηση» ότι η κλιματική αλλαγή έχει ήδη προκαλέσει πιο σοβαρούς καύσωνες σε περιοχές όπως τη Νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Οι επιστήμονες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τον άνθρωπο θα αυξήσει τη διάρκεια, την ένταση και συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αλ. Παπαρήγα: «Μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα»


Με σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε από τη Λαμία τους πολίτες σε αγώνα διαρκείας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου και των μεγάλων κομμάτων.

«Σήμερα τα γιατί, και τα δεν αντέχω θα ήταν πολύ λιγότερα αν το ΚΚΕ ήταν πιο δυνατό», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ δύσκολη για την εργατική τάξη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες.

Αποσύρεται η τροπολογία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ .


Αποσύρεται η τροπολογία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ωστόσο, ο κ.Γιώργος Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία, όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Χατζηνικολάου: Ο καρκίνος στον θυρεοειδή και το ανεύρυσμα στον εγκέφαλο!


"Έκανα τέσσερα χειρουργεία στη σειρά! Το πρώτο και το δεύτερο ήταν πολύ σοβαρά"!
Συγκλονιστική η αποκάλυψη που κάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής μιλάει πρώτη φορά για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία του και περιγράφει τι ακριβώς έκανε για να τα κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

"Στηρίξτε τους Έλληνες" μέσω Διαδικτύου


Διαδικτυακή πύλη για τη χρηματική υποστήριξη τού ελληνικού λαού, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι Ιταλοί δήμαρχοι, που διέθεσαν τους μισθούς τους υπέρ της χώρας μας.

Η ηλεκτρονική αυτή πύλη, με διεύθυνσηwww.forgreece.eu, στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, Δήμων, όχι μόνο τής Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης τής Ευρώπης.

Αλλάζει ο κώδικας συνόρων του Σένγκεν.Θετικές για την Ελλάδα οι τροποποιήσεις


Αλλάζει ο κώδικας συνόρων του Σένγκεν

Σχεδόν ομόφωνα υπερψήφισε η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έκθεση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Παπανικολάου για την τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη και υπό την πίεση των αυξανόμενων παράνομων μεταναστευτικών ροών στα σύνορά τους, η έκθεση του εισηγητή και αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Κομισιόν, κ. Παπανικολάου έλαβε στην αρμόδια Επιτροπή 51 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 2 αποχές.

Φιντέλ προς Πάπα Βενέδικτο: «Τι κάνει ένας Πάπας;»


Φιντέλ προς Βενέδικτο: «Τι κάνει ένας Πάπας;»
Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε χθες ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψης του στο νησί. Φιντέλ και Ποντίφικας αστειεύτηκαν για την ηλικία τους, ενώ ο Πάπας δεν παρέλειψε ν' ασκήσει κριτική σε κομμουνισμό και αμερικανικό εμπάργκο, ζητώντας περισσότερες ελευθερίες για τον λαό.

Προβάδισμα Σαρκοζί στον α΄ γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φέρεται πλέον από όλες τις δημοσκοπήσεις να προηγείται στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ολοκληρώνοντας μια αντιστροφή της κατάστασής του που άρχισε στα τέλη Φεβρουαρίου και η οποία αποδυναμώνει τη θέση του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ που φερόταν ως φαβορί.
Τρεις εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο, στις 22 Απριλίου, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και τα μέσα ενημέρωσης πιστεύουν πλέον ότι η δυναμική έχει αλλάξει.

Ακριβά κόστισαν τα ρατσιστικά σχόλια του Guerlain



Έξι χιλιάδες ευρώ καλείται να πληρώσει ο διάσημος αρωματοποιός Jean Paul Guerlain για ρατσιστικές δηλώσεις του στο κανάλι France 2.

Ερωτηθείς για τη δημιουργία του αρώματος Samsara από τη γαλλική τηλεόραση στις 15 Οκτωβρίου 2010, ο απόγονος του ιδρυτή του φημισμένου οίκου Guerlain είχε απαντήσει: «Εκείνη τη φορά, είχα δουλέψει σαν νέγρος. Δεν ξέρω αν οι νέγροι δούλευαν πάντα έτσι, αλλά τέλος πάντων...».

Σύνδρομο στέρησης γλυκού: Πώς θα ξεπεράσεις


Σύνδρομο στέρησης γλυκού: Πώς θα ξεπεράσεις
Σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Archives of General Psychiatry βρέθηκε ότι oι γυναίκες που θεωρούσαν ότι έτρωγαν πολύ, όταν έβλεπαν ένα milkshake, επιδείκνυαν αυξημένη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν οι ναρκομανείς αναζητούν το ναρκωτικό τους.

Καρότο το θαυματουργό!



Με έντονο πορτοκαλί χρώμα και γλυκιά γεύση, το καρότο αποτελεί μια θρεπτική βόμβα για τον οργανισμό. Ο Μάρτιος είναι μια καλή εποχή να το βάλουμε στο τραπέζι μας. 

Τι μας προσφέρει: Το καρότο προέρχεται από το Αφγανιστάν, ενώ ήταν γνωστό και στην αρχαία Ελλάδα, αρχικά ως φαρμακευτικό φυτό και στη συνέχεια ως είδος διατροφής.

Σνακ πλούσια σε ω λιπαρά


snak
Το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να παράγει όλα τα λιπαρά οξέα που χρειάζεται, εκτός από δύο: το ω 6 λιπαρό οξύ (λινελαϊκό οξύ) και το ω 3 λιπαρό οξύ (α-λινολεϊκό οξύ). Τα παραπάνω είναι αναγκαίο να λαμβάνονται μέσω της διατροφής και γι’ αυτό τον λόγο ονομάζονται «απαραίτητα λιπαρά οξέα». Και τα δύο είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και ανάπλαση του οργανισμού, ενώ χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα και για τη σύνθεση άλλων λιπαρών οξέων.

Ερωτευμένα ζώα


Ερωτευμένα ζώα (4)
Love is in the air…




Ευκαιρία 3 δισ. ευρώ από το Διαδίκτυο για την Eλληνική οικονομία


Έρευνα της BCG, που διεξήχθη με την υποστήριξη της Google, καταδεικνύει για πρώτη φορά τη δυναμική της online οικονομίας, προτείνοντας ρεαλιστικές δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Μελέτη της The Boston Consulting Group, που διεξήχθη με την υποστήριξη της Google και παρουσιάστηκε σήμερα, αναλύει για πρώτη φορά τη συνεισφορά του Διαδικτύου στο ΑΕΠ.

Φως στην εξέλιξη των ανθρώπων.Απολίθωμα άγνωστου προγόνου μας επιβεβαιώνει ότι η «Λούσι» δεν ζούσε μόνη...


Ο σκελετός της Λούσι που ανακαλύφθηκε το 1974
Ένας από τους πιο διάσημους ανθρωπίδες προγόνους μας, η «Λούσι» δεν ήταν μόνη. Περίπου την ίδια εποχή που εκείνη ζούσε, πριν από 3,4 εκατ. χρόνια, και στην ίδια περιοχή, περιφερόταν κι ένα άλλο είδος που κάποιες φορές μπορούσε να περπατήσει όρθιο στα δύο του πόδια, αν και κάπως αδέξια, ενώ κατά κύριο λόγο ζούσε πάνω στα δέντρα, όπως οι πίθηκοι. Αυτό προκύπτει από την ανακάλυψη του σπάνιου απολιθώματος ενός μη πλήρους δεξιού ποδιού στην Αιθιοπία, το οποίο πιθανότατα παραπέμπει σε ένα ξεχωριστό προϊστορικό παρακλάδι της προ-ανθρώπινης οικογένειας.

Τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν, διαπιστώνει νέα επιστημονική έρευνα


Η κατάχρηση των αντιβιοτικών, πέρα από το ότι ενισχύει την ανάπτυξη και αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών, έχει μία ακόμη πιθανή παρενέργεια. Καθώς αλλάζει τη σύνθεση των βακτηρίων που ζουν στο έντερο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Με άλλα λόγια, τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Κίνδυνος καρκίνου σε ένα ποτήρι αλκοόλ.Ακόμη και η ελάχιστη κατανάλωση αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού κατά 5%


Κίνδυνος καρκίνου σε ένα ποτήρι αλκοόλ


Μόλις ένα ποτηράκι την ημέρα ενισχύει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 5%, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη. Τρία ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά, μάλιστα, φάνηκε να εκτοξεύουν τον κίνδυνο της νόσου στο 50%.

«Η κατανάλωση αλκοόλ φάνηκε να έχει αιτιώδη σχέση με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού» αναφέρει μέσα από δημοσίευσή της στο επιστημονικό έντυπο «Alcohol andAlcoholism» η επιστημονική ομάδα από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ιπποφαές: Τι είναι και γιατί θέλουν όλοι να το καλλιεργήσουν;



Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι μικροκαλλιεργητές κάνουν λόγο για το ιπποφαές και τις ωφέλιμες ιδιότητές του στην υγεία μας. Ο λόγος για έναν φυλλοβόλο θάμνο, τα φύλλα και οι καρποί του οποίου χρησιμοποιούνταν συχνότατα στην αρχαιότητα -σύμφωνα με κείμενα του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη- για να θεραπεύσουν άρρωστα και ταλαιπωρημένα άλογα. Τα άλογα έτρωγαν το φυτό και σύντομα το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Έτσι, λέγεται, προέκυψε και το όνομα ιπποφαές= ίππος + φαές (φάος=λάμψη).

Αποφυλακίζεται ο Εφραίμ



Πάσχα στη Μονή θα κάνει, ύστερα από 3 μήνες προσωρινής κράτησης, ο ηγούμενος Εφραίμ. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δέκτη τη δεύτερη κατά σειρά προσφυγή του και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

Ο ηγούμενος Εφραίμ υποχρεούται να καταβάλει εγγυοδοσία 300.000 ευρώ και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα αλλά και από τη Μονή Βατοπεδίου.

Ο "Super" Mάριο στην Ιταλία τους έπιασε τους φοροφυγάδες



Ο επικεφαλής της υπηρεσίας είσπραξης φόρων θεωρεί ότι τα ικανοποιητικά αυτά στοιχεία οφείλονται στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.


Το 2011 τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου εισέπραξαν 12,7 δισεκατομμύρια από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Σε σχέση με το 2010 σημειώνεται αύξηση της τάξης του 15,5%», όπως εξήγησε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας φορολογικών εσόδων, Ατίλιο Μπέφερα.

Αρχαίο νεκροταφείο στο μετρό Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία Αρχαίο νεκροταφείο στο μετρό Θεσσαλονίκης

Τμήμα αρχαίου ελληνικού νεκροταφείου της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στον σταθμό «Δημοκρατία», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. 

Σε έκταση περίπου 500 τ.μ., βρέθηκαν 72 τάφοι, από τους οποίους ερευνήθηκαν οι 45, οργανωμένοι οι περισσότεροι σε ταφικούς περίβολους.

Φ. Κουβέλης: Εκλογές χωρίς άλλη καθυστέρηση


Εκλογές άμεσα, «χωρίς άλλη καθυστέρηση», ζήτησε από τα Δωδεκάνησα, όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά εάν οι κάλπες στηθούν 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου.

Κατάργηση του τέλους ακινήτων εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ


Την κατάργηση του τέλους ακινήτων εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Την κατάργηση του τέλους ακινήτων και την αντικατάσταση των οριζόντιων περικοπών που προβλέπονται τον Ιούνιο με περικοπές στις δαπάνες του κράτους, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε εισήγησή του στο διαγραμματειακό της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο τέλος για τα ακίνητα ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

Στάση μετρό: “Πύρρος Δήμας” στο Λονδίνο!



Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρων έγινε σταθμός του Μετρό του Λονδίνου ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.


Μεγάλη τιμή για τον Πύρρο Δήμα, το όνομα του οποίου πήρε σταθμός του Μετρό του Λονδίνου, μαζί με αυτά άλλων 361 Ολυμπιονικών από όλο τον κόσμο.

Οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας έχουν μπει στην τελική τους ευθεία.

Κλειστή για 4 μέρες η Εγνατία Οδός

Κλειστό θα είναι από τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, μέχρι την Πέμπτη 5 Απριλίου τμήμα της Εγνατίας Οδού. Λόγω εργασιών συντήρησης θα αποκλειστεί η κυκλοφορία από
τον κλάδο εξόδου της Ν. Καρβάλης του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων έως τον Α/Κ Χρυσούπολης και μόνο σε ότι αφορά την κατεύθυνση από Καβάλα προς Ξάνθη.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΛΘ

Μέχρι το τέλος Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει αποχωρήσει από το "τιμόνι" του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ο Στέλιος Αγγελούδης, προκειμένου να αφοσιωθεί
στα καθήκοντα του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος.

Βενιζέλος: Ζούμε τον παροξυσμό λαϊκισμού της Νέας Δημοκρατίας

Βενιζέλος: Ζούμε τον παροξυσμό λαϊκισμού της Νέας Δημοκρατίας



Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την για «παροξυσμό λαϊκισμού» ιδίως μετά τις 18 Μαρτίου όποτε «άρχισε να νιώθει ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων».  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίσης επίθεση σε όσους μιλούν για «στρατόπεδα μνημονιακών και αντιμνημονιακών» τονίζοντας ότι πρόκληση πλέον είναι η εθνική ενότητα, η κοινωνική συνοχή, αλλά και το πώς θα διαμορφωθούν πολιτικές, ώστε η χώρα να περάσει από την ύφεση στην ανάπτυξη.

Νέο σύστημα για μισθούς και προαγωγές

Νέο σύστημα για μισθούς και προαγωγές  Νέο πλαίσιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από του χρόνου. Θα βαθμολογούνται οι επιδόσεις τους με βάση συγκεκριμένους στόχους. Οσοι πετυχαίνουν τις προβλέψεις θα λαμβάνουν μπόνους που θα φτάνει και τον έναν μισθό τον χρόνο

Ερώτηση της Ευας Καϊλη στη Βουλη,αναφορικα με την Κήρυξη, εφαρμογή και οριοθέτηση ΑΟΖ και εκμετάλλευση φυσικών πόρων


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Σταύρο Δήμα αναφορικά με την κήρυξη, εφαρμογή και οριοθέτηση ΑΟΖ και εκμετάλλευση φυσικών πόρων.
         Η Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό ποιες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την κήρυξη, εφαρμογή και οριοθέτηση ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες,πότε αναμένεται να κυρωθεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς:Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων βουλευτών


H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς ανακοινώνει ότι η ξεκίνησε,από σήμερα, η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών για τις επικείμενες εκλογές.
Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

"Η εξεταστική με δικαιώνει"!



"Αισθάνομαι ότι η εξεταστική δικαιώνει απολύτως τους χειρισμούς που έγιναν", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega.
 

ΝΔ: Οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα με τον ενιαίο φόρο ακινήτων


ΝΔ: Οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα με τον ενιαίο φόρο ακινήτων : Από την 1/1/2013 θα εφαρμοσθεί η πρόταση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, είπε την Πέμπτη ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος

Από την 1/1/2013 θα εφαρμοσθεί η πρόταση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, είπε την Πέμπτη ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα, σε σύγκριση με ότι πληρώνουν για το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τους άλλους φόρους που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

Από σήμερα οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια



Μέσω διαδικτύου θα μπορούν από σήμερα έως και το Σάββατο να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με εγκύκλιο, που εξέδωσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς για χρέη 300.000 ευρώ


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς για χρέη 300.000 ευρώ

Πρόκειται για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς 58 και 60 ετών αντίστοιχα οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία







Σαν Σήμερα...


29 μαρτιου

Γεγονότα

1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
1823: Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνική Συνέλευση, η οποία εκλέγει ως πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορίζει ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και κλείνει τις εργασίες της στις 18 Απριλίου με τη «Διακήρυξη για την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξιν και ανεξαρτησία».