Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή στο Βαγγέλη Βενιζέλο απο βουλευτές και στελεχη που ζητούν συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής

Προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σύντροφε Πρόεδρε,Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας.
Τα μέλη της ΚΠΕ:

Μόνη της θέλει ο Κουβέλης τη ΔΗΜΑΡ

Επιμένει στην επιλογή της πολιτικής «μοναξιάς»  ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας από το βήμα του δευτέρου συνεδρίου του κόμματος ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει μόνη της στις ευρωεκλογές. «Στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων

Φόρο από 2 – 13 ευρώ ανά τ.μ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κτισμάτων, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.Σύμφωνα με αυτό, ο φόρος στα οικόπεδα υπολογίζεται από 3-9.000 ευρώ ανά στρέμμα. O φόρος στα αγροτεμάχιαυπολογίζεται με βασικό συντελεστή 1 ευρώ ανά στρέμμα. Επίσης περιλαμβάνεται συμπληρωματικός φόρος τύπου ΦΑΠ.

Τι γινεται στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ποια στελεχη του Γ. Παπανδρέου ηταν εκει

Με φόντο τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά και την ανάγκη να χαράξει πολιτικό στίγμα, άνοιξε η αυλαία για το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.«Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Ή θα έχει στο επίκεντρό του τα ζητήματα των πολλών, της κοινωνίας και της νέας γενιάς ή θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς» είπε ρητά ο πρόεδρος του

ΠΑΣΟΚ: Απορρίφθηκε η τροπολογία για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που είχε καταθέσει η Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ για ορισμένες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου και του αρμόδιου εισηγητή της Κ. Ο. Γ. Κουτσούκου, ο Υπουργός Εργασίας δεν δέχθηκε καμία από τις διατάξεις που περιλαμβάνει η τροπολογία.

Στάση πληρωμών από τους φορολογούμενους

Αυξάνονται συνεχώς οι πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν 101.425 φυσικά πρόσωπα στη λίστα με τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν φόρους και πρόστιμα ύψους 381 εκατ. ευρώ. Συνολικά, τον ίδιο μήνα τα ληξιπρόθεσμα

Μήνυμα Γκιουλέκα με… πολλούς αποδέκτες

«Δεν εκφράζω καμία πικρία και κανένα παράπονο γιατί έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της Θεσσαλονίκης από την πλευρά της παράταξης μας. Θα συνεχίσω τον αγώνα που δίνω στην κεντρική πολιτική σκηνή στηρίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης, για να βγει η χώρα από το τέλμα».

Σύμφωνο συνεργασίας Γερμανών και Ιταλών με το Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια σημαντική συμφωνία επιτεύχθηκε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο του Κιλκίς. Με αντικείμενο την δημιουργία Ηλεκτρονικού Δημοπρατήριου Αγροτικών Προϊόντων, το Ελληνο-ιταλικό και το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο υπέγραψαν σύμφωνα συνεργασίας με το Επιμελητήριο  Κιλκίς, με κύριο στόχο την προώθηση τοπικών μας προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πάλευε για τον καρκίνο και έφυγε… από αυτόν

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 45 χρόνων και μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο γιατρός του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, Θανάσης Τριαρίδης.Η ξαδέλφη του, δημοσιογράφος Αγγελική Τριαρίδου, τον αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο, μέσα από ένα συγκινητικό κείμενο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.
Διαβάστε το:«Σήμερα ο θάνατος χτύπησε και πάλι την πόρτα της

Τατσόπουλος: ΠΑΣΟΚ-58-ΔΗΜΑΡ οι φυσικοί μας σύμμαχοι

Ως φυσικούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ο Πέτρος Τατσόπουλος ένα μέρος της πρωτοβουλίας των 58, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας γενικότερα τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς εκτιμά ότι η κίνηση των 58 θα έχει συμπληρωματικό ρόλο σε μια μελλοντική κυβέρνηση με κορμό τον

Βενιζέλος προς τρόικα: Όχι σε ομαδικές απολύσεις και πλειστηριασμούς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στα μέλη της τρόικας ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ώστε να σταματήσει να υπάρχει αβεβαιότητα και το κλίμα που δημιουργείται γύρω από το αν η Ελλάδα τα καταφέρνει ή όχι.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ME 37XΡΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 37χρονος, ο οποίος κατέβηκε από το αυτοκίνητο του για να δει τη ζημιά που έγινε μετά από πρόσκρουση σε στηθαίο και παρασύρθηκε από άλλο διερχόμενο όχημα
Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, κοντά στην αερογέφυρα του Ρυσίου, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστός ο συγκεκριμένος οδικός άξονας για τουλάχιστον μία ώρα.

Σκανδαλίδης: Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λήγει στις εθνικές εκλογές

Ημερομηνία λήξης στην κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ βάζει ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σκανδαλίδης προσδιορίζει ως χρόνο λήξης, το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών. Άλλωστε, όπως αναφέρει, από την επόμενη άνοιξη η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου,  συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά. 
Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε ο κ. Τσαυτάρης, μεταξύ άλλων, ήταν η ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων με το συνολικό ποσό του 1,15 δις ευρώ που θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους, η

Κώστας Μαμέλης : Η ευθύνη




Η νόθα πολιτική απεικόνιση του συστήματος εξουσίας στη χώρα οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.
Το θεσμικό πολιτικό προσωπικό παρά το μέγεθος της κρίσης εξακολουθεί να ετεροπροσδιορίζεται και να ασκεί την πολιτική ως μανιέρα, πολλές φορές χαμένο μέσα στην επαγγελματική του διαστροφή να θεωρεί το δικό του βολονταρισμό ως νομοτέλεια.
Φαίνεται να επιλέγει είτε τη μοναδικότητα της αλήθειας (και να τη χαρακτηρίζει μονόδρομο) είτε την αποκλειστικότητα της κατοχής των

Κεγκέρογλου: Βιβλιάριο υγείας σε πρώην και νυν ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Βιβλιάριο υγείας σε πρώην και νυν ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου. Θα αφορά όλους όσοι έκαναν δήλωση αδράνειας, ή διέκοψαν την ασφάλισή τους, αλλά και εκείνους που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κιλκίς και Βέροια

Συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας 62χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σε χωριό του Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε έρευνα της οικίας του προαναφερομένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού 106 γραμμαρίων και

Σφράγισαν την είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι

Σε συμβολικό σφράγισμα της εισόδου προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα και όπως λένε για έγγραφο της ΥΔΕ, σύμφωνα με το οποίο 46 υπάλληλοι οδηγούνται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα μεταφερθούν σε γενικά νοσοκομεία.

Συνάντηση Τσαυτάρη με τον ευρωπαίο επίτροπο Μπορτζ

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, συναντήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των καταναλωτών, Τόνιο Μπορτζ.
Τη συνάντηση, που διήρκησε μια ώρα, απασχόλησαν θέματα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, αρμοδιότητας του κ. Μπορτζ και ειδικότερα οι προτεραιότητες που θα δοθούν επί ελληνικής

Απελευθερώνεται η κίνηση των ΙΧ με υγραέριο

Το «πράσινο φως» για την εισαγωγή της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο και στην Ελλάδα ανάβει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρείται να αρθούν τα εμπόδια για την αύξηση της κυκλοφορίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε παρέχεται ουσιαστικά η δυνατότητα μετατροπής του κινητήρα ενός αυτοκινήτου σε διπλής καύσης, ώστε να μπορεί να κινείται με συμβατικά καύσιμα αλλά και με φυσικό αέριο.

Βενιζέλος προς Τρόικα: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο

Έκτακτη συνάντηση είχε το πρωί της Πέμπτης με τους εκπροσώπους της Τρόικας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να κλείσει άμεσα η συμφωνία ώστε να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα.
Στη συνάντηση από πλευράς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες του ελληνικού λαού και στα

Τους τα πε ο Ανδρουλάκης

«Ξεσπάθωσε» κατά της στάσης που είχε επιλέξει να τηρήσει να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία κατά το πρώτο μνημόνιο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
 Εμείς έχουμε από την αρχή της κρίσης μια συνεπή στάση απέναντι στον ελληνικό λαό… Το τι έκανε η δεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι ψεκασμένοι είναι γνωστό… Έκαναν τούμπες μετά και

Αρχίζει το απόγευμα το 2ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Με απόσταση λίγων ημερών από την ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 58″ για την Κεντροαριστερά, τη σκυτάλη παίρνει σήμερα το 2ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης αναμένεται να τοποθετηθεί αναφορικα με τον προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ τόσο στις επικείμενες εκλογές όσο και για το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών, μετά τις ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ασκούνης: Σήμερα θα γίνουν οι επανασυνδέσεις

«Εμείς χθες πήγαμε στο τοπικό κατάστημα συγκεκριμένες καταστάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα γίνουν οι επανασυνδέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι σε κάθε δήμο η ΔΕΗ ξέρει ποια ονόματα πολιτών δεν έχουν ρεύμα. «Να μας δώσει, λοιπόν, αυτές

Πλαστή ταυτότητα αστυνομικού κατείχε ο αδελφός του Ηλ. Κασιδιάρη

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για την φωτογραφία που εμφανίζει τον Αλέξανδρο Κασιδιάρη, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων και αδερφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής (Ηλία Κασιδιάρη) να χαιρετά ναζιστικά, διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.
Ο ανθυπολοχαγός διέκοψε την εκπαίδευσή του στη Ρεντίνα και αποσπάται για τουλάχιστον έναν μήνα στο Φρουραρχείο Αθηνών, για να δώσει εξηγήσεις.

Βουλή: To «σιγανό ποταμάκι» που βγήκε στο αντάρτικο

Αντάρτικο Συμεών Κεδίκογλου! Στην αντίσταση βγήκε ο χαμηλών τόνων υφυπουργός Παιδείας που αρνήθηκε να πατήσει το πόδι του στη Βουλή για να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.
Ο ίδιος είχε αρχίσει να διαδίδει αριστερά και δεξιά, λίγες ώρες νωρίτερα, ότι διαφωνεί με το θέμα των διοδίων και οτι δεν

Κινείται ο «κουρασμένος»…

Η είδηση είναι πλήρως επιβεβαιωμένη, καθώς έρχεται από πηγή πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Κώστας Καραμανλής το τελευταίο διάστημα έχει φουλ πρόγραμμα, αφού συναντά και συνομιλεί με πλήθος πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. "Οι συνάντησεις του προέδρου δεν γίνονται πάντα στο γραφείο του" ανέφερε στα parapolitika.gr η ίδια πηγή, αφήνοντας

Γ΄ Πρόσκληση του Μέτρου 123Α «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 30787/Β΄/04-12-2013) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που διέπει τον καθορισμό της διαδικασίας υπαγωγής αιτήσεων ενίσχυσης μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων στο Μέτρο 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, και την υπογραφή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, της