Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«H Eλλάδα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες»

Ως κρίσιμες χαρακτήρισε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από το Ηράκλειο.

Επεσήμανε δε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δουν τα πράγματα με ρεαλισμό ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί δυστυχώς να παρέμβει και να πιέσει, «αλλά πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Η Ελλάδα πρέπει να

Μιχάλης Καρχιμάκης: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια αλλαγής ηγεσίας»




Τέλος στην εσωκομματική συζήτηση επιχειρεί να βάλει ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη συνέντευξη που ακολουθεί. Κατά το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, παρ’ ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συνεχίζει το βίο της, δεν σημαίνει ότι σταματά η ένθεν κακείθεν πολεμική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αιχμή του συνομιλητή μας κατά του προέδρου της ΝΔ για την αναφορά του σε πέντε χρόνια ύφεσης, συνεπώς και για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. Παραδέχεται τα λάθη και παραλείψεις του Ευ. Βενιζέλου στο τέλος ακινήτων, ενώ για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου αποφαίνεται ότι

Νέο σύμφωνο διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη


Η ευρωζώνη κινείται προς ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές.

Eρωτηθείσα αν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία ετοιμάζουν μια πιο σκληρή εκδοχή του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας για

«Όχι στην προστασία του ευρώ και της ΕΕ»

Είναι ολοφάνερο πια ότι η κρίση οφείλεται στα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων και ότι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία τους, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά χωρίς να γεννά βαρβαρότητα για τους λαούς και ανισομετρία στο εσωτερικό της», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με τις διαστάσεις που παίρνει πλέον η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ποιοι θα δουν την εφεδρεία με το «καλημέρα» αύριο το πρωί



Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας τίθενται από αύριο το πρωί περίπου 16.000 µόνιµοι υπάλληλοι.
Από αυτούς, περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συµπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013.
Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κύμα εξόδου αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη εργασίας, αλλά και

Πανέμορφες φωτογραφίες με φόντο το φεγγάρι

Για άμεση ενεργοποίηση της ρομαντικής μας πλευράς...!

Σοβαρή απειλή για τους Ελληνες το αλκοόλ

Σοβαρή απειλή για την υγεία των Ελλήνων αποτελεί η κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της "1ης πανελλήνιας έρευνας γνώσης για το αλκοόλ". Η έρευνα παρουσιάστηκε σήμερα από την ΜΚΟ "ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας".
Οχτακόσιες χιλιάδες Έλληνες δηλώνουν ότι πίνουν αλκοόλ καθημερινά, με τους μισούς να αποδίδουν την έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωσή του σε

Χαλκίδα: Έψαχνε ερωτική σύντροφο στο Facebook και έκλεισε ραντεβού με την γυναίκα του!

Χαλκίδα: Έψαχνε ερωτική σύντροφο στο Facebook και έκλεισε ραντεβού με την γυναίκα του!
Ένας 45χρονος άντρας ζούμε με τη σύζυγό του στη Χαλκίδα, όταν θέλησε να
«ταρακουνήσει» λίγο την μονότονη ίσως ζωή του με νέες περιπέτειες αποχρώσεως ροζ…
Για την αναζήτηση νέου ερωτικού συντρόφου, ο άντρας-πατέρας δυο παιδιών-προμηθεύτηκε με ένα λάπτοπ και έφτιαξε προφίλ στο Facebook. Ωστόσο υπολόγιζε  χωρίς τη δαιμόνια γυναικεία διαίσθηση.
Κι αυτό γιατί η σύζυγος υποψιασμένη για την ξαφνική στροφή του συζύγου της στην... τεχνολογία θέλησε να μάθει τι συμβαίνει.

Σκανδαλίδης: Ο Βενιζέλος δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία

Σκανδαλίδης: Ο Βενιζέλος δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία
«Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία» υποστηρίζει ο υπουργός
 Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.


Χαρακτηρίζει την κρίση που περνάει το ΠΑΣΟΚ ως τη χειρότερη στον 37χρονη ιστορία του, ενώ δεν αποκλείει τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης του κόμματος.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Σκανδαλίδης εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή «οι επιλογές μας για πρώτη φορά έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το ιδρυτικό μας πλαίσιο» και προσθέτει: «Ένα είναι σίγουρο. Χωρίς μία νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα, και κυρίως χωρίς νέο κόμμα, δεν υπάρχει προοπτική».

Blog Moving Rocks: Το φαινόμενο που ούτε η NASA δε μπορεί να εξηγήσει



Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα μέρος όπου μικρές και μεγάλες –έως πολύ μεγάλες– πέτρες κινούνται μόνες τους επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια αφήνοντας μια γραμμή πίσω τους, θα υποθέτατε ότι πρόκειται για κάποιον άλλον πλανήτη. Μπορεί το τοπίο στην περιοχή Racetrack Playa της Death Valley να μοιάζει κάπως σεληνιακό, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι βρίσκεται στη Γη και μάλιστα στην Καλιφόρνια.

Το μέρος δεν έχει πάρει το όνομα Death Valley τυχαία. Εδώ τα κινητά δεν λειτουργούν και αν δεν καταναλώνετε τουλάχιστον 4 λίτρα νερό ημερησίως, κινδυνεύετε σοβαρά από αφυδάτωση και εξάντληση.

Θεσσαλονίκη: Δενδροφύτευση στην Αγίας Σοφίας


Είκοσι επτά νέα δένδρα σε κενές δενδροδόχους, φύτεψαν συμβολικά την Τετάρτη που μας πέρασε στονπεζόδρομο Αγίας Σοφίας οι εθελοντές της ΧΑΝΘ  και οι φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου ACT, στο πλαίσιο της δράσης «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.
Η πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης των εθελοντών της ΧΑΝΘ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν επισημάνθηκαν οι κενές δενδροδόχοι κεντρικών δρόμων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το Βήμα της Κυριακής)
Προσωρινή εκεχειρία σήµανε στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας µεταξύ της εθνικοπατριωτικής λαϊκής ∆εξιάς και των φιλελευθέρων. Στον απόηχο της αυστηρής δηµόσιας σύστασης του προέδρου της Ν∆ κ. Αντ. Σαµαρά, έθαψαν – µέχρι νεωτέρας – το «τσεκούρι του πολέµου», αλλά η εκατέρωθεν καχυποψία παραµένει.

Επίθεση ΔΗΣΥ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον τουρισμό



Κατά μέτωπο επιθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή τις εξαγγελίες των δύο κομμάτων στον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα πως αν και συγκυβερνούν, συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από συνήθεις ανακοινώσεις και εξαγγελίες φέρνοντας ως παράδειγμα τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στη συνέλευση του ξενοδοχειακού επιμελητηριου.

Φ. Κουβέλης: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να συμφωνούν για να πετύχουν



"Οι κυβερνήσεις συνεργασίας για να διαμορφώνουν θετικό, προοδευτικό, δημοκρατικό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας, πρέπει να εξασφαλίζουν προγραμματικές συμφωνίες, φερέγγυους όρους για την εφαρμογή των προγραμματικών συμφωνιών, πολιτικές συμπτώσεις και πολιτικές συγκλίσεις".

«Οι Έλληνες ψάχνουν τους οθωμανικούς θησαυρούς»



Εκτενή ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση αφιερώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επικεντρώνοντας όμως το ενδιαφέρον τους στις ανασκαφές για την ανεύρεση θησαυρών, διασύρουν τους χρυσοθήρες και κατ΄ επέκταση τη χώρα.

Η ναυαρχίδα του τουρκικού Τύπου, η Hurriet αναφέρει ότι συνεχίζεται το κυνήγι του θησαυρού, το CNN Turk γράφει οι ελπίδες των Ελλήνων εστιάζονται στον οθωμανικό θησαυρό, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Millyet.

Το πρώτο κύμα εφεδρείας. Εισιτήριο εξόδου από τη Δευτέρα για 16.000 δημοσίους υπαλλήλους


Oριστικά σε λειτουργία το καθεστώς της εφεδρείας

Η πόρτα του ∆ηµοσίου κλείνει οριστικά από το πρωί της Δευτέρας για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους, οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους, µε την υλοποίηση των ρυθµίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Η πόρτα εξόδου θα τους υποδειχθεί επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2012. 

Τα εισιτήρια της εφεδρείας, που έχουν το νομικό χαρακτήρα των διαπιστωτικών πράξεων για κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, αναμένεται να αρχίσουν να δημοσιοποιούνται σταδιακά από τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αντίδραση Δημαρά για την «πόρτα» από Παπαδήμο



Με αφορμή την πρόσκληση του κ. Λουκά Παπαδήμου στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που δεν στηρίζουν την κυβέρνηση, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Όπως ο ΓΑΠ , έτσι και ο ΠΑΠ περιφρονεί την Κοινοβουλευτική τάξη, αδιαφορεί για το Σύνταγμα και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και προκλητικά μας υποδεικνύει ότι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πρέπει να είναι «a la carte». 

Λοβέρδος: Εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ



Οι διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξουν με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος, αλλά υπάρχουν και τα κορυφαία στελέχη, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Κυριακή με δράση» με τον Σπύρο Μάλλη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες και ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να εκλέγει με κάλπες και από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό. 

Βαμπίρ: κυκλοφορούν ανάμεσά μας;



Υπάρχουν μύθοι για άτομα που επέστρεψαν από τον κόσμο των νεκρών και έζησαν ανάμεσα στους ζωντανούς και μύθοι για ανθρώπους που έγιναν βρικόλακες από το δάγκωμα ενός άλλου βρικόλακα. Όλοι αυτοί οι μύθοι πέρασαν σύντομα και στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο «μαγνητίζοντας» ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Παπανδρέου σε Spiegel: "Έκανα λάθη"


Παπανδρέου σε Spiegel: "Έκανα λάθη"

Συνέντευξη στο περιοδικό Spiegel έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Με τάση αυτοκριτικής παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη…

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη

Spiegel: Κύριε Παπανδρέου, πριν από τρεις εβοδμάδες περίπου αναγκαστήκατε να παραιτηθείτε. Είχατε χάσει τη διάθεση να επιβάλετε στους Έλληνες και νέα μέτρα λιτότητας;

Το facebook μας φέρνει πιο κοντά


Facebook
Τα κοινωνικά δίκτυα μείωσαν σε 4,74 από 6 τα συνδετικά βήματα μεταξύ αγνώστων. Σύμφωνα με τη θεωρία που πρωτοδιατύπωσε τη δεκαετία του 1960 ο κοινωνικός ψυχολόγος Στάνλεϊ Μίλγκραμ, ανάμεσα σε οποιουσδήποτε δύο κατοίκους του πλανήτη που ουδέποτε έχουν γνωριστεί και ενδεχομένως να αγνοούν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, δεν μεσολαβούν παρά μόνον έξι άλλοι άνθρωποι.

Δέν το ήξερες..



Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi κυκλοφόρησε το μοντέλο «Pajero» χωρίς να γνωρίζει ότι η λέξη «Pajero» στα ισπανικά σημαίνει «αυνανιστής».


Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.


Το πατρικό όνομα της μητέρας του αστροναύτη Μπαζ Όλντριν, του πιλότου του Apollo 11, που πάτησε δεύτερος το πόδι του στη σελήνη μετά τον Νιλ Άρμστρονγκ, ήταν Moon (Σελήνη).

Τσίπρας: "Καμία από τις δόσεις δεν πήγε σε πληρωμή συντάξεων"


Τσίπρας: "Καμία από τις δόσεις δεν πήγε σε πληρωμή συντάξεων"

«Εκβιασμό» και «αθλιότητα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το επιχείρημα ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις σε συνέντευξή του στη Free Sunday.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι τα φορολογικά έσοδα επαρκούν για να την πληρωμή μισθών και συντάξεων και τονίζει ότι ο λόγος που πρέπει να πάρουμε πάση θυσία την 6η δόση είναι «για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας».

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων


Παρέμβαση Αβραμόπουλου για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μετά την εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Σχολή Ευελπίδων ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. «Δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας» διεμήνυσε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ το ΓΕΣ παρέπεμψε τον αρχηγό των ευελπίδων στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής.

Κύπρος: Στα κατεχόμενα «ροκανίζουν» τις ελληνοκυπριακές περιουσίες



Σε πραγματικό "δούρειο ίππο" των ελληνοκυπριακών επιδιώξεων, όσον αφορά τις πτυχές του περιουσιακού και του εδαφικού, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα η δράση της επιτροπής αποζημιώσεων της Τουρκίας στα κατεχόμενα, η οποία καταφέρνει, ολοένα και σε μαζικότερο βαθμό, να βάζει χέρι στις κατεχόμενες ελληνοκυπριακές περιουσίες, δρομολογώντας αυτές προς νομική πλέον τουρκοποίησή τους και αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα ελληνοκυπριακά επιχειρήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κ. Σκανδαλίδης: «Χρειάζεται ένα νέο κόμμα»



«Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα και χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». 

«Το νέο κόμμα θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς που βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία. Και τότε πολύ λίγο θα ενδιαφέρει αν θα συρρικνωθεί ή θα διασπαστεί. Το ζήτημα είναι να κάνουμε τώρα την υπέρβαση». 

Γ. Αμοιρίδης: Η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει με αλλαγμένους και μεταλλαγμένους



Κριτική στον στο κόμμα του και τον Θεόδωρο Πάγκαλο άσκησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης. Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τα πρόσωπα τα οποία προτείνονται για την αλλαγή, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε πως η αλλαγή δεν γίνεται με αλλαγμένους κ μεταλλαγμένους, «πως είναι δυνατών άτομα τα οποία υποστήριζαν όλα αυτά τα οποία μας πήγαν πίσω να φέρεται ότι αλλάζουν κ να υποστηρίζουν νέες απόψεις» είπε χαρακτηριστικά. 

Γ. Ψαριανός: «Λαμόγια» όσοι ζητούν την έξοδο από το ευρώ



Μια αιρετική συνέντευξη δίνει στο Έθνος της Κυριακής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος τάσσεται υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων, λέει όχι στους «συνδικαλισταράδες της συμφοράς» και θεωρεί «λαμόγια» όσους επιζητούν την επιστροφή στη δραχμή .

«Υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων τάχθηκαν όσοι έφεραν τη χώρα στον γκρεμό. Ήταν επιβεβλημένο και αναγκαστικό εδώ που φτάσαμε, εδώ που μας έφεραν – και που κι εμείς δεν είμαστε άμοιρη ευθύνης» δηλώνει ο κος Ψαριανός.

«Θα καταδικάσουμε τους ελληνοκύπριους στην ανέχεια»



«Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ αναφερόμενος στους Κύπριους ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο αναφέρθηκε στη Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως «το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε, είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό».

Πριν από 42.000 χρόνια, ο άνθρωπος πήγε πρώτη φορά για ψάρεμα


Οι ψαράδες στον Ειρηνικό βγήκαν νωρίς στα ανοιχτά

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα ερευνητών από την Αυστραλία οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος είχε εντρυφήσει στην τέχνη του ψαρέματος πολύ παλαιότερα από όσο πιστεύαμε. Η χρονολόγηση των ευρημάτων δείχνει ότι ο άνθρωπος ψάρευε και μάλιστα σε μεγάλα βάθη πριν από 42 χιλιάδες έτη ενώ εντοπίστηκε και ένα αγκίστρι ηλικίας 23 χιλιάδων ετών.

Προϊστορικό ψάρεμα


Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η διατροφή του ανθρώπου από την θάλασσα ξεκίνησε πριν από περίπου 150 χιλιάδες έτη αλλά αφορούσε μόνο την συλλογή και κατανάλωση οστρακόδερμων που βρίσκονταν σε ρηχά νερά.

Σαν Σήμερα...


26 Νοεμβριου

Γεγονότα

1826: Ο άγγλος φαρμακοποιός Τζον Γουόκερ εφευρίσκει τα σπίρτα.
1895: Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του.

Πρόγραμμα της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. Ελληνογερμανικής Φιλίας στο Βερολίνο

Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν. Κιλκίς κ. Φραγγίδης Γεώργιος μετέχει ως μέλος της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. της Ελληνογερμανικής Φιλίας, η οποία αναχωρεί τη Δευτέρα 28-11-2011 για το Βερολίνο της Γερμανίας. Εκεί θα τους υποδεχθεί την πρώτη μέρα η Πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Φιλίας κ. Annette Groth και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Δημήτριος Ράλλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. Ελληνογερμανικής Φιλίας θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων κ.Gunther Krichbaum, με εκπροσώπους της Μ.Κ.Ο. για το Άσυλο καθώς και με δημοσιογράφους.

Η κρίση έφτασε στην Κίνα

Χιλιάδες εργάτες εργοστασίων απεργούν στην Κίνα εδώ και μια εβδομάδα, αντιδρώντας στις μειώσεις των μισθών τους. Οι εργοδότες προχώρησαν σε περικοπές επειδή μειώθηκαν οι εξαγωγές λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα γίνει η πλατεία Αριστοτέλους



Σε χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετά από το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται να αξιοποιηθεί ολόκληρη η οδός και η πλατεία

Ήττα- σοκ για την Μπαρτσελόνα

Ήττα- σοκ για την Μπαρτσελόνα (vid)Την πρώτη της ήττα, ύστερα από 13 αγώνες πρωταθλήματος
γνώρισε η Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε στο «Αλφόνσο Πέρεθ» από τη Χετάφε με σκορ 1-0.

 Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Βαλέρα στο 67ο λεπτό, με τους Καταλανούς να έχουν τις ευκαιρίες, αλλά να τους λείπει η ευστοχία.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και το 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δηλώσεις που έκανε, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη
ότι υπάρχει για τη χώρα «θανάσιμος κίνδυνος σε μια Ευρώπη που παραπαίει», συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να βγούμε από την κρίση.