Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: 204 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο - Ο "χάρτης" της διασποράς με τα "πρωτεία" της Αττικής

Ο "χάρτης" της διασποράς του Κορονοϊού - fonien.gr
Τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σήμερα καταγράφονται 204 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην υφαλοκρηπίδα.Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διάψευση Μητσοτάκη από την Καθημερινή για το Oruc Reis

Κορωνίδα της αμφισβήτησης και των ερωτηματικών που προκαλούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του για τη δράση του Oruc Reis.

Ο Ζόραν Ζάεφ έλαβε την εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι ανέθεσε σήμερα το μεσημέρι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) Ζόραν Ζάεφ, το κόμμα του οποίου ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα στις 15 Ιουλίου.

Στον «αέρα» η παγκόσμια υγεία - Αμείωτα κρούσματα και θάνατοι από τον νέο κορονοϊό

Περισσότερο από πιθανά φαντάζουν πλέον τα άσχημα σενάρια για τις επιπτώσεις από την πανδημία σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων αυξάνεται καθημερινά, με ΗΠΑ, Βραζιλία και Μεξικό σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις.

Μέρκελ – Ερντογάν: Τι συζήτησαν – Οι πρώτες πληροφορίες

Η Ανγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ,όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δεύτερη νεκρή από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Στους 221 έφτασαν οι νεκροί από τον Covid-19 στη χώρα μας. Δύο ηλικιωμένες που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι κατέληξαν σήμερα.Δύο ηλικιωμένες γυναίκες που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο

Έκτακτη επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σε μια διπλωματική προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Αρνητικά τα τεστ για κορονοϊό σε ξενοδοχείο στη Σίνδο

Αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από διαμένοντες και εργαζόμενους ξενοδοχείου στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, που φιλοξενούσε πρόσφυγες και μετανάστες, με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης να διαψεύδει ότι η δομή τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα.

Εικόνες και βίντεο από την κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13/8 στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη Navtex η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.

Ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το «Oruc Reis»

Ξαναμπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το «Oruc Reis», μετά την αναστροφή που είχε κάνει νωρίς το πρωί της Πέμπτης.Το «Oruc Reis», που κινείται δυτικά, συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μακρόν σε Τουρκία: Ενισχύουμε τη στρατιωτική παρουσία μας στη Μεσόγειο

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην κυπριακή ΑΟΖ το «Oruc Reis», βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό «Oruc Reis», που σύμφωνα με πληροφορίες κινείται με βορειοανατολική πορεία αλλά παραμένει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εντός της παράνομης τουρκικής Navtex.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ή όχι παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας;

Πώς σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το διάγγελμα του πρωθυπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».

Συμμαχική ναυτική παρουσία κοντά στο Καστελόριζο - Μετά την σύγκρουση τουρκικής φρεγάτας με ελληνική

Η συμμαχική παρουσία έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το ναυτικό ατύχημα που προκλήθηκε στην περιοχή κατά την πρόσκρουση τουρκικού πλοίου με την φρεγάτα «Λήμνος». 

Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη 85 από τα 262 κρούσματα - 8 στη Χαλκιδική

Στα 262 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.