Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επιτροπή Οικονομικών: Ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο

Αν και με αρκετές αλλαγές νομοτεχνικού χαρακτήρα, υπερψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο για τις επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι ρυθμίσεις για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Airbus (πωλούνται αντί 31 εκ. ευρώ, με αξία αγοράς 472 εκ. ευρώ). Επίσης υπήρξε η δέσμευση για ευνοϊκή αντιμετώπιση των τριών τροπολογιών που κατέθεσε η Λούκα

ΚΚΕ: «Όχι» στο «ξήλωμα» των εργασιακών κατακτήσεων


Κάλεσμα στην εργατική τάξη να εμποδίσει το «ξήλωμα» των κατακτήσεών της και «να βάλει τέρμα στην εκμετάλλευσή της» απηύθυνε το Κομμουνιστικό Κόμμα εν όψει της παναττικής απεργίας της Τρίτης.
«Η επιτυχία της παναττικής απεργίας πρέπει να σηματοδοτήσει την πιο αποφασιστική αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην ανελέητη και διαρκή επίθεση που δέχεται στους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα εξοντωτικά χαράτσια από την κυβέρνηση των καπιταλιστών και της Ε.Ε.», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Να ενωθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς»



Πρόσκληση στις δυνάμεις της Αριστεράς να συγκροτήσουν ένα μέτωπο «με στόχο την κατάργηση του Μνημονίου και την αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και των ανάλγητων μέτρων, μέτωπο το οποίο θα μπορούσε να είναι πλειοψηφικό», απηύθυνε εκ νέου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

Την Τετάρτη Πολιτικό Συμβούλιο για το χρονοδιάγραμμα της διαδοχής



Για τις 3.30 το μεσημέρι της Τετάρτης ορίστηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που θα εξειδικεύσει τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου για εκλογή νέας ηγεσίας τον Μάρτιο, μετά την υλοποίηση του PSI και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου; Μαθηματική εξίσωση αποκαλύπτει τον αρνητικό χαρακτήρα της 16ης Ιανουαρίου 2012


Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου;

Πιο «μπλε» από κάθε άλλη Δευτέρα, εκτιμάται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια.

Ως γνωστόν, στην αρχή της εβδομάδας και μετά από ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, όλοι μας – λίγο πολύ - αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο να προσαρμοστούμε και πάλι στις υψηλές απαιτήσεις της ιλιγγιώδους καθημερινότητας.

Πως ο πόλεμος "σημάδεψε" τα πρόσωπα των στρατιωτών! Συγκλονιστικές φωτογραφίες


Πως ο πόλεμος "σημάδεψε" τα πρόσωπα των στρατιωτών! Συγκλονιστικές φωτογραφίες
Συγκλονιστικές φωτογραφίες, που δείχνουν πώς ο πόλεμος του Αφγανιστάν "σημάδεψε" τα πρόσωπα των στρατιωτών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Sun.
H 30χρονη φωτογράφος Lalage Snow, απαθανάτισε τα πορτρέτα στρατιωτών του 1ου Τάγματος του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, σε 3 διαφορετικές φάσεις.

Ο κόσμος και το τέλος του: Μια ιστορία σε συνέχειες


Ο κόσμος και το τέλος του
Στη γελοιογραφία που έκανε πριν λίγους μήνες τον γύρο του internet, ο δημιουργός του ημερολογίου των Μάγιας εξηγεί πως ο χώρος του έφτανε μόνο μέχρι το 2012, και ο φίλος του απαντά ότι αυτό θα φτάσει η στιγμή που αυτό θα φρικάρει κόσμο. Η στιγμή, λοιπόν, έφτασε. Μόνο που ο κόσμος έχει φρικάρει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν.

Ανακαλύφθηκε η έκτη αίσθηση της γεύσης


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν την έκτη αίσθηση της γεύσης η οποία σχετίζεται με την αναγνώριση του λίπους από τη γλώσσα

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν την έκτη αίσθηση της γεύσης η οποία σχετίζεται με την αναγνώριση του λίπους από τη γλώσσα. 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα συμβάλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. 

Μέχρι τώρα πίστευαν ότι ο άνθρωπος μπορούσε να ανιχνεύσει με τη γλώσσα του το γλυκό, το ξινό, το αλμυρό και το πικρό και προσφάτως ανακαλύφθηκε το πικάντικο. Αυτή η γκάμα διευρύνεται περαιτέρω πλέον με μια ακόμα γεύση, που αφορά τα λίπη. 

Κυνηγοί νέων πλανητών ζητούν τη βοήθεια του κοινού


Με λίγη τύχη, οι εθελοντές θα μπορούσαν να εντοπίσουν κι άλλα ξαδέλφια της Γης (Kαλλιτεχνική απεικόνιση: NASA)

Διεθνής ερευνητική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό εξωπλανητών ζητά τη βοήθεια των χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι καλούνται να αναλύσουν τον ωκεανό δεδομένων που μεταδίδει το εξειδικευμένο τηλεσκόπιο Kepler.

Αρκετοί πλανήτες έχουν ήδη ανακαλυφθεί από εθελοντές του δικτυακού τόπου Planethunters (Κυνηγοί Πλανητών), o oποίος δημιουργήθηκε πέρυσι από διεθνή ομάδα με τη συμμετοχή των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Γέιλ.

Φαίνεται πως ο Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος, λέει ο Λοβέρδος



"Δεν προέκυψε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος, αλλά το αντίθετο" υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Επέμεινε επίσης στην στάση του να μην μιλά για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τις φιλοδοξίες του, την ώρα, που, όπως ανέφερε, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα. 

Μιχελάκης: "Επικρατεί πολικό ψύχος θέλουν να κόψουν το ρεύμα!"


Μιχελάκης: "Επικρατεί πολικό ψύχος θέλουν να κόψουν το ρεύμα!"

Σκληρή κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, για τις διακοπές ρεύματος που φέρεται να ετοιμάζει η ΔΕΗ.

«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Με απαιτήσεις έρχεται η τρόικα



Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών καθώς από τις εξελίξεις των αμέσως επόμενων ημερών και εβδομάδων θα κριθεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να έχει καταλήξει τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) αλλά και να έχει σημειώσει πρόοδο στις συζητήσεις με την τρόικα για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης τριετίας, τα οποία αποτελούν βασικό προαπαιτούμενο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. 

Κατερίνα Στικούδη: Δεν θέλει να γίνει Χαρούλα Αλεξίου

Η Κατερίνα Στικούδη δήλωσε σήμερα στο πρωινάδικο του MEGA πως δεν σκοπεύει να «φάει» τη δουλειά της Χαρούλας Αλεξίου.

«Δεν καλούμαι να αποδείξω ότι είμαι η Αλεξίου» είπε το κορίτσι και απάντησε και σε όσους κακοπροαίρετους δεν την αποθεώνουν: «Δεν με ενοχλούν τα σχόλια. Ίσα - ίσα, είναι και μια παρότρυνση να βελτιωθείς».

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου από σήμερα στα νοσοκομεία

Δείτε αναλυτικά που μπορείτε να εξεταστείτε σε όλη την Ελλάδα


Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, διενεργούνται από σήμερα και έως τις 31 Ιανουαρίου στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική.

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι.

Το Ν. Πέλλας επισκέφθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης

Την Έδεσσα επισκέφθηκε σήμερα (15/1) το απόγευμα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σε περιοχές της Κ. Μακεδονίας.
Τον ισχυρό άνδρα της γαλάζιας παράταξης υποδέχθηκαν ο βουλευτής Πέλλας Γ. Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην οποία συμμετείχαν εκτός

Σαν Σήμερα...


16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1492: Η πρώτη γραμματική της ισπανικής γλώσσας παρουσιάζεται από τη βασίλισσα Ισαβέλα.
1605: Το πρώτο βιβλίο του Δον Κιχώτη κυκλοφορεί στη Μαδρίτη.
1920: Αρχίζει η Ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.

Παπαδήμος: Η επιστροφή στην δραχμή δεν είναι λύση


Παπαδήμος: Η επιστροφή στην δραχμή δεν είναι λύση
Την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Στην πρώτη του και μοναδική συνέντευξη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και η επίστροφή στην δραχμή δεν αποτελεί τρόπο επίλυσης της κρίσης στην χώρα.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΗΝ 12η ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Συντρόφισσες και σύντροφοι σε αυτό το διήμερο αποδείξαμε πραγματικά μέσα από χρήσιμες και ουσιαστικές τοποθετήσεις παρά και τις εντάσεις που μπορεί να διαπιστώσαμε κάποιες στιγμές, ότι το κόμμα μας μπορεί να υπάρχει, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει κόντρα σε όλους όσους πιστεύουν ότι μέσα από αυτή την κρίση την πρωτόγνωρη που αναλάβαμε για να σώσουμε τη χώρα, νόμιζαν ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια θα υπάρξει και η δική μας κατάρρευση.

Κίσινγκερ: Έρχεται πόλεμος και παγκόσμια κυβέρνηση

Κίσινγκερ: Έρχεται πόλεμος και παγκόσμια κυβέρνηση
 
Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το
 τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών.

Ο καλύτερος (και ευκολότερος) τρόπος για υγιή καρδιά


Μια πρόσφατη μελέτη από τον Καναδά, δίνει το έναυσμα. Η μελέτη ακολούθησε πάνω από 24.000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, από 52 χώρες. Μελέτησε τις καθημερινές τους συνήθειες και έρχεται να μας δώσει την απάντηση
Η έρευνα έρχεται από το «McMaster University» του Καναδά. Διαπίστωσε ότι μόνο 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 30%. Η καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας, αλλά το γεγονός ότι με λίγη σωματική

Τι συζήτησαν Σαμαράς - Βεστερβέλε;



Η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία, επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο αν. τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πλαφόν 1.500€ σε δώρα - άδεια


Η συνταγή των δανειστών για τις περικοπές στα δώρα και το επίδομα αδείας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο προβλέπει "ψαλίδι" 20% έως 30% στις κλαδικές συμβάσεις και πάγωμα των ωριμάνσεων
Επιβολή «πλαφόν» 1.500 ευρώ για την καταβολή ολόκληρου του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών στα σημερινά επίπεδα, προβλέπει το βασικό σχέδιο που θα τεθεί επί τάπητος. Μία τέτοια ρύθμιση εκτιμάται πως θα μπορούσε να ικανοποιήσει την τρόικα, χωρίς να επηρεάσει το εισόδημα των χαμηλόμισθων.