Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα επίσκεψης Στυλιανίδη την Κυριακή στο Κιλκίς


13:30 Επίσκεψη στον δήμο Παιονίας στο Δημαρχείο Πολύκαστρου και συνάντηση με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του δήμου Παιονίας.
17:30 Επίσκεψη στην αντιπεριφέρεια Κιλκίς και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους Κιλκίς.
18:00 Επίσκεψη στον δήμο Κιλκίς στο Δημαρχείο Κιλκίς και συνάντηση με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του δήμου Κιλκίς.
18:30 Συνάντηση με ΝΟΔΕ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς
19:00 Ομιλία στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς στο «Κτήμα των Ευχών».

Κακλαμάνης σε ρόλο «κλειδί»

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Βεβαιότατα! Στα μετόπισθεν υπάρχει η πέμπτη φάλαγγα».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, που μιλά για πολιτικούς λωποδύτες. «Μερικοί το καταλαβαίνουν και διαπράττουν εσχάτη προδοσία, άλλοι δεν το καταλαβαίνουν», πρόσθεσε, δίνοντας ιδιαίτερα δραματικό τόνο σε όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα. Ειδικά για την

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουτσούκος;

Αναφορικά με το θέμα της λίστας, ο κ. Κουτσούκος, μιλώντας στο Μεγκα, δήλωσε πως ο Ευ. Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήρε το απόρρητο, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσον αφορα τις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο Γ. Κουτσουκος απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σταθάκη περί ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ειπε:

Tο ΠΑΣΟΚ Α’ & Β΄ Θεσσαλονίκης : Εκδήλωση με Μανιάτη



Σας καλούμε στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ Α’ & Β΄ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, με ομιλητή τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2012 στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του ΕΦΕΤ


anakoinothike-to-neo-ds-toy-efetΜε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ορίζεται ο πρόεδρος, o αντιπρόεδρος και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).


Το νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζοντα είναι:

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ...

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεσης της υπεξαίρεσης, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε «στέλνει» τον τέως δήμαρχο να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αυτήν την φορά για την «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, παραπέμπονται με το ίδιο

Οι αιρετοί ενημερώνονται για τους δημοτικούς προϋπολογισμούς

Ημερίδα για την ενημέρωση αιρετών και στελεχών των Δήμων σχετικά με την κατάρτιση, παρακολούθηση
και υλοποίηση των Δημοτικών Προϋπολογισμών διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ώρα 1 μ.μ. στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Κ.Μ., έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, οι Διευθυντές των Οικονομικών Υπηρεσιών και οι υπεύθυνοι των

ΟΛΘ: Ανταγωνιστικότερα λιμάνια στη Μεσόγειο μέσω FUTUREMED

Το έργο FUTUREMED, που ενώνει υπό τη σκέπη του έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η
Ελλάδα, φιλοδοξεί να "δώσει" στη Μεσόγειο ισχυρότερα λιμάνια, επιστρατεύοντας τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες για τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των συνδυασμένων μεταφορών και την αναβάθμιση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης. Στο έργο μετέχουν, από ελληνικής πλευράς, το Ινστιτούτο

Πώς θα βρείτε δουλειά στο εξωτερικό


Η ανεργία που "σκαρφάλωσε" στο 26% το Σεπτέμβρη του 2012, αλλά και οι χαμηλοί μισθοί όσων εξακολουθούν να εργάζονται στη χώρα μας, φέρνει πολλούς Έλληνες πιο κοντά στην αναζήτηση ευκαιριών για δουλειά στο εξωτερικό. Οι νέοι εργαζόμενοι όπως και οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μετακινούνται ευκολότερα, ωστόσο η εύρεση εργασίας σε άλλες χώρες δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. 

Ποια χώρα στον κόσμο, έχει τους λιγότερο υγιείς κατοίκους; Θα εκπλαγείτε


Πριν σας αποκαλύψουμε τη χώρα να σας διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε στην υγεία των κατοίκων και όχι στο σύστημα υγείας της χώρας. Δηλαδή θα διαβάσετε σε ποια χώρα οι κάτοικοι πάσχουν από τις περισσότερες ασθένειες, νοσούν συχνότερα, πεθαίνουν νωρίτερα και γενικά είναι λιγότερο υγιείς σε σχέση με τις άλλες χώρες. Η χώρα αυτή είναι η...


Η -ένδοξη- ιστορία του χαρτιού τουαλέτας


Η -ένδοξη- ιστορία του χαρτιού τουαλέτας (1)
«Τεράστια και απλησίαστη ανακάλυψη!», διάβαζε με πηχυαίους τίτλους ο αναγνώστης στο περιοδικό Scientific American.
Ήταν η δεκαετία του 1850, μια εποχή όπου οι εφευρέσεις έπεφταν βροχή και άλλαζαν δραστικά τον κόσμο: η μοντέρνα ραπτομηχανή και το οπλοπολυβόλο έβλεπαν, ανάμεσα σε άλλα, το φως της ημέρας.

Μπριζόλα… πρόκληση 4,2 κιλών


Μπριζόλα... πρόκληση 4,2 κιλών (1)
Μια μπριζόλα γιγαντιαίων διαστάσεων προσφέρει το εστιατόριο «The Duck Inn» στην περιοχή Redditch του Worcestershire σε όποιον δεχτεί την πρόκληση να την καταναλώσει μέσα σε διάστημα μίας ώρας.
Ο νικητής εκτός από… χορτάτος θα φύγει και με τα 135 ευρώ που κοστίζει το πιάτο στην τσέπη του, καθώς όποιος καταφέρει να φάει όλο το περιεχόμενο του πιάτου, δεν πληρώνει τίποτα!

Απλό τεστ «συλλαμβάνει» τρεις γυναικείους καρκίνους


Απλό τεστ «συλλαμβάνει» τρεις γυναικείους καρκίνους
Ενα και μόνο τεστ προσφέρει ανίχνευση τριών διαφορετικών γυναικείων καρκίνων, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Η εξέταση βασίζεται στη φιλοσοφία του κλασικού τεστ Παπ το οποίο διεξάγεται για τη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και μπορεί επιπλέον να διαγνώσει τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

«Ευλύγιστο» κινητό τηλέφωνο Η Samsung παρουσίασε μια εύκαμπτη και άθραυστη συσκευή


«Ευλύγιστο» κινητό τηλέφωνο
Τα φώτα της δημοσιότητας στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES που γίνεται στο Λας Βέγκας έπεσαν χθες στη Samsung η οποία παρουσίασε ένα κινητό τηλέφωνο επαναστατικού σχεδιασμού. 

Τουρκία: Σε κατάσταση συναγερμού οι διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη


Τουρκία:  Σε κατάσταση συναγερμού οι διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη
Η κυβέρνηση της Τουρκίας έθεσε όλες τις διπλωματικές της αποστολές στην Ευρώπη σε κατάσταση συναγερμού, ζητώντας από τις αρχές της Γαλλίας να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των τουρκικών συμφερόντων εκεί, έπειτα από την δολοφονία τριών γυναικών που ανήκαν στην κουρδική μειονότητα.

«Ζητήσαμε από τις γαλλικές αρχές να αυξήσουν το επίπεδο ασφαλείας για τα συμφέροντά μας και τις αντιπροσωπείες μας στη Γαλλία για να προληφθεί οιουδήποτε είδους συμβάν», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος σε δηλώσεις του.

Οργή από τη δολοφονία τριών Κούρδων γυναικών στο Παρίσι


Οργή από τη δολοφονία τριών Κούρδων γυναικών στο Παρίσι
Αναβρασμό έχει προκαλέσει στις τάξεις των Κούρδων η εκτέλεση, όπως τη χαρακτηρίζουν, τριών γυναικών -μεταξύ των οποίων μία εκ των ιδρυτών του ΡΚΚ- στο Κουρδικό Ινστιτούτο στο Παρίσι. 

«Η σκηνή παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά η έρευνα θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου» διευκρινίζουν αστυνομικές πηγές, καθώς οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν σκοτωμένες με μία σφαίρα στο κεφάλι. Θύματα είναι η 32χρονη Φιντάν Ντογάν, υπεύθυνη του Κουρδικού Κέντρου Ενημέρωσης, η Λεϊλά Σοϊλεμέζ, νεαρή ακτιβίστρια και η Σακίν Κανσίζ, ιδρυτικό στέλεχος του ΡΚΚ. 

Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση στον ηγέτη των νεοναζιστών


Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση στον ηγέτη των νεοναζιστών


Δικαστήριο της Αυστρίας καταδίκασε ηγετικό στέλεχος των νεοναζί στη χώρα σε εννιά χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην δημιουργία ενός ιστοτόπου της ακροδεξιάς που εξυμνούσε το ναζισμό.

Ο Γκότφριντ Κίσελ, 54 ετών, διέψευσε ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και είπε στο δικαστήριο ότι γύρισε σελίδα, έχοντας εκτίσει προηγούμενη ποινή φυλάκισης για νεοναζιστική δραστηριότητα.

Νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ με άρωμα Ελλάδας


Άρωμα από Ελλάδα στο νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που παρουσιάστηκε επίσημα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Στο νέο χαρτονόμισμα συγκεκριμένα φέρει υδατογράφημα και ολόγραμμα με μια προσωπογραφία της Ευρώπης όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

Έμεινε από καύσιμα το πρωθυπουργικο αεροσκάφος,λογω ανεξοφλητου χρεους...


Η κρίση καθήλωσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Βερολίνο. Το ανεξόφλητο χρέος και η περιπέτεια του Έλληνα πρωθυπουργού
Ένα χρέος 5.000 ευρώ λίγο έλειψε να κρατήσει καθηλωμένο στη Γερμανία το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική αποστολή την περασμένη Τρίτη, με στόχο τις διαδοχικές συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού γιαπροσέλκυση επενδύσεων και αναπτυξιακά προγράμματα.

Σεμινάριο με θέμα "Παραγωγή Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών" στη Θεσσαλονίκη


Μετά από την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών (πραγματοποίηση τριών κύκλων) και το συνεχιζόμενο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, σας ενημερώνουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 θα ξεκινήσει νέος κύκλος. 

Το 2013 χρονιά της Ελλάδας στον τουρισμό


Το 2013 χρονιά της Ελλάδας στον τουρισμό
Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης (Ferienmesse Wien). Για «χρονιά της Ελλάδας» κάνουν λόγο εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σημαντική αύξηση των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα καταγράφουν Touroperator και ταξιδιωτικά γραφεία στην Αυστρία.

ΔΗΜΑΡ: Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις


ΔΗΜΑΡ: Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις
Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ καλεί «όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έκλεψαν το πετρέλαιο από Δημοτικό Σχολείο


Έκλεψαν το πετρέλαιο από Δημοτικό Σχολείο
Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε το Δημοτικό Σχολείο Αετού (Ακτίου-Βόνιτσας) οι οποίοι έκλεψαν όλο το πετρέλαιο θέρμανσης από το κτήριο. Υπολογίζεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν περίπου 200 λίτρα πετρελαίου.

Οι δράστες, διέρρηξαν τη κεντρική πόρτα του σχολείου και «ρούφηξαν» το πετρέλαιο από το λεβητοστάσιο. Αποτέλεσμα της κλοπής είναι οι μαθητές να αναγκάζονται από χθες να κάνουν μάθημα με παλτό και γάντια μέχρις ότου βρεθεί λύση.

Ο τύπος της Παρασκευής 11/1/2013


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψυχρός εκτελεστής
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανάλγητος, αλαζών και για ακόμα μια φορά ισοπεδωτικός σε ό,τι αφορά κοινωνικές παροχές εμφανίστηκε και πάλι χθες από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, απέρριψε κάθε πρόταση που θα ευνοούσε ευπαθείς ομάδες, όπως πολύτεκνες οικογένειες και χαμηλόμισθους".

ΠΑΣΟΚ: Oργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης


Για «οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την επίθεση με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, την οποία και καταδικάζει κατηγορηματικά.
«Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Αλ. Τσίπρας: Δημιουργούν συνθήκες τεχνητής πόλωσης


Για σπουδή ορισμένων να αξιοποιήσουν πολιτικά την πρώτη δημοσκόπηση που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, με μειωμένο το ποσοστό του, πίσω από τη ΝΔ  , έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία και όχι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα στο Βερολίνο


Συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα στο Βερολίνο
Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας. Είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης.

Η ανεργία εμπόδιο στα σχέδια Σαμαρά


Η ανεργία εμπόδιο στα σχέδια Σαμαρά
Στην Κύπρο για το ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς με το μυαλό στο εσωτερικό μέτωπο και στην ανεργία που καλπάζει και απειλεί τον κοινωνικό ιστό. Πρώτα δειλά χαμόγελα στο Μαξίμου για το πρώτο δημοσκοπικό προβάδισμα.

Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Λεμεσό δίνει την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να έχει μία ακόμη επαφή με την Άνγκελα Μέρκελ η οποία πάντως έχει πλούσιο πρόγραμμα αφού αναμένεται ότι θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής για το πρόγραμμα που υπέγραψε η Κύπρος –πρόγραμμα το οποίο όπως όλα δείχνουν θα περάσει δια πυρός και σιδήρου πριν εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Σκανδαλίδης: Ηθικολόγος εισαγγελέας ο Τσίπρας


Σκανδαλίδης: Ηθικολόγος εισαγγελέας ο Τσίπρας
Ηθικολόγο εισαγγελέα αποκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ηθικολόγος εισαγγελέας. Η πολιτική ευθύνη καταλογίζεται από τη λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

Public Issue: Πρωτιά με μισή μονάδα στη ΝΔ


Public Issue: Πρωτιά με μισή μονάδα στη ΝΔ
Με μισή μονάδα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ είναι μπροστά με ποσοστό 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,5%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%. Στην τέταρτη θέση με 8% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 7% και το ΚΚΕ 5,5%, ενώ τα λοιπά κόμματα 4%.

Καταδικάζει τις επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ


Καταδικάζει τις επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ
Καταδικαστέες πράξεις χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τις σημερινές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου:

«Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων
Πέντε γνωστοί δημοσιογράφοι οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής έπεσαν θύματα εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι, με ζημιές να προκαλούνται στην είσοδο των πολυκατοικιών. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, ένδειξη που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο.

Λιγότερoι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ...


Σε δραστικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγεί η μείωση των τμημάτων τους. Το μέτρο συνοδεύεται από τα νέα δεδομένα που ισχύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και από την επαναφορά της βάσης του «10».
Μείωση των θέσεων εισακτέων φέρνει το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις ?περίπου- 130 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» έχει μπει στην τελική ευθεία, αλλά

ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Σε πανελλαδική 24ωρη αποχή προχωρούν σήμερα οι δικηγόροι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή. Η συντονιστική επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται την Παρασκευή, «τείνει να οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό συλλήβδην τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, αδιαφορώντας για την σημαντικότατη συμβολή του

Δυνατότητα διάγνωσης κι άλλων μορφών καρκίνου δίνει το τεστ ΠΑΠ

Τη δυνατότητα διάγνωσης και δύο άλλων μορφών καρκίνου πέραν του τραχήλου της μήτρας θα προσφέρει στο μέλλον το γνωστό τεστ ΠΑΠ, όπως φανερώνει μελέτη γιατρών-ερευνητών αμερικανικού πανεπιστημίο

στην οποία συμμετέχει και ο έλληνας, Νίκος Παπαδόπουλος.

"Λουκέτο" μπήκε σε 58 δημόσια ΚΤΕΟ

«Λουκέτο» στα 58 δημόσια ΚΤΕΟ έβαλε από τις 4 Ιανουαρίου το υπουργείο Μεταφορών, απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου
Όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Σταύρος Καλογιάννης, η απόφαση αυτή «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» και βασίζεται στο γεγονός ότι «βάσει νόμου τα δημόσια ΚΤΕΟ έπρεπε ως τις 3 Ιανουαρίου να έχουν πιστοποιηθεί καταλλήλως – όπως και τα ιδιωτικά – προκειμένου να