Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σε δημοπρασία αίμα του Ρόναλντ Ρίγκαν


Το Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψει τη δημοπράτηση ενός φιαλιδίου που περιέχει μία ποσότητα αίματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα.


Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής του Ιδρύματος Τζον Χόιμπους εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δημοπράτηση του δείγματος αίματος του Ρίγκαν, που χρονολογείται από την απόπειρα της δολοφονίας του το 1981, από οίκο δημοπρασιών στο Γκέρνεσεϊ, στις Αγγλο-Νορμανδικές Νήσους.

Βαριές καταγγελίες Καρατζαφέρη - Μιλάει για χρηματισμό στελεχών του


Βαρείς υπαινιγμούς για πιέσεις, που περιελάμβαναν και πιθανό χρηματισμό στελεχών του, προκειμένου να φύγουν από τον ΛΑΟΣ, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης σε σημερινές του δηλώσεις.


«Είναι πράγματα που φοβίζουν και πανικοβάλουν αυτόν που γνωρίζει. Μου είπαν βουλευτές μου, ότι τους προσέγγιζαν και ότι κάποιοι προθυμοποιήθηκαν να τους "λύσουν τα προβλήματά τους". Ήξεραν αναλυτικά τι λογαριασμό είχαν και τι χρωστούσαν σε κάθε τράπεζα και πως θα μπορούσε "να μηδενιστεί". Όλα αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει ένα κόμμα. Σαφώς τους τα δώσανε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στο "Βήμα fm".

Σοκαριστικό: Ρίχνουν θηλυκά έμβρυα τροφή στα σκυλιά για να κρύψουν την γενοκτονία


Τα ζώα φυλάσσονται σε ειδικό ναό, γιατί έχουν αναπτύξει φονικά ένστικτα, ενώ ο στόχος των πολιτών είναι να ξεφύγουν από την χειρότερη αντιστοιχία κοριτσιών-αγοριών στη χώρα (801 έναντι 1000).


Η σοκαριστική αποκάλυψη έγνε από μια φιλανθρωπική ομάδα που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών στην Μαχαράστρα,τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία τς Ινδίας με πρωτεύουσα τη Βομβάη.

Ένα σάντουιτς αποκλειστικά για… κρεατοφάγους!


perierga.gr - Ένα σάντουιτς αποκλειστικά για... σαρκοφάγους!
«Χρησιμοποίησα 1,4 κιλά ζαμπόν, 2 κιλά σαλάμι γαλοπούλας, 1 κιλό λουκάνικα και 720 γραμμάρια μπέικον, ενώ ούτε λόγος για λαχανικά ή τυρί. Μόνο δυο τρεις φέτες στο κέντρο για περισσότερο χρώμα και μερικά φύλλα σαλάτας στην κορυφή…», λέει ο σεφ.

Βέλγιο: Η μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού τεμάχισε το παιδί της


Η μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού που είχε εξαφανιστεί από την Δευτέρα στο Βέλγιο ομολόγησε ότι έπνιξε το παιδί της, τεμάχισε το πτώμα και έκρυψε τα κομμάτια στον καταψύκτη του σπιτιού της, όπως έγινε γνωστό από τις βελγικές δικαστικές αρχές. 


Η Τζουλιάνα Σαντάνα Ντιράν, που κατάγεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη της. 

Μέγα θύμα του σεισμού στην Ιταλία η… παρμεζάνα


Ο σεισμός, που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της βορειοανατολικής Ιταλίας, είχε και ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή του χαρακτηριστικού ιταλικού τυριού Parmigiano, γνωστού ως «παρμεζάνα» στην Ελλάδα.


Τα κεφάλια Parmigiano Reggiano, τα οποία κινδυνεύουν να υποστούν αλλοιώσεις ή έχουν χαθεί, λόγω της κύριας σεισμικής δόνησης και των αλλεπάλληλων μετασεισμών, ξεπερνούν τις 300.000 σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μάντοβα και της Μόντενα.

Ζητούν από τις χώρες να ετοιμαστούν για έξοδο της Ελλάδας


Την επεξεργασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ φέρεται να ζήτησε το Eurogroup Working Group από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, όπως επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.

Daniel Cohn-Bendit: «Είναι τρελό και ηλίθιο το πρόγραμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα»


Daniel Cohn-Bendit: «Είναι τρελό και ηλίθιο το πρόγραμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα» (Βίντεο)
eurokinissi
Πλήρως απαξίωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και εκ των ηγετών του Μάη του '68, Daniel Cohn-Bendit, σε  συνέντευξη τύπου από την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο γαλλογερμανός αριστερός πολιτικός χαρακτήρισε «τρελό και ηλίθιο» το πρόγραμμα της αριστεράς

ΟΛΑΝΤ: ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Τη θέλησή τους για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέφρασαν, από κοινού, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ύστερα από την προπαρασκευαστική διμερή συνάντησή τους πριν μεταβούν στις Βρυξέλλες για την

Θρομβολυτικό βοηθά μετά από εγκεφαλικό Το rt-PA συνδέεται με καλύτερη ανάρρωση όταν ληφθεί μέσα σε τρεις ώρες από το επεισόδιο


Θρομβολυτικό βοηθά μετά από εγκεφαλικό
Ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό εμφανίζουν καλύτερη ανάρρωση εάν λάβουν ένα θρομβολυτικό φάρμακο μέσα σε λίγες ώρες από το επεισόδιο σε σύγκριση με όσους δεν λάβουν τη θεραπεία. Αυτό έδειξε διεθνής κλινική δοκιμή του φαρμάκου rt-PA τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».
Το φάρμακο χορηγήθηκε ενδοφλεβίως σε ασθενείς που είχαν υποστεί οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό – σε αυτές τις περιπτώσεις μια αρτηρία που μεταφέρει αίμα στον εγκέφαλο αποφράσσεται. Οι βλάβες εξαιτίας ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να είναι μόνιμες – όπως παράλυση και προβλήματα στον λόγο – ακόμη και θανατηφόρες.

So.cl: Το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft


«Άνοιξε τις πύλες του» στο ευρύ κοινό το So.cl, το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft, το οποίο βασίζεται στη δυνατότητα διαμοιρασμού και σχολιασμού ενδιαφερόντων αναζητήσεων και σύνδεση με άτομα με παρόμοια γούστα και ενδιαφέροντα.

Στοχεύει κυρίως σε φοιτητές και μέχρι πρότινος το κοινό του περιοριζόταν σε ειδικούς προσκεκλημένους από πανεπιστήμια και σχολεία στις ΗΠΑ. Η εν λόγω υπηρεσία, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο «υβρίδιο»- σύνδεσμο μεταξύ μηχανών αναζήτησης και κοινωνικής δικτύωσης, ενσωματώνεται στο Facebook και παρουσιάζεται μάλλον ως «πείραμα», παρά ως αντίπαλος των άλλων, υπαρχόντων δικτύων.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα


Πώς μπορεί κανείς να βάλει σε καλούπια ένα αίσθημα τόσο δυνατό και απρόβλεπτο όσο ο κεραυνοβόλος έρωτας; Μπορούμε να φυλακίσουμε ένα τέτοιο «τέρας» στο εργαστήρι του βιολόγου και να το αναλύσουμε, την ώρα που το μόνο που ενδιαφέρει τον ερωτευμένο είναι να δει το άλλο του μισό και να κοιτάζουν μαζί ηλιοβασιλέματα ή να ιδρώνουν σεντόνια; 

DNA σε ρόλο κομπιούτερ κάνει delete τα καρκινικά κύτταρα


Το όλο εγχείρημα αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και εάν τελικά πετύχει πλήρως, θα μιλάμε για εκ θεμελίων ανατροπή των δεδομένων στην καταπολέμηση του καρκίνου. Αμερικάνοι επιστήμονες δημιούργησαν μια πρωτοποριακή μέθοδο για να γράφουν, να αποθηκεύουν, να σβήνουν και να ξαναγράφουν «ψηφιακά» δεδομένα στο εσωτερικό του γενετικού υλικού (DNA) ζωντανών κυττάρων.

Νόσος Peyronie: Tι είναι, πώς αντιμετωπίζεται;



Η νόσος Peyronie, γνωστή επίσης και ως κάμψη του πέους, ινώδη σκλήρυνση του πέους, καθώς και χρόνια φλεγμονή του λευκού χιτώνα που περιβάλλει το πέος, είναι μία κατάσταση κατά την οποία το πέος εμφανίζει ταυτόχρονα με τη στύση και κάμψη. Η κάμψη αυτή δεν είναι φυσιολογική και προκύπτει από ινώδεις πλάκες που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα του πέους. Σύμφωνα με το Εθνικό Ιστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, η νόσος Peyronie εμφανίζεται στο 10% των ανδρών.

Anti-virus: Δωρεάν προστασία και ασφάλεια



Όπως γνωρίζετε στον κόσμο του Internet δεν είναι όλα "ρόδινα", καθώς εκτός από τα γνωστά προτερήματα της παγκόσμιας δικτύωσης που απολαμβάνετε, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τα προβλήματα της παρουσίας κακόβουλων προγραμμάτων που εξελίσσονται ταχύτατα και γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα και ευφυή. Ευτυχώς σε αυτόν τον… αγώνα δρόμου δεν είστε μόνοι σας. Το λεγόμενο anti-virus software αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο σαςκαι είναι πολλές οι εταιρείες που διακρίνονται στον χώρο αυτόν, είτε με ολοκληρωμένες σουίτες ασφαλείας είτε με μεμονωμένα προγράμματα anti-virus. 

Σαν Σήμερα


Γεγονότα

1453: Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.
1893: Ιδρύεται ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, το δεύτερο αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Αθήνας, από 12 μέλη του Πανελληνίου που διαφωνούν με την πολιτική του προέδρου Ιωάννη Φωκιανού.

Σοκ στην ΠΑ!Σύλληψη ανθυπασπιστή του ΓΕΑ με τη κατηγορία για βιασμό ανηλίκου!



Σοκ στην Πολεμική Αεροπορία από τη σύλληψη 34χρονου ανθυπασπιστή που υπηρετούσε στη μοίρα ΓΕΑ στο ΥΕΘΑ,με τη κατηγορία του βιασμού και της παιδοφιλίας!

Ο ανθυπασπιστής συνελήφθη το μεσημέρι από τους αστυνομικούς με την κατηγορία ότι βίασε έναν 16χρονο!
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο ανθυπασπιστής γνώρισε τον ανήλικο μέσω ιστοσελίδας και πριν λίγες ημέρες κατόρθωσε να τον πείσει να πάει στο σπίτι του στη Παλλήνη. Εκεί έγινε ο βιασμός,τον οποίο κατήγγειλε στην αστυνομία ο πατέρας του 16χρονου.

Tα νέα προγράμματα εξετάσεων λόγω εκλογών



Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση του προγράμματος διεξαγωγής των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων, λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012.

Μπαρόζο: Σε ετοιμότητα η Κομισιόν για στήριξη της Ελλάδας


Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ, μετέφερε ο Ζοζέ Μπαρόζο στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τoν κ. Μπαρόζο ότι η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα.

Θα κάνω ό,τι μπορώ να πειστούν οι Έλληνες να μείνουν στο Ευρώ, λέει ο Ολάντ πριν τη Σύνοδο


Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση Ολάντ στη Σύνοδο Κορυφής
Τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πείσει τους Έλληνες να παραμείνουν εντός ευρωζώνης και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της ΕΕ έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ, λίγο προτού ξεκινήσει η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Αναφορικά με σχέδια έκτακτης ανάγκης που, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, έχουν ζητηθεί από κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Ολάντ είπε πως δεν είχε υπόψη του κανένα τέτοιο σχεδιασμό και ότι η Γαλλία δεν προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο. 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ


Μετά την επιτυχία που σημείωσαν κατά την περσινή χρονιά, τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” η νέα σειρά μουσικών εκδηλώσεων του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, επιστρέφουν και πάλι στην πόλη του Κιλκίς προκειμένου να συνοδέψουν και φέτος ευχάριστα και μελωδικά τον πρωινό καφέ της Κυριακής. 

"ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" 2012




Αθλοπαιδιές αλλά και ομορφιές της φύσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί συμμετέχοντες στην «Άνοιξη των παιδιών”, που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά σε υπαίθριους χώρους της πόλης ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.) του Δήμου Κιλκίς.
Οι φετινές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και  Κυριακή 20 Μαΐου 2012 ήταν έτσι σχεδιασμένες, ώστε να συνδυάζουν τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση.

“ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς,


Ο Οργανισμός  Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς  παρουσιάζει  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το έργο “ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ”  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη  με τον  Τάκη Χρυσικάκο και το Λουδοβίκο Των Ανωγείων, την Κυριακη 27 Μαϊου 2012  και   ώρα  9 το βράδυ.


Μια μουσικοθεατρική παράσταση  με διηγήματα  του Αλέξανδρου    Παπαδιαμάντη,    “Μοιρολόγι Φώκιας”, “Έρως – Ήρως” και “Άνθος του γιαλού”. 

Δελτίο Τύπου Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας


Αύριο Πέμπτη 24/05/2012 στις 18:00 στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα συνεδριάσει η Περιφερειακή  Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τα μέλη των κλιμακίων που έχουν ορισθεί στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Θέμα: Οργανωτική και Πολιτική ανασυγκρότηση – ανασύσταση της παράταξης ενόψει των εκλογών του Ιουνίου και του συντακτικού συνεδρίου.

Ευχές για Καλή Επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, απο τον Γιώργο Φραγγίδη


Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι σε όλους του μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας Καλή Επιτυχία.
Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις ανώτατες σχολές της χώρας αποτελούν μια κομβικής σημασίας περίοδο για τη ζωή των μαθητών αλλά και μια πρώτης τάξεως πρόκληση το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη τους.

Έτσι φτάσαμε στις εκλογές της 17ης του Ιούνη



Γράφει ο Γραμματέας 
της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ημαθίας 
Παπαστεργιου Στέλιος



 Οι εκλογές της 6ης του Μάη είναι πια παρελθόν. Ο λαός κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας έδωσε τρία πολύ σοβαρά μηνύματα:
Καταδίκασε συνολικά την πολιτική που ασκήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια τόσο ως προς την ουσία, όσο  και ως προς τον τρόπο άσκησής της.
Ακύρωσε στην πράξη τον νόμο Παυλόπουλου και δεν έδωσε σε κανένα κόμμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BBC Παπανδρέου: Η έξοδος από το ευρώ θα καταστρέψει την οικονομία

Παπανδρέου: Η έξοδος από το ευρώ θα καταστρέψει την οικονομία
Ο κ.Παπανδρέου προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την οικονομία, καθώς θα οδηγούσε σε μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες, ενώ θα εκτοξευόταν ο πληθωρισμός, γεγονός που θα σήμαινε ότι η ελληνική οικονομία δεν θα γινόταν πιο ανταγωνιστική.

Bundesbank: Απειλείται η συνέχιση της βοήθειας

Bundesbank: Απειλείται η συνέχιση της βοήθειας
Η Ελλάδα θα πρέπει να αντέξει τις συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου, ενώ οι συνέπειες που θα προέκυπταν για την ευρωζώνη θα ήταν «σημαντικές αλλά διαχειρίσιμες», αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή της η Bundesbank.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα προειδοποιεί επίσης κατά του ενδεχομένου χαλάρωσης των προϋπόθεσεων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Από τη Ρωσία με αγάπη...



Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε μόλις τη προηγούμενη εβδομάδα πως την επίσημη έναρξη του πρώτου σταδίου πυραυλικής άμυνας, όμως η Ρωσία ήρθε να τους δυσαρεστήσει. Σήμερα η Ρωσία δήλωσε πως η δεύτερη δοκιμή ενός διηπειρωτικού πυραύλους ήταν επιτυχής. Ο νέος αυτός πύραυλος έχει τη δυνατότητας να υπερβεί τα αμυντικά

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου
Εξονυχιστικό έλεγχο στις καταθέσεις και τα έσοδα της τέως βουλευτή της ΝΔ, Φεβρωνίας Πατριανάκου, έχει ξεκινήσει το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες. σε
απόρρητο έγγραφο της 2ας Μαϊου, το ΣΔΟΕ ζητά από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών της τέως βουλευτού.

Παναγιωτακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του


Παναγιωτακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, στα κακώς κείμενα του παρελθόντος και στο μέλλον του κινήματος αναφέρεται μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΕΚΑ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Δέκα νέα πάρκα, σε ελεύθερους και απεριποίητους έως σήμερα χώρους, προτίθεται να κατασκευάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο». Οι μελέτες και τα σχέδια είναι έτοιμα και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στην

Πανελλήνιες 2012: Τα σημερινά θέματα και οι απαντήσεις τους

Με τέσσερα μαθήματα συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξετάστηκαν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, στη Φυσική Γενικής Παιδείας, στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Αναισθησιολόγος μόλυνε 56 γυναίκες με ηπατίτιδα C

Συνεχίζεται σε δικαστήριο της Μελβούρνης η δίκη του αναισθησιολόγου Τζέιμς Λάθαμ Πίτερς, ο οποίος βαρύνεται με 168 κατηγορίες για τη μόλυνση 56 γυναικών με τον ιό της ηπατίτιδας C.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός από τον οποίο προσβλήθηκαν οι γυναίκες ταίριαζε απόλυτα με το

"Συμφωνήσαμε γραπτώς με τον Σαμαρά"



«Το ερώτημα δεν είναι εάν υπάρχει θερμότητα μεταξύ ανθρώπων αλλά σύμπτωση ιδεών, δεν είμαστε ηθοποιοί, δεν παίξαμε ρόλο» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι είχε πει για τις συνεργασίες και πριν από τις εκλογές, αλλά «σήμερα για πρώτη φορά εμφανίζεται

Φιλί: 13 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε


1.Ο μέσος άνθρωπος θα ξοδέψει συνολικά 20,160 λεπτά φιλώντας κατά τη διάρκεια της ζωής του. 






2. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ποτέ δεν φιλούσαν στο στόμα, αλλά στη μύτη...3. Το 50% όλων των ανθρώπων έχουν δώσει το πρώτο φιλί πριν την ηλικία των 14. 



Robert Moog: Η Google τιμά τον εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ


Robert Moog: Η Google τιμά τον εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ : Η Google με το σημερινό της διαδραστικό doodle τιμά τον Robert Moog, τον μηχανικό - εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ.Η Google με αυτό το συνθεσάιζερ στη
Η Google με το σημερινό της διαδραστικό doodle τιμά τον Robert Moog, τον μηχανικό - εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ.


Η Google με αυτό το συνθεσάιζερ στη θέση του σήματος της, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν, να "παίξουν" το δικό τους κομμάτι και μάλιστα μπορούν να δημοσιεύσουν μουσική κατευθείαν στο Plus ή να στείλουν ένα σύνδεσμο. Όσοι πραγματικά γνωρίζουν από μουσική μπορούν να καταγράψουν κάτι πολύ καλό καθώς υπάρχει στο doodle πλήρης σειρά από κουμπιά για τη ρύθμιση του ήχου και την παραγωγή ενός αξιόλογου αποτελέσματος! Με τον τρόπο αυτό τιμά τα 78 χρόνια από την γέννηση του πρωτοπορου της ηλεκτρονικής μουσικής.

Με το βλέμμα στη θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα


Η θαλάσσια και παράκτια βιολογική ποικιλότητα αναδεικνύεται ως κύριο θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα. 


Ο λόγος είναι, όπως υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ότι «το θαλάσσιο οικοσύστημα αποτελεί τη ναυαρχίδα της βιοποικιλότητας, δεδομένου ότι περίπου το 90% των ζώντων φυτικών και ζωικών οργανισμών και μικροοργανισμών ζει και αναπαράγεται στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, το οποίο καλύπτει το 71% της επιφάνειας του πλανήτη μας». 

Το μυστικό της έμπνευσης ,,, βρίσκεται στην ονειροπόληση, σύμφωνα με νέα μελέτη


Το μυστικό της έμπνευσης
Ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, αλλά μάταια. Και ξαφνικά, εκεί που εγκαταλείπετε την προσπάθεια και στρέφετε τη σκέψη σας κάπου αλλού, η απάντηση σάς έρχεται ως δια μαγείας.


Το φαινόμενο, το οποίο δεν συνδέεται μόνο με το «Εύρηκα» του Αρχιμήδη ή τις φωτεινές στιγμές του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν αλλά και με την καθημερινότητα του καθενός από εμάς, είναι πολύ συχνό για να είναι τυχαίο. Τώρα η επιστήμη αρχίζει να εξιχνιάζει τον μηχανισμό του.

Μπόνι και Κλάιντ


Ληστείες τραπεζών, κλοπές αυτοκινήτων και φόνοι, συνθέτουν το βιογραφικό της Μπόνι Πάρκερ και του Κλάιντ Μπάροου, δύο από τους πιο διάσημους κακοποιούς, που έμειναν στην ιστορία ως το θρυλικό ζευγάρι των «Μπόνι και Κλάιντ». Επί τέσσερα χρόνια, είχαν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των νοτιοδυτικών Πολιτειών της Αμερικής. Τα κατορθώματά τους φιγουράριζαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και προσέλκυαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Ο ΓΑΠ με τον Κλίντον





Στην εκτίμηση ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αφορά την Ευρώπη και τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και ιδιαίτερα της ευρωζώνης, συνέπεσαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος!


Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος!
​Στην μεγάλη βραδιά της 57ης Eurovision, το Σάββατο, προκρίθηκαν η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως προέκυψε μετά τον α’ ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού!

Τουμπερλέκι μας έκαναν την καρδιά μέχρι να δούμε τα φακελάκια με την ελληνική και την κυπριακή σημαία να εμφανίζονται στις