Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι προτάσεις και τα νέα πρόσωπα των «58»

Τα βασικά στοιχεία της ιδεολογικής πλατφόρμας των «58» παρουσίασε την Τρίτη ο καθηγητής κ. Γιάννης Βούλγαρης σε εκδήλωση της Κίνησης στο Περιστέρι. Ο κ. Βούλγαρης είπε πως στα τέλη του Φεβρουαρίου οι «58» θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση των φορέων και κομμάτων που θα αποτελούν το νέο σχήμα, το οποίο θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

Επίκαιρο Απόσπασμα ομιλίας του Μ.Καρχιμάκη κατά την συζήτηση του προυπολογισμού το 2012


"ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ"  

Στήριξη στον κ. Γιώργο Παπανδρέου και επίθεση στα «συμφέροντα» που, όπως είπε, δεν άφησαν τον πρώην Πρωθυπουργό να κυβερνήσει εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. 

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας παρουσιάζει Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2014,  προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με τις Επιτροπές Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συζητήσει τις προτεραιότητες των τομέων αρμοδιότητας του Υπουργείου του κατά την Ελληνική Προεδρία. Στη συνάντηση με την Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης

Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί


«Η δανειακή στήριξη και το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής δεν ήταν μία καλή λύση, αλλά ήταν η καλύτερη προσφερόμενη λύση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών για το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, «αν δεν υπήρχε το δάνειο θα είχαμε ασύντακτη χρεοκοπία και οικονομική και κοινωνική κατάρρευση».

Χρίστος Βάρδας υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης : Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων»



Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής παράταξης «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων» κ. Χρίστος Βάρδας.
Ο κ. Βάρδας, ο οποίος έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατέρχεται με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο.

JP Morgan: «Βλέπει» εισροές 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2017

Το ποσό των 30 δισ. ευρώ αναμένεται να επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες μέσα στα τρία επόμενα χρόνια από διαφυγόντες καταθέσεις, όπως σημειώνει η JP Morgan σε σχετικά ανάλυση της.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά επίσης ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα μας θα κορυφωθούν το 2015 παρατηρώντας ωστόσο ότι έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησης τους.

Πάγκαλος: Δεν ξέρω αν είναι στα καλά του ο Ραγκούσης

Να πέσουν κεφάλια για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος καταλόγισε ευθύνες τόσο στην αστυνομία όσο και στη Δικαιοσύνη. Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα το πρωί της Τρίτης, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι οι δικαστικοί φταίνε για την απόδραση γιατί του έδωσαν την άδεια και η Αστυνομία γιατί δεν τον παρακολούθησε

Παππάς:Να αφήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης

«Κάνω έκκληση προς όλα τα κόμματα να αφήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης. Οσοι αυτόκλητα θεωρούν ότι μπορούν να αφαιρούν ζωές και να βάζουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την ομαλότητα, τη στιγμή που διαμορφώνεται ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής, έχουν τόση εμπιστοσύνη στο λαό, όσοι έχουν οι πιο σκοτεινοί μηχανισμοί που έχει γνωρίσει ποτέ η πατρίδα μας» τόνισε ο Διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του

ΤΙΜΕ: Οι πλούσιοι είναι τσιγκούνηδες -Δίνουν λεφτά σε φιλανθρωπίες για να έχουν οφέλη

Η φιλανθρωπία μπορεί να γίνει ένα αμφιλεγόμενο θέμα, καθώς μια απλή εκδοχή της είναι ότι ενδέχεται κάποιος να θυσιάζει -απλώς- ένα μέρος από το υστέρημα του, για να βοηθήσει άλλους που έχουν ανάγκη. Υπάρχει, όμως, περίπτωση κάποιοι που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια -και επιδίδονται σε φιλανθρωπίες-, να μην έχουν τόσο «ευγενείς» σκοπούς, αλλά να επιθυμούν πάνω από όλα το προσωπικό τους όφελος.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης : Το “Relaunching Europe” έρχεται Θεσσαλονίκη! Ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες

Tο “Relaunching Europe”, η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «Αποθήκη Γ» και θα αναζητήσει μέσα από διεξοδικό διάλογο, ιδέες και προτάσεις που να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση.

Κανέλλη σε Κωνσταντοπούλου: Είναι μπουρδολόγα!

Επίθεση με προκλητικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε η κυρία Λιάνα Κανέλλη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου επειδή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ερωτήσεις στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή επί 20 λεπτά. Η κυρία Κανέλλη αποχώρησε από την αίθουσα δηλώνοντας ότι «το ΚΚΕ αποχωρεί και παραχωρεί τον χρόνο που του αναλογεί στην κυρία Κωνσταντοπούλου για να

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ HANDELSBLATT Χριστοδουλάκης: Ολα ήταν νόμιμα στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ


«Όλα ήταν νόμιμα» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του έλληνα πρώην υπουργού προς την Handelsblatt. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης υπερασπίζεται την επιλογή της ένταξης στη ζώνη του ευρώ και απορρίπτει τις κατηγορίες περί παραποίησης των δεικτών για την εκπλήρωση των όρων ένταξης.Στη σχετική ερώτηση, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη απαντά: «Φυσικά και η Ελλάδα αξιοποίησε την ευελιξία που δόθηκε τότε στις υπό ένταξη χώρες. Αλλά δεν υπήρξε καμία ειδική μεταχείριση για εμάς, και δεν απαιτήσαμε

Κρυφές καταθέσεις 60 δισ. στην Ελβετία

Το ιλιγγιώδες ποσό των 60 δισ. ευρώ έχουν κρύψει σε τράπεζες της Ελβετίας Έλληνες πολίτες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ».
Στον υπολογισμό αυτό έχει καταλήξει ο Gabriel Zucman, καθηγητής στη London School of Economics - LSE και ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Μπέρκλεϊ, βασιζόμενος στα στοιχεία που δημοσιεύει η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας

Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα: Οκτώ στους δέκα δεν έχουν χρήματα για βασικά τρόφιμα

Οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης προκαλούν θλίψη. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αποτυπώνεται με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο η εξαθλίωση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Από ποιους δήμους θα ξεκινήσουν οι απολύσεις

Από τους δήμους που δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις και οι απολύσεις υπαλλήλων. Μεταξύ αυτών είναι και ο δήμος Καλαμαριάς, τα έξοδα του οποίου υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013 αλλά και ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.
Tα σχετικά οικονομικά στοιχεία προέρχονται από το Παρατηρητήριο