Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

25 μοναδικές και πρωτότυπες σκάλες


25 μοναδικές και πρωτότυπες σκάλες (24)
Όταν η φαντασία συναντάει την αρχιτεκτονική, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό! Παίρνουμε για παράδειγμα τις εσωτερικές σκάλες σπιτιών που συνήθως έχουν ένα απλό, μονότονο σχεδιασμό, και προσθέτουμε σε αυτές φαντασία… Οι καταπληκτικές δημιουργίες που ακολουθούν, μιλούν από μόνες τους!

Γιατί οι άνδρες δεν δίνουν συμβουλές σε στήλες περιοδικών


Περιοδικά
Αγαπητέ Γιώργο,
Ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις! Τις προάλλες, έφυγα για τη δουλειά μου αφήνοντας τον σύζυγό μου στο σπίτι να βλέπει τηλεόραση όπως συνήθως. Δεν είχα απομακρυνθεί πάνω από 500 μέτρα όταν το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει διακοπές και έσβησε. Το πάρκαρα στην άκρη και πήγα με τα πόδια πίσω στο σπίτι για να ζητήσω βοήθεια από τον σύζυγό μου.

Ανθρωποθυσίες 2.000 ετών στο Μεξικό.Βρέθηκαν ίχνη αίματος και υπολείμματα από μυς και τρίχες σε αρχαίες λίθινες λεπίδες


Ανθρωποθυσίες 2.000 ετών στο Μεξικό

Ίχνη αίματος και υπολείμματα από μυς, τένοντες και τρίχες, τα οποία βρέθηκαν πάνω σε λίθινες λεπίδες ηλικίας 2.000 ετών στο Μεξικό, προσφέρουν τις πρώτες σαφείς ενδείξεις για ανθρωποθυσίες στους προκολομβιανούς πολιτισμούς της Αμερικής.

Ο πολιτισμός των Καντόνα
Τα αιματοβαμμένα λίθινα εργαλεία βρέθηκαν στην επαρχία Πουέμπλα του κεντρικού Μεξικού και προέρχονται από τον ελάχιστα γνωστό πολιτισμό των Καντόνα, ο οποίος άκμασε περίπου την ίδια εποχή με την πόλη-κράτος του Τιχουακάν, η οποία βρισκόταν κοντά στη σημερινή Πόλη του Μεξικού. Οι Καντόνα έζησαν όμως πάνω από 1.000 χρόνια πριν τους Αζτέκους, οι οποίοι επίσης πιστεύεται ότι επιδίδονταν σε ανθρωποθυσίες.

Η πανσέληνος θα «ακουμπήσει» τη γη


Τη «σούπερ σελήνη» θα μπορούν να τη δουν καλύτερα όσοι θα είναι ξύπνιοι τα ξημερώματα της Κυριακής
Τα ξημερώματα της Κυριακής η απόσταση της Γης από τον δορυφόρο της θα είναι πολύ κοντά στο πλησιέστερο δυνατό περίγειο. Η Σελήνη θα φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερη και κατά 30% λαμπρότερη
Η πιο εντυπωσιακή Πανσέληνος της χρονιάς θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της παραμονής των εκλογών, ξυπνώντας για άλλη μια φορά δοξασίες και προλήψεις, πολλές από τις οποίες προέρχονται από την αρχαιότητα.

Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στο Βερολίνο


Ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη θα προβληθεί στο Βερολίνο
Δεκατρείς ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής ταξιδεύουν στο Βερολίνο από την Παρασκευή 4 έως τις 30 Μαΐου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – με κινηματογραφικές καινοτομίες. Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών αντιπαραθέτει στην κοινωνική και οικονομική κρίση ένα εντυπωσιακό έργο που χαρακτηρίζεται από σύγχρονες αισθητικές και κινηματογραφικές αντιλήψεις» αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που διοργανώνει το Φεστιβάλ. 

IIF: Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή κυβέρνηση τεχνοκρατών



ΝΔ: Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις από το IIF
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Κατάπληξη προκαλεί η έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) με όσα αναφέρει για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Να αποσυρθεί σποτ της ΝΔ με τη φωτογραφία και στίχους του Ελύτη ζητά η σύντροφός του


Να αποσυρθεί σποτ της ΝΔ με τη φωτογραφία και στίχους του Ελύτη ζητά η σύντροφός του. Εθνικό κεφάλαιο και όχι ιδιοκτησία κάποιου κόμματος η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του, αναφέρει σε ανακοίνωση η Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Έντονη ήταν η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που εξέφρασε η σύντροφος του μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, για το γεγονός ότι σε τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Κυριακής, έχει περιληφθεί η φωτογραφία του νομπελίστα ποιητή καθώς και στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος».
Μάλιστα, η σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη, ζητά να αποσυρθεί το σποτ και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος».

Σαν Σήμερα


Γεγονότα

1626: Ο ολλανδός εξερευνητής Πέτερ Μίνουιτ φτάνει στη Νέα Ολλανδία, το σημερινό Μανχάταν.
1882: Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Μεταλλουργεία Λαυρίου για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Λαυρίου με διακλάδωση προς την Κηφισιά.

Ένα συναρπαστικό «περιστερφόμενο» σπίτι!



Μπαίνοντας στο εσωτερικό του «περιστρεφόμενου» σπιτιού αισθάνεσαι λίγο σαν το… χάμστερ που μπαίνει στη ρόδα του και αρχίζει να τρέχει αδιάκοπα…

Το «Roll It» είναι μια ασυνήθιστη «κατοικία» ενός ατόμου σε σχήμα κυλίνδρου που διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που ο χρήστης επιλέγει να περπατήσει!

Ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σήμερα στον Καμπάνη


Αγκαλιές και... φιλιά!O Άδωνις Γεωργιάδης στην... αγκαλιά του Κώστα Καραμανλή!



«Χαμός» έγινε και πάλι, σε μια ακόμη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, με το που εμφανίσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Νατάσα.

Που’ σαι Ωνάση να τους δεις!Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το δρομολόγιο – διαφήμιση για την Ελλάδα



Στις αρχές Ιουνίου του 1966 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού είχε μια ασυνήθιστη κινητικότητα. Πολλοί περίεργοι και σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, περίπου 5000 άτομα, έβλεπαν το «Πόλις των Αθηνών» ένα Boeing 707 -320 της Ολυμπιακής του Ωνάση να τροχοδρομεί στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου με προορισμό την Νέα Υόρκη.

Εκείνες στο "απόσπασμα", εκείνοι άφαντοι – Ψάχνουν τους προαγωγούς, «ψάχνονται» οι πελάτες των οροθετικών ιερόδουλων



Ακόμη 11 γυναίκες που αναγκάστηκαν να πουλήσουν το κορμί τους για να ζήσουν οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.


Πρόκειται για γυναίκες που έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της βαριάς ασκούμενης σωματικής βλάβης, τετελεσμένης και σε απόπειρα. 
Τους τελευταίους εννέα μήνες, από τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν εντοπιστεί συνολικά 85 γυναίκες μολυσμένες με AIDS. Από τη «σκούπα» των τελευταίων (προεκλογικών) ημερών, οι ιερόδουλες με AIDS είναι 17. 

Σύμμαχος των ετεροδημοτών ο καιρός



Ανεβασμένο θα είναι το θερμόμετρο την ημέρα των εκλογών καθώς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όπως δήλωσε στο Real.gr ο φυσικός-μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος σήμερα Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά τοπικά θα αυξηθούν και σε περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με τις τελευταίες συγκεντρώσεις των κομμάτων


Ολοκληρώνεται την Παρασκευή, με τις τελευταίες συγκεντρώσεις των κομμάτων, η προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 6ης Μαΐου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Αντώνης Σαμαράς στην Αλεξανδρούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, η Αλέκα Παπαρήγα στον ΟΚΑΝΑ και σε εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Metropolitan, ο Φώτης Κουβέλης στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Πάνος Καμμένος στον πεζόδρομο της Διον.Αρεοπαγίτου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο ΣΕΦ, η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βοτανικό, οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Θεσσαλονίκη, η Λούκα Κατσέλη θα περιοδεύει σε Λάρισα και Βόλο.

Άντρας διέρρηξε στάβλο για να κάνει στοματικό σεξ σε… άλογο


Άντρας διέρρηξε στάβλο για να κάνει στοματικό σεξ σε… άλογο
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιδιοκτήτες φάρμας στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όταν μπήκαν οπλισμένοι στο στάβλο τους, νομίζοντας ότι κάποιος προσπαθεί να τους ληστέψει, αλλά είδαν ένα άντρα να κάνει στοματικό σεξ σε ένα από τα άλογά τους.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το ζευγάρι στην αστυνομία της Κομητείας Πέρι, όπου και συνέβη το περιστατικό, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, άκουσαν την πόρτα του στάβλου, που.....
ήταν κλειδωμένη, να ανοίγει, όπως αναφέρει το iefimerida.gr

Γιώργος Παπανδρέου: "Από τον συντηρητικό ευρωπαϊκό χειμώνα στην προοδευτική ευρωπαϊκή άνοιξη"


Οι Έλληνες πολίτες, προσερχόμενοι στις κάλπες, πρέπει να σκεφθούν αν αξίζει στην Ελλάδα να στείλει, διεθνώς, ένα μήνυμα ότι ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις, που ευθύνονται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις πολιτικές που επικράτησαν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ώρα που αρχίζουν σημαντικές αλλαγές, με αρχή τη Γαλλία, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο "Από τον συντηρητικό ευρωπαϊκό χειμώνα στην προοδευτική ευρωπαϊκή άνοιξη"....
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του

Η σύντροφος του Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ζητά απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ


Η σύζυγος του Οδυσσέα Ελύτη, ζητά την απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ
Ενοχλημένη είναι η σύντροφος του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία χρησιμοποιούνται στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος».
Στο προεκλογικό αυτό σποτ απεικονίζεται ο Αντώνης Σαμαράς να μιλάει, ενώ κάποια στιγμή απαγγέλλονται οι εξής στίχοι:

Η «μητέρα» όλων των καβουριών


Η μητέρα όλων των καβουριών (2)
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το γιγάντιο βασιλικό καβούρι Τασμανίας που ονομάζεται Claude, ζυγίζει 7 κιλά και έχει 38 εκατοστά πλάτος, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται και αναμένεται να ξεπεράσει τα 14 κιλά και περίπου τα 50 εκατοστά σε πλάτος.

People: Οι 10 ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2012


Christina Hendricks
Το People παρουσίασε μια λίστα με τις 10 ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2012 και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τις ενστάσεις τους όσο αφορά τις επιλογές. Δείτε την λίστα και κρίνετε πόσες από αυτές αξίζουν μια θέση στη δεκάδα και αν το Νο1 είναι όντως η ομορφότερη γυναίκα στον πλανήτη!

Νέο χτύπημα σχεδιάζουν οι Anonymous


Photo for this article
Επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή των εκλογών φέρεται ότι απειλούν να πραγματοποιήσουν οι χάκερ Anonymous, ενώ κάνουν μια αποκάλυψη-βόμβα ότι η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στην κατοχή της απόρρητα ντοκουμέντα από μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι αγελάδες «συνυπεύθυνες με τα αυτοκίνητα» για το νέφος της Καλιφόρνια


Ένα βασικό συστατικό του νέφους προέρχεται κυρίως από τα βακτήρια που ζουν στην κοπριά
Η ατμοσφαιρική ρύπανση που ταλαιπωρεί τη Νότιο Καλιφόρνια δεν προκαλείται μόνο από τα οχήματα, αλλά οφείλεται εξίσου και στα 300.000 βοοειδή που εκτρέφονται στην περιοχή, αποκαλύπτει έρευνα ομοσπονδιακής υπηρεσίας.


Ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος του νέφους, ειδικά τα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μικρόμετρα, είναι σωματίδια νιτρικού αμμωνίου.

Τεστ πατρότητας από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης


Τεστ πατρότητας από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης : Την ταυτότητα του πατέρα μπορεί να αποκαλύψει ένα απλό δείγμα αίματος, ήδη από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.Τα νέα έρχονται από την
Την ταυτότητα του πατέρα μπορεί να αποκαλύψει ένα απλό δείγμα αίματος, ήδη από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.


Τα νέα έρχονται από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Ravgen Inc., η οποία είχε ως στόχο την αντικατάσταση επεμβατικών μεθόδων, όπως η αμνιοπαρακέντηση ή η λήψη δείγματος χοριακής λάχνης, οι οποίες ενέχουν έναν (μικρό) κίνδυνο για την εγκυμοσύνη.

Στάση αναμονής εν όψει των ελληνικών εκλογών



Στάση αναμονής τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εν όψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη χώρα μας. Εκπρόσωπος του Ταμείου απέφυγε και σήμερα να τοποθετηθεί για το θέμα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας τη θέση για πιστή εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.