Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Συγχώνευση ΔΕΘ, HELEXPO και ΟΠΕ

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις υπηρεσιών του δημοσίου και οργανισμών.

Παράδειγμα η δημιουργία φορέα εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συγχωνευθούν η ΔΕΘ, η HELEXPO και ο ΟΠΕ.

Έξι υπέροχα ροφήματα για κοιλιά... σανίδα!

Tην πιο όμορφη εποχή του χρόνου, και φυσικά εννοούμε το καλοκαίρι, όλα γίνονται
πιο ανάλαφρα και δροσερά, από τα ρούχα μέχρι τη διατροφή μας! Και μπορεί το χειμώνα αν θέλαμε να πιούμε κάτι να το ρίχναμε στα αναψυκτικά, τις ζεστές σοκολάτες και τα υψηλά σε θερμίδες αλκοολούχα ποτά χωρίς να μας νοιάζει και πολύ, τώρα όμως, που οι εμφανίσεις μας στην παραλία είναι καθημερινές και αν μη τι άλλο θέλουμε να δείχνουμε τουλάχιστον εντυπωσιακές, αγνοήστε τα ροφήματα του χειμώνα και προτιμήστε τα παρακάτω έξι, που υπόσχονται δροσιά και

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ Η COCA COLA ZERO

Zero ασφάλεια φαίνεται να έχουν πλέον τα προίόντα της εταιρείας του Γιώργου Δαυίδ Coca Cola 3E. Κι αυτό διότι δύο μήνες μετά το κρούσμα ύπαρξης ουσίας που τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα και της τελικής ανάκλησης 850.000 μπουκαλιών που παρήχθησαν...
στο εργοστάσιο της Κρήτης και σήμερα στην ίδια μονάδα βρέθηκε ακατάλληλη φιάλη που προκάλεσε παρέμβαση εκ νέου του ΕΦΕΤ. Μια παρέμβαση που ενδέχεται να προκαλέσει μέχρι και το κλείσιμο της μονάδας που υποπίπτει στο ένα κρούσμα πίσω από το άλλο,

Πώς θα μειώσετε τις εισφορές του Ο.Α.Ε.Ε.

Ο νόμος
Πράγματι, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η ευεργετική ρύθμιση που προβλέπει ο Ν.4075/2012, άρθρο 32, παρ.5. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε κατά δύο ασφαλιστικές κατηγορίες για δύο χρόνια την..
ασφάλισή σας (π.χ. να "πέσετε" από την Ε' κατηγορία στη Γ')
Ο νόμος αναφέρει:

Πέντε μετάλλια και μια εύφημο μνεία στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Βρισκόμαστε στην 25η θέση ανάμεσα σε 103 χώρες


Πέντε μετάλλια και μια εύφημο μνεία στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ένα Χρυσό, ένα αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια εύφημο μνεία έφεραν οι Έλληνες Μαθητές από την 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από τις 4 έως τις 16 Ιουλίου.

Η ελληνική εταιρεία Μαθηματικών προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση. Κάθε χρόνο διοργανώνει πέντε εξετάσεις, όπου ανάμεσα από 15.000 παιδιά βγαίνουν δύο εθνικές ομάδες. Η μία είναι των μικρών, στην οποία συμμετέχουν παιδιά μέχρι 15 μιση ετών και η άλλη είναι των νέων μέχρι την ηλικία των 19, δηλαδή να βρίσκονται ακόμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

''Αυτή τη φορά εκβιάζονται οι Γερμανοί''



''Πριν από την κρίση, οι Έλληνες θαύμαζαν τους Γερμανούς. Τώρα τους μισούν. Είναι μία παράδοξη κατάσταση: Η Γερμανία φέρει το βάρος των πακέτων στήριξης, αλλά η κα Merkel θεωρείται αδίστακτος υπερασπιστής των γερμανικών συμφερόντων και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί σύμβολο της γερμανικής αλαζονείας και αναλγησίας''.


Διαβάστε το άρθρο του πρώην επικεφαλής του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων Hans-Olaf Henkel στους Financial Times με τίτλο : Στροφή 180 μοιρών ετοιμάζει η Angela Merkel

Πάει να τα εισπράξει μαζεμένα… «Δυο-δυο» τα χαράτσια κάθε μήνα μέχρι και τις αρχές του 2013


Να εισπράξει μαζεμένα όσα δεν εισέπραξε τους προηγούμενους έξι τουλάχιστον μήνες επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση, μετά τις πιέσεις της Τρόικα πως... «πρώτα εκτελούμε και μετά βγαίνουμε παραπονούμενοι» (κατά την στρατιωτική ορολογία) ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση. Με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει να εισπραχθούν τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ φόροι μέχρι το τέλος του έτους. Τους επόμενους μήνες μέχρι τον Μάρτιο κάθε φορολογούμενος θα καλείται να πληρώνει κάθε μήνα δύο, τρεις ή και τέσσερις (!) φόρους και χαράτσια στην εφορία.

Στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου η Ελλάδα


Στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου η Ελλάδα
Σύμφωνα με έρευνα της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, η Ελλάδα παραμένει στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του πλανήτη και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στη χώρα μας διαμορφώθηκε στις 43 μονάδες,παραμένοντας σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από τις 60 μονάδες. Στην τελευταία θέση βρέθηκε η Ουγγαρία με 30 μονάδες, ενώ την ακολουθούν η Πορτογαλία με 40 μονάδες και η Ιταλία με 41 μονάδες.

Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διενήργησαν τις απογευματινές ώρες χθες Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οδικούς άξονες Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της 11ης Ιουλίου 2012.

Έξυπνο σύστημα στάθμευσης στη Βέροια


Κεντρική Μακεδονία Έξυπνο σύστημα στάθμευσης στη Βέροια

Μείωση των άσκοπων μετακινήσεων και του κυκλοφοριακού φόρτου στη Βέροια, καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επισκέπτονται την αγορά της πόλης και ενημέρωση του κοινού για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης αλλά και τα σημεία πρόσβασης των ΑΜΕΑ είναι τα οφέλη που αναμένονται από την εγκατάσταση ενός «έξυπνου» συστήματος στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Συγκεκριμένα, αισθητήρες που θα τοποθετηθούν σε κάθε θέση στάθμευσης θα «αντιλαμβάνονται» αν ένας χώρος είναι κατειλημμένος ή όχι και θα μεταδίδουν ηλεκτρονικά το σχετικό μήνυμα στο κέντρο ελέγχου.

Καλοκαιρινή πλατεία» στην Καλαμαριά


Κεντρική Μακεδονία Καλοκαιρινή πλατεία» στην Καλαμαριά

Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 17 Ιουλίου 2012) εκδήλωση με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Πάρκο». 

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη σε ένα σύνολο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων   με τίτλο «Καλοκαιρινή πλατεία» κατά τη θερινή περίοδο  Ιουλίου  - αρχές  Σεπτεμβρίου 2012, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς και πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της περιοχής επέκτασης στον  Άγιο Ιωάννη.

Βazaars του "Χαμόγελου του Παιδιού" στη Χαλκιδική



Το "Χαμόγελο του Παιδιού" φέτος τον Ιούλιο θα ταξιδέψει στις περιοχές της Χαλκιδικής, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις πολύπλευρες δράσεις του, που στόχο έχουν να προασπίσουν την παιδική ευτυχία και να καλύψουν τις παιδικές ανάγκες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους bazaars με καλοκαιρινά, σχολικά και άλλα είδη, για μικρούς και μεγάλους. 

Ο Δήμος Σερρών εξασφάλισε 816.000 € για την αντιμετώπιση της φτώχειας


Κεντρική Μακεδονία Ο Δήμος Σερρών εξασφάλισε 816.000 € για την αντιμετώπιση της φτώχειας

816.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το ΣΟΦΨΥ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Αυτά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε  κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αρβανίτη - Αγιαννίδου Σταυρούλα, της προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για τη Ψυχική Υγεία Ν. Σερρών κ. Νομίδου Ελένη και του Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) κ. Καλογερούδη Ιωάννη.

Κύπριος πρώην υπουργός εμπλέκεται στην υπόθεση Aκη



ΕΝΕΡΓΟ ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσε σε πρώην Κύπριο υπουργό, απολογούμενος, ο εξάδελφος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας. Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι επιφανής Κύπριος πολιτικός, με περισσότερες από μία θητείες σε υπουργική θέση,

Με πλαφόν και μέχρι 8 δόσεις η εξόφληση του φόρου


Ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου τη διευκόλυνση των πολιτών με αρκετές δόσεις και πλαφόν προκειμένου ν’ αποπληρώσουν το φετινό φόρο εισοδήματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέφερε: «Ήθελα να σας πω και για μια άλλη ρύθμιση που πρόκειται να υπάρξει. Είναι η αύξηση των δόσεων για την καταβολή των οφειλομένων φόρων.

ΠΡΟΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 68.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ


Υπολογίζεται ότι τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν 600-800 εκ. ευρώ τη διετία
Στα χαρτιά παραμένουν οι παρεμβάσεις του 2010 με τους μέσους μισθούς να είναι υψηλότεροι από τους υπόλοιπους στον στενό δημόσιο τομέα. Στόχος το νέο μισθολογικό καθεστώς να εφαρμοστεί έως τον Ιανουάριο
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν εκ νέου οι αποδοχές των 68.000 υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ.
Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι στο «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ θα περιληφθούν και παρεμβάσεις για τη μείωση του μισθολογικού κόστους σε εισηγμένες και μη δημόσιες επιχειρήσεις.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Στόχος η αναθεώρηση της σύμβασης


Ευ. Βενιζέλος: Η παράταση είναι αναγκαία για να καταστεί εφικτή η δημοσιονομική προσαρμογή
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε τη σύμπλευση των «τριών» για παράταση του προγράμματος κατά 2 χρόνια και δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012
Στόχος είναι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης με την αναγκαία παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά την πολύωρη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών. Επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση των «τριών», ο κ. Βενιζέλος από την Ιπποκράτους δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποφασιστούν οριζόντιες περικοπές, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Στο στόχαστρο προσωπικά ο Α. Σαμαράς Καταιγίδα νέων μέτρων και τρίτο μνημόνιο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ



Επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με σκοπό, αφενός να μην αφήσει κανένα περιθώριο ελιγμών στην κυβέρνηση και, αφετέρου να εμπεδωθεί για τα καλά η αίσθηση ότι ανταποκρίνεται στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει ακόμα και τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ Κουβέλης: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της Ελλάδας


Κουβέλης: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της Ελλάδας
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμη υπαρκτός, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως «είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο».
Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, με στόχο την πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων.
«Διεκδικούμε επιμήκυνση. Τα πράγματα θα πρέπει να κρίνονται στο πλαίσιο βαθιάς ύφεσης που μαστίζουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν τα μέτρα έτσι αποτελεσματικότητα» σημείωσε.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών Μέρκελ: Το ευρώ μπορεί να μην αντέξει



«Αισιόδοξη» αλλά όχι «βέβαιη» για την επιτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου εμφανίστηκε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που προβάλλεται από την ιστοσελίδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιη για την επιτυχία του ευρώ, ενώ έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία της, χωρίς, ωστόσο, να καθησυχάζει. 

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ
Όταν έλεγε ο Βενιζέλος ότι "όποιος θέλει να κάνει κόμμα ας το τολμήσει" ήξερε τι έλεγε. Και δεν εννοούσε πολιτικούς επιπέδου Μόσιαλου. Εννοούσε τον Λοβέρδο. Που όπως μάθαμε, πράγματι το ψάχνει για νέο κόμμα. Αλλά δεν βρίσκει