Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα μέτρα για τον κορονοϊό

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα μέτρα για τον κορονοϊό
Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισαν οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης.
«Ναι» ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25. «Παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση. «Κατά» ψήφισε το ΚΚΕ.

Του Νίκου Καραμούζη : Πανδημία και Oικονομικό Kόστος- Μετάβαση σε Νέα Εποχή;

Γράφει ο Ν. Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton Ελλάδος, Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση
Ο κόσμος παγκοσμίως βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση που κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική διαταραχή μεγάλης εμβέλειας και ίσως και διαρκείας, επηρεάζοντας

Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα - 169 νέα κρούσματα

Σε 119 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 23 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, στη χώρα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα ενώ το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μέχρι εχθές ήταν 1.514, σύμφωνα με τα στοιχεία που

Σέντερ: Ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για όλη την Ευρώπη

Eνα «Σχέδιο Μάρσαλ» για ολόκληρη την Ευρώπη εισηγείται ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικης Ένωσης (CSU) Μάρκους Σέντερ, προκειμένου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Κουτσούμπας: Να παγώσουν τα αντεργατικά σχέδια - Να ληφθούν μέτρα ανακούφισης του λαού

Ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι η κυβέρνηση "στο όνομα της 'ατομικής ευθύνης', φιμώνει κάθε διαφορετική φωνή που μάχεται για τα οξυμένα προβλήματα και αναδεικνύει τις ελλείψεις και τις ευθύνες."«Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο ελληνικός λαός να βγει όρθιος από αυτή τη δοκιμασία προστατεύοντας τη ζωή του, τη ζωή

Τσίπρας στη Le Monde: Ευρωομόλογο χωρίς Γερμανία και Ολλανδία αν η Μέρκελ δεν κάνει την ηγετική υπέρβαση

Σε άρθρο του στη Le Monde υπό τον τίτλο "Για ποιον χτυπά η καμπάνα (ΙΙ)", ο πρώην πρωθυπουργός της ΕλλάδαςΑλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει την άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα για συμφωνία και έμπρακτη αλληλεγγύη της ΕΕ μεευρωομόλογο, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων στα κράτη-μέλη από τη διεθνή κρίση του κορονοϊού.

Γεννηματά από Βουλή: Απαραίτητη η ενίσχυση του ΕΣΥ

Η Φώφη Γεννηματά Την έγκαιρη κατάθεση προτάσεων από το Κίνημα Αλλαγής για την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορονοϊό, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας πως το ζήτημα δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες και πελατειακές πρακτικές.

0 Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της ΤουρκίαςΠιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση (ΚΕΠΠΑ) 2020/275 σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ΚΙΝΑΛ ζητά να πάρουν και οι μακροχρόνια άνεργοι το επίδομα των 800 ευρώ

Να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων ζητά από την κυβέρνηση και τον κ. Βρούτση το ΚΙΝΑΛ.
Η παράταξη με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι 470.000 καταγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι δεν περιελήφθησαν από το πακέτο στήριξης, στο οποίο

«Θρίλερ» με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Πληροφορίες για 120 κρούσματα κορωνοϊού

Σε ένα πραγματικό «θρίλερ» εξελίσσεται η περίπτωση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μέχρι χθες είχαν διαπιστωθεί 20 κρούσματα κορωνοϊού.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -που δεν ανακοινώνει, ακόμα, επίσημα ο ΕΟΔΥ, από τα δείγματα που πήρε από το πλήρωμα

Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να ηττηθεί ο κορονοϊός



Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να μην είναι γιατρός όμως έχει γίνει ειδικός σε θέματα παγκόσμιας υγείας τις τελευταίες δεκαετίες καθώς με τις παρεμβάσεις του, έχει αφήσει το δημόσιο αποτύπωμά του, ώστε εκτός από ιδρυτής της Microsoft να θεωρείται και ένας από τους ανθρώπους με τη σπουδαιότερη φιλανθρωπική δράση ως τώρα.

Τσίπρας: Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για παλινόρθωση φθαρμένων πρακτικών

Τσίπρας: Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για παλινόρθωση ...Ως απόλυτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την προστασία της δημόσιας υγείας ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη.Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε και τη δημοκρατική λειτουργία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Μητσοτάκης: "Κρίσιμος ο Απρίλιος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣε παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κύρωση των ΠΝΠ με μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι κάνει έναν πρώτο απολογισμό όσων έχουν γίνει αλλά και μια ανακοίνωση όσων θα ακολουθήσουν.

Δικαστήριο ΕΕ: Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία παραβίασαν το ευρωπαϊκό δίκαιο με την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες


Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι η Πολωνία, η Ουγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία παραβίασαν την ευρωπαϊκή νομοθεσία αρνούμενες να υποδεχθούν τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογούσε, για να ελαφρυνθεί το φορτίο εταίρων τους όπως η Ελλάδα κατά την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης του 2015.

Θετική στον κορωνοϊό γιατρός του ΑΧΕΠΑ


Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μια γιατρός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για νεαρή ειδικευόμενη γιατρό, η οποία εργάζεται στην παθολογική κλινική που δέχεται όλα τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Νίκος Ανδρουλάκης : Το rescEU αναλαμβάνει το 100% του κόστους για αγορά ιατρικού εξοπλισμού

Στην τηλεδιάσκεψη των Συντονιστών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου