Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη για θέματα ασφαλείας στο νομό Κιλκίς

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τα θέματα ασφαλείας στο νομό συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Κιλκίς ο κ. Ευ. Μπαλάσκας, από πλευράς δήμου Παιονίας ο αντιδήμαρχος κ. Χρ. Σιωνίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Π. Θωμαΐδης και Χρ. Ανθρακίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης και από πλευράς Αστυνομίας, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αρ. Μανωλάς και ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Αθ. Σωτηρόπουλος.
Στη σύντομη προλογική τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, ότι

Ξεμπλοκάρουν 1.624 μικρές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά ύψους 665 εκατ. ευρώ

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για 1.624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι ο στόχος της Ομάδας Μικρών Έργων που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, ενώ παράλληλα έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση οκτώ μεγάλων επενδύσεων.

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με εκπροσώπους καθηγητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικών κέντρων

Με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και του ερευνητικού προσωπικού των Ερευνητικών Κέντρων, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους. 

Μετά το βιβλίο του Λοβέρδου...



...ακολούθησε το βιβλίο του Βενιζέλου...
Ένα δωράκι από τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο, βρήκαν οι βουλευτές του κόμματος στις θυρίδες τους. Ο κ. Βενιζέλος μοίρασε βιβλία στους βουλευτές, όχι βεβαίως τα δικά του, αλλά .του Tony Judt με τίτλο «Τα δεινά που μαστίζουν την χώρα». Το βιβλίο δόθηκε μόλις μία ημέρα, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του κ. Α. Λοβέρδου. Τι λέει το βιβλίο- δώρο του κ. Βενιζέλου προς τους βουλευτές του; Αντί να τρέφουμε τυφλή εμπιστοσύνη στην αγορά- όπως κάναμε με

Πράσινο φως για δάνεια σε αγρότες...




Άνοιξαν, από το πρωί, τα δάνεια τις ΑΤΕ-Πειραιώς για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας, όπως δήλωσε ο.
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και ανέφερε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η τελική ρύθμιση.

Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ αποδοκιμάζουν βουλευτές της ΝΔ!...




Η αρχή έγινε όταν συνδικαλιστές αποδοκίμασαν τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Άδωνι Γεωργιάδη φωνάζοντας «τι ήρθατε να κάνετε εδώ εσείς ψηφίσατε τα μνημόνια».
Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε και με τον Κώστα Τζαβάρα με αποτέλεσμα όταν... είπαν στον βουλευτή «εμείς σε ψηφίσαμε και θα μας ακούσεις» να ακουστούν μερικά... γαλλικά ενώ κάποια στιγμή πετάχτηκαν εκατέρωθεν μπουκάλια με νερό.

Σίμος Δανιηλίδης: Η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα τους 325 δήμους της χώρας

Άκαρπη χαρακτήρισε τη συνάντηση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με τον Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Όπως αναφέρει
ο κ. Δανιηλίδης, "η κυβέρνηση, όπως και όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα αδυνατούν ή αρνούνται να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τον κίνδυνο στον οποίο βάζουν την ελληνική κοινωνία, εάν συνεχίσουν να οδηγούν την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση στην

Η ΕΠΟ δικαίωσε τους τρεις



Υπέρ της συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Football League τάχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Στην σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για ξεκάθαρη παρέμβαση του κράτους στις υποθέσεις των τριών ομάδων και ζητάει από την Ένωση της Football League να τις δεχθεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Γιάννης Βαρουφάκης: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παραιτηθεί από τα κέρδη της



Γιάννης Βαρουφάκης: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παραιτηθεί από τα κέρδη της
Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε σημερινό άρθρο του χαιρετίζει τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας μάλιστα πως ο πρωθυπουργός πρέπει να διαπραγματευθεί το να δεχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποπληρωθούν τα ελληνικά ομόλογα στην τιμή κτήσης τους και όχι στην ονομαστική τους αξία, δηλαδή να παραιτηθεί η ΕΚΤ από τα κέρδη της.   

Τι αποκαλύπτει το περπάτημα για την υγεία


Τι αποκαλύπτει το περπάτημα για την υγεία
Πριν από λίγο καιρό, τρεις διαφορετικές μελέτες συσχέτισαν ορισμένες αλλαγές στην ταχύτητα, στο εύρος του διασκελισμού και σε άλλα χαρακτηριστικά της βάδισης με την εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών, που τελικά μπορεί να οδηγήσουν στο Αλτσχάιμερ.
Μία άλλη πρόσφατη μελέτη, εξάλλου, έδειξε πως οι νέες γυναίκες περπατούν με διαφορετικό τρόπο κατά τις γόνιμες μέρες τους, όταν εκ φύσεως είναι και πιο δεκτικές στο σεξ.

Γερμανία: 1 στους 5 νεαρούς προτιμά το Ίντερνετ από το σεξ!


Σχεδόν ένας τους πέντε νεαρούς Γερμανούς θα προτιμούσε να μην κάνει σεξ για ένα χρόνο παρά να μην έχει Ίντερνετ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο περιοδικό ΝΕΟΝ.
Το 18% των νέων ηλικίας 18-35 ετών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησε ότι το πάθος του για το Ίντερνετ είναι μεγαλύτερο από την επιθυμία του να αποκτήσει ερωτική σχέση.

Πώς εκτοξεύθηκαν οι τιμές της βενζίνης



Τι δείχνει μεγάλη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων. Πόσο θα κόστιζε η βενζίνη αν είχε καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο. Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την ολιγωρία της κυβέρνησης

Εκ νέου στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκε η αγορά καυσίμων και επικαιροποιείται παλαιότερη έρευνά της σχετικά με το πόσα υλοποιήθηκαν και πόσα απομένει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της.

Πρώην υπουργός της ΝΔ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ - Δεν δικαιολογείται η περιουσία του



Τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του γνωστός πρώην υπουργός νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει υπό διερεύνηση το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, το ΣΔΟΕ έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρώην υπουργό της ΝΔ, καθώς η περιουσία που έχει αποκτήσει δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τα εισοδήματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. 

Κόλαφος για την τρόικα η έκθεση της Alpha Bank: "H Eλλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τους στόχους" - Τι αποκαλύπτει για τα νέα μέτρα



Σύμφωνα με τους αναλυτές ήδη από το 2012 η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλέονασμα - Υποστηρίζει ότι τα έσοδα του κράτους θα είναι αυξημένα κατά 3 δισ σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η τρόικα - Αναφέρει για την τρόικα ότι η στάση της για συνέχεια επιπλέον μέτρα είναι άκρως επικίνδυνη - Στην έκθεση υπάρχει φράση: "Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος των πολιτικών επιδιώξεων κανενός"

Η Ελλάδα έχει πετύχει -και με το παραπάνω- τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση, ήδη από το 2012, παρά τη μεγάλη ύφεση στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές τής Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Πυροσβέστης τα "έψαλε" στον Τόμσεν!


Πυροσβέστης τα "έψαλε" στον Τόμσεν!

Μία έκπληξη περίμενε τον ισχυρό άνδρα της τρόικας Ποούλ Τόμσεν κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα. 

Ο κ. Τόμσεν εξήλθε του υπουργείου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και «έπεσε» πάνω στη διαμαρτυρία ενάντια στις περικοπές των αποδοχών τους των εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν κι εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έξυπνο ύφασμα λειτουργεί σαν συναγερμός


Έξυπνο ύφασμα λειτουργεί σαν συναγερμός

Ερευνητές δημιούργησαν ένα έξυπνο ύφασμα που ενεργοποιεί έναν συναγερμό, όταν κάποιος εισβολέας επιχειρήσει να το διαπεράσει. 
Το καινοτομικό ύφασμα είναι δημιούργημα των ερευνητών του Ινστιτούτου Φραουνχόφερ του Βερολίνου με επικεφαλής τον Έρικ Σίμον, σε συνεργασία με ερευνητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου της ίδιας πόλης, καθώς και της εταιρίας Weberei Produktions GmbH.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς φάρμακα μένουν οι καρκινοπαθείς


Θεσσαλονίκη: Χωρίς φάρμακα μένουν οι καρκινοπαθείς

Οι καρκινοπαθείς έχουν φτάσει σε σημείο να μην παίρνουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν χρήματα να τα αγοράσουν, ενώ στα νοσοκομεία χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών, επισήμανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», Ροδούλα Τσαλουσίδου. 

Πωλείται το 29% του ΟΠΑΠ



Ο κύβος για τις ιδιωτικοποιήσεις ερρίφθη. Αργά το μεσημέρι, το ΤΑΙΠΕΔ ύστερα από συνεδρίαση με το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ξεκινήσει την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα την διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 29% μετοχών του ΟΠΑΠ.

Μην παρακοιμάστε το Σαββατοκύριακο! Ο επιπλέον ύπνος το διήμερο της αργίας οδηγεί σε μεγαλύτερη κούραση τη Δευτέρα το πρωί


Μην παρακοιμάστε το Σαββατοκύριακο!
Εάν παλεύετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι τη Δευτέρα το πρωί ώστε να ξεκινήσετε άλλη μια δύσκολη εργασιακή εβδομάδα, ίσως πρέπει να κατηγορήσετε τον εαυτό σας επειδή παρακοιμηθήκατε το Σαββατοκύριακο!
Η πληρωμή του «χρέους ύπνου»
Η άποψη ότι το «χρέος» ύπνου του πενθήμερου εργασίας… ξεπληρώνεται με περισσότερες ώρες στο κρεβάτι κατά το διήμερο της αργίας, είναι λανθασμένη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τον δρα Γκρέγκορι Κάρτερ, ειδικό στην ιατρική του ύπνου στο Ιατρικό Κέντρο Σαουθγουέστερν του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Η Νέα Υόρκη θυμάται την 11η Σεπτεμβρίου 2001


Δύο φωτεινές στήλες, μπλε χρώματος, υψώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον ουρανό του νότιου Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ανήμερα της επετείου για τα 11 χρόνια από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.

Με δύο μεγάλους προβολείς, οι οποίοι είχαν στηθεί στο «Σημείο Μηδέν», οι τοπικές Αρχές τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν δύο επιβατηγά αεροσκάφη προσέκρουσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι ύστερα από λίγη ώρα κατέρρευσαν.

Οι δήμοι δεν έχουν λεφτά ούτε για μισθούς


Οι δήμοι δεν έχουν λεφτά ούτε για μισθούς

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καθώς 14 δήμοι της χώρας δεν έχουν καταθέσει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα απαιτούμενα ποσά για τις μισθοδοσίες του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και ενώ εκατοντάδες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στοιχεία σοκ για κακοποίηση παιδιών


Τρομακτικά στοιχεία για τη σωματική αλλά και σεξουαλική βία που δέχονται σήμερα τα παιδιά, προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού τα τελευταία τρία χρόνια σε 12.000 παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα δύο παιδιά που φοιτούν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, έχει υποστεί σωματική βία, ενώ ένα στα δέκα παιδιά σεξουαλική βία.

Ο Αρλέμ Ντεζίρ επιλέχτηκε για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία


Ο Αρλέμ Ντεζίρ με την Μαρτίν Ομπρί

Ο ευρωβουλευτής Αρλέμ Ντεζίρ επιλέχτηκε από την απερχόμενη πρώτη γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, και από τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό για να αναλάβει τα ηνία του κόμματος το φθινόπωρο, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Αν τα μέλη συμφωνήσουν σε αυτό στις 11 Οκτωβρίου και ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου μας στις 18 Οκτωβρίου, ο Αρλέμ Ντεζίρ θα είναι ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς μας», αναφέρουν.

Νεκρός ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη


Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών.

Ελήφθη απόφαση- σταθμός για τη διάσωση του ευρώ! Έδωσε το "πράσινο φως" το Συνταγματικό Δικαστήριο για το ESM


Ελήφθη απόφαση- σταθμός για τη διάσωση του ευρώ! Έδωσε το "πράσινο φως" το Συνταγματικό Δικαστήριο για το ESM
Το πράσινο φως στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης (ΕSM) έδωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο...
απορρίπτοντας παράλληλα τις ενστάσεις για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.
Συγκεκριμένα οι δικαστές έκριναν «μη βάσιμες» τις ενστάσεις και έδωσαν το πράσινο φως στον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ για την επικύρωση-υπό προϋποθέσεις- του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού

Mείωση συντάξεων κατα 10% ζήτησε η τρόικα από την Κύπρο


Σύμφωνα με πηγή της κυπριακής κυβέρνησης, την οποία επικαλείται το ΡΙΚ, το κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε μεταξύ άλλων και μείωση των συντάξεων κατά 10%, ωστόσο η κυπριακή διαπραγματευτική ομάδα θεωρεί ότι τέτοιο μέτρο είναι ισοπεδωτικό.

Συνελήφθη 51χρονος για χρέη 21 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθη 51χρονος για χρέη 21 εκατ. ευρώ
Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση, ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης εμπορίας πολύτιμων μετάλλων, συνελήφθη 51χρονος στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 20.678.605,77 ευρώ.

Μπαράζ Απεργιακών κινητοποιήσεων


Ανοίγει ο κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων, με τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις να βγαίνουν στους δρόμους, την ώρα που η Τρόικα απαιτεί δραματικές αλλαγές στα εργασιακά και η «συγκυβέρνηση» καλείται να επικυρώσει τις επιταγές των δανειστών.

Θεσ/νίκη: Στον εισαγγελέα για κακοδιαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων



Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Μπακέλα, μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με τη διαχείριση των επετειακών εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης.

Ξεκίνησε η καταβολή δανείων σε αγρότες



Η ΑΤΕ-Πειραιώς από σήμερα το πρωί, άρχισε την χορήγηση δανείων για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την οποία ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου του.

Bloomberg: Έτοιμος ο κατάλογος για την ενοικίαση 40 ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων στην Ελληνική Επικράτεια



Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου - Στόχος να συγκεντρωθούν 50 δις ευρώ έως το 2020 - Στην λίστα νησιά με έκταση από 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει εντοπίσει 40 ακατοίκητα νησιά και νησίδες, τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Ανδρέας Ταπραντζής, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.

ΔΗΜΑΡ: Εκτός νόμου η δράση της Χρυσής Αυγής


«Νομίζω ότι οι πρακτικές και η δράση της είναι εκτός νόμου! Άρα είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα». Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος όταν ρωτήθηκε αν το κόμμα του ζητάει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Όπως ανέφερε: «Στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν απασχολήσει κατά κόρον τη δικαιοσύνη.

Επίθεση από το CNN στη Λιάνα Κανέλλη - Δείτε το βίντεο


Επίθεση από το CNN στη Λιάνα Κανέλλη - Δείτε το βίντεο Η βουλευτίνα του ΚΚΕ "πρωταγωνιστεί" σε τρέιλερ εκπομπής του καναλιού
Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη δέχτηκε νέα τηλεοπτική επίθεση. Αυτή τη φορά από παρουσιαστή του CNN, Richard Quest, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «Quest Means Business».
Ο παρουσιαστής της οικονομικής εκπομπής, κατά τη διάρκεια του promo trailer της εκπομπής του, παρουσιάζει σε μια οθόνη τη Λιάνα Κανέλλη, να μιλάει, ενώ εκείνος, με πολύ έντονο ύφος και το χέρι παρατεταμένο μπρος στην οθόνη, τη ρωτά φωνάζοντας:

Χρυσή Αυγή: Μήνυση κατά Ν. Δένδια και αρχηγού της ΕΛΑΣ



Μήνυση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλου κατέθεσε το πρωί ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Κον Μπεντίτ:Τα σκληρά μέτρα ευνοούν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα



Xρειάζεται να δημιουργηθεί, άμεσα, ένα ταμείο απόσβεσης χρέους για την Ελλάδα, υποστήριξε -κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε την υποβολή των προτάσεων Μπαρόζο για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση- ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπετίτ.

4ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 το πρωί, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία γενικότερα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. 

ΟΛΜΕ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς



Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται, να στρεβλώσει τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, να συκοφαντήσει τη νέα γενιά, για την οποία ετοιμάζει μια κοινωνική κόλαση.

Κλειστός σήμερα και αύριο ο Δήμος Κιλκίς


 

Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας δυναμικά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο και διαμαρτυρόμενος έντονα για την υποχρηματοδότηση και τις συνεχείς περικοπές στους ΟΤΑ της χώρας από την πολιτεία, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού της ρόλου, θα παραμείνει κλειστός σήμερα  και αύριο, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012. 

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη


Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη
Την παραίτησή του από την υπεράσπιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, ανακοίνωσε...
ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης. Ο γνωστός δικηγόρος, στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για πλήρη διαφωνία με την κα Σταμάτη για τον τρόπο υπεράσπισής της. Διαβάστε την ανακοίνωση του δικηγόρου:

Αυστραλία: «Ναι, στέλνουμε Έλληνες σε κέντρα κράτησης»



Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε η είδηση πως Έλληνες μετανάστες καταλήγουν σε κέντρα κράτησης της Αυστραλίας πριν απελαθούν.

Το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου», σύμφωνα με το οποίο Έλληνες πολίτες που θέλησαν να επισκεφθούν την Αυστραλία ως τουρίστες, οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Απάτες με υπερπολυτελή αυτοκίνητα του πρώην ΟΔΔΥ



Η ενεργοποίηση των δημοπρασιών από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ, τώρα ΔΔΔΥ) έχει ανοίξει και πάλι την «όρεξη» των επιτήδειων κυκλωμάτων, τα οποία έναντι προκαταβολής υπόσχονται σε ανυποψίαστους καταναλωτές φθηνά ΙΧ!

Απατεώνας έχει προσεγγίσει περισσότερους από 50 πελάτες οι οποίοι του έχουν δώσει προκαταβολές που κυμαίνονται μεταξύ 500 και 5.000 ευρώ για να προμηθευτούν φθηνά πετρελαιοκίνητα ΙΧ, διετίας.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανοίγει ΙΕΚ


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανοίγει ΙΕΚ

Την ιδιότητα του δασκάλου δημοσιογραφίας θυμήθηκε και πάλι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ανοίγει ΙΕΚ με την ονομασία «Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας», στο οποίο θα διδάσκει και ο ίδιος, ακριβώς δίπλα στα γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Καλλιρόης.

Συναντήσεις Τσίπρα με Αβραμόπουλο και Μαρκουλή


Συναντήσεις Τσίπρα με Αβραμόπουλο και Μαρκουλή

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα έχει στις 12:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσία των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενημερωθεί για θέματα του υπουργείου.

Επιβάλλουν εργασιακό Μεσαίωνα



Σε συνθήκες που επικρατούσαν στο Μάντσεστερ της Αγγλίας κατά την πρώτη φάση του Καπιταλισμού, όταν η κλωστοϋφαντουργία διαδραμάτιζε τον ρόλο της βιομηχανικής ατμομηχανής, μας γυρίζουν οι απαιτήσεις της τρόικα αν και εφόσον οι διαρροές από το Υπουργείο Εργασίας, απηχούν έστω και στο ελάχιστο την αλήθεια.

Επιστολή Νικολόπουλου στον Πάνο Καμμένο


Επιστολή Νικολόπουλου στον Πάνο Καμμένο

Επιστολή στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστειλε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλους όπου του ζητά να υπάρξει κοινή κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ.

Οι δύο άνδρες θα έχουν σήμερα συνάντηση στις 13:00.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Νικολόπουλου:

Ο Τύπος της Τετάρτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: οι διαπραγματεύσεις για τα νεα μέτρα, η συνάντηση Ντράγκι με Σαμαρά.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εύσημα Ντράγκι στον Σαμαρά".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με καλό βαθμό πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς και το χθεσινό δύσκολο τεστ στο εξωτερικό, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη".

Σαμαράς προς Ντράγκι «Παραιτηθείτε από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων»



Η αναγνώριση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, αλλά ότι παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις δίνει μία ανάσα στην κυβέρνηση εν μέσω της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Πάγκαλος:Δεν είμαι πια "πολιτικός"



"Ξεχνάτε ότι εγώ δεν είμαι πλέον «πολιτικός», δεν ζητάω λοιπόν ούτε ψήφο ούτε «εξιλέωση» από κανέναν". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην απάντησή του σε επιστολή ενός πολίτη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του βιβλίου του "Μαζί τα φάγαμε".

Αφού λοιπόν ευχαριστή τον πολίτη για την διαδικτυακή επιστολή του, αναφέρει τα εξής:

Εκδήλωση -Συζήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με θέμα "Δίκτυα Κοινωνικής αλληλεγγύσης"


Πρόσκληση για το έθιμο "ΣΥΝΤΙΑΝΚΑ" στο Πολύκαστρο



Ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου ‘’ΣΥΝΤΙΑΝΚΑ’’ στις 15/09/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 8:00 μ.μ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.