Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις προανήγγειλε η Βαλαβάνη

Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, η Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κάτω του μετρίου βαθμολογούν την κυβέρνηση οι πολίτες

Οι πολίτες βαθμολογούν κάτω από τη βάση την κυβέρνηση στους τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που

«Βόμβα» ΔΝΤ για έλλειμμα 1,7%: Κουρέψτε το χρέος ή πάρτε μέτρα

Αντί γα πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα παρουσιάζει έλλειμμα 1,7% υπολογίζει το ΔΝΤ το οποίο δυσφορεί. Προειδοποιεί μάλιστα την ευρωζώνη ότι δεν θα δώσει το μέρος που του αναλογεί για την δόση των 7,2 δις ευρώ εκτός αν ο Τσίπρας πάρει σκληρά μέτρα ή οι ευρωπαίοι

Γ. Μπουτάρης: Είναι τρελοί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση

Τη δική του απάντηση για τη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT, έδωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης φέρεται να ανέφερε σε συνέντευξή του σε Γερμανό δημοσιογράφο για την

Ο Κεγκέρογλου «καρφώνει» τον υπουργό με τα 80.000 στο εξωτερικό

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», η οποία αναφέρει ότι αναπληρωτής υπουργός έβγαλε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι « απότι λένε είναι υπουργός με ένα

ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΣΕ Ο ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ Bόμβα: Αναπληρωτής υπουργός έβγαλε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

Την αποκάλυψη ότι αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό κάνει σήμερα η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματα στο Λουξεμβούργο. Η μεταφορά έγινε μέσα στον Μάρτιο,

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Παραμένει βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση κατέθεσε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με θέμα: «Υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Κουρουπλής: Δέχομαι πιέσεις

«Στη ζωή υπάρχουν και ρήξεις. Λένε σε μένα, η τρόικα, ”σπρώξτε τη διείσδυση των γενοσήμων”, και τώρα που πάω να το κάνω στην πράξη, μου λένε άλλα, και αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι πίσω παίζονται άλλα συμφέροντα, των πολυεθνικών εταιρειών, του πρωτότυπου φαρμάκου- και λένε στην Ελλάδα ”κάν” το”, αλλά μέχρι τώρα δεν άκουσα να

Βενιζέλος: 100 ημέρες, 100 διαφορετικές απόψεις για την κυβέρνηση

Πέρασαν ήδη εκατό μέρες από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Εκατό μέρες, εκατό διαφορετικές απόψεις. Αισιόδοξες, απαισιόδοξες. Θετικές, αρνητικές.
«Πάμε για ενδιάμεση συμφωνία, για συμφωνία – γέφυρα, για τελική συμφωνία, για συμφωνία ή για δημοψήφισμα, για ρήξη ή για συμβιβασμό».
Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παπαδημούλης: Η πολυγλωσσία του Σύριζα δεν βοηθάει την διαπραγμάτευση

Μιλώντας στο Star, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως: «Δεν βοηθάει η πολυφωνία και η πολυγλωσσία στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα είναι η αδύναμη πλευρά και πρέπει να δείξει στη διαπραγμάτευση την καλύτερη δυνατή συνοχή. Ο ελληνικός λαός δείχνει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας έχει αποδείξει ότι είναι ένας

Βενιζέλος: Η χώρα βρίσκεται αιχμάλωτη στους εσωτερικούς συσχετισμούς του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό Λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες;», ρωτά τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής

Παπανδρέου: Καλοδεχούμενο ενδεχόμενο δημοψήφισμα

Την άποψη ότι ένα δημοψήφισμα που θα φέρει τον λαό προ των ευθυνών του είναι καλοδεχούμενο διατυπώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο άποψης που δημοσιεύει η γερμανική FAZ.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Spiegel με τον τίτλο: «Ευρώ - Δημοψήφισμα προτείνει ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου».

Γεννηματά: H διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και το ελληνικό κοινοβούλιο.
«Θεωρώ ότι επειδή η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αμέσως την πρωτοβουλία να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και το ελληνικό

Μηλιός: Σκάκι, όχι πόκερ εντός της ευρωζώνης

Αν οι δανειστές απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα τότε η λύση είναι μία: καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές» αναφέρει το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μηλιός σε ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως σημειώνει ο κ. Μηλιός στην ίδια ανάρτηση που τιτλοφορείται «Σκάκι, όχι πόκερ! (Ξανακερδίζοντας τον χαμένο χρόνο)» αυτό πρέπει να γίνει «πάντα εντός της Ζώνης του

Το «λεξικό της χρεοκοπίας» ετοίμασε το Bloomberg

Ποια ειναι η πιο...hot λέξη σε σχέση με την Ελλάδα. Δίχως αμφιβολία η λέξη «χρεοκοπία». Και το  ερώτημα όλων, την ώρα που διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού; Τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα λεφτά.
Το πρακτορείο Bloomberg με 10 ερωτοαπαντήσεις επιχειρεί να δώσει απαντήσεις, να λύσει απορίες.