Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Καρχιμάκη – Μπαρκέ

Με τον Γερουσιαστή και πρώην υποψήφιο του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος (PDT) για τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας, Cristovam Buarque, θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία

ΚΕΔΕ: Προς κυριαρχία ΠΑΣΟΚ στο νέο Δ.Σ.


Εύκολη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, δείχνουν οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες , από τα 500 μέλη της γενικής συνέλευσης που εκλέγει το 31μελες δ.σ. της ΚΕΔΕ, περίπου 230 προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, περίπου 180 από τη Νέα Δημοκρατία, 13 από τη Δημοκρατική Αριστερά, 10 από το ΚΚΕ, 8 από το ΣΥΝ, ενώ 59 εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι. Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετέχουν οι 325 δήμαρχοι και 175 δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους δήμους της χώρας.

Eπτά υπουργούς βγάζει στην... σέντρα η τρόικα. Ποιοι "έλαβαν" «κόκκινη κάρτα»

Eπτά υπουργούς βγάζει στην... σέντρα η τρόικα. Ποιοι έλαβαν «κόκκινη κάρτα»
«Κόκκινες κάρτες» σε εφτά υπουργούς για συγκεκριμένες παραλείψεις και όχι γενικά και

αόριστα για τη «μη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών» μοίρασε η τρόικα μετά τον έλεγχο του Αυγούστου που οδήγησε στο δράμα των τελευταίων εβδομάδων.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η πρώτη «κόκκινη κάρτα» βγήκε για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στον τέως υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Ι. Ραγκούση και στον κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος τον διαδέχθηκε.

Όταν κοιτάς απο ψηλά...



Ελεύθερη πτώση απο τα 2,3 και 4 χιλιάδες μέτρα,απο ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους!Δείτε απο ψηλά πανέμορφα τοπία απο Γαλλία,Ελβετία και Νορβηγία!Η αδρεναλίνη...στα κόκκινα!

Σημίτης: “Έχουν καθοριστεί οι νομικοί κανόνες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”


Αναλυτικά ο κ. Σημίτης,στο άρθρο του στην Κυριακάτικη Καθημερινή λέει ότι καθυστέρησε η λήψη αναγκαίων μέτρων γιατί επικράτησε εφησυχασμός καθώς "πολιτικοί και εμπειρογνώμονες μας διαβεβαίωναν ότι έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι δυνατή διότι δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες η αποχώρηση χώρας ή αποπομπή μας".

"Όταν δεν καταβλήθηκε η έκτη δόση στα μέσα Σεπτεμβρίου διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι οι εταίροι μας έχουν αρκετά διαφορετικές απόψεις από εμας σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει" προσθέτει, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να δούμε την πραγματικότητα, γιατί η γνώση της είναι προϋπόθεση αντιμετώπισής της.

Εργασιακή εφεδρεία για… βουλευτές.Και μετά … απόλυση ;


Την υπαγωγή του ενός τρίτου των βουλευτών σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (!) πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κύριος Αμοιρίδης πρότεινε συγκεκριμένα να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στους 200 και οι υπόλοιποι 100 να τεθούν σε... εφεδρεία. 

H A. Παπαρήγα για την αποκατάσταση Ν.Ζαχαριάδη


Εκδήλωση με αφορμή την κομματική αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Α' Νεκροταφείο, μετά και την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της 16ης Ιουλίου 2011.

Όπως είπε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Ιουλίου αποκαθίσταται και επίσημα κομματικά ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του προλεταριακού διεθνισμού και στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση.

Καταργείται ο σταυρός προτίμησης στις εκλογές


Νέο εκλογικό νόμο, που θα φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, με την καθιέρωση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών και με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μονοεδρικές ή ολιγοεδρικές περιφέρειες κατ'αρχήν και κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό. Για να γίνω κατανοητός, έχω την άποψη ότι σε μία μονοεδρική περιφέρεια όταν έχω τρεις υποψήφιους, ας υπάρχει σταυρός.

Οι ελληνικές χρεοκοπίες στο μικροσκόπιο του Forbes


Σε "ξεσκόνισμα" της ιστορίας των ελληνικών χρεοκοπιών από την αρχαιότητα μέχρι το 1932 προχώρησε το μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό Forbes
Σε εκτενή ιστορική αναδρομή στις δύσκολες δημοσιονομικά εποχές που βίωσε το ελληνικό έθνος προχώρησε το αμερικανικό περιοδικό Forbes, σημειώνοντας πως οι χρεοκοπίες έχουν άρωμα Ελλάδας.
Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο κέντρο της κυρίαρχης κρίσης χρέους, έχοντας χρεοκοπήσει πέντε φορές στην ιστορία της, αλλά απέχει πολύ από την κορυφή της λίστας, με τη Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ να βρίσκονται στην πρώτη θέση με δέκα χρεοκοπίες η κάθε μία.
Η πρώτη καταγεγραμμένη χρεοκοπία στην ελληνική ιστορία έγινε τον 4ο π.Χ. αιώνα, όταν 13 πόλεις-κράτη της Ελλάδας δανείστηκαν κεφάλαια από τον ναό της Δήλου. Οι περισσότεροι από τους δανειστές δεν κατάφεραν ποτέ να αποπληρώσουν τα δάνεια και ο ναός "έγραψε" απώλειες 80% επί του κεφαλαίου του.

«Μόνοι σας τα φάγατε»

«Μόνοι σας τα φάγατε»
Οι πολιτικοί θα έπρεπε να δίνουν απαντήσεις. Αντί γι’ αυτό όμως «λένε και "Μαζί τα φάγαμε"! Μόνοι σας τα φάγατε. Ας πληρώσετε τώρα και μη στέλνετε τον λογαριασμό σε αυτούς που δεν έχουν να τον πληρώσουν -σε συνταξιούχους, σε μισθωτούς».

Οργισμένος με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας ο Πέτρος Φιλιππίδης ζητά «τα ρέστα» από τους πολιτικούς της χώρας. 

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο αγαπημένος κωμικός δηλώνει ότι έχει μειώσει «κατά 40-45%» τις οικονομικές απαιτήσεις του, λόγω της κρίσης. 

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει


Επιβεβαιώνει την απαισιοδοξία των πολιτών για την οικονομική πολιτική της χώρας δημοσκόπηση της εταιρείας «Marc», για την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Το 56,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, ενώ μόλις το 39,3% πιστεύει ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.

ΒΟΥΛΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009 ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Η χρυσή δεκαετία της σπατάλης


Του Πασχάλη Κορωναίου


Μέσα σε μία δεκαετία ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου υπερδιπλασιάστηκε, όπως και ο αριθμός των υπαλλήλων. Από τα 97 εκατ. ευρώ το 2000 ξεπέρασε τα 221 εκατ. το 2009. Και τότε, όπως και σήμερα, ο αριθμός των βουλευτών είναι αμετάβλητος.
Οταν συμβαίνουν αυτά στη Βουλή, εύλογα μπορεί να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τον εκτροχιασμό των δαπανών στη γενική κυβέρνηση και στις ΔΕΚΟ. Η χρονιά που οι δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ήταν το 2005. Ανέβηκαν κατά 19% και από τα 133 εκατ. ευρώ σκαρφάλωσαν στα 158 εκατ. Η τριετία με τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι μεταξύ 2004 και 2006.

Γκιουλ: "Θα υπερασπιστούμε όλα τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο"


Τον «φόβο» του ότι επίκειται «έναρξη διαδικασίας, η οποία θα καταστήσει αδύνατη την ένωση στην Κύπρο», με υπαίτιο μάλιστα την ΕΕ, και αποτελέσματα «που όλοι θα αναγκαστούν να δεχθούν», εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, φροντίζοντας να τονίσει, επίσης, ότι «δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί όλα τα εθνικά συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (Υπουργός Εργασίας): «Επικουρικές άνω των 150 ευρώ θα περικοπούν 30%»


Περικοπή 30% στο τμήμα των επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ για τα ελλειμματικά ταμεία προαναγγέλλει μιλώντας στην «Κ.Ε.» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Οι περικοπές θα γίνουν από την 1η Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρεί στη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης των επικουρικών συντάξεων για όσους βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής. Ο κ. Κουτρουμάνης κάνει λόγο για κοινές παροχές προς νέους και παλαιούς συνταξιούχους, κάτι που σημαίνει ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης των επικουρικών συντάξεων για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από την 1/1/1993 θα μειωθούν στο 20%, επίπεδο που ισχύει και για τους νέους ασφαλισμένους.

"Λάθος του πρωθυπουργού να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης"


"Λάθος του πρωθυπουργού να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης"

Ήταν «θεμελιώδες λάθος του πρωθυπουργού να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης» δήλωσε την Κυριακή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Σαλαγιάννης κάλεσε τον Γ.Παπανδρέου να ζητήσει τώρα τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τα μέτρα που αποφασίστηκαν επειδή δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις.

Εφεδρεία και προϋπολογισμός στο Υπουργικό,σήμερα στις 18:00

Εφεδρεία και προϋπολογισμός στο Υπουργικό
Τις τελικές αποφάσεις για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να λάβει το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις 6 το απόγευμα, ενώ στο "τραπέζι" θα τεθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή πιθανότατα τη Δευτέρα.

Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που θα ψηφισθεί πολύ πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, θα αποτυπώνει επακριβώς το "κλείσιμο" του 2011 και τις προβλέψεις για το 2012, όπως αυτά συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

“Θα ταπεινωθώ αν αυτό ωφελεί τη χώρα”

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ας ταπεινωθώ, αρκεί να σωθεί η χώρα»
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει πως τα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, είναι πολλά και δύσκολα.

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Απόψε θα φάμε πάνω στο...iPhone 4



Ένας Γερμανός μηχανικός δημιούργησε ένα iPhone 4, 10 φορές μεγαλύτερο από το πραγματικό , με μία οθόνη 40 ιντσών που προσφέρει λειτουργίες παρόμοιες με αυτές του iPhone αλλά παράλληλα μπορεί να χρησιμεύσει και ως τραπέζι.
Το «iTableous» δεν διαθέτει μόνο το ίδιο σχέδιο, αλλά μοιάζει σχεδόν στα πάντα, αφού και τα κουμπιά λειτουργίας του δεν είναι μόνο για σχέδιο αλλά είναι κανονικά λειτουργικά, ενώ διαθέτει μέχρι και επιταχυνσιόμετρο.
Μη βιαστείτε ωστόσο να το ονομάσετε ως το iPhone 4 για γίγαντες, αφού ούτε τηλέφωνο μπορεί να πάρει, αλλά ούτε και την περίφημη οθόνη αφής του κανονικού.

Αλήθειες και μύθοι για την ημικρανία


Η ημικρανία, όπως κάθε τι που απασχολεί πολύ κόσμο, είναι ένα θέμα που περιβάλλεται από μύθους και από λανθασμένες απόψεις. Καθένας από τους πάσχοντες παρουσιάζει ως κανόνα τα δικά του συμπτώματα ή τα δικά του μέσα ανακούφισης σε μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων. Ας δούμε λοιπόν τι είναι μύθος και τι αλήθεια σχετικά με την ημικρανία.
Η ημικρανία είναι η πιο κοινή αιτία πονοκεφάλου: Λάθος: Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι προκαλούνται από ένταση. Πάντως, τουλάχιστον μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δώδεκα άντρες υποφέρουν από ημικρανία κάποια στιγμή στη ζωή τους.

5χρονα Ελληνόπουλα με προφίλ στο Facebook


5χρονα Ελληνόπουλα με προφίλ στο Facebook
Τα νήπια της Ελλάδας είναι παρόντα στο Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κατά την περίοδο 10/5/2011 έως 25/9/2011.
Η έρευνα, με τη συμβολή και συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, είχε ως αποδέκτες εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, και σε αυτήν ανταποκρίθηκαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Παπάς αγιάζει τους πιστούς με νεροπίστολο! (Video)


Παπάς αγιάζει τους πιστούς με νεροπίστολο!
Ένας ιερέας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας βρήκε έναν τουλάχιστον περίεργο τρόπο να φέρει κοντά του τους πιστούς. Αποφάσισε να ραντίσει πάνω τους τον αγιασμό με τη βοήθεια ενός νεροπίστολου.
Στο Μεξικό, οι ιερείς φαίνεται πως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα προσχήματα, όπως φαίνεται στην περίπτωση του ιερέα του παραπάνω βίντεο, ο οποίος παίρνει καθημερινά στη λειτουργία το νεροπίστολό του, ώστε ο αγιασμός να φτάνει κι αυτούς που κάθονται πιο πίσω!

Μικρότερο κράτος, λιγότεροι φόροι.Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στο ΒΗΜΑ.


 

Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά


Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι «πασχίζει» για τη δραστική περιστολή των δαπανών. Κάνει όµως ακριβώς τα αντίθετα: ∆ ιευρύνει το κράτος! Ιδρύει πάνω από 70 νέες Γενικές και Ειδικές Γραµµατείες, ∆ιευθύνσεις, Τµήµατα, Γραφεία, Αρχές, ∆ιοικητικά Συµβούλια… Συστήνει θέσεις και αποδεδειγµένα διορίζει χιλιάδες «ηµετέρους» µε διαβλητές διαδικασίες.

Το αποτέλεσµα είναι το κράτος να µεγαλώνει και οι δαπάνες να διογκώνονται… Το µεγάλο κράτος όµως για να συντηρηθεί απαιτεί και µεγάλους φόρους. Και επειδή η κυβέρνηση αυτή δεν µπορεί να εισπράξει τους φόρους που η ίδια βάζει, φέρνει συνεχώς νέους φόρους… * Ανεβάζει συνεχώς τους φόρους γιατί δεν θέλει ή δεν µπορεί να µειώσει τη δηµόσια σπατάλη

Σαν Σήμερα...


2 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Κυπριανός
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Μη Βίας
Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών
  • Γεγονoτα
1187: Ο σουλτάνος της Συρίας Σαλαντίν καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ, που την κατείχαν οι Σταυροφόροι.
1912: Οι Κρήτες βουλευτές γίνονται δεκτοί από την Ελληνική Βουλή, έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια να μετάσχουν κι αυτοί στις εργασίες της, ώστε να επισπευτεί η ένωση της νήσου με την Ελλάδα.

Γρηγοράκος: Χρειάζεται συναίνεση – Βαρβιτσιώτης: Συγκυβέρνηση υπό προϋποθέσεις


Για το ζήτημα της συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων –και ειδικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- για να ξεπεραστεί η κρίση και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μίλησαν την Κυριακή στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Κάναμε λάθος εκτίμηση προεκλογικά με ‘το λεφτά υπάρχουν’, δεν προσέξαμε και δώσαμε χρήματα στους συνταξιούχους, αλλά τώρα θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση από τη ΝΔ για να βγούμε από το αδιέξοδο. Δυστυχώς η ΝΔ είναι το ΚΚΕ της Δεξιάς» σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος. 

Το "έξυπνο" μπλουζάκι που κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα


Το "έξυπνο" μπλουζάκι που κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα
«Εξυπνο» μπλουζάκι θα ελέγχει τους ρυθμούς της καρδιάς και τη θερμοκρασία του σώματος. Οι επιστήμονες από τη Μαδρίτη που ανέπτυξαν τα πρωτοποριακά μπλουζάκια εκτιμούν ότι θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Το «έξυπνο» ρούχο είναι φτιαγμένο από συνθετικό ύφασμα, στο οποίο περιέχονται ηλεκτρόδια. Με αυτό τον τρόπο μετριούνται οι ρυθμοί της καρδιάς, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να κάνει ακόμα και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Κάψουλα σωτηρίας από τσουνάμι!


Μια σχετικά μικρή "Κιβωτό" σωτηρίας σε περίπτωση τσουνάμι κατασκεύασε ιαπωνική εταιρεία. Είναι φτιαγμένη από ανθρακόνημακαι μοιάζει με δύο μπάλες του τένις ενωμένες. Ήδη την έχουν παραγγείλει εκατοντάδες άνθρωποι.

Η κάψουλα που δημιούργησε η εταιρείαCosmo Power, ονομάζεται "Noah" παραπέμποντας στον "Κατακλυσμό" και υπόσχεται να σώσει ζωές σε περίπτωση νέαςθεομηνίας, όπως ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που άφησε πίσω του20.000 νεκρούς. 

Φοιτήτριες σε πορνογραφική σελίδα


Οι φωτογραφίες προορίζονταν για ημερολόγιο το οποίο ήθελαν να πουλήσουν φοιτητές ώστε να μαζέψουν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό και ήταν ανεπεξέργαστες, όμως διέρρευσαν σε πορνογραφική ιστοσελίδα με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος στο πανεπιστήμιο του Portsmouth.

Το ημερολόγιο θα έδειχνε τα κορίτσι σε διάφορες πόζες άλλα με την κατάλληλη επεξεργασία που θα γινόταν, τα κορίτσια θα εμφανιζόντουσαν «σεμνά», όμως τώρα είναι αμφίβολο αν το ημερολόγιο τελικά θα εκδωθεί.

Κολομβία: Η Unicef ζητεί την απελευθέρωση δεκάχρονης που απήχθη πριν από δύο ημέρες. Διαδήλωση κατά των βίαιων θανάτων στην Μπογκοτά


Η Unicef καταδίκασε την απαγωγή 10χρονης, κόρης δημάρχου μιας πόλης στη βόρεια Κολομβία, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή της.
"Η Unicef συμμερίζεται την διεθνή καταδίκη της απαγωγής της Νόρα Βαλεντίνα Μουνιόζ, δέκα χρόνων, την Πέμπτη στην περιφέρεια της Αράουκα", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
"Αυτή η πράξη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
"Η Unicef ενώνει τη φωνή της με τις εκκλήσεις των αρχών της Κολομβίας για την άμεση απελευθέρωση της 10χρονης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Sex, IRA και Eurovision στις ιρλανδικές εκλογές

Sex, IRA και Eurovision στις ιρλανδικές εκλογές
«Ηταν ένας γκέι, μία πρώην νικήτρια της Eurovision κι ένας τρομοκράτης…». Οχι, δεν είναι η αρχή ανέκδοτου, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τριών εκ των υποψηφίων για την ιρλανδική προεδρία, που κάνουν την εκλογική αναμέτρηση της 27ης Οκτωβρίου πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

O ανεξάρτητος gay πολιτικός

Σε περίπτωση που επαληθευτούν τα προγνωστικά, η Ιρλανδία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αποκτήσει ομοφυλόφιλο πρόεδρο, καθώς ο γερουσιαστής Ντέιβιντ Νόρις κατάφερε να αποσπάσει στο παραπέντε τη στήριξη τεσσάρων δημοτικών συμβουλίων και να προσθέσει τελευταίος το όνομά του στο ψηφοδέλτιο. 

Εκδιώχθηκε διευθυντής Νοσοκομείου για παρανομίες


Εκδιώχθηκε διευθυντής Νοσοκομείου για παρανομίες

Οι εξονυχιστικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς και καταθέσεις μεγαλογιατρών (κυρίως του ΠΑΓΝΗ) απέδωσαν ήδη καρπούς!


Η πρώτη διοικητική «καμπάνα» έπεσε την Πέμπτη σε διάσημο καθηγητή που εργάζεται, στο ΠΑΓΝΗ, από τη διοίκηση του νοσοκομείου! Η διοίκηση με απόφασή της απάλλαξε τον συγκεκριμένο διευθυντή εξειδικευμένης μονάδας κλινικής αφού πήρε, όπως λέει, πλήρη και αναλυτικά στοιχεία από το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τα οποία ο συγκεκριμένος γιατρός-καθηγητής είχε λάβει από πολλούς ασθενείς ποσά τα οποία μάλιστα είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του!

Δεν συνεργάζεται το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του μνημονίου


Με απόλυτη σαφήνεια το ΚΚΕ ξεκαθάρισε και την εβδομάδα που πέρασε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση των κομμάτων της Αριστεράς κατά του Μνημονίου.

Μάλιστα, η Αλέκα Παπαρήγα ήταν ιδιαίτερα σκεπτική, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να είναι σήμερα η Αριστερά ενωμένη.

Τουρκικές παραβιάσεις στο FIR της Λευκωσίας


Κλιμακώνει την ένταση στην Αν. Mεσόγειο η Τουρκία, με αεροναυτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται εντός του FIR Λευκωσίας σε ζώνη ανάμεσα στο Ακρωτήρι Λεμεσού και την πλατφόρμα της Νoble Energy.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου προειδοποίησε τη γειτονική χώρα ότι η στάση της θα επηρεάσει την πορεία της ένταξής της στην Ε.Ε..

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου έστειλε μήνυμα στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως «η Κύπρος αναμένει ξεκάθαρη έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης». 

Ανοικτό Πανεπιστήμιο 2011 - 12: Αιτήσεις για 7.700 θέσεις


Ανοικτό Πανεπιστήμιο 2011 - 12: Αιτήσεις για 7.700 θέσεις
Τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων σπουδών και τις  θέσεις εισαγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013 έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Συνολικά θα διατεθούν 7.700 θέσεις σε 32 προγράμματα σπουδών, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν περισσότεροι από 70.000 υποψήφιοι.

Από τις προσφερόμενες θέσεις οι 4.200 θέσεις αφορούν προπτυχιακά και οι υπόλοιπες 3.500 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η έναρξη των σπουδών για τα προγράμματα αυτά θα γίνει το φθινόπωρο του 2012 και η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πίρι Ρέις: Το σκάφος- αίνιγμα

Πίρι Ρέις: Το σκάφος- αίνιγμα
Η παρουσία του και μόνο στη Μεσόγειο προκαλεί πονοκέφαλο και αναστάτωση στην ελληνική πλευρά. Ενα σκάφος-αίνιγμα, που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα κάθε φορά που οι γείτονες προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο με πρόσχημα τις έρευνες.

Τις τελευταίες ημέρες «βγήκε παγανιά» για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τις ελληνικές ακτές. Το 36μετρο σκαρί, που ανήκει τυπικά στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της 9ης Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη, κατασκευάστηκε το 1978, πριν από 33 ολόκληρα χρόνια, στα ναυπηγεία της Schiffswerft Diedrich Oldersum στη Δυτική Γερμανία «με εξοπλισμό για ωκεανογραφικές, βιολογικές, γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες». 

Το ΚΚΕ αποκαθιστά σήμερα τον Νίκο Ζαχαριάδη

Το ΚΚΕ αποκαθιστά σήμερα τον Νίκο Ζαχαριάδη
Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη που πρόσφατα προχώρησε στην επίσημη αποκατάστασή του πραγματοποιεί το ΚΚΕ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες για την αποκατάσταση των Νίκου Βαβούδη και Αρη Βελουχιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποείται στο πλαίσιο της παρουσίασης της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη και του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη.

Διατροφή για γράμμωση σε χρόνο ρεκόρ



1. Περιορίστε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη στο 85% του επιπέδου συντήρησης του βάρους σας. Αυτή η μείωση σε συνδυασμό με την άσκηση που περιγράψαμε στο 2ο μέρος,θα οδηγήσει στην απώλεια περίπου… ενός κιλού σχεδόν καθαρού λίπους την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς να διαταράξει στο παραμικρό το μεταβολισμό σας.
2. Τα γεύματα θα είναι ισοθερμιδικά,συχνότερα και μικρότερα: 5-6 για τους άνδρες και 4-5 για τις γυναίκες.
3. Το νερό θα πρέπει να ξεχειλίζει από τ’ αυτιά σας όσο διαρκεί αυτό το ειδικό καθεστώς.

Πρωτότυπες τούρτες



Αν προσπαθείτε να σκεφτείτε κάποιο σχέδιο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις, για την τούρτα των γενεθλίων σας, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες!Βέβαια...δύσκολα θα τα καταφέρετε να φτιάξετε μια τούρτα τέτοιου επιπέδου, αλλά μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία για να σας ετοιμάσει την εντυπωσιακή σας τούρτα με το σχέδιο που προτιμάτε!Τελικά και η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη!