Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αναστάσιμα έθιμα απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας


Ανάσταση για όλους μας σημαίνει κόκκινα αυγά, τσούγκρισμα μέχρι τελικής πτώσης, τσουρέκια, λαμπάδες και μεταμεσονύκτια μαγειρίτσα. Σε πολλά μέρη της χώρας, όμως, Ανάσταση σημαίνει κάτι παραπάνω. Κάτι πιο πρωτότυπο, πιο αυθεντικό, πιο φαντασμαγορικό από τα συνηθισμένα. Όπως εναέριες μάχες ρουκετών και σαϊτών. Ή χρωματιστά αερόστατα στον ουρανό. Ή ρίψεις κανατιών που εφοδιάζουν τις νησιώτικες βόλτες με έξτρα δόσεις αδρεναλίνης. 

Τα πλοία φεύγουν, τα ΚΤΕΛ απεργούν


Ανακούφιση για τους εκδρομείς του Πάσχα που ταξιδεύουν με πλοία, αναστάτωση για εκείνους που έχουν επιλέξει τα ΚΤΕΛ. 

Από τις 12 τα μεσάνυχτα της Μ. Πέμπτης τα πλοία έλυσαν τους κάβους για τα πρώτα δρομολόγια μετά την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, ενώ σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Μ. Πέμπτη οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποιούν μπλόκα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Πώς μπορείτε να εκτιμήσετε την ηλικία μιας καμηλοπάρδαλης


Πώς μπορείτε να εκτιμήσετε την ηλικία μιας καμηλοπάρδαλης : Οι  καφετιές «βούλες» στο τρίχωμα μιας καμηλοπάρδαλης δεν σας δείχνουν μόνο  πόσο όμορφη είναι. Μπορούν επίσης να σας πουν και την ηλικία της.

Οι καφετιές «βούλες» στο τρίχωμα μιας καμηλοπάρδαλης δεν σας δείχνουν μόνο πόσο όμορφη είναι. Μπορούν επίσης να σας πουν και την ηλικία της.

Αυτό είναι πλέον επιστημονικά διαπιστωμένο, τουλάχιστον για τις αρσενικές καμηλοπαρδάλεις της Ζάμπια. Περαιτέρω μελέτες αναμένεται να επεκτείνουν το εύρημα και στα άλλα είδη, οδηγώντας στον προσδιορισμό ενός «καμηλοπαρδαλέ» βιοδείκτη ο οποίος θα αποκαλύπτει τα χρόνια του ζώου με την πρώτη ματιά. 

Την Τρίτη απολογούνται οι 3 συγκατηγορούμενοι του Ακη


Ο επιχειρηματίας Γεώργιος Σαχπατζίδης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή όπου του δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν από τον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθησαν χθες Τετάρτη.
Πρόκειται για τους Γιώργο Σαχπατζίδη επιχειρηματία, Νίκο Ζήγρα εξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρίας και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα offshore εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Ιταλό δήμαρχο Μάρκο Γκάλντι



Συνάντηση με το φιλέλληνα δήμαρχο της Ιταλικής πόλης Cava de' Tirreni Μάρκο Γκάλντι (Marco Galdi) είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς εξήρε την απόφαση του Μάρκο Γκάλντι να διαθέσει τον μισθό του ως δημάρχου, στο ελληνικό κράτος, στέλνοντας, με αυτόν τον τρόπο, μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Βενιζέλος: Ξεκινά περιοδείες την Πέμπτη του Πάσχα


Βενιζέλος: Ξεκινά περιοδείες την Πέμπτη του Πάσχα : Περιοδείες ανά την Ελλάδα ξεκινά την Πέμπτη του Πάσχα (19 Απριλίου), ενόψει των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα περάσει τις ημέρες του

Περιοδείες ανά την Ελλάδα ξεκινά την Πέμπτη του Πάσχα (19 Απριλίου), ενόψει των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο Ευ. Βενιζέλος θα αρχίσει την προεκλογική του δραστηριότητα από την Αθήνα, με ομιλία σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα.

Οι 25 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας



Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί όχι απλώς για το μέλλον της πολιτικής τάξης, αλλά για την ίδια την τύχη της χώρας, βαδίζουμε προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου - των πιο κρίσιμων και πιο ρευστών εκλογών της μεταπολίτευσης.

Το στοίχημα της αυτοδυναμίας στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή φαντάζει ανέφικτο, ενώ πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τις μετρήσεις, μοιάζει η δυνατότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσουν αθροιστικά το 51% ώστε να διαθέτουν την πολιτική νομιμοποίηση να σχηματίσουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Ευχές απο τον Υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, Λεωνίδα Δημητριάδη

Ευχομαι σε όλους τους πολίτες του Νομού Κιλκίς 
Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα.
Το Χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου,που θα έρθει σε λίγες μέρες,ας ζεστάνει τις καρδιές μας και ας φωτίσει τα βήματα μας.

Λεωνίδας Δημητριάδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Πώς θα μειώσετε στο ελάχιστο το κόστος της μετακίνησής σας για το Πάσχα


Αν δεν έχετε πραγματική ανάγκη να μεταφέρετε πολλά πράγματα, αφήστε πίσω την μπαγκαζιέρα. Η χρήση της αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου ως και 20%.
Τελικά δεν καταφέρατε να αποφύγετε να πάρετε το αυτοκίνητο για να πάτε στο χωριό να κάνετε Ανάσταση. Τουλάχιστον φροντίστε να μην σας πάει "ο κούκος αηδόνι" η μετακίνηση.
Ελέγξτε τις τιμές των καυσίμων στην περιοχή που θα πάτε. Αν μένετε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη το πιθανότερο είναι πως η πανάκριβη βενζίνη που βρίσκετε στο πρατήριο της γειτονιάς θα είναι και πάλι φθηνότερη από αυτήν που θα βρείτε στο χωριό.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ "ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ"


Ο Μυστικός Δείπνος αποτελούσε πάντοτε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Ο πιο χαρακτηριστικός και διάσημος όμως πίνακας που απεικονίζει τον Μυστικό Δείπνο δεν είναι άλλος από τον περίφημο και πολυσυζητημένο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ο Ντα Βίντσι ολοκλήρωσε τον πίνακα το 1498 και για τη δημιουργία του χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια. Σήμερα βρίσκεται στην τραπεζαρία του μοναστηριού Μαρία ντέλε Γκράτσιε του Μιλάνου.

Συλλήψεις ατόμων για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών στο Κιλκίς και Σέρρες



Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθησαν χθες (11.04.2012), σε Κιλκίς και Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών αντίστοιχα, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών. 

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Πέμπτης


Την Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού
Χριστού στη Γη.

Όπως μας αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε πριν θυσιαστεί για την σωτηρία των ανθρώπων, να δειπνήσει για
τελευταία φορά με τους μαθητές του. Ο δείπνος αυτός είναι ο γνωστός μας Μυστικός Δείπνος. Έλαβε χώρα σε ένα
υπερώο (σε ένα πατάρι δηλαδή) κάποιου σπιτιού της Ιερουσαλήμ, στο οποίο κρυφά συνέφαγαν οι μαθητές και ο
Ιησούς.

Μεγάλη Πέμπτη


H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.
Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.

Ο Βενιζέλος προανήγγειλε αλλαγές στο κόμμα και στην ασυλία


Ο Βενιζέλος προανήγγειλε αλλαγές στο κόμμα και στην ασυλία : Εκκληση στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστούν την αυτονομία της πολιτικής απηύθυνε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προαναγγέλλοντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του κόμματος, τροποποίηση του
Εκκληση στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστούν την αυτονομία της πολιτικής απηύθυνε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προαναγγέλλοντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του κόμματος, τροποποίηση του Καταστατικού και πρωτοβουλίες για μείωση των βουλευτικών προνομίων.

Με άνοιγμα σε "καραμανλικούς" η εκλογική επιτροπή της ΝΔ


Με άνοιγμα σε "καραμανλικούς" η εκλογική επιτροπή της ΝΔ : Με νέο άνοιγμα στους «καραμανλικούς» και με στόχο να δημιουργηθεί μία ομάδα κρούσης που θα προβάλει τον παραταξιακό χαρακτήρα της ΝΔ συγκροτήθηκε η εκλογική επιτροπή

Με νέο άνοιγμα στους «καραμανλικούς» και με στόχο να δημιουργηθεί μία ομάδα κρούσης που θα προβάλει τον παραταξιακό χαρακτήρα της ΝΔ συγκροτήθηκε η εκλογική επιτροπή του κόμματος που αριθμεί 55 μέλη.

Στην Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα όπου προεδρεύει ο Αντώνης Σαμαράς εντάχθηκαν παλαιά και νεότερα στελέχη του κόμματος, σε μία προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι φέρνει αποτελέσματα η πανστρατιά που κήρυξε ο πρόεδρος του κόμματος, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την σύλληψη Τσοχατζόπουλου


Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την σύλληψη Τσοχατζόπουλου : Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης δημιούργησε η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τη ΝΔ να στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής διαφθοράς. Στελέχη

Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης δημιούργησε η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τη ΝΔ να στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής διαφθοράς. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν και κρατούν χαμηλούς τους τόνους, προειδοποιούν με αντεπίθεση για τις «γαλάζιες αμαρτίες».

Σύμφωνα με Τα Νέα, η ΝΔ θα επιδιώξει να παραμείνουν οι προβολείς στη σύλληψη του πρώην υπουργού, καθώς στη Λεωφόρο Συγγρού θεωρούν ότι δημιουργείται ένα προνομιακό για το κόμμα πεδίο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου.

Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ


Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ : Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, με επίκεντρο την πρόταση συνεργασίας για τις μονοεδρικές περιφέρειες, την οποία απηύθυνε

Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, με επίκεντρο την πρόταση συνεργασίας για τις μονοεδρικές περιφέρειες, την οποία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και «πολιτικούς απατεώνες» και έβαλε ευθέως κατά της φερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, χαρακτηρίζει τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση «αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».

Παπαδήμος: "Οι αποφάσεις μας να στρέφονται στο αύριο και όχι το χθες"


Παπαδήμος: "Οι αποφάσεις μας να στρέφονται στο αύριο και όχι το χθες" : Την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το  μέλλον της χώρας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που  απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό,
Την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. «Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο» τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος.
«Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Σαν Σήμερα...


12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους. (Α' Άλωση)
1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας.
1861: Αρχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, με την επίθεση των Νοτίων στο Οχυρό Σάμτερ, στο λιμάνι του Τσάρλεστον της Βιρτζίνια.

Δείτε τη λίστα των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε 46 περιφέρειες της χώρας, αλλά χωρίς τα ψηφοδέλτια να έχουν «κλείσει» σε όλες.

Τα ονόματα ανακοινώθηκαν στην 15η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων, Βασίλη Γερανίδη.


Ο κ. Γερανίδης είπε ότι η ανανέωση των ψηφοδελτίων ξεπερνά το 60% και τόνισε ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των γυναικών και των νέων σε ηλικία -κάτω των 40- ανθρώπων.

Βενιζέλος: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία

Βενιζέλος: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία



«Οι βουλευτές που θα εκλεγούν με το ΠΑΣΟΚ παραιτούνται εκ προοιμίου από τη βουλευτική ασυλία ενώ καμία εγκληματική ενέργεια δεν θα καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης των υπουργών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν νοείται να υπάρχει κανένα ειδικό

MEIΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 70% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Σε ποσοστό περίπου 70% περιορίστηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2011. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος τα οποία προέρχονται από τη διαχείριση των λογαριασμών του Δημοσίου

Η Έλενα Ράπτη τα... έχει με τον Εζέλ; Τι μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ!

Οι συχνές επισκέψεις της Έλενας Ράπτη στην Κωνσταντινούπολη, έχουν δημιουργήσει θέμα στα γειτονικά ΜΜΕ
τα οποία κάνουν λόγο για σχέση με τον Εζέλ, κατά κόσμον Kenan Imirzalioglou!  Βέβαια, η Θεσσαλονικιά βουλευτής είχε απαντήσει το παραπάνω για... πλάκα σε δημοσιογράφο, ωστόσο φαίνεταιπως το καλαμπούρι δεν της πέτυχε, με αποτέλεσμα

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α και Β Θεσσαλονίκης:
Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ