Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δηλητήριο αράχνης η λύση στα προβλήματα στύσης


Δηλητήριο αράχνης η λύση στα προβλήματα στύσης

Μια ομάδα επιστημόνων από το Medical College της Τζόρτζια των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι το δηλητήριο μίας αράχνης από τη Βραζιλία μπορεί να προκαλέσει στύση διάρκειας μέχρι και 4 ωρών.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για το δηλητήριο της αράχνης Phoneutria nigriventer, το οποίο ενδεχομένως να είναι η λύση στα προβλήματα στύσης που ταλαιπωρούν πολλούς άνδρες!

Το στρες συρρικνώνει το μυαλό μας


Το στρες συρρικνώνει το μυαλό μας
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε μαγικά το στρες από την καθημερινότητά μας, ούτε και τα μεμονωμένα γεγονότα που το προκαλούν. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ όμως επισημαίνει πως δεν είναι μόνο το άγχος από μεμονωμένες τραυματικές καταστάσεις που βλάπτει περισσότερο τον οργανισμό μας, αλλά οι σωρευτικές συνέπειες μιας ζωής γεμάτη στρες.

Δημιουργικοί φράχτες απ’ όλο τον κόσμο


Δημιουργικοί φράχτες απ' όλο τον κόσμο (1)
Δώστε μια διαφορετική νότα στον κήπο σας με ένα περίεργο και πολύχρωμο φράχτη, όπως αυτοί που θα δείτε παρακάτω.


Το συγκινητικό γράμμα 12χρονου που νίκησε τον καρκίνο

Ένα γράμμα για τη μάχη που έδωσε με τη ζωή και που έκανε τη μητέρα του να ξεσπάσει σε λυγμούς, έγραψε 12χρονο αγόρι
στη Βρετανία. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Charlie Williams από το Boxford είχε όγκο στο κεφάλι όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Έκτοτε, ο μικρός Charlie έδινε καθημερινά τη δική του μάχη. 

Ανακάμψη το 2013 βλέπει ο Χρυσοχοίδης


Ανακάμψη το 2013 βλέπει ο Χρυσοχοίδης

 
  

Οικονομική ανάκαμψη το 2013, προβλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Der Tagesspiegel" του Βερολίνου, με τίτλο «Χάσαμε την ψυχή μας» και περιγράφει την ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ενώ αναδεικνύει ως βασική προτεραιότητα τη μεταμόρφωση της Ελλάδας από οικονομικά εσωστρεφή, σε οικονομικά εξωστρεφή χώρα.  

ΣΟΚ Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστελνε πελάτες στους εκβιαστές

ΣΟΚ Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστελνε πελάτες στους εκβιαστές
Δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ εμπλέκει τον έκπτωτο
 νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη στο κύκλωμα των εκβιαστών. Συγκεκριμένα αν και είχε τεθεί σε αργία από τις 5 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια σε έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη, στις 20 Ιουλίου, ώστε να εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά.

Γιατί ο ξένος τύπος επευφημεί τον Παπανδρέου....


...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ;;;

Εκ διαμέτρου αντίθετος εμφανίζεται ο ξένος τύπος στην εκτίμηση της
πολιτικής προσφοράς του Γ. Παπανδρέου για τη χώρα. Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός τύπος προδιαγράφει το πολιτικό του τέλος και ζητά την άμεση αποπομπή του από την

Την επιστροφή στις νίκες ψάχνει σήμερα ο Άρης κόντρα στη Δόξα

Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει η αποστολή του Άρη για τον σημερινό αγώνα με την Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο στις 15:00. Μία από αυτές είναι και η παρουσία
του Γιώργου Κατίδη με τον 56χρονο Πορτογάλο τεχνικό να του έδωσε άλλη μία ευκαιρία παρά την αντίδραση που είχε στην αλλαγή του στο 90΄ του παιχνιδιού της περασμένης

Και τους άνδρες απειλεί ο καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Σύμφωνα με ερευνητές του νοσοκομείου «St.Mary» στο Μάντσεστερ, οι άνδρες φορείς ενός ελαττωματικού γονιδίου έχουν μια στις 15 πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, μέχρι να φτάσουν 70 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο .

Με ποια ζώδια ταιριάζετε;



Κριοί
Άντρες Κριοί
Οι άντρες Κριοί είναι πιο πιθανό να παντρευτούν γυναίκες Κριούς, και λιγότερο πιθανό να παντρευτούν μια Σκορπιό. Όσο για το διαζύγιο, πιο συχνά χωρίζουν από γυναίκες Λέοντες, αλλά μένουν παντρεμένοι με Κριούς γυναίκες. Είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν Σκορπιούς γυναίκες, λόγω της διαφωνίας των δύο, γιατί είναι πεισματάρηδες και γιατί θέλουν και οι δύο να έχουν τον έλεγχο.

Τα σκυλιά κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια για να καταλάβουν τι θέλουν


Τα σκυλιά κοιτούν τους ανθρώπους στα μάτια για να καταλάβουν τι θέλουν
Τα σκυλιά διαθέτουν επικοινωνιακές δυνατότητες παρόμοιες με αυτές μικρών παιδιών. Παρακολουθούν προσεκτικά με το βλέμμα τους ανθρώπους για να καταλάβουν τι θέλουν από αυτά, ακριβώς όπως κάνει ένα παιδί ηλικίας δύο ετών. Αυτά είναι τα συμπεράσματα νέας μελέτης, στην οποία οι επιστήμονες της ουγγρικής ακαδημίας επιστημών χρησιμοποίησαν τεχνολογία που παρακολουθεί την κίνηση των ματιών για να διαπιστώσουν τις ικανότητες των σκύλων.

Οκτώ προφυλακίσεις αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής Συγκλονίζουν οι διάλογοι των εκβιαστών



Τρίτη ημέρα η Κυριακή των μαραθώνιων απολογιών των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στο αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών.

Σήμερα απολογούνται 19 άτομα. 

Το Σάββατο, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση οκτώ κατηγορουμένων και την απελευθέρωση άλλων οκτώ με περιοριστικούς όρους.

Σάν Σήμερα


22 IANOYAΡΙΟΥ

Γεγονότα

1506: Οι πρώτοι 150 ελβετοί στρατιώτες φτάνουν στο Βατικανό για να αποτελέσουν τη φρουρά του Πάπα (ελβετική φρουρά).

1830: Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.

1863: Ο Όθωνας και η δυναστεία του κηρύσσονται έκπτωτοι από την Ελλάδα και επικυρώνεται το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου 1862 για την επιλογή νέου βασιλιά, που ήταν ευνοϊκό για τον άγγλο πρίγκιπα Αλφρέδο.

Τα αγροτικά προϊόντα του Λαγκαδά πάνε Βερολίνο


Κεντρική Μακεδονία Τα αγροτικά προϊόντα του Λαγκαδά πάνε Βερολίνο

Ο δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης θα είναι η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση προώθησης Αγροτικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι των 2000 εκθετών από όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα των αντίστοιχων με το Υπουργείο Ανάπτυξης φορέων τους, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία δεν υπήρξε ελληνική συμμετοχή.

Απαράδεκτες συνθήκες στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Απαράδεκτες συνθήκες στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς «για μια ακόμη φορά εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στα κατ’ επίφαση δικαστικά μέγαρα της πόλης μας. Ειδικότερα δε θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς σε ακροατήριο το οποίο στερείται θέρμανσης, καθώς η σόμπα που στοιχειωδώς θερμαίνει το χώρο είναι χαλασμένη εδώ και ένα μήνα.Είναι προφανές ότι δικαστές, υπάλληλοι και δικηγόροι είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες ψύχους, την ίδια δε ταλαιπωρία υφίστανται και οι συμπολίτες μας.

Από αξιολόγηση του ΑΣΕΠ οι δημόσιοι υπάλληλοι

Από αξιολόγηση του ΑΣΕΠ οι δημόσιοι υπάλληλοι
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το επόμενο διάστημα οι εμπειρογνώμονες του ΑΣΕΠ θα αξιολογήσουν τις υπηρεσίες και τους δημοσίους υπαλλήλους. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει μηχανισμό αξιολόγησης, που αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο απολύσεων.

Ιδρύει κόμμα ο Πάνος Καμμένος!

Το οριστικό του διαζύγιο με τη ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σε δήλωσή του υποστήριξε ότι θα παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού σε σχηματισμό, ο οποίος θα έχει σαφή και καθαρή θέση για την αντισυνταγματικότητα και ακυρότητα της δανειακής σύμβασης και της παράδοσης της χώρας στους δανειστές.

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης! Μέχρι αύριο οι αιτήσεις!

Σαράντα τρία άτομα πλήρους απασχόλησης πρόκειται να προσλάβουν τα ΕΛΤΑ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (32 ειδικότητας
ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης και 11 ειδικότητας ΔΕ Διανομέων).  Οι συμβάσεις θα διαρκέσουν 8 μήνες για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ταχυδρομικών Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Με ποια Αριστερά και ποιο κίνημα μπορούμε να πετύχουμε;

Με ομιλητή τον Αλέκο Αλαβάνο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη πολιτική εκδήλωση με θέμα την Αριστερά, το αριστερό μέτωπο και την αντικαπιταλιστική προοπτική… 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και διοργανώνεται από την Αριστερή Ανασύνθεση (οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

O καλύτερος πελάτης του δημοσίου




Ο αρχηγός της σπείρας του Θερμαϊκού και αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής τοκογλυφίας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα μετά τον περιώνυμο Γούκο, ο Μάρκος Καραμπέρης, ήταν και παρέμεινε «παιδί» της Γαλάζιας Πολυκατοικίας του ελληνικού βορά. Με τις διασυνδέσεις και τα «κονέ» στην πολιτική πιάτσα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να ανακαλύψει τις διόδους για να νοικιάσει τα ακίνητά του. Άλλωστε το κέρδος του από την τοκογλυφία, εκτός από τα μετρητά, ήταν και η απόκτηση ακινήτων δια της μεθόδου της προσημείωσης στην οποία κατέληγαν τα θύματα του.