Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Ερχεται (τρέχοντας) ο ανασχηματισμός
ΤΟ ΒΛΕΠΩ να έρχεται! Το στοιχειωμένο «μικρό και ευέλικτο» κυβερνητικό σχήμα, το όνειρο και το όραμα κάθε πρωθυπουργού εδώ και δεκαετίες. Το σχήμα που αρχίζει από τον μαγικό αριθμό 25 (12 υπουργοί, 13 υφυπουργοί) και στην πορεία ξεχειλώνει, και ξεχειλώνει, και ξεχειλώνει, και φτάνει στην καλύτερη περίπτωση τους 45 και στο τσακίρ κέφι μπορεί να αγγίξουν και τους 60 ζωή να 'χουν (οι υπουργοί). Αυτή τη φορά, πληροφορούμαι, επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά είναι «ο στόχος να

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τις αντοχές της ΔΗΜΑΡ, λέει ο Κουβέλης


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Βήμα της Κυριακής. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ενώ σημειώνει ότι τη ΔΗΜΑΡ δεν απασχολεί αυτή την ώρα η συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος, 4-0 τον Πλατανιά


Με μία πραγματικά επιβλητική εμφάνιση ο Πανιώνιος συνέτριψε 4-0 τον Πλατανιά, στη Νέα Σμύρνη, σε παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Αργυρόπουλος με αυτογκόλ στο 5' άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια σκόραραν οι Ρόκας (17'), Αραβίδης (41') και Ντούνης (73').

Ο Πανιώνιος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και στάθηκε τυχερός,

Ιστορικό διπλό ο ΠΑΣ στο Βικελίδης

Χάρη σε ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν...
η μοναδική ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στην πρώτη νίκη της ιστορίας του μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με 2-1.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπράνα Ίλιτς, που πέτυχε το πρώτο γκολ, ενώ γενικά προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

'' ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν σημειώσει πρόοδο στην ανεύρεση του τρόπου με τον οποίο θα γίνει το χρέος βιώσιμο στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής  του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όπως μεταδίσει το Reuters.
''Αναμένω να διανύσουμε το υπόλοιπο της απόστασης μαζί με το ΔΝΤ '',δήλωσε ο Γιούνκερ στο Reuters στο περιθώριο μιας

Μητσοτάκης: Δεν φοβάμαι το θάνατο, είμαι απόλυτα προετοιμασμένος



mitsotakis-den-fovamai-to-thanato-eimai-apolyta-proetoimasmenos
Με τη γνωστή του ψυχραιμία, την οποία, όπως λέει, «έχω από φυσικού μου», μιλάει για το θάνατο ο 94χρονος πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης.


«Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη», δηλώνει, αναφερόμενος στην προ μηνών απώλεια της συζύγου του, ο κ. Μητσοτάκης σε κοινή συνέντευξη με τον γιατρό του κ. Σωτήρη Ράπτη στην εφημερίδα «Τα Νέα».

"Απόβαση" 150000 Βουλγάρων στη Θεσσαλονίκη


Το κύμα των Βουλγάρων αναμένεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Μαζική «κάθοδος» τουριστών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα αναμένεται στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναφέρει δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «Τέλεγκραφ».
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Θα στηρίξουμε την ελληνική οικονομία με 75 εκ. λέβα (περίπου 36 εκ. ευρώ)», η εφημερίδα «Τελεγκράφ» δημοσιεύει σήμερα τη συγκεκριμένη πρόβλεψη του βουλγαρικού Ινστιτούτου Αναλύσεων και

Τέσσερις Πασόκοι στο Χίλτον


tesseris-pasokoi-sto-xiltonΉταν σαν να είχαν δώσει μυστικό ραντεβού. Τέσσερα προβεβλημένα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ (και οι τέσσερις είναι πρώην υπουργοί) βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετικά τραπέζια (πιθανόν για «ξεκάρφωμα») στο Χίλτον.

Επιχορηγείται η απασχόληση 10.000 ανέργων...


Από τον ΟΑΕΔ έχει ανακοινωθεί και είναι «ανοιχτή» για υποβολή αιτήσεων, πρόσκληση για ενδιαφερομένους (επιχειρήσεις και ανέργους) να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων "επιταγής επανένταξης στην αγορά

«70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί»...


Την απάντηση αυτή έδωσε στον Χ. Φούχτελ ο δήμαρχος Λαγκαδά, ο οποίος υποδέχθηκε το πρωί τον εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία.
Ο κ. Ιωάννης Αναστασιάδης αναφερόμενος στo. δύσκολο κομμάτι διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας, μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Δήμος Λαγκαδά έχει μόλις 70 εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να

Τσίπρας: Την Άνοιξη οι εξελίξεις

«Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού» λέει ο αρχηγός της.
αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες» και αναλύει διεξοδικά πως βλέπει μια κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Επιστολή- βόμβα επτά "γαλάζιων" βουλευτών στον Αντώνη Σαμαρά

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση των μέτρων 13,6 δισ. ευρώ στη Βουλή, επτά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μη δώσουν θετική ψήφο
Από αυτούς, οι δύο το υλοποίησαν και έχουν ήδη διαγραφεί. Ο λόγος για τους κυρίους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη. Οι υπόλοιποι πέντε υπαναχώρησαν και είπαν «ναι σε

EΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ 215 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ

Αλλάζουν τα δεδομένα για την φορολόγηση των πολιτών. Η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη συλλογή αποδείξεων. Στην ουσία, αυτό που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει είναι η φορολογία στο ποσό των αποδείξεων που δεν συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος που βάσει εισοδήματος υποχρεούται να καταθέσει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ, καταθέσει στην εφορία τελικά