Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σενάρια θέλουν τον Καραμανλή ξανά στην πολιτική σκηνή


Σενάρια θέλουν τον Καραμανλή ξανά  στην πολιτική σκηνή

Τις τελευταίες ώρες φουντώνουν φήμες ότι διάφοροι σκέπτονται τον Κώστα Καραμανλή για επικεφαλή μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Μάλιστα, κάποιοι λένε πως αυτόν φωτογράφιζε με τις δηλώσεις του το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. (Με τις απογευματινές δηλώσεις του κου Καρατζαφέρη, άλλοι υποστήριζαν ότι εννοεί τον Πέτρο Μολυβιάτη).

Οι φήμες αυτές έφτασαν και στα αυτιά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος σε συνομιλητές του, κατέστησε σαφές πως τέτοιου είδους σενάρια ούτε τα σκέπτεται ούτε τον αφορούν.

Πρωθυπουργό από τη ΝΔ προτείνει ο Καρατζαφέρης


  Πρωθυπουργό από τη ΝΔ προτείνει ο Καρατζαφέρης
Υποστηρίζοντας ότι ο Α.Σαμαράς δέχεται πιέσεις μέσα από το ίδιο του το Κόμμα, με αποτέλεσμα "να βάζει νερό στο κρασί του", όσον αφορά την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.δήλωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι "απαραίτητος" ώστε "η Δευτέρα να μας βρει ενωμένους" και τόνισε πως "χρειάζεται πρωθυπουργός από τη ΝΔ".

"Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο πρωτόγνωρων εθνικών καταστάσεων, πιστεύω πως είναι ώρα να τερματίσουμε τους ακροβατισμούς", δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ποιοί φέρονται πρωθυπουργίσιμοι



Αρκετά ονόματα που θα αναλάβουν το τιμόνι της χώρας στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, εάν προκύψει, ακούγονται τις τελευταίες ώρες.


Παρά το γεγονός οτι όλα μέχρι στιγμής είναι στον αέρα και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για την πρωθυπουργία της χώρας. 


Ευρωπαϊκές πιέσεις προς Αντώνη Σαμαρά


Νέες πιέσεις από αντιπάλους αλλά και φίλους στην Ευρώπη δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ

Έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει μια μεταβατική κυβέρνηση στην Ελλάδα απευθύνει ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ. «Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη», τόνισε ο Έλμαρ Μπροκ, καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει ευθύνες. 

Αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρόσθεσε ο συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ. Ο Έλμαρ Μπροκ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει πλήρως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών που συμφωνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει τίποτε προς αναδιαπραγμάτευση». 

Ο «σωστός» συνδυασμός φόβου και βίας καθιστά κάθε ανθρώπινη ζωή ρευστή και ευάλωτη, με άλλα λόγια... αναλώσιμη. Στον ασφυκτικό κλοιό του φόβου


Παρά τον υποκριτικό αποτροπιασμό μας για τις καθημερινές ανθρωποκτονίες, σφαγές και γενοκτονίες που «κοσμούν» την ανθρώπινη ιστορία, διστάζουμε να αναγνωρίσουμε, πόσω μάλλον να κατανοήσουμε, το γιατί η λεγόμενη «τυφλή» βία και ο παραλυτικός φόβος που αυτή συνεπάγεται αποτελούν τα σταθερά και δυσεξάλειπτα συστατικά της κοινωνικής μας ζωής. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει επιτέλους να αποδεχτούμε ότι ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως «επιθετικό» ή «φοβικό» ον;

Το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο!


Διαζύγιο
Εκείνη κατάγεται από πλούσια οικογένεια κοσμηματοπωλών. Εκείνος είναι γνωστός ως «Mr del Monte», παρ’ ότι έχει αλλάξει επάγγελμα. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι, αλλά ο έρωτας τελείωσε και ο χωρισμός δείχνει εκρηκτικός, καθώς η Λίζα Τσένγκιζ φιλοδοξεί να είναι η γυναίκα με το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο.
Η 45χρονη εν διαστάσει σύζυγος του Βίβιαν Ιμερμαν, «βασιλιά των φρουτοχυμών», με περιουσία που ανέρχεται στα 275 εκατομμύρια ευρώ, επιδιώκει να του πάρει τουλάχιστον 116 εκατομμύρια ευρώ.

Κυβέρνηση : Ο Σαμαράς θέλει τα ευρωπαϊκά χρήματα, όχι τις υποχρεώσεις !



Σε δεύτερη  ερμηνευτική της πρώτης, δήλωση του  κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, μετα την δήλωση του προέδρου της ΝΔ κ.α Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνεται η προσπάθεια για εξεύρεση συναινετικής λύσης προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. «Εμείς θα επιμείνουμε στη γραμμή της συναίνεσης, που θωρακίζει τη χώρα μέσα από την άμεση αξιοποίηση και πλήρη εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

Ο Σαμαράς επιμένει στις εκλογές. Συναντά αύριο τον Κάρολο Παπούλια


Ο Σαμαράς επιμένει στις εκλογές. Συναντά αύριο τον Κάρολο Παπούλια
Εκλογές άμεσα ζήτησε με νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα του Σαββάτου. Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι προσπάθεί να δεσμεύσει τους πάντες και ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ευτέλισε το Κοινοβούλιο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός αύριο στις 11 το πρωί  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας στο πλάι του τους αντιπροέδρους του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, είναι η ακόλουθη:

Μόσιαλος: Ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε όρο να ηγηθεί στη κυβέρνηση συνεργασίας


Μόσιαλος: Ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε όρο να ηγηθεί στη κυβέρνηση συνεργασίας

Ανακοίνωση η οποία καθιστά σαφές πως ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας, εξέδωσε αργά το απόγευμα η κυβέρνηση. Στην ίδια ανακοίνωση καλεί όλα τα κόμματα και «ιδιαίτερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα». Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επανέλαβε πως ο Πρωθυπουργός «έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη  δημιουργίας Κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος» και διερωτάται εάν με τη στάση του «ο κ. Σαμαράς έχει ως στόχο να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια ή απλώς αναζητά προσχήματα».

Οι Έλληνες θέλουν συναίνεση και όχι εκλογές


Η κυβέρνηση εθνικής ανάγκης είναι αυτή που χρειάζεται τούτη την ώρα η Ελλάδα σύμφωνα με το 52% των πολιτών , το οποίο δηλώνει υπέρ, σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.
Σε άλλη αντίστοιχη δημοσκόπηση, για το "Έθνος" της Κυριακής αυτή τη φορά, το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με ένα 41,7%, πολύ κοντά δηλαδή, να τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% να θέλει να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση.

Καρατζαφέρης: «Ανοιχτό παράθυρο άφησε ο Σαμαράς»


Καρατζαφέρης: «Ανοιχτό παράθυρο άφησε ο Σαμαράς»
Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκλεισε την πόρτα σε κυβέρνηση συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι "απομένει να δούμε την εξέλιξη των προσπαθειών".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμόι Σκάι, ότι οι προσπάθειες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας συνεχίζοντας, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις Σαμαρά το μεσημέρι του Σαββάτου αφήνουν ανοιχτή την πορτα για μια συμφωνία.

Έκκληση Καρατζαφέρη σε Σαμαρά να το... ξανασκεφτεί



Έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να κάνει μια δεύτερη σκέψη σε ό,τι αφορά την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση Παπανδρέου για κυβέρνηση συνεργασίας, απευθύνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη.

Μέρκελ: Μια δεκαετία για να βγει η Ευρώπη από την κρίση



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, στο εβδομαδιαίο μήνυμά της προς τους Γερμανούς στην ιστοσελίδα της, πως η Ευρώπη θα χρειαστεί μια δεκαετία για να εξυγιάνει τα οικονομικά της και να βγει από την κρίση χρέους.

Η επίλυση της κρίσης χρέους "είναι ένας δρόμος που απαιτεί πολλές προσπάθειες, στον οποίο θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα", τόνισε η Μέρκελ μια ημέρα μετά τη σύνοδο της G20 στις Κάννες.

«Η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου»



«Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας», αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week, προσεγγίζοντας διαφορετικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα:Ανεύθυνη η στάση Σαμαρά


ΕΛΚ: Ανεύθυνη η στάση Σαμαρά
"Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη", δήλωσε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ και συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαίκού Λαικού Κόμματος, υποστηρίζοντας πως η άποψή του απηχεί και την άποψη του ΕΛΚ.

Ο Έλμαρ Μπροκ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει πλήρως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών που συμφωνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει τίποτε προς αναδιαπραγμάτευση".

Ο Παπανδρέου επέδειξε εξαιρετικό θάρρος δήλωσε το ΕΣΚ


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), Πάουλ Νίρουπ Ρασμούσεν

«Ο Παπανδρέου επέδειξε εξαιρετικό θάρρος, σεμνότητα και αποφασιστικότητα στις ενέργειες του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), Πάουλ Νίρουπ Ρασμούσεν. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Παπανδρέου «καθοδηγείται όπως πάντα από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Κατάργηση θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια ζητά το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Κατάργηση θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια ζητά το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Με ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε μία πραγματική προσφυγή, κρίνοντας αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υποχρέωση που επιβάλλεται σε μάρτυρες να δίνουν θρησκευτικό όρκο, όταν

Ερώτηση του Γιώργου Φραγγίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Υλοποίηση του Μέτρου 2.1.4. για τις Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις»

"Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, όπου και παρατηρείται στροφή χιλιάδων ανθρώπων κυρίως νέων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, μέσω και μιας αναστροφής της κουλτούρας της αστικοποίησης και επιστροφής στην ύπαιθρο, η αγροτική παραγωγή είναι αυτή που πρέπει να στηριχθεί με τα αναγκαία μέσα ώστε να αναδειχθεί σε μια από τις ατμομηχανές στην προσπάθεια για την οικονομική ανάταξη της

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "Καλημέρα κύριε Πρόεδρε".
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : "Καλημέρα σας".
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "Στόχος είναι να κάνω ότι μπορώ για να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας. Θα κάνω ότι μπορώ γι αυτό. Δεν...
είμαι κολλημμένος με τις καρέκλες".

Η καθιστική ζωή παράγοντας καρκίνου

Το καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου, αναφέρουν καναδοί επιστήμονες σύμφωνα μελέτη που πραγματοποίησαν τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος Μελέτης του Καρκίνου (AICR).

«ΟΧΙ» ΒΟΡΙΔΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ

Την ειλικρίνεια του Πρωθυπουργού ως προς την πρόθεση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και την αξιοπιστία της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εξωκομματικών προσώπων, αμφισβήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης

ΤΗΕ INDEPENDENT : "ΠΥΡΡΕΙΟΣ" ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πύρρειο νίκη για τον Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζει η βρετανική εφημερίδα The Independent την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός από την βουλή. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι χθες το βράδυ ο Ελληνας... πρωθυπουργός δεσμεύθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι θα αρχίσει αμέσως συνομιλίες για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι γυναίκες είναι σαν…

…τα πλακάκια.
Αν τις στρώσεις καλά
τις πατάς για μια ζωή….
..το τηλέφωνο.
Τους αρέσει να τις κρατάμε, να τις μιλάμε, αλλά εάν πατήσετε το λάθος
κουμπί θα χάσετε κάθε επικοινωνία. Τώρα ποιό είναι το κουμπί αυτό …
εξαρτάται από την κάθε γυναίκα.

Γ. Μαγκριώτης: Κανένα κόμμα δεν μπορεί να βγάλει μόνο τη χώρα από την κρίση


Ο Γιάννης Μαγκριώτης

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να βγάλει μόνο τη χώρα από την κρίση» εκτίμησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. 

Για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι «έγινε αυτό που χρειάζεται η χώρα», ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ, λέγοντας ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει». 

Όλοι έσφιγγαν το χέρι του Βενιζέλου μετά την ψηφοφορία!


Όλοι έσφιγγαν το χέρι του Βενιζέλου μετά την ψηφοφορία!

Στον Βενιζέλο και όχι στον Παπανδρέου έδωσαν τα «συγχαρητήρια» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Όπως είπε σήμερα το πρωί και o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης στο Mega «Όλοι μετά την ψηφοφορία πήγαιναν στον Βενιζέλο και του έσφιγγαν το χέρι. Για τον Παπανδρέου είχαν ένα συλλυπητήριο παξιμαδάκι»!

Γιώργος Φλωρίδης: Γράφουν την Ελλάδα στα παλιά τους τα παπούτσια

Γιώργος Φλωρίδης: Γράφουν την Ελλάδα στα παλιά τους τα παπούτσια
«Μέχρι στιγμής όχι απλώς κατώτερες των ευθυνών τους αλλά

ευθέως εναντίον της χώρας είναι οι συμπεριφορές των πολιτικών ηγεσιών. Τα τερτίπια τους δημιουργούν αισθήματα αηδίας στον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, είναι αλλού»δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και συνέχισε εκφράζοντας την οργή του για τη στάση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων, ειδικά των δύο μεγάλων, εν μέσω κρίσης και

Έντονο το ενδιάφερον του διεθνούς Τύπου «Ο Παπανδρέου κέρδισε και ψάχνει κυβέρνηση ενότητας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ



Άμεσα μετέδωσαν την «επιβίωση», όπως αναφέρουν, του Γ. Παπανδρέου από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τα ξένα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας πως το «ναι» εξασφαλίστηκε με τη δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για νέα κυβέρνηση συνεργασίας. 

Το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου ήταν εξαιρετικά έντονο, με τις ιστοσελίδες των ξένων ΜΜΕ να ενημερώνονται τα κείμενά τους με τις εξελίξεις στην Αθήνα σχεδόν ζωντανά, ενώ τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα CNN καιBBC διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή και την ίδια την ψηφοφορία.

Μαλαισία: Απαγορεύτηκε το βιβλίο του «Ισλαμικού Σεξ»


  
Μαλαισία: Απαγορεύτηκε το βιβλίο του «Ισλαμικού Σεξ»
Οι αρχές της Μαλαισίας απαγόρευσαν την έκδοση οδηγού με τίτλο «Ισλαμικό Σεξ» από τη... «Λέσχη Υπάκουων Γυναικών» ο οποίος δίνει πρακτικές πληροφορίες για τον καλύτερο τρόπο που μια μουσουλμάνα μπορεί να «ικανοποιήσει τον σύζυγό της». 

Θεσσαλονίκη: Πτώση Ι.Χ. στη θάλασσα


  
Θεσσαλονίκη: Πτώση Ι.Χ. στη θάλασσα
Στη θάλασσα, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, έπεσε το πρωί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με επιβαίνοντες, τον 22χρονο οδηγό του και την 19χρονη συνεπιβάτιδά του.


Οι δύο επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα με τη συνδρομή διερχομένου ατόμου και είναι καλά στην υγεία τους.

ΑΠΟΧΗ ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Να μην παραστεί στην ψηφοφορία για τον επόμενο προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, αντί να τον καταψηφίσει, επέλεξε η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία -κίνηση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καλωσορίζει λέγοντας πως συμβάλλει στην εικόνα «εθνικής ενότητας» της

δήλωση της Βουλευτού Β' Αθήνας, Λούκας Τ. Κατσέλη, μετά την λήξη της ονομαστικής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης



Παρείχα ψήφο εμπιστοσύνης γιατί ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στα δύο θέματα τα οποία έθεσα στην ομιλία μου

-         Πρώτον, αύριο μεταβαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δημιουργία νέου κυβερνητικού σχήματος έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκταμίευσης της 6ης δόσης και υπογραφής της δανειακής σύμβασης, και

Πολύνεκρη καραμπόλα 26 οχημάτων στην Βρετανία


Αιματηρή καραμπόλα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Βρετανία. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών, ενώ περίπου 40 άτομα έχουν τραυματιστεί. Η καραμπόλα οφείλεται πιθανότατα στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή.

Βίντεο απεικονίζουν μια σειρά φλεγόμενα οχήματα, αρκετά από αυτά αναποδογυρισμένα, μετά τη σύγκρουση 26 αυτοκινήτων και φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο M5, κοντά στο Τόντον, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Ο Μπερλουσκόνι κάλεσε το ΔΝΤ παρά τα γεμάτα εστιατόρια


Ο Μπερλουσκόνι κάλεσε το ΔΝΤ παρά τα γεμάτα εστιατόρια

Η Ιταλία απέρριψε πρόταση οικονομικής υποστήριξης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις Κάννες τη στιγμή που «κάνει» πρωτοσέλιδα η αποδοχή της διπλής εποπτείας από ΔΝΤ και Κομισιόν -αν και ο Καβαλιέρε αρνείται ότι επιβλήθηκε επιτήρηση, λέγοντας ότι... προσκάλεσε το Ταμείο να επικυρώνει την πρόοδο της κυβέρνησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Εν μέσω πολιτικής «θύελλας» στο εσωτερικό και με την κυβέρνηση στο χείλος του γκρεμού, ο Μπερλουσκόνι αρνείται να παραιτηθεί, βεβαιώνει ότι τα μέτρα θα εγκριθούν και λέει ότι είναι «προδότης» όποιος εγκαταλείψει τώρα την πλειοψηφία. Όσο για την κρίση, δεν υπάρχει: «τα εστιατόρια είναι γεμάτα»....

Βενιζέλος: Εκλογές έως τα τέλη Φεβρουαρίου


Βενιζέλος: Εκλογές έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της κυβέρνησης που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες και θα έχει ζωή ως τα τέλη Φεβρουαρίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. 

Στην ομιλία του επισήμανε ότι «η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο για την οικονομική υπόσταση και τον κοινωνικό της ιστό, η χώρα κινδυνεύει να χάσει τα αυτονόητα το επίπεδο της ζωής της». Πρέπει τώρα να ξανακατακτήσουμε τα αυτονόητα, να λειτουργήσει κράτος και οικονομία και να αναπνεύσει η κοινωνία, σημείωσε.

H συνάντηση Παπανδρέου με Παπούλια στις 12 το μεσημέρι

H συνάντηση Παπανδρέου με Παπούλια στις 12 το μεσημέρι Η βραδιά ήταν σαφώς δύσκολη και γι’ αυτό το αποτέλεσμα λειτούργησε θετικά για τη διάθεση του Γιώργου Παπανδρέου που υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους στο προσωπικό του γραφείο στη Βουλή εμφανώς ανακουφισμένος.

Πολυτέλεια υψηλής τεχνολογίας! Ελβετική τεχνική για χρυσοποίκιλτα υφάσματα 24 καρατίων


Επίχρυσα ανδρικά αξεσουάρ: πάνω από 6.000 ευρώ το κομμάτι (Πηγή: EMPA)

Ένα στρώμα χρυσού 24 καρατίων, πάχους ενός μόλις νανομέτρου, χαρίζει τη λάμψη της πολυτέλειας σε γραβάτες, μαντίλια και άλλα αξεσουάρ. Η μέθοδος που ανέπτυξε ομοσπονδιακό ελβετικό εργαστήριο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και και πιο πρακτικές εφαρμογές, όπως επάργυρες αντιμικροβιακές κάλτσες.

Λεπτές ίνες καθαρού χρυσού είχαν χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα σε πολυτελή υφάσματα. Είχαν όμως μια σκληρή, μεταλλική υφή και ήταν υπερβολικά ευαίσθητα για εμπορικές χρήσεις. 

Παγόβουνο μεγέθους Νέας Υόρκης «γεννιέται» στην Ανταρκτική


Παγόβουνο
Ένα παγόβουνο με έκταση όση η Νέα Υόρκη δημιουργείται στην Ανταρκτική.
Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν μια ρωγμή σ’ ένα παγετώνα της Ανταρκτικής η οποία συνεχίζει να διευρύνεται και από την οποία πρόκειται να γεννηθεί μέσα στους επόμενους μήνες ένα παγόβουνο με επιφάνεια ίση μ’ αυτή της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Μαστίζουν οι αιμορροΐδες


Νόσο ταμπού αποτελεί ακόμη και σήμερα η επώδυνη αιμορροϊδοπάθεια, καθώς μόνο το 0,3% των ασθενών επισκέπτονται τον γιατρό για το θέμα, αν και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Βρετανικού Συστήματος Υγείας και της Mayo Clinic στις ΗΠΑ, στις ανεπτυγμένες χώρες η νόσος πλήττει ακόμη και το 85% των ενηλίκων του γενικού πληθυσμού.

Σαν Σήμερα...


5 Νοεμβρίου
Γιορτάζουν: Λίνος
  • Γεγονoτα

1492: Ο Χριστόφορος Κολόμβος μαθαίνει για το καλαμπόκι από τους Ινδιάνους της Κούβας.
1605: «Η συνωμοσία της Πυρίτιδας». Οι καθολικοί προσπαθούν να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Το σχέδιο αποκαλύπτεται και ο αρχηγός τους, Γκάι Φοκς, απαγχονίζεται.

Σκέφτηκες ποτέ ότι θα έχεις "αιώνια" ζωή μέσα στο Internet;


Σκέφτηκες ποτέ ότι θα έχεις "αιώνια"  ζωή μέσα στο Internet;
Φανταστείτε ένα -όχι πολύ μακρινό μέλλον-, στο οποίο οι αρχαιολόγοι δεν θα σκάβουν σε χαλάσματα για να ανακαλύψουν το παρελθόν, αλλά θα μελετούν εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα του σήμερα!
Οι ζωές όσων συμμετέχουν στα ηλεκτρονικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι για αυτούς ένα πεδίο έρευνας, με αμέτρητα στοιχεία, που θα αποτυπώνει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν στη Γη τον 21ο αιώνα!

Ψήφος - εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας



ΜΕ έναν απολογισμό έργου στη διάρκεια της συνολικής του πορείας στην πολιτική και με την έκκληση «να ξεφύγουμε από στενές κομματικές επιδιώξεις για το συμφέρον της πατρίδας» ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι κάνει ένα βήμα μπροστά, με την «ελπίδα» οι πράξεις του να συμβολίσουν μια διαφορετική κουλτούρα και προανήγγειλε ότι σήμερα θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας.

Θαύμα! Η Λούκα ξαναγύρισε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!


Θαύμα! Η Λούκα ξαναγύρισε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!
Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ επανεντάχθηκε λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή της η βουλευτής κυρία Λούκα Κατσέλη η οποία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησηΓ. Παπανδρέου


Εξερχόμενη από την Βουλή η κυρία Κατσέλη εξήγησε πως στήριξε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης καθώς ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κάλυψε τα δύο