Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Καϊλή: «Να καταστεί σαφές ότι δεν δώσαμε λευκή επιταγή στην Τουρκία»


kailiAΗ ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, σε παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την έκθεση προόδου του 2015 για την Τουρκία έκανε λόγο για «τεράστια οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε τομείς ζωτικής σημασίας για το Ευρωπαϊκό της μέλλον».

Η επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών δήλωσε ότι παρά τις

Tου Χρ. Δρούζια : Μια "συνεργασία" που δεν… υπήρξε ποτέ

Τέλος στις φήμες που ήθελαν την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται κοντά σε μια συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλε η συμμετοχή συνεργάτη της, στην Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για την νέα Κεντροαριστερά.

Ειδικότερα, στην επιτροπή –αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα- από την πλευρά του Δικτύου για

Τα ονόματα της Επιτροπής για τη νέα Κεντροαριστερά

Τα ονόματα της Επιτροπής για τη νέα Κεντροαριστερά Ανακοινώθηκε και επίσημα η «Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνήσει Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.
Η επιτροπή αποτελείται από 29 μέλη από 31 που είχε

Χαμηλός τζίρος στο χρηματιστήριο

Χαμηλός τζίρος στο χρηματιστήριοΠτωτικά, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:05, διαμορφώνεται στις 545,15 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,67%.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου

Νωρίτερα από τις πάγιες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

ΚΚΕ για Ηλεκτρονική: Αλλοι 450 εργαζόμενοι στο δρόμο και η κυβέρνηση μοιράζει voucher

koutsoubasA-456x300.jpgΕπιπλέον 450 εργαζόμενοι στη στρατιά ανέργων και η κυβέρνηση όχι μόνο νίπτει τας χείρας της αλλά παρεπέμπει τους εργαζόμενους σε διάφορα κακοπληρωμένα προγράμματα, αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

ΠΑΣΟΚ εναντίον «Αυγής»: Η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε στα κόκκινα γάντια

ΠΑΣΟΚ εναντίον «Αυγής»: Η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε στα κόκκινα γάντιαΣφοδρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση της Κουμουνδούρου στο λουκέτο που μπήκε στην εταιρεία Ηλεκτρονική Αθηνών.
Με ανάρτηση στο twitter η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ με τίτλο «Η

Του Μιχάλη Καρχιμάκη : Για ένα συγκρουσιακό αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο εθνικό σχέδιο!

Σκέψεις, θέσεις και προτάσεις 

Μια Εθνική Στρατηγική με ορατά αποτελέσματα είναι ανάγκη να περνάει πρωτίστως από την ωρίμανση του πολιτικού συστήματος και την αποδοχή από μέρους του, της ιστορικής ευθύνης, όχι να κυβερνήσει η μια ή η άλλη συνιστώσα του, αλλά να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα.


✓ Αφορά , όλα αυτά τα οποία αντιλαμβανόμαστε ως συστατικά

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Σε διευκρινίσεις για την καταβολή του δώρου του Πάσχαπροχώρησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι τo «Δώρο Πάσχα» είναι κατοχυρωμένο
για όλους τους εργαζόμενους στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική ΣΣΕ.
Αναλυτικά:

Η συγκινητική συνάντηση της Φώφης με την 22χρονη Σαλάμ στον Πειραιά

i-sugkinitiki-sunantisi-tis-fwfis-me-tin-22xroni-salam-ston-peiraia«Η Σαλάμ (σημαίνει Ειρήνη) είναι 22 ετών, ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία με τον αδερφό της και δύο ξαδέρφες της. Κλαίγοντας μου είπε ότι εδώ και μήνες προσπαθεί να κάνει αίτηση ασύλου αλλά αυτό είναι αδύνατον», έγραψε η Φώφη Γεννηματά στο

Handelsblatt: «Νέα πράξη στο ελληνικό δράμα» -Φόβοι για πρόωρες εκλογές

Με το θέμα της Ελλάδας ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστηρίζοντας όμως πως η χώρα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει σε εκλογές, αφού μια πολιτική αποσταθεροποίηση θα είχε απρόσμενες συνέπειες. 

Μήνυση κατά της Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς

samarasΜήνυση εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα καταθέσει και την αγωγή κατά της κυρίας Γεροβασιλή αφού τελειώσει η αποχή των δικηγόρων που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο ασφαλιστικό.

Γεννηματά: Γινόμαστε χώρα τρίτου κόσμου με τη σφραγίδα κυβέρνησης

gennimataΣτον Πειραιά βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό.
«Είμαστε εδώ σε συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την χώρα μας» είπε και εξαπολύνοντας βολές κατά της κυβέρνησης, σημείωσε: «Μεταφέρουν το

Καρέ καρέ η πρόκληση των Ρώσων πάνω από αμερικανικό αντιτορπιλικό

Καρέ καρέ η πρόκληση των Ρώσων πάνω από αμερικανικό αντιτορπιλικό [εικόνες & βίντεο]Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά «επιθετικών» υπερπτήσεων πάνω από ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Κάνοντας λόγο για πολλαπλά συμβάντα τη Δευτέρα και τη Τρίτη, ένας αξιωματούχος

Ηλεκτρονική Αθηνών: Πώς τα capital controls τη σκότωσαν -450 άνεργοι

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΜετά από 66 χρόνια λειτουργίας στην ελληνική αγορά, η εταιρεία που κατάφερε να κρατηθεί ζωντανή παρά τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των πολυεθνικών αλυσίδων «νικήθηκε» από τα capital controls.
Τίτλοι τέλους από σήμερα για την Ηλεκτρονική Αθηνών, την ιστορική αυτή ελληνική

«Κομάντο» ντύθηκε πρωί πρωί ο Πάνος Καμμένος και ζήτησε άσκηση στο ΥΠΕΘΑ

kammenos-paralagiΣύμφωνα με την ιστοσελίδα Militaire.gr, ενδεικτική του «πολεμικού κλίματος» είναι η στολή παραλλαγής με την οποία εμφανίστηκε από τα ξημερώματα στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ ο υπουργός και η οποία αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κι όμως, λίγα μόνο λεπτά αφότου οι φωτογραφίες με τον κ. Καμμένο είδαν

Το Ποτάμι: Ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απολυμένους της Ηλεκτρονικής

potamiΓια αντιαναπτυξιακή πολιτική και εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, κατηγορεί το Ποτάμι την κυβέρνηση με ανακοίνωση του, αναφορικά με το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών.
Η ανακοίνωση του κόμματος

Νέα Δημοκρατία: Η Κυβέρνηση έχει χάσει “τα αυγά και τα πασχάλια”

nea-dimokratia
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τη δήλωσή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls και ότι φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσαν σχετικά:

Γλώσσα υποκόσμου και πεζοδρομίου από τον Υπουργό Πολάκη

polakis-prokaleiΝέα πρόκληση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και επίθεση κατά δημοσιογράφων με ύβρεις, ακόμα και απειλές.
Αναφερόμενος σε περιστατικό που είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2015, όταν σε συνέντευξη Τύπου είχε επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο, είπε πως έπρεπε να είχε σηκωθεί πάνω και να τον