Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αποψη: Ο Τσίπρας και η επιλογή μεταξύ των δύο ΠΑΣΟΚ

Μόνο δύο βεβαιότητες υπάρχουν σήμερα στην ελληνική πολιτική. Πρώτον, δεν θα επιστρέψει στις παλιές ημέρες της περιόδου πριν από την κρίση. Οχι μόνο έχει εξαφανιστεί για πάντα το ΠΑΣΟΚ, αλλά επίσης φτάνει στο τέλος της ανά την Ευρώπη η εποχή του δικομματισμού. Δεύτερον, το ΚΚΕ θα παραμείνει ένα ισχυρό περιχαρακωμένο κόμμα χωρίς πραγματικό πολιτικό ρόλο, που θα λαμβάνει μεταξύ του 5% και 10% στις εθνικές εκλογές.

Δείτε πόσο θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας το 2016

Σε δύο κατηγορίες είναι χωρισμένα τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για το 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλους Δεκεμβρίου 2015 .
Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσετε είτε ανάλογα με τα κυβικά για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μέχρι το 2010 και ανάλογα τις εκπομπές

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 300.000 ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Περισσότερα από 300.000 νέα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σε αγρότες, επιχειρήσεις και όσους πιαστούν στην τσιμπίδα του αυξημένου φόρου... 
πολυτελείας στέλνει από σήμερα, Δευτέρα, η εφορία. Εντός Οκτωβρίου αναμένεται, επίσης, η αύξηση των επιτοκίων και η μείωση των δόσεων υπό προϋποθέσεις για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών, ενώ ο ΕΝΦΙΑ ακολουθεί χωρίς να έχει

Ο Μεϊμαράκης καλεί τον Τζιτζικώστα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερώνεται και για να εκφράζει τις απόψεις του, κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία

ΠΑΣΟΚ: «Τι θα κάνει τελικά ο κ. Τσίπρας με το θέμα της επιβολής Φ.Π.Α. 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση;»

Να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει η κυβέρνηση με το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καλεί τον Πρωθυπουργό το ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και

2.000.000 ευρώ έδωσε ο Κατρούγκαλος σε εταιρεία για να κάνει δουλειά του Υπουργείου

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπέλυσε ο Γιώργος Ρωμανιάς για τον τρόπο που λειτουργεί το υπουργείο, αλλά και τις σπατάλες που γίνονται.
Ο πρώην γενικός γραμματέας είπε χαρακτηριστικά: «Έδωσαν 2 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εργασίας πέρυσι εν μέσω κρίσης,

Aννα Διαμαντοπούλου : Σωτήρες των Λαών, Αμερικάνοι

Η εμμονή του πρωθυπουργικού επιτελείου με την επικοινωνία, άνετα θα οδηγούσε στην υιοθέτηση της παράφρασης του επί δεκαετίες συνθήματος της Αριστεράς που είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου.
Το πρόσφατο ταξίδι του Π/Θ στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει την σύγχυση στοχοθεσίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας έως τώρα.
Ποιες είναι οι βασικές αρχές προγραμματισμού και άσκησης εξωτερικής πολιτικής;
Είναι ο στόχος, χωρίς αυτόν δεν υπάρχει γραμμή και σχέδιο.

Του Γ. Λακόπουλου : Tο μοιραίο λάθος του Καραμανλή και ο Άδωνις

Η πολιτική εκδικείται. Κάνεις αυτή τη στιγμή κάτι και περνάει στο ντούκου. Αλλά σε δέκα χρόνια βγάζει συνέπειες που προκαλούν συμφορές. Είναι η περίπτωση της απόφασης του Κ. Καραμανλή να επαναπατρίσει τον Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ.
Ήταν το 2004, πάνω από μια δεκαετία από τότε που ο

Ο κεντροδεξιός κυβενρητικός συνασπισμός νικητής των εκλογών στην Πορτογαλία

Ο κεντρο-δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Πορτογαλίας είναι ο νικητής των εκλογών εξασφαλίζοντας το 36,4% έως 43% των ψήφων, ενώ οι σοσιαλιστές ακολουθούν με 29,5% έως 35%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll.
Δύο από τις δημοσκοπήσεις αυτές, από το

Ποια είναι η νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση-έκπληξη Τσίπρα

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου οριστηκε ως νέα γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ομόφωνα, χωρίς κάλπες.
Η βουλευτής Κεφαλληνίας του κόμματος δεν χρειάστηκε να μπει στην «βάσανο» της ψηφοφορίας, καθώς την πρόταση