Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εξοφλείται και αποσύρει την προσφυγή του ο Φατί

Σε συμφωνία για τον διακανονισμό των όσων του οφείλονται ήρθε με την ΠΑΕ Άρης ο Ρικάρντο Φατί, ο οποίος απέσυρε την προσφυγή που είχε καταθέσει. Σύμφωνα με
τη συμφωνία ο ποδοσφαιριστής θα πάρει την επόμενη εβδομάδα 80.000 ευρώ και θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του, ενώ θα την αποσύρει οριστικά μόλις του καταβληθούν άλλες 90.000 ευρώ, που συμπληρώνουν

Τσίπρας- Βενιζέλος: Δεν τα βρήκαν, αλλά δεν τα έσπασαν



Μετά από μία ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως χρειάζονται δύο πράγματα αυτή τη στιγμή, «πρώτον, σταθερότητα, κυβερνητική λύση, ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την αξιοπιστία της χώρας και […] τελικά, τα χαμηλά εισοδήματα. Και δεύτερον, κατά συντριπτική πλειοψηφία να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει […] ότι η χώρα γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω».

Αλλάζει το ΠΑΣΟΚ άρδην ο Βενιζέλος. Δείτε πως

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος
ετοιμάζεται να φέρει... σοκ στο κόμμα!
Τι θα κάνει;
ΠΡΩΤΟΝ: Θα αλλάξει όνομα και σύμβολα!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Θα αλλάξει άρδην την ηγετική του ομάδα!
ΤΡΙΤΟΝ:  Θα αλλάξει και τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών χωρίς να τηρήσει την σειρά εκλογής που προέκυψε την Κυριακή και προσθέτοντας νέα πρόσωπα.

Chemtrails: Μας ψεκάζουν;


του Νικόλα Γεωργιακώδη 
«Σήμερα το μεσημέρι ψέκασαν οι αλήτες με σταυρωτές προσχεδιασμένες πτήσεις από Μαραθώνα μέχρι Λαύριο…» - Αριστείδης 

«Δυστυχώς τα ίδια και στην πόλη της Λάρισας σήμερα. Έριχναν τόσο μεγάλες ποσότητες σήμερα που όταν οι οριζόντιες και κάθετες γραμμές από τα νέφη άρχισαν να απλώνουν για κάποιο διάστημα, κρύφτηκε ο ήλιος!» - Dr. Geo 

Σαν Σήμερα


9 ΜΑΪΟΥ

Γεγονότα

328: Ο διάκονος Αθανάσιος, μετέπειτα Άγιος Αθανάσιος, εκλέγεται Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
1364: Οι Βενετοί καταστέλλουν την Επανάσταση του Αγίου Τίτου στην Κρήτη. Πρόκειται για αποστασία των Βενετών φεουδαρχών του νησιού, που αρνήθηκαν να πληρώσουν φόρους στη Μητρόπολη και ζήτησαν τη βοήθεια του ντόπιου πληθυσμού.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης... ήταν γυναίκα



Μία θεωρία που ωστόσο δεν είναι δημοφιλής ανάμεσα στους ερευνητές της υπόθεσης του Τζακ του Αντεροβγάλτη έρχεται στη δημοσιότητα. Με το βιβλίο του ένας πρώην δικηγόρος ο John Morris κατονομάζει ως τον τρομερό δολοφόνο Τζακ τον Αντεροβγάλτη, μία γυναίκα, τη Lizzie Williams. Σύμφωνα με τη θεωρία του η γυναίκα με καταγωγή από την Ουαλία ήταν ο δολοφόνος που είχε σκορπίσει πανικό στο Whitechapel και σκότωνε τις γυναίκες γιατί η ίδια δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, οπότε τιμωρούσε τα θύματά της αφαιρώντας τους τις μήτρες ενώ ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης. 

Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Από σήμερα και μέχρι τις 15 Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα και τις 31 Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα, θα υποδέχεται το TaxisNet τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Υπενθυμίζεται ότι υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβάλλουν φέτος τις δηλώσεις τους μισθωτοί και φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ή εισόδημα από αλλοδαπή, όταν αυτό ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.Νέο πειθαρχικό δίκαιο στον δημόσιο τομέα


Νέο πειθαρχικό δίκαιο στον δημόσιο τομέα
Για πρώτη φορά καταγράφεται ο πλήρης κατάλογος των 26 πειθαρχικών αδικημάτων
Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 54/Α'/14-03-2012). Με το νέο πειθαρχικό δίκαιο επισπεύδονται οι διαδικασίες για την άμεση απόδοση της δικαιοσύνης, αυστηροποιούνται οι ποινές και συγκροτούνται πειθαρχικά συμβούλια χωρίς τη συμμετοχή των συνδικαλιστών. Αφορά το σύνολο των μονίμων και αορίστου χρόνου δημοσίων υπάλλήλων στα υπουργεία, στα ΝΠΠΔ και στους ΟΤΑ.

Ζωντάνια και χρώμα στον πεζόδρομο Γιαννιτσών


Κεντρική Μακεδονία Ζωντάνια και χρώμα στον πεζόδρομο Γιαννιτσών

Ζωντάνια και χρώμα στον πεζόδρομο Γιαννιτσών το πρωί του Σαββάτου 5/5, καθώς 250 κορίτσια και αγόρια που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά

΄΄ Παίξε βόλλευ στον Πεζόδρομο΄΄  , δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα όμορφο σκηνικό.

Τα παιδιά σε ομάδες των 3 ατόμων, έπαιξαν βόλλευ και φωτογραφήθηκαν με τηνΦωτεινή Καφετζάκη,πρώην αθλήτρια της Εθνικής μας Ομάδας, και τον Γιάννη Παντακίδη βολεϊμπολίστα της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά στο...Άγιο Όρος !


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά στο...Άγιο Όρος !

Συνελήφθη χθες (08.05.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους Χαλκιδικής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου "Περί Ναρκωτικών" και του Νόμου "Περί Όπλων" . Ειδικότερα, στη Δάφνη Αγίου Όρους Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του 30χρονου, κατά την απόβασή του από πλοίο της γραμμής Ουρανούπολης – Δάφνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από τη νεροποντή


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την κυκλοφορία των οχημάτων προκλήθηκαν από την ξαφνική νεροποντή η οποία ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
Η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης όπου τέθηκαν εκτός λειτουργίας σηματοδότες με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων. Στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Ρετζικίου - Ασβεστοχωρίου τα οχήματα κινούνταν με πολύ μικρές ταχύτητες εξαιτίας περιορισμένης ορατότητας από τη βροχόπτωση.

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή ονόματος, συμβόλων και προσώπων



Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο την αλλαγή του ονόματος του κόμματος και των συμβόλων του, καθώς και των προσώπων που θα συμπεριληφθούν στις λίστες σε εκλόγιμες θέσεις, στις επόμενες εκλογές, όποτε και αυτές αν πραγματοποιηθούν.

Ο (οι) εισηγητής της πρότασης αυτής επιμένει πως στις επόμενες εκλογές στις οποίες θα ισχύσει η λίστα όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος δεν θα πρέπει να εμφανιστούν πρόσωπα του παρελθόντος.

"Όχι" εισέπραξε ο Τσίπρας από τον Καμμένο


"Όχι" εισέπραξε ο Τσίπρας από τον Καμμένο : «Όχι» εισέπραξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο κατά την περίπου μισής ώρας συνάντησής τους
«Όχι» εισέπραξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο κατά την περίπου μισής ώρας συνάντησής τους στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε καταρχήν στα θέματα πάνω στα οποία διαφωνούν ριζικά με τον κ. Τσίπρα, όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την παράνομη μετανάστευση και τη Θράκη.

Πόρτα και απο Μέρκελ στον Τσίπρα: "Η καγκελάριος συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών"



Η καγκελάριος της Γερμανίας «συναντάται με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση, εάν η Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Λοβέρδος: «Βγάλτε κυβέρνηση! Κινδυνεύει η δημόσια Υγεία και η χώρα»!


Προτροπή Ανδρέα Λοβέρδου σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σχηματίσουν άμεσα κυβέρνηση καθώς η «χώρα δεν αντέχει». 
 

Σε μια πολιτική του τοποθέτηση ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας- κατά διευκρίνηση του-  Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ ιδιαίτερα στο υπουργείο Υγείας όπου προκύπτουν και κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την πιθανή χαλάρωση του κρατικού μηχανισμού. 

Αναπόφευκτες πια οι εκλογές - Κλειδώνουν 10/06/12;



Μιάμιση διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά, και η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που είναι ακυβέρνητη και όπως όλα δείχνουν οδηγείται και πάλι στις κάλπες. Και εκείνοι που το έχουν καταλάβει περισσότερο απ' όλους είναι οι αρχηγοί των κομμάτων οι οποίοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.
Ψάχνουν συμμαχίες που θα τους οδηγήσουν σε ισχυρές πλειοψηφίες και ίσως σε κυβερνητικό σχήμα όταν ξαναγίνουν εκλογές. Και οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι 10 ή 17 Ιουνίου. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα λήξει το γαϊτανάκι των διερευνητικών εντολών και πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει διάσκεψη Προέδρων.

Απέρριψε ο Φρανσουά Ολάντ το αίτημα του Τσίπρα για συνάντηση


Απέρριψε ο Φρανσουά Ολάντ το αίτημα του Τσίπρα για συνάντηση
Αρνητική ήταν η απάντηση του νέου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να τον συναντήσει.
Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.
Στην ιστοσελίδα της η Humanité, η οποία απηχεί τις απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας (PCF), προσθέτει κατ' αποκλειστικότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δει επίσης τον γενικό γραμματέα του PCF) και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς Πιερ Λοράν. Σημειωτέον ότι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς είναι ο κ. Τσίπρας.

«Όχι» συνδικαλιστών στην πρόταση Τσίπρα...


Ναυάγησε το σχέδιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς στο πλαίσιο της διαδικασίας των ... διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης μετά από την άρνηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στη σχετική πρόσκληση.

Η πρώτη αρνητική απάντηση ήρθε .....
από τη ΓΣΕΕ και ακολούθησε η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Κάλεσμα Σαμαρά σε Ντόρα, Μάνο και Καρατζαφέρη


Κάλεσμα Σαμαρά σε Ντόρα, Μάνο και Καρατζαφέρη
«Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς», διεμήνυσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς.
Ο Αντώνης Σαμαράς, απηύθυνε προσκλητήριο σε ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ και Δράση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του newsbomb, καλώντας «όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς εντός και εκτός Βουλής».

«ΚΑΠΝΟΣ» 2,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.Κατάρρευση για τράπεζες και χρηματιστήρια


Κατάρρευση για τράπεζες και χρηματιστήρια
Η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε σε ελεύθερη πτώση τον γενικό δείκτη, που έκλεισε με απώλειες 3,62% στις 620,54 μονάδες. Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι περαιτέρω συρρίκνωση θα σημάνει την είσοδο του δείκτη σε «αχαρτογράφητες» περιοχές
Στις «φλόγες» της αβεβαιότητας καίγεται το ελληνικό Χρηματιστήριο και παράλληλα αναμένει μια πολιτική πυροσβεστική παρέμβαση που θα σβήσει τη φωτιά της ακυβερνησίας.

Στρίβειν διά της... μετανοίας.Οι ελιγμοί Τσίπρα με ανέφικτους όρους φέρνουν πιο κοντά στις κάλπες


Πιο κοντά σε νέες εκλογές, το συντομότερο συνταγματικά δυνατόν, παρά στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, βρίσκεται πλέον η χώρα, μετά και το διαφαινόμενο ναυάγιο της διερευνητικής εντολής που διαχειρίζεται από χθες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Οι πέντε όροι που έθεσε, και κυρίως η απαίτησή του από τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να αποστείλουν πριν τον συναντήσουν επιστολές μετανοίας στην Ευρώπη με τις οποίες να ανακαλούν τις δεσμεύσεις τους για υλοποίηση του Μνημονίου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Α. Σαμαράς: «Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στο χάος και εκτός ευρώ»



ΣΚΛΗΡΗ επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τον κάλεσε να πάρει πίσω τη δεσμευτική υπογραφή του προς τους πιστωτές της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αλαζονεία και λαϊκισμό, καθώς επίσης για επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος και εκτός ευρώ. "Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει μέχρι αύριο", επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, κλιμακώνοντας έτσι την επίθεσή του: "Εάν θέλει να συγκροτήσει ένα αριστερό αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο, να ξέρει ότι θα βρει απέναντι το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο".

ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΑΡΟΖΟ Εφαρμογή των συμφωνιών, αλλιώς άτακτη χρεοκοπία


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο απέφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί για την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα
Ο άλλος δρόμος είναι η άτακτη χρεοκοπία, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ τόνισε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη με διεύρυνση των ελλειμμάτων θα ήταν ανεύθυνη πολιτική και θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιτοκίων
Εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα εξακολουθεί να τελεί η Κομισιόν, η οποία και χθες τήρησε χαμηλούς τόνους.
Παράλληλα, η Επιτροπή επιμένει ότι η ανάγκη για ανάπτυξη δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για χαλάρωση της δημοσιονομικής προσπάθειας, η οποία θα πρέπει να ακολουθείται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα περιθώρια ελιγμών κάθε χώρας.

Οι προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τα μάτια του διεθνούς Τύπου


Στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης επικεντρώνεται ο ξένος Τύπος, ενώ εκφράζει την ανησυχία ότι αυξάνεται η πιθανότητα να οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.
Το άρθρου του BBC τιτλοφορείται "Ελληνική απειλή για εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής συμφωνίας διάσωσης".Το άρθρο  αναφέρεται στις προσπάθειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. "Το οικονομικό χάος προκάλεσε τεράστια κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και οδήγησε σε μια βαθιά δυσπιστία προς τα κόμματα που θεωρούνται "αρχιτέκτονες" της λιτότητας" αναφέρει το BBC.

BENIZEΛΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

Η συνάντηση την Τετάρτη με τον Αλ.Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ουσιαστική» τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανάλαβε την πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας ότι η παραμονή της

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ» «Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα είναι ουσιαστική» δηλώνει ο Βενιζέλος



«Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα είναι ουσιαστική» δηλώνει ο Βενιζέλος
«Πρέπει να προτάξουμε το πατριωτικό καθήκον» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η μεταξύ τους συνάντηση θα είναι «ουσιαστική», επιμένοντας στην πρότασή του για κυβέρνηση

Καμικάζι εναντίον Αρμαγεδδώνα Σμήνη μικρών σκαφών θα πέφτουν πάνω σε επικίνδυνους αστεροειδείς


Καμικάζι εναντίον Αρμαγεδδώνα
Πολλές είναι οι προτάσεις και οι ιδέες που έχουν διατυπωθεί για την αντιμετώπιση ενός απειλητικού αστεροειδή. Μια νέα πρόταση ρίχνουν στο τραπέζι δύο μηχανικοί βρετανικού πανεπιστημίου. Υποστηρίζουν ότι εκτοξεύοντας πολλά μικρά ρομποτικά σκάφη και στέλνοντάς τα να πέσουν πάνω σε ένα απειλητικό αστεροειδή μπορούν να εκτρέψουν την πορεία του.

Ανακουφιστικό πράσινο Περιέργως, τα κρούσματα αλλεργίας είναι λιγότερα στην εξοχή


Η εξοχή αποδεικνύεται υποαλλεργική
Η έλλειψη επαφής με τη φύση κάνει τις αλλεργίες και το άσθμα να… θεριεύουν, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους κατοίκους των «τσιμεντένιων» αστικών κέντρων.


«Καλά» βακτήρια στη φύση


Φινλανδοί ερευνητές αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» ότι ορισμένα βακτήρια τα οποία είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία, εντοπίζονται σε πολύ μεγαλύτερη αφθονία σε μη αστικά περιβάλλοντα.

Για σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ


Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει με την Ελλάδα, ούτε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τις εξελίξεις για την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας μας.


Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται μέσα από πληθώρα δημοσιευμάτων, αναλύσεων και ραδιοτηλεοπτικών ρεπορτάζ σε αμερικανικά ΜΜΕ, για την κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά τις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Γιώργος Παπανδρέου: «Οι Βρυξέλλες με αγνόησαν. Τώρα βρισκόμαστε στην καταστροφή»


Γιώργος Παπανδρέου: «Οι Βρυξέλλες με αγνόησαν. Τώρα βρισκόμαστε στην καταστροφή» Η συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa
Δυο μέρες μετά τις εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου, τοποθετείται με συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa, επί του αποτελέσματος των εκλογών 2012, υπερασπιζόμενος εκ νέου την πρόταση για δημοψήφισμα λέγοντας ότι θα είχε δοθεί φωνή στο λαό και θα είχε επικρατήσει η λογική. 


Όπως γράφει το ert.gr επανέλαβε ότι είχε προτείνει, κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το 2013 αλλά όπως συμπλήρωσε «οι συντηρητικοί του Σαμαρά, ώθησαν πιεστικά προς τις εκλογές οι οποίες, μετατράπηκαν, αναπόφευκτα, σε κάτι εντελώς διαφορετικό αυτήν την τόσο ευαίσθητη χρονική στιγμή».