Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Στην ΕΡΤ η Χρ. Αράπογλου και ο Α. Λιάρος

Μία πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
και ένας πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ θα εργάζονται από σήμερα στην Αγία Παρασκευή.

Το ΔΣ της ΕΡΤ «Ενέκρινε την επαναφορά στην ΕΡΤ Α.Ε. της δημοσιογράφου κυρίας Χρύσας Αράπογλου» αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Mας έχει αγαπήσει ο Moscovici



«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και είναι ανάγκη να την υπερασπιστούμε. Mια ελληνική έξοδος δεν είναι λύση. Αντιθέτως απειλεί την ύπαρξη της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Pierre Moscovici μιλώντας σήμερα στο London School of Economics με θέμα: «Η πολιτική της ΕΕ: η κρίση και η επόμενη

Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-1



Το εκπληκτικό του ξεκίνημα συνέχισε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου υπέταξε με 2-1 τον ΟΦΗ στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Super League και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό.
Να σημειωθεί ότι και τα τρία τέρματα ήταν αυτογκόλ. Στο 30 μετά από γύρισμα του Σίσιτς και τραγική αντίδραση του τερματοφύλακα

Παίρνει Πελεκάνο ο Άρης


Πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα του Αρη, βρίσκεται ο Μιχάλης Πελεκάνος, καθώς σύμφωνε με πληροφορίες ο 31χρονος φόργουορντ φέρεται να συμφώνησε με τον «αυτοκράτορα» για το ποσό του συμβολαίου του. Πλέον αυτό που απομένει είναι να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις στον παίκτη, κάτι που αναμένεται να γίνει και ο αθλητής να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Ολομέτωπη επίθεση σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ίδρυση νέου φορέα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Φ. Γεννηματά στο ραδιόφωνο του FLASH που μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «Οι πολίτες μας βλέπουν όλους και μας παρακολουθούν. Γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση. Κανείς δεν τους στερεί το δικαίωμα. Από κει και πέρα είναι

Απεργιακό μέτωπο σε υγεία, σχολεία, δικαστήρια


Απεργιακό μέτωπο σε υγεία, σχολεία, δικαστήρια

Παραλύουν από σήμερα τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και δικαστήρια της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στους πολύπαθους τομείς της Υγείας και της Δικαιοσύνης παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προκειμένου να ανακόψουν τη λαίλαπα που έρχεται.

Γιατροί και δικαστικοί ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, με αποκορύφωμα το διάστημα κατά το οποίο το πακέτο των νέων μέτρων θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο τραπέζι η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης


Στο τραπέζι η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, θα έχει σύσκεψη σήμερα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και επί τάπητος θα τεθεί η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης καθώς και τα κριτήρια για την ενίσχυση των κατηγοριών του πληθυσμού που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ «Οχι» σε όλα από τον Αλέξη...


Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η λύση δεν είναι να μεταθέσουμε το χρέος μας για το 2016, αλλά να βρούμε μία λύση πολιτική και οριστική, προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά συνολικά του ευρωπαϊκού οικοδομή
Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και πακέτο ανάπτυξης στο πλαίσιο συνολικής λύσης ζήτησε από τη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας
Λάθος πολιτική χαρακτήρισε την επιμήκυνση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής ο Αλέξης Τσίπρας, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εκφράζοντας παράλληλα τη συνολική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κυοφορούμενα οικονομικά μέτρα.

Νότα αισιοδοξίας από Στουρνάρα – «Στρίψαμε τη γωνία»


Μεγαλύτερη πλέον η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, εκτιμά ο έλληνας υπουργός Οικονομικών

Πιο αισιόδοξος για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στρίψει από τη γωνία», εξηγώντας ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων. Επισημαίνει πάντως ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί.

ΗΠΑ – Ιαπωνία «θωρακίζονται» από πιθανή απειλή βαλλιστικών πυραύλων



Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία συμφώνησαν στην εγκατάσταση και δεύτερου ραντάρ εντοπισμού πυραύλων στο ιαπωνικό έδαφος με στόχο την προστασία από πιθανή απειλή βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα.

Ο Τύπος της Δευτέρας


Η αναμενόμενη επιμήκυνση, η δρομολογούμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και οι επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καταρρέουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)»

Με πίστωση τα φάρμακα, εκτός της Αττικής



Δίχως να χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, πλην της Αττικής, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να άρει τις κινητοποιήσεις.

Ποιοι ΔΕΝ πάνε στα 67 για σύνταξη



Τα πράγματα είναι απλά όσο και τραγικά για τους ασφαλισμένους μετά το 1993, οι οποίοι αν και δύσκολο θα πρέπει από τώρα να ... φανταστούν πως θα είναι στη δουλειά στα... 67 τους χρόνια.

Ήδη με βάση τον υπάρχοντα νόμο (Λοβέρδου) για όλους τους ασφαλισμένους μετά το 1993 το όριο συνταξιοδότησης έχει πάει στα 67. Απλά ως ... δώρο για τη μη μείωση μισθών οι αλλαγές και για ασφαλισμένους προ του '93 που δεν προλαβαίνουν εντός του 2012 να θεμελιώσουν δικαίωμα οι αλλαγές στα όρια με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας αντί του 2014 και του 2015 σταδιακά θα έρθουν άμεσα από το 2013 και έτσι χιλιάδες θα δουν το όριο να αυξάνεται κατά δύο έτη.

Κρίσιμη εβδομάδα διαβουλεύσεων για το πακέτο των μέτρων



Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα αλλά και μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για να κλείσει το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ έθεσε σαν όριο για να ληφθούν οι αποφάσεις σε συνεννόηση με την Τρόικα το επόμενο δεκαήμερο, ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι για να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. θα πρέπει να υπάρξει θετική έκθεση.

Έλληνες ξεχάστε τον πόλεμο και ακολουθήστε τα λεφτά



''Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τις αποζημιώσεις πλήρως.Εάν όμως, η Αθήνα θέλει να αντιμετωπίσει τις γερμανικές κατηγορίες για τους σπάταλους Έλληνες τότε θα πρέπει να ρωτήσει που πραγματικά καταλήγουν όλα τα χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα πακέτα στήριξης''.

Διαβάστε το κύριο άρθρο των Financial Times με τίτλο : ''Ελληνες, ακολουθήστε τα... λεφτά''

Μουρίνιο: «Δεν έχουμε ομάδα»


Ο Ζοζέ Μουρίνιο ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Σεβίλλη, δίνοντας στη συνέχεια συγχαρητήρια στους Σεβιγιάνους για την εμφάνιση τους, ενώ τόνισε πως η «βασίλισσα» αυτή τη στιγμή δεν έχει ομάδα. "Συγχαρητήρια στη Σεβίλλη για την εμφάνιση που

Θράκη: Στο κόκκινο η ζήτηση για ξυλεία από τα Δασαρχεία!

-Δεν επαρκούν τα αποθέματα σε ξύλο για όλους τους αιτούντες, μειώνεται για φέτος το ανώτατο ποσό διάθεσης.
-Φωτιά βάζει στη ζήτηση για ξύλο η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης .
Δραματικά αυξημένηπαρουσιάζεται για φέτος η ζήτηση για ξυλεία από τα κατά τόπους Δασαρχεία της Θράκης. Η δραματικά αύξηση της τιμής του πετρελαίου ως απόρροια της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης έχει ως αποτέλεσμα ήδη από τις αρχές του Μαΐου να αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να καταθέτουν αιτήσεις προς τις αντίστοιχες δασικές υπηρεσίες για να προμηθευτούν