Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Δραματικό διάγγελμα Μακρόν για τον κορωνοϊό: Βρισκόμαστε σε πόλεμο -Απαγορεύονται οι μετακινήσεις

Σε νέο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα νέα μέτρα της χώρας, αλλά και της ΕΕ έναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.
«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κορωνοϊού που χτυπά την Ευρώπη.

Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η Μέρκελ στη Γερμανία

Τη λήψη αυστηρών μέτρων από τη γερμανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορονοϊό, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, το βράδυ της Δευτέρας.«Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση».

Μητσοτάκης: Τέλος όλες οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας με απόφαση της κυβέρνησης

Τις ανακοινώσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους

Τσίπρας μετά την τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη: Είναι ώρα ευθύνης, όχι αντιπαράθεσης

«Δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης», τονίζει στην δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε, κατόπιν αιτήματός του, όπως αναφέρει, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα φρενάρουν τον κορωνοϊό η άνοιξη και η ζέστη;

Ο Ιπποκράτης και ο Θουκυδίδης το γνώριζαν και το είχαν επισημάνει από τότε: αρκετές ασθένειες εμφανίζουν μια εποχικότητα και είναι συχνότερες σε συγκεκριμένες εποχές. Πολλοί άνθρωποι -ειδικοί και μη- «ποντάρουν» ακριβώς ότι ο κοροναϊός θα αποδειχθεί και αυτός εποχικός, υποχωρώντας σημαντικά μόλις

ΣΥΡΙΖΑ : «Η πανδημία δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων»

«Σε πολλούς κλάδους εργασίας παρατηρούνται ήδη φαινόμενα έλλειψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ενώ σε άλλους φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης τα οποία, εάν δεν ελεγχθούν άμεσα, θα επιδεινωθούν στο άμεσο μέλλον», τονίζει το τμήμα

Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης-Τσίπρας για τον κορωνοϊό



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο πρόβλημα του κορωνοϊού.Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό

Κορονοϊός: Όλα όσα γνωρίζουμε για την πανδημία - Οδηγός από την Εθνική Επιτροπή της Κίνας

Την ώρα που η Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του κορoνοϊού, η Κίνα μετράει τις πληγές της μετά το φονικό πέρασμα του covid-19.Περισσότεροι από 80.800 Κινέζοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορoνοϊό, ενώ τουλάχιστον 3.200 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Τα πράγματα, όμως, δείχνουν να βελτιώνονται εντυπωσιακά για την Κίνα. 

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα - 352 συνολικά στη χώρα

Συνεχίζεται παγκοσμίως η διασπορά του κορονοϊού, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Στην Ελλάδα τα κρούσματα έφτασαν τα 352 συνολικά. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα

Χαρίτσης: Χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ


"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη στήριξή του σε ανθρώπινο δυναμικό με τις απαιτούμενες προσλήψεις" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σεντένο: Τα μέτρα για τον κορονοϊό φέρνουν τις οικονομίες σε κατάσταση πολέμου

"Η επιδημία δεν έφτασε στην κορύφωσή της. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup πριν την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Έκτακτα μέτρα λειτουργίας υπηρεσιών στον Δ. Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και των αρμόδιων αρχών, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχωρά στη λήψη πρόσθετων μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της προσέλευσης των πολιτών στις δημοτικές υπηρεσίες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Χάσαμε μια άνοιξη, να μην έχουμε μια δυστοπική συνέχεια.




Μια άνοιξη μόνη, πιεσμένη, που όλοι ζητούν να τελειώσει γρήγορα.
Αποκτούμε καθημερινά περισσότερη δύναμη. Πιέζουμε όλο και πιο πολύ τον εαυτό μας και τη φύση, πέρα από τις αντοχές τους.

0 Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος: Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού, δεν ανακοινώνονται



Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, Σινάν Αντιγιαμάμ, δήλωσε ότι τα κρούσματα κορονοϊού είναι παραπάνω από 18, που ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, αλλά δεν ανακοινώνονται.

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από την κυβέρνηση - Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα - Ποια εξαιρούνται

"Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες ότι θα υπάρξει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Επιτείνουν τη σύγχυση. Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι" τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος,

Παντελης Κουκουλεκιδης :25δις για την υγειονομική κρίση η Ιταλία 30δις η Γαλλία χωρίς έγκριση eurogroup. Ελλάδα μόνο περιοριστικά μέτρα καί ψυχούλα 15εκτ.

25δις για την υγειονομική κρίση η Ιταλία 30δις η Γαλλία χωρίς έγκριση eurogroup.
Ελλάδα μόνο περιοριστικά μέτρα καί ψυχούλα 15εκτ. Κατ αρχή

Κορονοϊός: Τι αναφέρει Κινέζος καθηγητής για τη σχέση του ιού με τις καιρικές συνθήκες



Η επίδραση των καιρικών συνθηκών στον ρυθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού δεν έχει επιβεβαιωθεί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής διευθυντής και αρχίατρος του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Union Medical College Hospital του Πεκίνου, Τσάο Ουέι.

Φίλιππος Πετσάλνικος: Φίλοι, συγγενείς και πολιτικοί είπαν το τελευταίο «αντίο» στον πρώην πρόεδρο της Βουλής


Το τελευταίο αντίο στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί, στην Αίθουσα Τελετών του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Κιλκίς



Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες στο ν. Κιλκίς έχουμε το 1ο κρούσμα κορωναϊού. 
Σημειώνουμε ότι  φοιτήτρια σπουδάζει στις Βρυξέλλες και επέστρεψε στο Κιλκίς τις τελευταίες ημέρες.

Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας «ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της

Μάρκος Μπόλαρης : ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ

Είναι φανερό ότι στη Ιταλία το Σύστημα Υγείας κατέρρευσε,
μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος των περιστατικών της πανδημίας.Κι η κατάρρευση αυτή οδηγεί σε αδυναμία νοσηλείας των κρισιμότερων περιστατικών.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά κοντά στην Καστοριά

Σε καραντίνα τέθηκαν τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στον δήμο Βοΐου Κοζάνης (τα οποία είναι όμως πιο κοντά στην Καστοριά) λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.Η καραντίνα τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 16/3, στις 13:00 και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά. 

Guardian για κορωνοϊό: Απόρρητο έγγραφο για τη Βρετανία - 7,9 εκατ. Βρετανοί θα νοσηλευτούν

Μέχρι την επόμενη άνοιξη αναμένεται να διαρκέσει πιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ατόμων σύμφωνα με όσα αναφέρει απόρρητο έγγραφο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) προς ανώτερα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Mιχάλης Καρχιμάκης: Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τις ακραίες καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΟΔΥ,για εξετάσεις πολιτών για τον ιό


Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τις ακραίες καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΟΔΥ,για εξετάσεις πολιτών για τον ιό.
Αλλά και την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων(ζητούν μέχρι και 300 ευρω) που νομίζουν ,ότι σε μια κρίση μπορούν να κονομησουν και να