Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκαν άλλοι 4 υπάλληλοι για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο


Οι τέσσερις υπάλληλοι υπηρετούσαν κατά καιρούς σε διάφορες οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.


Αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά τις απολογίες τους στον β’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης τέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, ο τέως γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας -ήδη προφυλακισθείς για την μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο- καθώς και άλλοι υπάλληλοι του δήμου που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Σοκ! Ζευγάρι αυτοκτόνησε λόγω ανεργίας


Σοκ! Ζευγάρι αυτοκτόνησε λόγω ανεργίας
«Αφού εκείνη “έφυγε” θα “φύγω”” κι εγώ» ήταν τα τελευταία λόγια ενός 23χρονου που έπεσε από έναν πύργο 46 μέτρων, λίγα λεπτά μετά από την 20χρονη κοπέλα του.
O Steven Parker ακολούθησε την αγαπημένη του Kiran Creevy, που απελπισμένη καθώς ήταν αφού δεν έβρισκε δουλειά, έπεσε από τον 12ο όροφο κτιρίου.
Το ζευγάρι που ζούσε σε μία μεζονέτα κοντά στο σημείο που έβαλαν τέλος στην ζωή τους με τον δραματικό τρόπο, είχαν προβλήματα εξεύρεσης εργασίας, όπως αναφέρεται και στο σημείωμα που άφησαν πριν καλέσουν το 999.

Γερμανία: Προχωρήστε άμεσα σε μεταρρυθμίσεις


Στην προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και διεξοδικά η Ελλάδα, τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Σάιμπερτ. Αναφερόμενος στις προτάσεις Σόιμπλε για την αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, είπε ότι το Βερολίνο επικεντρώνει την προσοχή του στα άμεσα προβλήματα παρά σε «μακροχρόνιες συζητήσεις».
Η κ. Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, όπως δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης έχουν ζητήσει από τον κ. Βαν Ρομπάι να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση της συνεργασίας και της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ.

"Στο κόκκινο" η ανασφάλιστη εργασία


"Στο κόκκινο" η ανασφάλιστη εργασία
Έλεγχος για ανασφάλιστη εργασία, ύστερα από καταγγελία στην ειδική γραμμή καταγγελιών 11012, διενεργήθηκε, σήμερα το πρωί στην Ελευσίνα, σε εταιρεία εμπορίας δομικών υλικών από μικτό κλιμάκιο των Τμημάτων Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.
Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι, από τους δεκαέξι εργαζόμενους που απασχολούνταν κατά τη στιγμή του ελέγχου οι επτά ήταν ανασφάλιστοι.

Το χωριό των Hobbit!!!!


Την ταινία " Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" την ξέρουμε όλοι,και σίγουρα θα θυμάστε τα μικρόσωμα χόμπιτ με τα όμορφα σπιτάκια τους,στο παραμυθένιο χωριό τους!Στην Νέα Ζηλανδία λοιπόν κατασκεύασαν ένα χωριουδάκι το Hobbiton,το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο το αυθεντικό χωριό που όλοι αγαπήσαμε παρακολουθώντας τις ταινίες της τριλογίας!

Περίεργες και Περίτεχνες τούρτες! #3


Δείτε μερικές ακόμη εντυπωσιακές τούρτες που καλύπτουν όλα τα γούστα για την ξεχωριστή ημέρα γενεθλίων κάθε ανθρώπου!Και χρόνια σας πολλά!!!

Παπουτσής: "Προβοκάτορας ο Μίκης Θεοδωράκης"


Παπουτσής: "Προβοκάτορας ο Μίκης Θεοδωράκης"Βολές κατά του επικεφαλής της «Σπίθας» μουσικοσυνθέτη κ. Μ. Θεοδωράκη, επεφύλαξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, κατά την συζήτηση στη Βουλή της υπόθεσης του τραυματισμού του δημοσιογράφου κ. Εμ. Κυπραίου.
Με αφορμή δήλωση του κ. Θεοδωράκη εκείνων των ημερών, περί «κουκουλοφόρων και πραιτόρων του Παπουτσή» που «οχυρώνουν παράνομα την πόλη κατ’ εντολή της τρόικας», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν δίστασε να κατηγορήσει, εμμέσως πλην σαφώς, τον κ. Θεοδωράκη ως «προβοκάτορα».

Ομιλία Παπανδρέου το Σάββατο στην Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ


Χαρακτήρα βαρύνουσας πολιτικής παρέμβασης, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και του εντεινόμενου κλίματος αβεβαιότητας στην ελληνική κοινωνία, αποκτά η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο.
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο πρωθυπουργός, στις 10:45 το πρωί, αφού προηγηθεί η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη. Θα ακολουθήσει η ομιλία του πρωθυπουργού . Το μεσημέρι αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των συνέδρων και οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

Κατάθλιψη και αυτοκτονικότητα στους εφήβους από ιντερνετισμό


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των εφήβων που πάσχουν από «ιντερνετισμό»…
Όσα πάσχουν από αυτήν την ασθένεια, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή.Σήμερα λοιπόν στο στάδιο της απεξάρτησης βρίσκονται 68 παιδιά προεφηβικής ηλικίας.Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010
Τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στους εφήβους κυρίως, όπου η συμμετοχή του «ιντερνετισμού» είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, επισημαίνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Παιδιατρικού Παιδοπνευμονολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται 8-11 του μήνα, στα Ιωάννινα, επίκ. καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας Χάρης Κατσαρδής.

Διαψεύδει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων η Κομισιόν


Στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και επιστροφή τους σε βιώσιμο δρόμο, επέμεινε ο εκπρόσωπος του 'Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο Αμαντέους Αλταφάζ σημείωσε ότι από τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο εκ μέρους της Επιτροπής να υπεισέλθει σε σενάρια περί της ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων.

Η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται Φεύγουν από το Δημόσιο όσοι περισσεύουν!


Διευρύνεται πλέον ο θεσμός της «εργασιακής εφεδρείας» και θα συμπεριλάβει όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και όχι μόνο τους υπό κατάργηση και συγχώνευση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή εργασιακής εφεδρείας»  και ήδη έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο σε όλα τα υπουργεία για να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατόν, το πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρόκειται για τους εργαζόμενους σε ΝΠΙΔ και μικρά ΝΠΔΔ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ανέχεται κάποιος να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς αντικείμενο σε φορείς που δεν καταργούνται.

Έκανε συναλλαγές 570.000€ με πιστωτικές κάρτες άλλων.


Συνελήφθη 37χρονος που οργάνωσε ηλεκτρονική μεγαλοπάτη ύψους 570.000 ευρώ στο όνομα 3 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενός μοναστηριού! Ο συλληφθείς εργαζόταν ως διαχειριστής των ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) 3 ΜΚΟ και ενός....

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΝΟΒΟΤΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Την «έντονη ανησυχία» του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του δευτέρου πακέτου χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 'Εβαλντ Νοβότνι, μιλώντας σήμερα στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία. Αντίστοιχα, ο υποδιοικητής της ΑΚΤ, Βόλφγκανγκ Ντούχατσεκ, προειδοποίησε..

Δέσμευσαν τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Αλμωπίας



Στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Αλμωπίας αντί του ποσού των 55.000 € περίπου προέβησαν τρεις εργολάβοι με αποτέλεσμα να δεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, εξαιτίας παλαιοτέρων οφειλών. Ο Δήμος Αλμωπίας, ως γνωστόν, οφείλει μεγάλα ποσά σε ιδιώτες για έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν. Όμως, πολλά από αυτά τα έργα είτε δεν ολοκληρώθηκαν, είτε είναι...

Φωτιά κατω από τη Βεργίνα



Να δούμε μέχρι πότε με αυτήν την ατιμώρητη αφασία όλων μας

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες (1/9) το απόγευμα στην παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα, κάτω από την Βεργίνα. Η φωτιά ξεκίνησε με βεβαιότητα, από ανθρώπινο χέρι και από τα σκουπίδια που βρίσκονται κατά μήκος του χωματόδρομου εκεί και σε μήκος εκατοντάδων μέτρων. Χρόνια τώρα, δημοσιοποιούμε την κατάσταση που επικρατεί...

Ανάκληση οχημάτων BMW

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων BMW μοντέλα - Σειρές 1,3,5,7 με κινητήρες πετρελαίου Ν47, Μ57 και Ν57, το οποίο εκτελεί η εταιρεία BMW HELLAS AE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου...

Έφτιαξαν ιό εξολοθρευτή του καρκίνου


Έφτιαξαν ιό εξολοθρευτή του καρκίνουΝέα σελίδα στη θεραπεία του καρκίνου «γράφουν» Καναδοί ερευνητές αναπτύσσοντας στο εργαστήριο έναν ιό που μόλις εισαχθεί στην κυκλοφορία του αίματος, κηρύσσει «πόλεμο» στα καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι η χρήση ιών για την εξουδετέρωση όγκων δεν αποτελεί καινούργια ιδέα. Ομως, μέχρι σήμερα οι ιοί έπρεπε να εισαχθούν ενέσιμα απευθείας μέσα στους όγκους, έτσι ώστε να μην «ξυπνήσουν» το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι ερευνητές χορήγησαν τον ιό ενδοφλέβια και τον παρατήρησαν να κατευθύνεται στοχευμένα προς τους όγκους, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή κύτταρα.

Καλύπτονται από το ΙΚΑ και οι άγαμες για εξωσωματική


Σε τροποποίηση των παροχών που αφορούν την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), προχώρησε η διοίκηση του ΙΚΑ.
Με απόφασή του, ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος καθιστά δικαιούχους των παροχών και τις άγαμες γυναίκες.
Με το προηγούμενο καθεστώς, προϋπόθεση για κάλυψη του κόστους εξωσωματικής θεραπείας ήταν η ύπαρξη γάμου για τις ασφαλισμένες, οι οποίες επιθυμούσαν να ακολουθήσουν θεραπεία.

Επίθεση εναντίον του Θ.Πάγκαλου


Ένα ζευγάρι πιθανότατα τοξικομανείς επιτέθηκε εναντίον του Θ.Πάγκαλου στην πλατεία Ομονοίας λίγα μέτρα μακριά από το πολιτικό γραφείο του που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι πλησίασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με σκοπό να τον ληστέψει. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο δραστών έφερε στην κατοχή του μαχαίρι.

Ευθείες απειλές της Άγκυρας κατά της Κύπρου για την ΑΟΖ


Απροκάλυπτα, πλέον, απειλεί η Άγκυρα την Λευκωσία, ακόμη και με την αποστολή του στόλου της, στην περίπτωση που η κυβέρνηση Χριστόφια προχωρήσει στην εκμετάλλευση στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Σε μια κυνικότατη ανακοίνωση, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Egemen Bagis, υπενθύμισε πως ο τουρκικός στόλος και ο στρατός έχουν εκπαιδευτεί προκειμένου να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προκλήσεις και πρόσθεσε: «Αυτές οι έρευνες για τις εξορύξεις στη θαλάσσια περιοχή που δεν τους ανήκει είναι παράνομη. Η Τουρκία θα αξιοποιήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο, για να κάνει αυτό που πρέπει. Αντιλαμβάνονται (σ.σ. οι Κύπριοι) τη σοβαρότητα της Τουρκίας. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, όλες μπορεί να ληφθούν υπ’ όψιν».

Το ζεύγος Καραμανλή στη Ρόδο



Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί των Ιπποτών.

Έχοντας μαζί και τα δύο τους παιδιά Αλέξανδρο και Αλίκη ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή πέρασαν στιγμές χαλάρωσης στη Ρόδο.

Η παρέα που συνόδευε την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού ήταν ίδια με πέρυσι, του πρώην βουλευτή Γ. Βαληνάκη, ο οποίος ξέρει καλά τα μέρη, μιας και είχε πολιτευτεί στα Δωδεκάνησα.

Η κ. Καραμανλή μαζί με την σύζυγο του κ. Βαληνάκη, Χριστίνα, απολάμβαναν τις βόλτες στα...

Τεμάχισε, τηγάνισε και έφαγε το θύμα του




Ένας 21χρονος σεφ προκαλεί σοκ στη Ρωσία. Προσποιούμενος τον ομοφυλόφιλο, κατάφερε να παγιδεύσει το θύμα του, να το σκοτώσει και στη συνέχεια να το φάει


Κρούσμα καννιβαλισμού, σοκάρει την κοινωνία της πόλης Murmansk στο βορειότερο τμήμα της Ρωσίας, χώρα με παράδοση στον κανιβαλισμό.
Ένας 21χρονος σεφ, προσποιούμενος ότι ήταν ομοφυλόφιλος, γνώρισε το θύμα του σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Κατάφερε να το οδηγήσει στο διαμέρισμά του, να το σκοτώσει και στη συνέχεια να το φάει.
Ο δράστης ομολόγησε στην αστυνομία το αποτρόπαιο έγκλημά του, λέγοντας πως το μόνο κίνητρο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη ήταν η περιέργεια του για τη γεύση του ανθρώπινου κρέατος.
Και σαν να μην ήταν αρκετή η διαστροφή του εγκλήματός του, ο Ρώσος σεφ ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο "εδέσματα" που ετοίμασε από το σώμα του άτυχου θύματος, το οποίο αργότερα αφαιρέθηκαν από την αστυνομία.

Τι ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης από τους Αμερικανούς


Οι διαρροές των απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων του WikiLeaks έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο. Ανάμεσα στον τεράστιο όγκο εγγράφων, αρχίζουν να έρχονται στο φως και οι εκθέσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σχετικά με τις επαφές στελεχών της με τρανταχτά ονόματα Ελλήνων αξιωματούχων.
Το Newsbomb σας παρουσιάζει τη συνομιλία-σοκ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον πρώην....

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΙΛΚΙΣ: Περιπέτειες και αναμνήσεις


Γράφει ο Χρήστος Καναρόπουλος                  Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η προσκοπική χρονιά, πραγματοποιώντας δύο μεγάλες κατασκηνώσεις των δύο συστημάτων. Το αποκορύφωμα μιας προσκοπικής περιόδου που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς προσκόπους, να αναδείξουν τις γνώσεις τους και να νοιώσουν τις ανεπανάληπτες εμπειρίες που δίνει απλόχερα στην φύση το προσκοπικό παιχνίδι. Συνάμα ενδόμυχα αποδεικνύουν στον εαυτό τους τις δυνατότητες διαβίωσης στην ύπαιθρο που αποκτούν μέσα από την εκπαίδευση και την δράση του προγράμματος που ακολουθούν κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς....

«Σκοτωμός» Άννας-Αλέξη στη Βουλή για το εκπαιδευτικό αλλαλούμ


  
«Σκοτωμός» Άννας-Αλέξη στη Βουλή για το εκπαιδευτικό αλλαλούμ
Σε σφοδρή σύκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άννας Διαμαντοπούλου εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Παιδείας...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ"


Δεν τίθεται θέμα επιβολής πρόσθετων, εισπρακτικού χαρακτήρα, μέτρων, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα. Το κυριότερο για εμάς είναι. να ανασχέσουμε την ύφεση και να προωθήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Χρειάζεται συστράτευση, υπομονή, ελπίδα και αισιοδοξία για να βγούμε από το μάτι του κυκλώνα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Το...

Εξακολουθούν οι έντονα πτωτικές τάσεις στο ΧΑ



Έντονα αρνητικό συνεχίζει να είναι το κλίμα στην αγορά του Χρηματιστηρίου, το οποίο ακολουθεί το έντονα πτωτικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 υποχωρεί στις 899,13 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε...

Η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη



Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει τον πρέσβη του Ισραήλ από την Τουρκία και αναστέλλει τις στρατιωτικές συμφωνίες που έχει με την χώρα, μετά από την έκθεση του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή στο τουρκικό πλοίο, Mavi Marmara, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι....

Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη ζητά ο Σόιμπλε


Tην αναθεώρηση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στις Βρυξέλλες σε ότι αφορά στην οικονομία, ζητά σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη ζητά ο Σόιμπλε
Τέτοιες αλλαγές χρειάζονται εξαιτίας της σημερινής κρίσης στην ευρωζώνη, "μολονότι ξέρουμε πόσο δύσκολο πράγμα είναι η διαπραγμάτευση μιας συνθήκης", υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε...

Μικρόβια-πιράνχας στην Αυστραλία!


Βακτηρίδια που τρώνε τη σάρκα και ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι και σε ακρωτηριασμό έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Bairnsdale, μια μικρή πόλη στη Victoria της Αυστραλίας. (vid)
Η μετάδοση αυτής άτυπης νόσου των... πιράνχας μεταδίδεται ως επί το πλείστον με το τσίμπημα των κουνουπιών και από την επαφή με τις μύγες ή με άλλα έντομα.
Σύμφωνα με τον Αυστραλό επιδημιολόγο Ντάνιελ Ο' Μπράιαν, στη Victoria έχουν ήδη εντοπιστεί 35 κρούσματα μέχρι τώρα, τη στιγμή που ολόκληρο το 2010 είχαν εμφανιστεί μόλις 20!

The beauty project


Ανάδειξε την επιδερμίδα σου και φρόντισε τα χείλη, τα μάτια και τα νύχια σου.
Επιδερμίδα
Ρουζ νεότητας
Το ρουζ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις νεότερη και σαν να ξύπνησες φρέσκια μετά από 12ωρο ύπνο.

Γέμισε λάμψη
Το κονσίλερ ελαχιστοποιεί τα σημάδια κόπωσης όπως είναι οι μαύροι κύκλοι,  ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος ενώ μειώνει την εμφάνιση των γραμμών χάρη στις αντιρυτιδικές και ενυδατικές ιδιότητές του.

Δείξε αψεγάδιαστη
Λίγη μπρονζέ πούδρα θα δώσει έναν τόνο υγείας στο πρόσωπό σου, θα φωτίσει την επιδερμίδα σου και θα σε βοηθήσει να κρύψεις χρόνια.

Για να μην κοκκινίζεις!

Φ. Κουβέλης: Μήνας πολιτικών εξελίξεων ο Σεπτέμβριος


«Ο μήνας Σεπτέμβριος και με αιωρούμενη την έκτη δόση του δανείου, είναι πιθανό να σημάνει πάρα πολλά πράγματα και στο πολιτικό επίπεδο», παρατήρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με αφορμή και τις εξελίξεις στις κυβερνητικές επαφές με την τρόικα.

Μήνας πολιτικών εξελίξεων εκτιμά ότι θα είναι ο Σεπτέμβριος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
«Ο μήνας Σεπτέμβριος και με αιωρούμενη την έκτη δόση του δανείου, είναι πιθανό να σημάνει πάρα πολλά πράγματα και στο πολιτικό επίπεδο», παρατήρησε με αφορμή και τις εξελίξεις στις κυβερνητικές επαφές με την τρόικα.

Περίεργα και Κακόγουστα κουρέματα σκύλων.Τι τραβάνε κι αυτά τα άμοιρα τα σκυλάκια....



Είπαμε να διατηρούμε περιποιημένο  το τρίχωμα των τετράποδων πιστών μας φίλων.Επειδή όμως οι σκύλοι μας αγαπούν και μας υπακούν...δεν είναι ανάγκη να καταλήγουν και σε αυτή την κατάσταση!
Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω...και θα καταλάβετε τι εννοούμε....

Αυξάνεται ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολών


Υπό τη σκιά του νέου νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και των κινητοποιήσεων των φοιτητών, ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολών αυξάνεται.

Τα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη στα πανεπιστήμια ξεπερνούν τα 120, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των τμημάτων που καταλαμβάνονται από τους φοιτητές στα Τ.Ε.Ι.

Έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων

Σήμερα, Παρασκευή, θα συνέλθει εκτάκτως η Σύνοδος των Πρυτάνεων, προκειμένου να τοποθετηθεί συνολικά επί του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση. Επισημαίνεται ότι, παρά τις αλλαγές που έγιναν, αρκετοί πρυτάνεις διατυπώνουν ενστάσεις για αρκετά ζητήματα, όπως ο τρόπος εκλογής του πρύτανη, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η μη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών κ.ά..


Θεσσαλονίκη: Οι "ατραξιόν" της 76ης ΔΕΘ έχουν...ηλεκτρικά κυκλώματα


Ρομποτικές … αράχνες και λουλούδια, ψάρια με ενσωματωμένες κάμερες και όργανα μέτρησης, ένα ρομπότ από τον Πόλεμο των Άστρων, αλλά κι ένα ιδιόμορφο «φραουλόδεντρο» σερβικής κατασκευής, που φορτίζει κινητά και i-pod, θα παρουσιαστούν -μεταξύ άλλων- στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Η φετινή έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την καινοτομία και ...το δείχνει!

Σκανδαλίδης: Η κυβέρνηση έπρεπε να πατήσει πόδι...


Στις μεγάλες πιέσεις και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, απέδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, τις πληροφορίες για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σε δηλώσεις του. «Δικαιολογημένα η κυβέρνηση αντιδρά σε τόσο μεγάλες πιέσεις. Έλεος πια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναγνώρισε ότι στο παρελθόν «αφήσαμε να φανεί ότι η τρόικα κυβερνά, αλλά η κυβέρνηση έπρεπε να πατήσει πόδι», τόνισε, όμως, ότι δεν ανησυχεί για την 6η δόση του δανείου και πως «η κυβέρνηση θα κρατήσει σταθερά το τιμόνι».

Αγνοείται ψαράς στη Νέα Μηχανιώνα


Αγνοείται ψαράς στη Νέα ΜηχανιώναΈνα ταχύπλοο με μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μία Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, σκάφος της Πολιτικής Προστασίας, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου να εντοπιστεί ένας ψαροντουφεκάς που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Ο 50χρονος άνδρας είχε πάει μαζί με μία 40χρονη για ψάρεμα με φουσκωτό σκάφος και από τη στιγμή που βούτηξε στη θάλασσα αγνοείται. Η γυναίκα παρέμεινε στο σκάφος, όμως δεν γνώριζε ούτε πού βρισκόταν ακριβώς ούτε πώς να το χειριστεί.

Εκατοντάδες επιφανή ονόματα σε λίστα θανάτου. Στο φως τα «ένοχα» μυστικά του Καντάφι


Η βεβιασμένη έξοδος Καντάφι από την εξουσία και η άρον άρον διαφυγή του από τη χώρα άφησε πίσω της έναν τεράστιο όγκο από ντοκουμέντα που έχουν να δουν το φως της δημοσιότητας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο λίγοι προνομιούχοι είχαν πρόσβαση στο τεράστιο σύμπλεγμα  των κτιρίων του στην Τρίπολη, εκεί όπου είχαν την «έδρα» τους όλες οι στρατιωτικές μυστικές πληροφορίες. Ένα από αυτά τα κτίρια καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, ωστόσο τα υπόλοιπα παραμένουν ανέπαφα. Σε ένα από αυτά την Τετάρτη βρέθηκαν διασκορπισμένα εδώ κι εκεί ψιλοκομμένα κατεστραμμένα έγγραφα, αλλά οι αρχειοθήκες είχαν ακόμη στο ενεργητικό τους πολύ πλούσιο υλικό από ευανάγνωστα πολύτιμα έγγραφα.

Χρεοκοπία ή εκλογές


Εξαιρετικά ρευστό το πολιτικό τοπίο μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις συνομιλίες της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης δεν είναι πλέον δεδομένη.

Όπως έγινε γνωστό, η προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την 6η δόση, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι η αναβολή γίνεται λόγω της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων της τρόικας και της ελληνικής πλευράς, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες - η τρόικα ζήτησε τη λήψη νέων μέτρων, εκτιμώντας ότι το έλλειμμα θα ανέλθει τελικά στα επίπεδα του 8,8% του ΑΕΠ έναντι στόχου 7,6%.

Το μυστικό του έξυπνου μυαλού κρύβεται στο φαγητό




Ο αριθμός των ειδικών που πιστεύουν ότι το μυστικό για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου βρίσκεται στο πιάτο μας ολοένα και αυξάνεται. Άλλωστε, μια πληθώρα ερευνών, κυρίως για την ευεργετική δράση των ω-3 λιπαρών οξέων, ενισχύει αυτήν τους την πεποίθηση.

Είναι πλέον φανερό ότι οι τροφές που καταναλώνουμε επιδρούν στις σκέψεις, τη συμπεριφορά, ακόμη και τη διάθεσή μας. Μπορεί, βέβαια, να μην παίζουν τον αποκλειστικό ρόλο, ωστόσο η συμβολή τους δεν είναι αμελητέα. Τα τελευταία χρόνια διενεργούνται έρευνες -τόσο σε πειραματόζωα όσο και σε ανθρώπους- που αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένες ουσίες και συστατικά των τροφίμων μπορούν να τονώσουν τη μνήμη και να καταπολεμήσουν το στρες, ακόμη και την άνοια.

ΣτΕ: Πληθυσμιακά κριτήρια για ίδρυση φαρμακείων


ΣτΕ: Πληθυσμιακά κριτήρια για ίδρυση φαρμακείων
Πράσινο φως για τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων κατά την ίδρυση φαρμακείων έδωσε το Δ' Τμήμα του ΣτΕ, κρίνοντας πως συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος και ως εκ τούτου ο περιορισμός είναι συνταγματικώς ανεκτός.

Ανάσα για 100.000 ανέργους ετησίως


Μακροχρόνιο πρόγραμμα απασχόλησης για 100.000 ανέργους, ετησίως, στους δήμους όλης της χώρας, ξεκινά άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, το πρόγραμμα αφορά ανέργους τεχνίτες, για δημοτικά έργα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Αλλάζουν τα σενάρια για τη Στρατιά του Αιγαίου


Αλλάζουν τα σενάρια για τη Στρατιά του Αιγαίου
Γραπτή ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο της Radikal εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ.

Ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος θωρείται ο δεύτερος στην ιεραχία του κόμματος μετά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε ότι στη συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα ανέφερε περί «κατάργησης της Στρατιάς του Αιγαίου».

ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΠΑΝ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ!!Ρήξη με την τρόικα - Παγώνει η αξιολόγηση, προς αναβολή η 6η δόση

Σε ρήξη οδηγήθηκαν κυβέρνηση και τρόικα ύστερα από ολονύκτιο θρίλερ διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου.
Ρήξη με την τρόικα - Παγώνει η αξιολόγηση, προς αναβολή η 6η δόση

Κεντρικό σημείο διαφωνίας των δύο πλευρών ήταν το ύψος της απόκλισης που εμφανίζει το έλλειμμα και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής.
Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί αντί του στόχου για 7,6% στο 8,1% έως 8,2% επί του ΑΕΠ, διαφορά που δεν επισύρει την ανάγκη νέων μέτρων. Αποδίδει την απόκλιση αυτή στο περιβάλλον ύφεσης που πλήττει και εγχώρια οικονομία και όχι σε υστερήσεις ή ολιγωρίες στην υλοποίηση των συμφωνημένων με την τρόικα.

Κατά τη Διάσκεψη των «Φίλων της Λιβύης» στο Παρίσι Ελληνική πρόταση για παροχή πόσιμου νερού στη Λιβύη


Την άμεση βοήθεια του Λιβυκού λαού με την παροχή πόσιμου νερού πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη Διάσκεψη των «Φίλων της Λιβύης», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

«Από την πρώτη στιγμή» δήλωσε, «η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια μιας ειρηνικής επίλυσης, αλλά και μιας ουσιαστικής δημοκρατικής πορείας για τον Λιβυκό λαό. Στη νέα φάση που ξεκινάει σήμερα για τη χώρα, η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο, τόσο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και στη δημιουργία δημοκρατικών θεσμών με στόχο την εξασφάλιση μιας ειρηνικής μετάβασης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πόσο κοστίζουν πια τυρόπιτα, καφές και σουβλάκι με τον νέο ΦΠΑ


Αλαλούμ στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του ακριβού Φ.Π.Α.216 ευρώ το χρόνο η επιβάρυνση για ένα ζευγάρι μόνο για την πρωϊνή τυρόπιτα και τον καφέ τους.Φαρσοκωμωδία  με το delivery, θα πληρώνετε με 23% ή 13% Φ.Π.Α;




Με παρατράγουδα ξεκίνησε η πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου για φορολόγηση 23% σε μια σειρά βασικών προϊόντων.
Κανείς για παράδειγμα από τους επαγγελματίες του κλάδου δεν ξέρει τι θα γίνει με το delivery, αν δηλαδή όταν παραγγέλνουμε στο σπίτι μας ή στο γραφείο μας θα πληρώνουμε το προϊόν με 13% ή με 23%, οι μισοί επαγγελματίες λένε με 13% η άλλοι μισοί με 23%, όλοι όμως για να πούμε την αλήθεια δεν ξέρουν ποιό είναι το σωστό.


Σαν Σήμερα...2 Σεπτεμβριου


2 Σεπτεμβρίου
  • Γεγονoτα


490 π.Χ: Οι Πέρσες εισβάλουν στην Ελλάδα και οι Αθηναίοι προ του κινδύνου στέλνουν τον Φειδιππίδη στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια.
31 π.Χ: Η Ναυμαχία του Ακτίου μεταξύ του Οκταβιανού και της συμμαχίας Μάρκου Αντωνίου και Κλεοπάτρας. Ο Οκταβιανός αναδεικνύεται νικητής και λίγο αργότερα αναλαμβάνει αυτοκράτορας της Ρώμης.
1829: Υπογράφεται η Συνθήκη της Αδριανούπολης, βάσει της οποίας η Πύλη αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
1866: Ξεσπάει εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η κρητική επανάσταση, που διήρκεσε έως το 1869, χωρίς επιτυχία.
1945: Με την παράδοση της Ιαπωνίας, λήγει και επισήμως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η επίσημη τελετή λαμβάνει χώρα επί του πολεμικού πλοίου «Μιζούρι» στ' ανοιχτά του κόλπου του Τόκιο.

Στα εγκαίνια της 24ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας



Πολλοί επισκέπτες και στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας

Στα εγκαίνια της 24ης Γεωργικής-Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 31/8, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κος Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η τελετή έναρξης της έκθεσης, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, έγινε παρουσία...

Τελευταία ανάληψη για 60χρονο στην Αλμωπία


Ένας 60χρονος κάτοικος τοπικής κοινότητας του δήμου Αλμωπίας άφησε σήμερα (1/9) μεσημβρινές ώρες την τελευταία του πνοή στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αριδαία. Ο άτυχος άνδρας ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και έπεσε αναίσθητος. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα φωτίσει

Η Τόνια τα… ρίχνει στον Ραγκούση



Η Τόνια τα… ρίχνει στον Ραγκούση
Στήριξη στον Δημήτρη Ρέππα παρείχε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου επικρίνοντας ταυτόχρονα τον υπουργό Μεταφορών.
Σε εκδήλωση των οδηγών ταξί όπου συμμετείχαν και στελέχη της Ν.Δ. υπογράμμισε πως το προεδρικό διάταγμα Ρέππα κινείτο στη σωστή κατεύθυνση, κάτι που πιστεύει η πλειονότητα των βουλευτών του

Μεμονωμένα και με... 10 και 15 ευρώ στις Σέρρες οι ΠΑΟΚτσήδες

Φιλικό αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες θα δώσει αύριο Παρασκευη, στις 21.00 ο ΠΑΟΚ. Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη
που πραγματοποιήθηκε υπο τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών,  μετακίνηση των φιλάθλων του "Δικεφάλου", θα γίνει μεμονωμένα, ενώ, όπως γνωστοποιήθηκε, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός...

ΑΡΗΣ: Φιλικό το Σάββατο με Δόξα Δράμας


Ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι ετοιμάζεται να δώσει ο ΑΡΗΣ, καθώς το Σάββατο...
στις 18:00 το απόγευμα η ομάδα του Σάκη Τσιώλη θα αντιμετωπίσει στο Κλεάνθης Βικελίδης την ομάδα της Δόξας Δράμας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο..

Σε απόγνωση οι Έλληνες στην Βόρεια Ελλάδα


Εμπορικές και βιομηχανικές περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα δείχνουν κυριολεκτικά να είναι σε αποσύνθεση με τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση και με τσέπες που έχουν στεγνώσει προ πολλού. Σύμφωνα με στοιχεία του....

Κ.Κιλτίδης: «Επαναλειτουργία εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς »


από το Γραφείο Τύπου
Προς: Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Κύριε Υπουργέ
Από ετών, πολίτης της χώρας μας, κάτοχος του 25% των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ Α.Ε» με έδρα την ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, αναζητά και διεκδικεί το αυτονόητο. Την εφαρμογή των νόμων και τον στοιχειώδη έλεγχο για τη νομιμότητα και το συμφέρον του Δημοσίου και της Ε.Ε...