Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ

Άτυχη ήταν η νέα έξοδος του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους Πίρι Ρέις στο Αιγαίο. Έμεινε από μηχανική βλάβη. Οι υπεύθυνοι του σκάφους είχαν εντοπίσει πριν από αποπλεύσει τη μηχανική βλάβη, αλλά οι οδηγίες που πήραν ήταν να ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες με την παλιά μηχανή.

Πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος της ΔΕΘ



Αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης ο Γιάννης Μπουτάρης

Με αφορμή τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για πώληση-αξιοποίηση του ακινήτου της ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης που έχει αποφασιστικό ρόλο στο θέμα της ΔΕΘ, δεν θα συναινέσει ποτέ στην πώληση αυτού του ακινήτου.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σε ιδιώτες ανατίθεται η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό

Σκανδαλίδης σε Φραγγίδη: Παράνομη η εισφορά αιτήσεων, στις ΕΑΣ


Στις περιπτώσεις που διαβιβάστηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγελίες από παραγωγούς, σύμφωνα με τις οποίες τους ζητήθηκε αμοιβή από τις Ενώσεις για την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ απαίτησε την επιστροφή των χρηματικών ποσών, που είχαν παρανόμως εισπραχθεί, στους δικαιούχους.
Αυτό λέει ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας, Γ. Φραγγίδης. Και απ` την απάντηση συνάγεται ότι κι απαίτηση της ΕΑΣ Κιλκίς για αμοιβή για τις εν λόγω αιτήσεις, ήταν παράνομη.

Παπανδρέου: «Αλλαγές, όσο επώδυνες κι αν είναι»


Συνολική λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.


«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες είχε κακοδιαχειριστεί στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές, όσο επώδυνες και να είναι», διεμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από την τρόικα.

Μόνο το τελωνείο του Προμαχώνα ανοικτό από αύριο

Picture 0 for Μόνο το τελωνείο του Προμαχώνα ανοικτό από αύριο  Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι οδηγοί μπορούν να εισέλθουν – εξέλθουν χωρίς πρόβλημα από το Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών
Δεν θα λειτουργεί από αύριο το πρωί ο τελωνειακός έλεγχος και δε θα επιτρέπεται η είσοδος – έξοδος των οχημάτων, πλην αυτών έκτακτης ανάγκης, λόγω των πέντε 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των τελωνειακών.
Η αστυνομία, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των οδηγών, προτείνεται η αποφυγή της εισόδου – εξόδου από και προς την ΠΓΔΜ από τα Τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης Κιλκίς.

Έρχονται τα πρώτα χιόνια! Νέο κύμα κακοκαιρίας

Έρχονται τα πρώτα χιόνια! Νέο κύμα κακοκαιρίας
Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από το βράδυ, τα χιόνια στα βόρεια ορεινά, η πτώση της θερμοκρασίας και οι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά με τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα

Το νέο δ.σ της ΚΕΔΕ


Μετά τα σημερινά παρατράγουδα, που οδήγησαν στον προπηλακισμό δημάρχων από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε καταδίκη τους από την ΚΕΔΕ, συνεκλήθη τελικά το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και εξέλεξε (μονοκομματικό) προεδρείο και την εκτελεστική επιτροπή.

Διακοπή μισθοδοσίας στους ΟΤΑ αποφάσισε η κυβέρνηση!

Διακοπή μισθοδοσίας στους ΟΤΑ αποφάσισε η κυβέρνηση!
Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα πληρωθούν όσο διάστημα διαρκούν οι καταλήψεις.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης.

Βαριά ήττα για την Μπανόν - Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες περί βιασμού για τον Στρος Καν


  
Βαριά ήττα για την Μπανόν - Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες περί βιασμού για τον Στρος Καν
Κατέπεσε πριν καν φτάσει σε δίκη η κατηγορία για απόπειρα βιασμού κατά του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Οι δικαστές έκριναν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις καταγγελίες της δημοσιογράφου Μπανόν.

Προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό

Προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό
Τις προτάσεις της για το φορολογικό σύστημα δημοσιοποίησε η Ν.Δ. με σχετική της ανακοίνωση.

«Σήμερα, όσα έσοδα δεν μπορούν να φορολογήσουν οι αρχές, μεταφέρονται στους ώμους των απλών πολιτών. Έτσι, φορολογούνται όλο και περισσότερο αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο. Η παρέμβαση της ΝΔ αποτρέπει αυτό ακριβώς και το αντιστρέφει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τραγούδι της Εθνικής!!!!Ακούστε το!




Το τραγούδι σε ρυθμό r 'n' b γράφτηκε μετά τη νίκη επί του Ισραήλ και ηχογραφήθηκε πριν την αναμέτρηση με τη Λετονία στο λαπτοπ του Κώστα Κατσουράνη.
Οι στίχοι είναι του Λυμπερόπουλου με βοήθεια από Κατσουράνη, Μανιάτη ενώ τη μουσική συνέθεσε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ο Γιώργος Σαμαράς. Αυτή που ακούτε είναι η τελευταία σύνθεση μετά από πολλές απόπειρες.

Φήμες για νέα παραίτηση βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Φήμες θέλουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της πρώτης εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης,Θωμά Ρομπόπουλο  να έχει υποβάλει την παραίτησή του και τη θέση του να  καταλαμβάνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Βούλα Τεκτονίδου

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί ως εκ τούτου την πλειοψηφία την οποία διέθετε προηγουμένως.

Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στο δήμο Έδεσσας

Ο Δήμαρχος Έδεσσας έχοντας υπόψη (...) αποφασίζει: προσλαμβάνει τον Μπλάγα Γεώργιο του Στεφάνου, στην προβλεπόμενη από τον Ο.Ε.Υ. κενή θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Έδεσσας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τη λήξη της θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Οι δραστηριότητες και τα ειδικότερα καθήκοντα με τα οποία θα απασχοληθεί ο

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου



Ο εισαγγελέας ζήτησε τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου
Τις καταστάσεις με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ που είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής, προκειμένου να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει την παραπομπή τους στο Αυτόφωρο.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Έκτακτη υγειονομική διάταξη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συσσώρευση σκουπιδιών ενημέρωσε ότι θα εκδώσει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι γιατροί του ΚΕΛΠΝΟ πραγματοποίησαν αυτοψία σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δημιουργείται «υγειονομική βόμβα».

«Έτσι έδιωξα το ΔΝΤ από την Αργεντινή»

Η Ελλάδα να γίνει σαν την Αργεντινή»! Αυτή είναι η απάντηση του Ρομπέρτο Λαβάνια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας. Ο κ. Λαβάνια, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής που έδιωξε το ΔΝΤ από τη χώρα του, αρνήθηκε να

Το ριάλιτι της Άννας Βίσση έβαλε φωτιές σε Αντώνη Σαμαρά και Νέα Δημοκρατία

Το ριάλιτι της Άννας Βίσση έβαλε φωτιές σε Αντώνη Σαμαρά και Νέα Δημοκρατία
Για τους έρωτες της μίλησε η Άννα Βίσση στο νέο ριάλιτι για τη ζωή της και
από αυτούς δεν θα μπορούσε να λείπει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και τι είπε για τον αρχηγό; Ότι ήταν μεγάλος έρωτας, αλλά και ζηλιάρης. Την έβλεπε να έχει μία κάποια επαφή με το Νίκο Καρβέλα κι ερχόταν ο αρχηγός και κιτρίνιζε από ζήλια. «Μπορεί να είχε ψύλλους στα αυτιά του» ήταν η ατάκα

"ΘΡΙΛΕΡ" ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει για το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, στην οποία θα ανακοίνωνε την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχουν

Δανιηλίδης: "Ακραίο, φασιστικό επεισόδιο όσα έγιναν στην ΚΕΔΚΕ"

Ακραίο φασιστικό επεισόδιο χαρακτήρισε όσα έγιναν νωρίτερα στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μιλώντας
στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Δανιηλίδης είπε: «Μας βρίσανε, πετάξανε μπουκάλια και ποτήρια. Εμένα με κλώτσησαν, με χτύπησαν στο χέρι, ενώ έχω και τραύματα στο μάτι. Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι είμαστε υπό το καθεστώς εκβιασμού, κλειδωμένοι σε ένα γραφείο».

Η Ιστορία πίσω απο ελληνικές εκφράσεις...


Εσάς σας..."αγαπάει η πεθερά σας"?Όταν ήσασταν παιδί σας...είχαν "μη στάξει και μη βρέξει"?Μήπως " χρωστάτε της Μιχαλούς"?Στη δουλειά και στο σχολείο..."τα φορτώνετε στον κόκορα" συχνά?Καθημερινά χρησιμοποιούμε αυτές και ακόμη περισσότερες εκφράσεις ,περιγράφοντας επακριβώς και με λίγα λόγια πολλές καταστάσεις.Ξέρουμε όμως πώς προήλθαν..???Για να ρίξουμε μια ματιά....

Παραιτήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις ο Κεντέρης


Παραιτήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις ο Κεντέρης
Την παραίτησή του από τις Ενοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα από τη θέση του αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας κατέθεσε ο Κώστας Κεντέρης. Ο πρώην Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής είχε κληθεί μαζί με άλλους 156 αθλητές να παρουσιαστεί στη θέση που υπηρετεί και να πάρει φύλλο πορείας.
Η διαταγή του ΓΕΕΘΑ εκδόθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ εστάλη φύλλο πορείας στους Ολυμπιονίκες να παρουσιαστούν μέχρι τις 15/9 σε συγκεκριμένη υπηρεσία ή μονάδα του κλάδου όπου ανήκουν ή του ΓΕΕΘΑ.

Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Κιλκίς


Ο Αντιπεριφερειάρχης  Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
 "Από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας με αναπηρία.
Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να παρουσιασθούν στις σχετικές Επιτροπές, θα έπρεπε να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη.
Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ιδρύεται στο Κιλκίς Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), το οποίο θα λειτουργεί στο 2ο όροφο του κτιρίου του ΙΚΑ στο Κιλκίς.

Φλεβική Ανεπάρκεια: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες πάσχουν από αυτή

Φλεβική Ανεπάρκεια: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες πάσχουν από αυτή
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια που αποτελεί μάστιγα της κοινωνίας μας αφού πάνω από 1.000.000 Έλληνες πάσχουν από αυτή.

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα της επιστημονικής εκδήλωσης, που οργάνωσε η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρείατο Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011. Μιάμιση ώρα πριν την εκδήλωση, γιατροί μέλη της Εταιρείας, εξέτασαν δωρεάν πάνω από 100 άτομα 25 ετών και άνω.

ΔΗΣΥ: Στη Σλοβακία κατέληξαν σε συναίνεση, εδώ;



Στη Σλοβακία κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέληξαν σε συναίνεση, στην Ελλάδα όμως συνεχίζεται η τυφλή κομματική διαμάχη, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.
«Στη Σλοβακία, την πιο φτωχή χώρα της ευρωζώνης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέληξαν σε συναίνεση για να προωθήσουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ανακύκλωση: η Ευρώπη πετά το 99% των μετάλλων υψηλής τεχνολογίας



«Η ανακύκλωση των μετάλλωνυψηλής τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίζεται κάτω του 1% και η Ευρώπη δεν έχει «ηθική νομιμοποίηση» να κατηγορεί την Κίνα για επιβολή απαγόρευσης στις εξαγωγές σπάνιων μετάλλων», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EurActiv.com ο κ. Ernst Ulrich von Weizsäcker από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε η Επιτροπή Φυσικών Πόρων του UNEP, σε πολλές περιπτώσεις οι ρυθμοί ανακύκλωσης είναι πολύ χαμηλότεροι συγκριτικά με τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης.

Τρόικα: Κατάργηση των περιττών δημοσίων υπηρεσιών


Τρόικα: Κατάργηση των περιττών δημοσίων υπηρεσιών
Κατάργηση των περιττών δημοσίων υπηρεσιών και μεταρρύθμιση του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου ζητά το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς, ο οποίος εκπροσωπεί την Κομισιόν στην τρόικα.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει πως ο περιορισμός των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα πρέπει να γίνει με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και όχι με οριζόντιες περικοπές και αφού πρώτα εντοπιστούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές.

Εισβολή ενόπλου σε κομμωτήριο, 8 νεκροί

Εισβολή ενόπλου σε κομμωτήριο, 8 νεκροί
Ακόμη ένα περιστατικό βίας συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βαριά οπλισμένος άνδρας εισέβαλε σε κομμωτήριο και σκότωσε 8 ανθρώπους. Ένας ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση!

Η πόλη των αγγέλων έγινε... ξαφνικά κόλαση. Το κομμωτήριο Meritage βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Λος Άντζελες. Όλα έδειχναν να κυλούν στους καθημερινούς ρυθμούς. Μέχρι που μπήκε στο κατάστημα ένας μεσήλικας, με μούσι και οπλισμένος.

Ταξίδι Παπανδρέου στις Βρυξέλλες - Αποφασίζεται το... μήκος του κουρέματος;


Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 


Στις 10.15 π.μ. θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 3.00 μ.μ. με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχο Πρωθυπουργό του Βελγίου, Elio di Ruppo και στις 5.30 μ.μ. με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα τρία μήλα...που άλλαξαν τον κόσμο...

politiki-geliografia.blogspot.com

Δ.Κρεμαστινός: Δεν είναι λύση μία μονοκομματική κυβέρνηση


Τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από καμία μονοκομματική κυβέρνηση οποιασδήποτε πλειοψηφίας, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, με ή χωρίς εκλογές, και τη συμμετοχή της Αριστεράς.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, ο κ. Κρεμαστινός υποστήριξε πως ενδεδειγμένος χρόνος για προσφυγή στις κάλπες ήταν όταν η χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ και μάλιστα, όπως είπε, είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο στον Πρωθυπουργό εκείνη την περίοδο.

Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον των Ελλήνων για ακίνητα στη Γερμανία


Ελληνικά «λεφτά υπάρχουν» για αγορές στο Βερολίνο
«Οι γερμανοί κτηματομεσίτες χορεύουν συρτάκι» αναφέρθηκε χθες σε ρεπορτάζ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ARD σχετικά με τις αγορές ακινήτων που κάνουν τελευταία έλληνες εκατομμυριούχοι.

«Η Αθήνα αγοράζει το Βερολίνο» ήταν ο τίτλος ρεπορτάζ στο πλαίσιο της χθεσινής ειδησεογραφικής εκπομπής Report Mainz του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ:Συνάντηση για τη σωτηρία του λαού, της πατρίδας και της παράταξης


Νέα παρέμβαση κάνει σήμερα η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

30 χρόνια μετά τις 18 Οκτώβρη του 1981:
Αγώνες  που δικαιώθηκαν, προσδοκίες που διαψεύστηκαν.

Στην πιο κρίσιμη  στιγμή για το λαό, την πατρίδα και την παράταξη, η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ, καλεί τους φίλους και τα μέλη του κινήματος να συζητήσουμε τις δραματικές εξελίξεις.

Σαν Σήμερα...


13 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Αγαθονίκη, Φλωρέντιος, Φλωρεντία
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών

  • Γεγονoτα
1884: Η ώρα Γκρίνουιτς καθιερώνεται ως βάση υπολογισμού της παγκόσμιας ώρας.
1923: Η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κηρύσσει την Άγκυρα πρωτεύουσα της χώρας.

Στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ προσφεύγει η ΔΕΗ



Εντολή στη νομική της υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ, η οποία έχει προχωρήσει σε κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών, έδωσε η ΔΕΗ, μετά τη σχετική τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η διοίκηση της ΔΕΗ [DEHr.AT]  καλεί την ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών.

Φόβος για τη διαφοροποίηση Κατσέλη και για το ποιοι θα ακολουθήσουν


Σε θρυαλλίδα εξελίξεων αναμένεται να αναδειχθεί η άρνηση -αν πραγματοποιηθεί και στην πράξη- της κυρίας Λούκας Κατσέλη να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι συμφωνημένο με τους δανειστές και δεν αλλάζει. «Δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις συμβάσεις εργασίας με τη σημερινή του μορφή» τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας είχε βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη λύση δεν πρέπει να ανατραπεί.

νέες άδειες για αέριο στην Κύπρο.Εκτιμήσεις για 8-10 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου


Εκτιμήσεις για 8-10 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου

Οπως δήλωσε χθες η αρμόδια υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πραξούλα Αντωνιάδου, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απευθυνθεί σε ξένες εταιρείες που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν έρευνες και να εκμεταλλευτούν εμπορικά υδρογονάνθρακες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν πριν από το τέλος του χρόνου και μέχρι τότε θα υπάρχουν και οι προκαταρκτικές ενδείξεις από την πρώτη διερευνητική γεώτρηση που πραγματοποιείται από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy.

Λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στα σχολεία της Αθήνας!


Συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά είναι τα όσα περιγράφει ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας...

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Οι καλύτερες φωτογραφίες έντιμων… κερατάδων


Είναι αυτό που θα κατονομάζαμε... «θράσος» των άπιστων νακάνουν ότι κάνουν πίσω από την πλάτη του συντρόφου τους και χωρίς τύψεις. Ούτε καν όταν αυτοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εκείνους, στον ίδιο χώρο δηλαδή. Διότι τέτοιες φωτογραφίες θα δούμε στη συνέχεια. Άπιστων ανθρώπων που κάνουν τη λαδιά πισώπλατα, κερατάδων που πέτυχαν τον λεγάμενο με τη γυναίκα τους και τον κυνήγησαν με την καραμπίνα, «ζημιές» που
Picture 0 for Παγκάκια σε Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ τοποθετεί ο δήμος Συνολικά 30 παγκάκια θα τοποθετηθούν αύριο σε κεντρικά σημεία στα πεζοδρόμια της Τσιμισκή και της Καρόλου Ντηλ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης
Τριάντα παγκάκια θα τοποθετήσει αύριο στις 8:30 το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία στα πεζοδρόμια των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ στη

Λ. Κατσέλη: Δεν ψηφίζω για τις συμβάσεις εργασίας


Την πρόθεσή της να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για συμβάσεις εργασίας, εάν δεν τροποποιηθεί, επανέλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.
« Δεν μπορώ με την σημερινή του μορφή να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου», δήλωσε κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Είπε επίσης ότι, η ίδια ως υπουργός Εργασίας είχε βρει