Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γ. Μπουτάρης: Η κατάργηση της ΕΡΤ3 στέρησε από τη Θεσσαλονίκη μια αξιόπιστη ραδιοτηλεόραση

"Η κατάργηση της ΕΡΤ3 στέρησε στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα από μια αξιόπιστη ραδιοτηλεόραση που προβάλλει και αναλύει θέματα περιφερειακού χαρακτήρα και πανελλήνιου ενδιαφέροντος", τόνισε πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης, στη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού μέσου στη Θεσσαλονίκη.

Από δυο χωριά…

Βαρύ είναι το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ, καθώς οι επιλογές προσώπων για τη στελέχωση της Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και η αποκατάσταση των πολιτικών σχέσεων του Φώτη Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα, πυροδοτούν εξελίξεις στο κόμμα και οδηγούν τους διαφωνούντες προς την έξοδο.
Ο Φ. Κουβέλης επέλεξε τελικώς να «καθαρίσει» το κόμμα από τους

Διάσπαση των ΕΑΣ σε δύο ανώνυμες εταιρείες


Την διάσπαση της ΕΑΣ σε δύο νέες ανώνυμες εταιρίες προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη  Βουλή, με την άμεση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια –μετά την διάσπαση- να προσαυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ.
Η μια εκ των δύο εταιριών θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην

Ο Μπαν Κι-Μουν ευχαρίστησε Βενιζέλο

Στο Μοντρέ βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετέχει στη Συνδιάσκεψη Γενεύη ΙΙ για τη Συρία, την οποία συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν.
Πριν την έναρξη της Συνδιάσκεψης, ο Μπαν Κι-Μουν, σε

"Μιλάμε για μια ΕΡΤ3 ανταποκριτικό κανάλι και για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών"

Τον λόγο στους φορείς και την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας έδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, για να υποστηρίξουν την ανάγκη να προστατευτεί το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.
H εκδήλωση που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου 1), έχει ως στόχο να καταστήσει σαφές το αίτημα αυτό προς την κυβέρνηση τόσο μέσω των εισηγητών, όσο και μέσω όλων των εκπροσώπων του πολιτικού, αυτοδιοικητικού,

Guardian: «Ο Σόρος σχεδιάζει οικονομική εξάπλωση στην Ελλάδα»

«Οικονομική εξάπλωση στην Ελλάδα» σχεδιάζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ στα σχέδια του φέρεται να είναι και η χρηματοδότηση «κέντρων αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης, ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε δήμους και ΟΑΕΔ

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν και αυτή την εβδομάδα σε δήμους και ιδιωτικούς φορείς μέσω του ΟΑΕΔ. Σε δήμους προσφέρονται θέσεις εργασίας σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και γυμναστές.
Όσον αφορά τον ΟΑΕΔ προσφέρονται 63 θέσεις εργασίας μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης. Συνιστούμε στους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ : ΑΓΑΘΩΝ ΕΦΗ


Τα συστήματα εξουσίας νομίζουν ότι τα κατάφεραν (για μιαν ακόμη φορά). «Eμπλεοι υπερηφανείας» οι πρωταγωνιστές τους επιχαίρουν, περιφέροντας τους αριθμούς ως το γέρας της δικής τους (πύρρειας) νίκης.
Η Πολιτεία, οι (πανικόβλητοι τώρα) ταγοί της -πνευματικοί, πολιτικοί, οικονομικοί- οι εμφανείς και αφανείς εξουσίες, με verba solemnia (πανηγυρικά ρήματα) τυρβάζουν για τη «σωτηρία» μιας χώρας χωρίς τους ανθρώπους της, συνωθούμενους όλο και περισσότερο στις παρυφές μιας έμφοβης και

Σημίτης και Παπανδρέου δεν αντάλλαξαν ούτε μια τυπική χειραψία

Σαν να μην έχουν… γνωριστεί ποτέ συμπεριφέρθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, όταν βρέθηκαν την Τρίτη να κάθονται δίπλα – δίπλα, στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου του ΥΠΕΞ, για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου, πρέσβη Γιάννη Ζέππου! Οι δύο πρώην

Χαριλάου Τρικούπη:«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με τους 58, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:"Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ.Πιστεύουμε στη δυναμική και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης.

Αναβάλλεται η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Κιλκίς

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 25-01-2014 ετήσια συνεστίασης της λόγω της έκτακτης σύγκλησης την ίδια μέρα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλος του οποίου είναι η Αναπλ. ΥΠ.ΕΘ.Α. Φώφη Γεννηματά, με θέμα την πορεία της παράταξης στις προσεχείς δημοτικές και

Τι αλλάζει στην ασφάλιση των αυτοκινήτων

Αλλάζει προς το αυστηρότερο η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο.
Οι αλλαγές θα γίνουν με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές στα

Επίδομα 1.000 ευρώ σε φοιτητές

Σημαντικό βοήθημα για την περίοδο των σπουδών τους αποτελεί για τους φοιτητές το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Φέτος, θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.

Δημοσκόπηση Public Issue: Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της Public Issue.
Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας.