Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Πήρατε απουσία François-Marie*! Η πρόκληση της ανεκτικότητας



 
Του Θεόδωρου  Κουτρούκη                                                                                                                                          Πριν μερικά χρόνια στην εκπομπή ενός ιδιόρρυθμου τηλε-ευαγγελιστή ένας ακροατής ζήτησε να παρέμβει on air. Ο τηλεθεατής προσπάθησε με κάποια επιχειρήματα (ορθά ή όχι, δεν μας ενδιαφέρει εδώ) να αντικρούσει τις θέσεις του παρουσιαστή. Ο τελευταίος -αφού φάνηκε ότι δεν είχε επαρκές οπλοστάσιο επιχειρημάτων- άρχισε να φυσάει και να ξεφυσάει, και τελικά βρήκε τη λύση: απευθυνόμενος στον τηλεθεατή και κοιτώντας την κάμερα είπε «είσαι Ιεχωβάς, έτσι δεν είναι; σας καταλαβαίνω από μακριά εγώ, μην ξαναπάρετε τηλέφωνο στην εκπομπή μου».
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η χροιά της φωνής αποκαλύπτει τη θρησκευτική προτίμηση ενός πολίτη, αλλά αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η

Δεν θα συναινέσουμε στην υλοποίηση της διαθεσιμότητας, λένε οι δήμαρχοι Δυτ.Ελλάδας...



Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν στην Πάτρα οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τα όσα προβλέπονται για την τοπική αυτοδιοίκηση στο νέο μνημόνιο και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Παρών στη συνέλευση είναι και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε παρέθεσε στοιχεία που

Γερμανοί τεχνοκράτες στα ελληνικά νοσοκομεία


Γερμανοί τεχνοκράτες στα ελληνικά νοσοκομεία
Τους στόχους του υπουργείου Υγείας παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος στον Γερμανό ομόλογό του, Ντάνιελ Μπαρ, με τον οποίο συναντήθηκε, ώστε να...
συζητήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας. Στόχος, φυσικά, είναι να περιοριστεί η σπατάλη, αλλά και να εξακολουθήσουν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες υγείας.

Ποιος αποφυλάκισε τον δολοφόνο των αστυνομικών της ΔΙΑΣ;


Ποιος αποφυλάκισε τον δολοφόνο των αστυνομικών της ΔΙΑΣ;
Εκνευρισμός επικρατεί στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αναφορικά...
με τους χειρισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης στο θέμα της αποφυλάκισης ενός εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Τα 30 επαγγέλματα και υπηρεσίες που "ανοίγουν" από 1η Ιανουαρίου


Τα 30 επαγγέλματα και υπηρεσίες που "ανοίγουν" από 1η Ιανουαρίου
Νέες ευκαιρίες για απασχόληση...
δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το άνοιγμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Ειδικότερα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι:

Όταν η Κριστίν Λαγκάρτ ήταν παιδούλα (ΦΩΤΟ)


Όταν η Κριστίν Λαγκάρτ ήταν παιδούλα (ΦΩΤΟ)
Υπήρξε από τις πιο διάσημες δικηγόρους της Γαλλίας και η πρώτη γυναίκα...
που μπήκε επικεφαλής της διεθνούς νομικής φίρμας Baker & McKenzie, πέρασε από πολλά υπουργικά πόστα (το 2009 βγήκε καλύτερη γυναίκα υπουργός της Ευρωζώνης), ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία του ΔΝΤ (στις 5 Ιουλίου του 2011), ενώ διάσημος δημοσιογράφος του BBC έχει πει για εκείνη ότι είναι από τους πιο γοητευτικούς πολιτικούς του κόσμου.

Τον αποφυλάκισαν και τώρα τον αναζητούν


Τον αποφυλάκισαν και τώρα τον αναζητούν
Αποφυλακίστηκε, μάλλον κατά λάθος όπως όλα...
δείχνουν μέχρι στιγμής ένας εκ των δολοφόνων των δύο νεαρών αστυνομικών που έπεσαν νεκροί τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Αντίστροφη μέτρηση για την «Αποκάλυψη» στο Μεξικό


Αντίστροφη μέτρηση για την Αποκάλυψη στο Μεξικό
Όλο και περισσότεροι τουρίστες κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού και στη Γουατεμάλα, ενόψει της Ημέρας της Αποκάλυψης που υποτίθεται ότι πρόκειται να έλθει τον επόμενο μήνα.
Η προφητεία περί αποκάλυψης που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους δεν εμφανίζεται στο πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης το οποίο κατασκεύασαν οι Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό. Οι Μάγια δεν ασχολούνταν με την αποκάλυψη.

Νέα θεραπευτική προσέγγιση για την Αλτσχάιμερ Φάρμακα της ψωρίασης που μειώνουν τις φλεγμονές βελτίωσαν τη μνήμη σε ποντίκια


Νέα θεραπευτική προσέγγιση για την Αλτσχάιμερ
Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των φλεγμονών στα άτομα με ψωρίαση ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη σε ποντίκια γενετικώς τροποποιημένα ώστε να αναπτύξουν τη νευροεκφυλιστική ασθένεια.

Ο μεγάλος συμβιβασμός στο τραπέζι του Eurogroup Διάλειμμα στις 6μμ για διμερείς επαφές - Θα συνεχιστεί μετά - «Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα τελειώνουμε» δήλωσε o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - «Αξιόπιστη λύση» ζητεί η Κριστίν Λαγκάρντ


Ο μεγάλος συμβιβασμός στο τραπέζι του Eurogroup
Ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας η κρίσιμη σύνοδος των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης εν μέσω αντικρουόμενων δηλώσεων για τη στάση των εταίρων αλλά και κλίματος συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα ληφθεί τελικώς απόφαση για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. «Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα τελειώνουμε», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Λίγο πριν τις 6, διεκόπη η συνεδρίαση για να ξεκινήσουν διμερείς επαφές.

Πάνω από 21.000 offshore εταιρίες χρησιμοποιούν διευθυντές «βιτρίνα»


Την ύπαρξη διεθνούς δικτύου που προσφέρει διευθυντές υπεράκτιων εταιρειών ως «βιτρίνα» με σκοπό την απόκρυψη των στοιχείων των πραγματικών ιδιοκτητών, αποκαλύπτει η εφημερίδα Γκάρντιαν μετά από έρευνα σε συνεργασία με την εκπομπή Πανοράμα του BBC και τη Διεθνή Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Έρευνας (ICIJ) με έδρα την Ουάσινγκτον.

Απειλείται η ανθρωπότητα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές;


Κορυφαίοι διανοητές και επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ ανησυχούν ότι είναι θέμα χρόνου τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, ιδίως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να γίνουν τόσο έξυπνοι και ικανοί, που να στραφούν εναντίον των ανθρώπων που τους δημιούργησαν, απειλώντας έτσι την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας.

Στον εισαγγελέα το βίντεο του Κασιδιάρη


Υποβλήθηκε το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, το οπτικοακουστικό υλικό, που προβάλλεται από χθες σε διάφορα μαζικά μέσα ενημέρωσης και απεικονίζει βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται, με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι στην περιοχή Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης.

Πουλούσαν μικρά παιδιά για 10.000 ευρώ.Τραγικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το κύκλωμα εμπορίας παιδιών.


ΣΟΚ: Πουλούσαν μικρά παιδιά για 10.000 ευρώ
Δύο γυναίκες οι οποίες φέρονται να ενέχονται σε εμπορία παιδιών μικρής ηλικίας συνελήφθησαν στην καυκάσια ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας, έναν μήνα μετά τη σύλληψη άλλων δύο γυναικών στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές διωκτικές αρχές.
    Οι ίδιες πηγές δεν προσδιόρισαν την ακριβή ημερομηνία και τις συνθήκες της σύλληψης των δύο γυναικών, αρκούμενες μόνον να προσθέσουν πως εργάζονταν σε νοσοκομεία της γειτονικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν.

«Κοροϊδεύουμε τπυς εαυτούς μας» Γερμανός βουλευτής «κατακεραυνώνει» την πολιτική Μέρκελ για την Ελλάδα


«Πολιτική ταπείνωσης» χαρακτηρίζει την πολιτική που εφαρμόζεται στην περίπτωση της Ελλάδας, ο βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Φρανκ Σέφλερ και προτείνει να επιτραπεί στη χώρα η αποχώρηση από την ευρωζώνη.

Όλα αυτά, σε ανοιχτή επιστολή του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα «Die Welt», υπό τον τίτλο «Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας».

14 χρόνια Πολυεθνικό Κέντρο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία 14 χρόνια Πολυεθνικό Κέντρο Κιλκίς
Την συμπλήρωση των 14 χρόνων από την ίδρυση του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης γιόρτασαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό.

Η σεμνή και απλή τελετή ξεκίνησε με δοξολογία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, παρουσία του ταξίαρχου της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Καββαδία, του Διοικητή του Πολυεθνικού κ. Ν. Αραμπατζή, του αστυν. Διευθυντή κ. Μανωλά, του Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Μαυρόπουλου, του δασάρχη Κιλκίς κ. Πολιτίδη, του προέδρου του Συλ. Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς κ. Παπανικολάου κ.α.

Ζάμπλουτος εφοπλιστής αρνείται να πληρώσει το Χαράτσι


Είναι ένας«από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές» ο οποίος διαθέτει δεκάδες τάνκερ στην ιδιοκτησία του.

Και έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο έκτασης 6.000 τ.μ. δίπλα στο Ωνάσειο , όπου ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, δεν έχει καταβάλλει τον ειδικό φόρο ακινήτων, που αντιστοιχεί σε 6,2 εκατ. ευρώ. τα τελευταία 6 χρόνια, που προβλέπει ο Νόμος 3031/2002

Το κάπνισμα προκαλεί και εγκεφαλικές βλάβες σύμφωνα με νέα έρευνα


Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στο σύνολο του οργανισμού και διαπίστωσαν ότι εκτός από τους πνεύμονες και την καρδιά, το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά και τον εγκέφαλο, προκαλώντας ζημιά στην μνήμη, τη μάθηση και την σκέψη, οδηγώντας σε πρόωρο μαρασμό των εγκεφαλικών λειτουργιών.
Οι ερευνητές του King's College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Άλεξ Ντρέγκαν, μελέτησαν στα πλαίσια της έρευνας περίπου 8.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών και παρατήρησαν τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πες μου τι ψάχνεις στο Google, να σου πω ποιος είσαι!


Μια από τις πάμπολλες κοινωνικές μεταλλάξεις που επιφέρει η μαζική εξάπλωση της χρήσης του web, είναι...
η άπλετη στο φως πλέον ανίχνευση των τάσεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Όλοι θέτουμε συχνά ερωτήματα σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες ή υποκύπτουμε σε κουτσομπολιά. Για πολλά από αυτά, ωστόσο, προστρέχουμε και στη βοήθεια του διαδικτύου.

Mισθοί πείνας για τους εργαζομένους στη γερμανική Βουλή


Ωρομίσθιο ακόμη και 6,25 ευρώ παίρνουν οι υπάλληλοι της Βουλής στη Γερμανία, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αρνούνται να κάνουν υποχωρήσεις από τα προνόμιά τους εν μέσω της κρίσης...
Όπως καταγγέλλει το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία, οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας, γεγονός που θεωρείται απαράδεκτο, αφού «η βουλή πρέπει να δίνει το παράδειγμα».

Πως θα έρθει το τέλος του κόσμου; Ολες οι θεωρίες..

Ποιοι είναι οι 27 επώνυμοι που ζητούν σωτηρία στο άρθρο 99


Πάνω από 2.000 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί ή ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να σωθούν από τους πιστωτές τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν 27 επώνυμες επιχειρήσεις που ως χθες ήταν κολοσσοί.

Γιάννης Ραυτόπουλος, πώς ο Mr Express Service, με τη βίλα, τα δισ., τα ελικόπτερα, τη Βουγιουκλάκη, βρίσκεται στα πρόθυρα της φυλακής


Από τα χαμόσπιτα της Ανω Πόλης, τη φτώχεια και την πείνα, ο Γιάννης Ραυτόπουλος δημιούργησε τον κολοσσό Express Service με τους 600.000 πελάτες, στη δεκατία του '80 και '90. Συνελήφθη προ ημερών ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, αφού οφείλει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αφέθηκε, όμως ελεύθερος και ...βλέπουμε.
Αν αναζητούμε ένα πρότυπο για τον Ελληναρά του '80 που με τις πλάτες του Δημοσίου έφτιαξε αυτοκρατορία, έζησε στη βλαχομπαρόκ χλιδή, συμμετείχε στο «πάρτυ» εις βάρος του κράτους και είναι ελεύθερος, αυτός είναι ο Γιάννης Ραυτόπουλος της Express Service.

Ομογενής καθηγητής στην Γερμανία: Σχέδιο Μάρσαλ χρειάζεται η Ελλάδα


Ομογενής καθηγητής στην Γερμανία: Σχέδιο Μάρσαλ χρειάζεται η Ελλάδα
Ο Α. Κρητικός, καθηγητής Οικονομικών στο Πότσνταμ πιστεύει πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και να επικεντρωθεί στην καινοτομία ενώ ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο.

ΚΚΕ: Υμνητές της Χούντας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Π. Μεντρέκα, προκάλεσε η ενέργεια του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χ. Παππά να σηκώσει τη σημαία των Απριλιανών, επιδεικνύοντάς τη σε εκδήλωση του κόμματος στην Κρήτη.

ΠΑΣΟΚ: «Η Χρυσή Αυγή εκδήλωσε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο»


Σφοδρή επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στην Κρήτη.


«Η Χρυσή Αυγή εκδήλωσε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο στην Κρήτη, το νησί που έχει γεννήσει ήρωες της Δημοκρατίας και έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα για τους δημοκρατικούς του αγώνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ,  σχετικά με τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που προκάλεσαν σάλο.

Φέκτερ: Υπάρχει πολιτική βούληση για επίτευξη συμφωνίας


O χρονικός ορίζοντας που εξετάζεται να δοθεί στην Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της φτάνει ως το 2020 ή ως το 2022
Υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ
Την πεποίθηση, ότι οι χώρες της ευρωζώνης διαθέτουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, τόσο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, όσο και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε η υπουργόςΟικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, εισερχόμενη στο Eurogroup.

Έκρηξη έξω από το σπίτι της πρώην ΓΓ του υπ. Περιβάλλοντος

Έκρηξη-μυστήριο τα ξημερώματα έξω από μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό όπου σύμφωνα με την αστυνομία διαμένει η πρώην ΓΓ του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι άγνωστοι δράστες
τοποθέτησαν τέσσερα γκαζάκια στην είσοδο της οικίας, έβαλαν φωτιά κι ακολούθησε έκρηξη.
Την έρευνα ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν η πράξη σχετίζεται με επαγγελματική

Βρέθηκε πτώμα γυναίκας δίπλα στο kitchen bar, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας ανέσυραν πριν από λίγο άντρες του λιμενικού σώματος από
το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικία της εκτιμάται ότι ήταν 60 έως 65 ετών. Τα στοιχεία της παραμένουν άγνωστα. Ο θάνατός της πιθανότατα προήλθε από πνιγμό. Το ύψος της είναι 1,60 m. Το πτώμα βρέθηκε

Χαμηλώνουν τον πήχη στον ΣΥΡΙΖΑ- Κατώτερη των προσδοκιών η αύξηση των μελών που έδειξαν οι κάλπες του Σαββατοκύριακου

Δημόσια ικανοποίηση αλλά και παρασκηνιακός σκεπτικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ: οι εγγραφές μελών στις οργανώσεις - έγιναν το Σαββατοκύριακο - αποδείχτηκαν κατώτερες των
προσδοκιών.Σύμφωνα με πηγή της ηγετικής ομάδας του κόμματος θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 5%-8% των μελών, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρου περί τα οργανωτικά στελέχους ο αριθμός των μελών του κόμματος πρόκειται να τριπλασιαστεί και θα φτάσει τα 30.000-35.000 μέλη.

Το ΠΑΣΟΚ Συνεδριάζει



Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης,  των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί

Νεκρός 68χρονος- Καταπλακώθηκε από αγροτικό μηχάνημα

Τραγικό θάνατο βρήκε 68χρονος την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε αγροτική περιοχή της Ακρολίμνης Πέλλας. Ο 68χρονος
δούλευε με αγροτικό μηχάνημα (πλατφόρμα- διανομέα - κοπροδιανομέα)  καταπλακώθηκε και υπέστη από τον διανομέα κακώσεις στο κεφάλι, στο χέρι και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ






Οι προκλήσεις  για την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα του 21ου αιώνα


Οι τελευταίες εξελίξεις στη συνεδρίαση του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έτυχε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενός αδυσώπητου οικονομικού πολέμου και σίγουρα δεν αποτελεί το μέτωπο του πολέμου.

Η υπέρβαση της κρίσης θα υπάρξει μόνο μέσα από μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ανάπτυξης και της Αλληλεγγύης και αυτό απαιτεί άμεσα γενναίες πολιτικές αποφάσεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΜΗΡΙΑ ΤΩΝ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Μειώσεις 20% στα τεκμήρια των Ι.Χ αυτοκινήτων έως 1.600 κυβικά εκατοστά προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σήμερα η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ορίζεται...
ως εξής :

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» Αγοράζοντας καραμέλες συνεισφέρει κανείς στο έργο της Οργάνωσης


Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου»
Νέα εκστρατεία υπέρ της ευαισθητοποίησης και στήριξης των πιο ευάλωτων ασθενών, των αποκλεισμένων από το βασικό δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, έχου ξεκινήσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. 

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ανεύρεσης πόρων από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Τι αλλάζει


Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Τι αλλάζει
Σχέδιο νόμου με το οποίο ρυθμίζονται θέματα μεταθέσεων και προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, αποκλειστικά για τις μεταθέσεις του 2013 οι ενδιαφερόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά στον Αξιό


Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά στον Αξιό
Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Αξιού του Δήμου Δέλτα προσκαλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν στην 9η Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά… 
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, στο Φυσικοθεραπευτήριο Κυμίνων στην πλατεία από τις 10.00 έως και τις 20.00.

Νεκρός 68χρονος- Καταπλακώθηκε από αγροτικό μηχάνημα


Νεκρός 68χρονος- Καταπλακώθηκε από αγροτικό μηχάνημα
Τραγικό θάνατο βρήκε 68χρονος την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε αγροτική περιοχή της Ακρολίμνης Πέλλας. Ο 68χρονος δούλευε με αγροτικό μηχάνημα (πλατφόρμα- διανομέα - κοπροδιανομέα)  καταπλακώθηκε και υπέστη από τον διανομέα κακώσεις στο κεφάλι, στο χέρι και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Αιολικό Πάρκο αξίας 20 εκ. ευρώ στο Σιδηρόκαστρο !


Κεντρική Μακεδονία Αιολικό Πάρκο αξίας 20 εκ. ευρώ στο Σιδηρόκαστρο !
Έσοδα 1 εκ ευρώ από τα ενοίκια μίσθωσης της γης για τον Δήμο Σιντικής από θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος. 


Σε ιδανικό τόπο για «πράσινες» επενδύσεις αναδεικνύεται ο Νομός Σερρών. 

Αίσθηση στον επενδυτικό τομέα του Νομού Σερρών προκάλεσε η αποκάλυψη της είδησης πως θυγατρική εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εργασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταικού πάρκου έκτασης 28 στρεμμάτων και συνολικής αξίας 15-20 εκ ευρώ στην περιοχή του Δήμου Σιντικής.

Pulse: Προβάδισμα 4,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 4,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 Μέρες». Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή ενώ σημαντική πτώση σημειώνεται στα ποσοστά των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά από τις εκλογές λαμβάνει 19%, το ΠΑΣΟΚ6% και η ΔΗΜΑΡ 3,5 %, συγκεντρώνοντας συνολικά το 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ λαμβάνοντας 23,5% .

Ο τύπος της Δευτέρας 26/11/2012


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόροι μέχρις εσχάτων
Η εφημερίδα γράφει «φοροθύελλα 2 δισ. ευρώ φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα υποχρεώνει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να κάνουν φορολογική δήλωση από το 18ο έτος της ηλικίας τους, καταργεί τις φοροαπαλλαγές, πλην των ιατρικών εξόδων, ενώ για τις αποδείξεις μελετώνται δύο σενάρια: το πρώτο προβλέπει κατάργησή τους και αντικατάσταση με κίνητρα, ενώ το δεύτερο σενάριο προβλέπει διατήρηση με αυστηροποίηση των ποινών για την ελλιπή συλλογή τους».

Καλά κρυμμένα μυστικά «Ροζ» σκάνδαλα Ελλήνων πολιτικών... στα χέρια της CIA


Ξέρει η CIA τα πάντα για την προσωπική ζωή Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών; Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, ο γνωστός ιστότοπος Wikileaks διαθέτει ντοκουμέντα με πλούσιο, σκανδαλιστικό φωτογραφικό υλικό, όπου καταγράφονται ροζ σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κορυφαίους δημόσιους άντρες της χώρας μας, που έχουν προτίμηση στο ίδιο φύλο. 

Η κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ


Για πρώτη φορά ένας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου δίνει συνέντευξη κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, το τολμά μέσω της Realnews και μάλιστα σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους για τη χώρα, τις Ενοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Α/ΓΕΝ, χωρίς υπεκφυγές, κάνει λόγο για «δυσβάσταχτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις» και μιλά για όσα ενδιαφέρουν το πλέον αποτελεσματικό «όπλο» του Πολεμικού Ναυτικού: τους ανθρώπους του. 

Αλαβάνος: Έχουμε ένα νόμισμα που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες της Ελλάδας


Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος
Υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη καθώς «έχουμε ένα νόμισμα που δεν εχει σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Ελλάδας» τάχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, τα δημοσιονομικά μέτρα δεν αρκούν, βασικός παράγοντας είναι η ανάπτυξη, η οποία χρειάζεται ανατιμημένο νόμισμα.